hening Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Atommanónak milyen van? Nem tudom, de nem idei, meg nem is tavalyi(ha jól csalódom). Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 én is rajongok a bubukért. de én inkább outback. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Álmom egy Bömös 535 ikszdé :lol: De elérhető kategóriában inkáűbb valami RS 2000 Koszvort :) De bőven elég az 1.7 dt is ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Üdv srácok! Napok óta nem voltam a fórumon. Ha valaki tett fel nekem kérdést (ó de nagyképű feltételezés) Küldjön már PÜ-t, mert nincs időm visszanézni a dolgokat, most egy kicsit összeszaladtak ez egyéb dolgok. üdv:freeze Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sasu Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Astra G 1.4 Caravan 2005-ös 58.000 km-es futásteljesítménnyel. A napokban - normális használat után - az autópályán lerobbantam. Elvittem a márkaszervizbe és úgy néz ki, hogy vezérműtengely törés történt - valószínűleg anyaghiba miatt. Kb 350.000 Ft-ot kérnek a cseréért. Garanciális időszakban márkaszervizbe vittem olajcserére, stb. 2 éve nem volt márkaszervizben de az előírt ellenőrzéseket, cseréket márkafüggetlen szervizben elvégeztettem. Azt szeretném megtudni, hogy ha anyaghibás a tengely de nem márkaszervizbe volt gari idő után elvíve abban az esetben is garanciába kellene kicserélniük a tengelyt vagy az már fizetős? Ha jól tudom fődarabnak minősül a vezérműtengely. Köszönöm előre is ha valaki tud tájékoztatást adni nekem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Az a vezérműtengely törés inkább a lefogató csavarok kilazulása miatt történt. Márkaszervízben nem tudnának erről az ismert gyári hibáról? Kétlem... Mint ahogy azt is, hogy garanciában ki tudnád cseréltetni, tekintve, hogy a garancia két év, és független, hogy ez most fődarab vagy nem, az Opel meg nem csinált visszahívást erre. Akkor számítana a dolog, ha másfél évesen garanciában motort cseréltek volna, aztán arra másfél évre történik ez, mert akkor a motorra (csak a motorra) újraindult volna a két év. De jelen esetben véleményem szerint a garanciát elfelejtheted. Inkább keress egy márkafüggetlen szervízt, vagy egy normális szerelőt, aki átnézi, hogy mi sérült, és kicseréli, amit kell. Lehet, hogy csak a vezérműtengelyt kell kicserélni, ha a szelepek nem sérültek meg. Ezesetben jóval olcsóbban megúszod az egészet. 350000-ért már egy komplett motort is kapnál bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Astra G 1.4 Caravan 2005-ös 58.000 km-es futásteljesítménnyel. A napokban - normális használat után - az autópályán lerobbantam. Elvittem a márkaszervizbe és úgy néz ki, hogy vezérműtengely törés történt - valószínűleg anyaghiba miatt. Kb 350.000 Ft-ot kérnek a cseréért. Garanciális időszakban márkaszervizbe vittem olajcserére, stb. 2 éve nem volt márkaszervizben de az előírt ellenőrzéseket, cseréket márkafüggetlen szervizben elvégeztettem. Azt szeretném megtudni, hogy ha anyaghibás a tengely de nem márkaszervizbe volt gari idő után elvíve abban az esetben is garanciába kellene kicserélniük a tengelyt vagy az már fizetős? Ha jól tudom fődarabnak minősül a vezérműtengely. Köszönöm előre is ha valaki tud tájékoztatást adni nekem. Ez az 58.000 km mennyire tuti, csak mert eddig ez a vezérműtengely törés 100.000 km után jöttek elő. 100.000 alatt nem igen volt még ilyene senkinek sem. Most kicsit beparáztattál, mert én is ennek a környékén járok, de meg akartam várni a csavarhúzogatással a meleget. No mindegy, remélem azért még 2-3 hetet kibír. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Ez az 58.000 km mennyire tuti, csak mert eddig ez a vezérműtengely törés 100.000 km után jöttek elő. 100.000 alatt nem igen volt még ilyene senkinek sem. Most kicsit beparáztattál, mert én is ennek a környékén járok, de meg akartam várni a csavarhúzogatással a meleget. No mindegy, remélem azért még 2-3 hetet kibír. Én kb egy hónapja voltam nagyszervízbe ,és megnézték és oké volt,nem volt lazulás.(kb35300kmnél) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepike73 Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Sziasztok ujj vagyok a forumon van 1 G Astram 2003-as 1.4 Combi,az lenne a kerdésem,hogy tud valaki irni nekem az EGR szelepről kicsitt többet.Volt EGR szelep felekadásom,a szervizben vetettek ujjat,viszont olvastam,hogy lehet pucolni,meg is csináltam,azota visszatettem a regit jelenleg is az van benne a verdában,viszont a barátomnak már 2-szer is NYITVA maradt.Esetleg mivel lehet ezeket az EGR szelep hibákat megelőzni vagy meglehet-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Sziasztok ujj vagyok a forumon van 1 G Astram 2003-as 1.4 Combi,az lenne a kerdésem,hogy tud valaki irni nekem az EGR szelepről kicsitt többet.Volt EGR szelep felekadásom,a szervizben vetettek ujjat,viszont