PGA Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Faterom most mondta, hogy átcseréli a kocsiján a gumikat felnistől, hogy egyenletesen kopjon. Jobb elsőt hátra a bal hátsó helyére és a hátsót előre, illetve a bal elsőt a jobb hátsóval cseréli meg. Én úgy tudom, hogy ha már egy kereket feltettünk mondjuk jobb elsőre, azt ott kell hagyni. Téli-nyári gumicserénél is jelöljük, hogy honnan akasztottuk le. Vagy nem jól tudom? :lol: Régebben ment ez a fajta csere. Mostanában az járja, hogy csak első-hátsó csere ajánlott, azonos oldalon, mert így nem változik meg a forgásirány, ami logikus is, hiszen a gumi drótszerkezete "megszokja" a forgásirányt, nem jó azt bolygatni, nem beszélve a kötött forgásirányos gumikról... Szerk.: freeze ugyanezt írta Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Régebben ment ez a fajta csere. Mostanában az járja, hogy csak első-hátsó csere ajánlott, azonos oldalon, mert így nem változik meg a forgásirány, ami logikus is, hiszen a gumi drótszerkezete "megszokja" a forgásirányt, nem jó azt bolygatni, nem beszélve a kötött forgásirányos gumikról... Szerk.: freeze ugyanezt írta A kezelésiben bizony benne van ez a gumicserés móka. Én a parasztos logikámmal szintén azt mondom, előről hátra lehet (mert ugye hajtott kerék-nem hajtott kerék), de a forgásirány ne változzon. Bezzeg a kezelésiben... (vagy lehet, h a feleségem corsáéban láttam ilyen ábrát? most hirtelen nem tom...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Félig tudod jól. Ez első hátsó kerekeket szoktuk cserélni, de az oldalt nem, mert megváltozik a kerék forgásiránya (ha felnistül teszed) Ez állítólag nincs jótékony hatással a gumiban lévő fémszövetre. Ha meg forgásirányos mintázatú gumiról van szó, akkor meg főleg nem cserélünk így oldalt. A gumis is inkább a forgás irányt jelöli a kerékre, de ha nem, akkor a azért írja rá, hogy JH (jobb hátsó) hogy a forgás irányt ki lehessen következtetni, nomeg azért, hogy következő évben a hátsókat tedd előre. Így egyenletesen kopik. Tehát faterod félig jól, félig rosszul gondolkodik az ügyet illetően. Oldalt ne cseréljen szerintem... üdv:freeze Köszi minden segítséget és infót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Mondjuk az azért hozzáteszem, hogy fékezéskor ugyanúgy ellenkező irányú hatás éri a gumit, mintha fordítva lenne föltéve és gyorsítanánk. Ez ellent mond a szövet tönkremenetel elméletnek, de több helyről is hallottam már ezt. (persze forg ir. gumi az egyértelmű) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 2 hete vettem nyári szettet és rendesen rá volt írva hogy: outside; inside nem adtak sok esélyt a hibázásra Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Sziasztok! jó régen voltam a fórumon lehet már fél év is eltelt azóta. Azóta rendbe szedtem az 1.2 g.cc-met, felkerült rá egy sportkipufogó, új alufelnik, a teljes műszerfalvilágítás piros, és most rendeltem, meg a hátsó króm lámpákat. A lámpa így néz ki: http://www.kephost.com/images/fnb51gcawp1708il97ne.jpg Szerintem nem egy rossz választás:) Üdv mindenkinek, további szép napot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Sziasztok! jó régen voltam a fórumon lehet már fél év is eltelt azóta. Azóta rendbe szedtem az 1.2 g.cc-met, felkerült rá egy sportkipufogó, új alufelnik, a teljes műszerfalvilágítás piros, és most rendeltem, meg a hátsó króm lámpákat. A lámpa így néz ki: http://www.kephost.com/images/fnb51gcawp1708il97ne.jpg Szerintem nem egy rossz választás:) Üdv mindenkinek, további szép napot! Sziasztok Mennyiért vesztegetnek egy ilyen lámpát? Én eladtam volna neked 10 -ért! :lol: De komolyan, mennyiért vesztegetik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 2 hete vettem nyári szettet és rendesen rá volt írva hogy: outside; inside nem adtak sok esélyt a hibázásra :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Sziasztok Mennyiért vesztegetnek egy ilyen lámpát? Én eladtam volna neked 10 -ért! :) De komolyan, mennyiért vesztegetik? Na miért nem szóltál hamarabb!:lol: Neked ilyen volt? Ez egyébként 25000 Ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 2 hete vettem nyári szettet és rendesen rá volt írva hogy: outside; inside nem adtak sok esélyt a hibázásra ez vmi continental lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 2 hete vettem nyári szettet és rendesen rá volt írva hogy: outside; inside nem adtak sok esélyt a hibázásra Bridgestone Turanza? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Na miért nem szóltál hamarabb!:lol: Neked ilyen volt? Ez egyébként 25000 Ft. Nekem ilyen van most jelenleg, de nem teccik. Inkább mennek vissza a gyári sötétítettek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 nem akarod esetleg eladni ? nekem most még így néz ki a hátsó lámpám: http://www.kephost.com/images/j9l19c62sm0kmb99c81d.jpg csak koszos egy kicsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 nem akarod esetleg eladni ? nekem most még így néz ki a hátsó lámpám: http://www.kephost.com/images/j9l19c62sm0kmb99c81d.jpg csak koszos egy kicsit. Küldtem PÜ- t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Szerintem meg a biztosítást értelmetlen tulajdonoshoz kötni. Az autó önmagába nem fog belerongyolni egy másikba, csak ha vezeti valaki. Tehát anyum nevén van a kocsi, mert vidéken lakik, de 18 éves bpi, egyetemista streetraccer meg tolja mint a bolond, de legalább anyu után keveset fizet nem érné meg. Én azt mondom, hogy a jogsi mellé kelljen biztosítást kötni, és ha van biztid is, akkor vagy jogosult vezetni. Egyébként meg, mintha nem is lenne jogsid. Valami ilyesmin agyaltam én is, de én két részre bontanám. Az autóra is egy biztosítás, és a sofőrre is egy. Az autóra legyen teljesítmény, kor, ilyesmifüggő, teljesen független attól, hogy ki használja. A sofőrnek meg legyen az eddigi előélete alapján. Meg azért az se normális, hogy a kezdő, fiatal sofőr a legrosszabb kategóriából indul, közben meg egyáltalán nem biztos, hogy rosszul is vezet. Legalább indulhatna valami közepes szintről, és onnan mozdul erre vagy arra. A település szerinti meg egy baromság, most is kijátssza, aki csak teheti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Egyet értek Valami ilyesmin agyaltam én is, de én két részre bontanám. Az autóra is egy biztosítás, és a sofőrre is egy. Az autóra legyen teljesítmény, kor, ilyesmifüggő, teljesen független attól, hogy ki használja. A sofőrnek meg legyen az eddigi előélete alapján. Meg azért az se normális, hogy a kezdő, fiatal sofőr a legrosszabb kategóriából indul, közben meg egyáltalán nem biztos, hogy rosszul is vezet. Legalább indulhatna valami közepes szintről, és onnan mozdul erre vagy arra. A település szerinti meg egy baromság, most is kijátssza, aki csak teheti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Egyet értek Azt kifelejtettem, hogy eseménykor meg 50-50%-ban osztanák a biztosítók a kárt, így nem lenne egymásramutogatás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ufonauta Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Valami ilyesmin agyaltam én is, de én két részre bontanám. Az autóra is egy biztosítás, és a sofőrre is egy. Az autóra legyen teljesítmény, kor, ilyesmifüggő, teljesen független attól, hogy ki használja. A sofőrnek meg legyen az eddigi előélete alapján. Meg azért az se normális, hogy a kezdő, fiatal sofőr a legrosszabb kategóriából indul, közben meg egyáltalán nem biztos, hogy rosszul is vezet. Legalább indulhatna valami közepes szintről, és onnan mozdul erre vagy arra. A település szerinti meg egy baromság, most is kijátssza, aki csak teheti. Ehhh.... ez az egész egy tiszta lehúzás. Pár évtizede még a négyötvenes benzin árába belefért a kötelező biztosítás. Nem beszélve róla, hogy megszüntették a gépjárműadót, amit azután szintén a négyötvenes benzin ár tartalmazott, ha jól emlékszem a népnyelv útadónak hívta. Úgy sejtem ezt az adófajtát azóta sem vették ki a benzin árából. Most meg kötelező, súlyadó, a benzinárban lévőjövedéki adó+ÁFA. Rohadjon meg a prücök, így nem megyünk ötről a hatra. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 2 hete vettem nyári szettet és rendesen rá volt írva hogy: outside; inside nem adtak sok esélyt a hibázásra És aki nem tud angolul...??! Annak marad a