olvastam,hogy lehet pucolni,meg is csináltam,azota visszatettem a regit jelenleg is az van benne a verdában,viszont a barátomnak már 2-szer is NYITVA maradt.Esetleg mivel lehet ezeket az EGR szelep hibákat megelőzni vagy meglehet-e? Hol lehet ujjat venni? Nekem jól jönne néha egy hatodik a bal kezemre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Hol lehet újat venni? Nekem jól jönne néha egy hatodik a bal kezemre... Az egr szelep boltba :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Sziasztok ujj vagyok a forumon van 1 G Astram 2003-as 1.4 Combi,az lenne a kerdésem,hogy tud valaki irni nekem az EGR szelepről kicsitt többet.Volt EGR szelep felekadásom,a szervizben vetettek ujjat,viszont olvastam,hogy lehet pucolni,meg is csináltam,azota visszatettem a regit jelenleg is az van benne a verdában,viszont a barátomnak már 2-szer is NYITVA maradt.Esetleg mivel lehet ezeket az EGR szelep hibákat megelőzni vagy meglehet-e? Én csak hallomásból tudom,hogy féktisztítóval szokták takarítani. Megelőzés ? Talán hajtani kell...,hagy égjen a korom.Ha városba használod akkor szokjál le a 4. használatáról (most 50km/h gondolok) Hidegen 2000 felet válts,melegen 3000. De egyébként mit tudom én :) Néha elviszed fagyizni. Fagyizás: 4000-5000 fordulaton 20-25 perc menet közben terhelés alatt. :D Ha valamit kihagytam javítsatok ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepike73 Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Nekem ott helyben be is szerelték az ujjat,jo ára volt,(igaz Erdélyben lakom)ugy,hogy nekem a szerelő rendezett mindent jo 30 perc volt az egéssz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Nekem ott helyben be is szerelték az ujjat,jo ára volt,(igaz Erdélyben lakom)ugy,hogy nekem a szerelő rendezett mindent jo 30 perc volt az egéssz. Mi volt az a jó ár? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepike73 Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Én 85%-ban városban használlom a verdát,igaz nagyon finoman használtam (sőt tul finoman ) a szerelő mondta,hogy meg kell kergetni,azota tényleg jobban vagyis magasabb fordulaton használom az auto meg nem volt bajom azota Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepike73 Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Jó drága volt 500 LEJ vagyis valami 70.000 Ft talán Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Jó drága volt 500 LEJ vagyis valami 70.000 Ft talán Bakker... milyen motor van a vasba? (motorkód) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barnus Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Ha nem hajtom EGR szelepes lesz - ha hajtom akkor az olajat fogja zabálni vagy vezérműtengely törés nem beszélve a magasabb fogyasztásról :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Ha nem hajtom EGR szelepes lesz - ha hajtom akkor az olajat fogja zabálni vagy vezérműtengely törés nem beszélve a magasabb fogyasztásról :) Ez ilyen, ha használod, akkor előbb-utóbb tönkremegy. Sőt, ha nem használod, akkor is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Jó drága volt 500 LEJ vagyis valami 70.000 Ft talán 500 Lei az kb. 33000 ft. :) (1 lei középárfolyamon most 66 ft. körül van) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sasu Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Ez az 58.000 km mennyire tuti, csak mert eddig ez a vezérműtengely törés 100.000 km után jöttek elő. 100.000 alatt nem igen volt még ilyene senkinek sem. Most kicsit beparáztattál, mert én is ennek a környékén járok, de meg akartam várni a csavarhúzogatással a meleget. No mindegy, remélem azért még 2-3 hetet kibír. Ez nagyon "TUTI". Sajnos elég rossz lett a véleményem a GM-ről. Felhívtam őket megkérdeztem a garanciát és lazán leráznak, hogy 2 év garancia van 3-ik évnél méltányolható a javítással kapcsolatos költségek 3 évtől kezdve ha szétesik akkor így jártál. 12 év a karosszéria. Olvastam valahol egy ui problémát ott 3 év 1 hónapos és 66.000 km volt a kocsiban. Sajnos ki vagyunk szolgáltatva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepike73 Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Hoppá ezt jol átszámoltam,kicsitt nekem is soknak tünt, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Hoppá ezt jol átszámoltam,kicsitt nekem is soknak tünt, Nálad van E-85 valamelyik kúton Várad körül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atesz59 Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Sziasztok! Hogyan lehet pü- ben képet küldeni? Itt van fent az ikon "Kép beszúrása"... de az hogy müxik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Úgy, hogy előtte fel kel tölteni a képet egy tárhelyre, és a kép beszúrásakor a kép URL jér kell beilleszteni. üdv:freeze Sziasztok! Hogyan lehet pü- ben képet küldeni? Itt van fent az ikon "Kép beszúrása"... de az hogy müxik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts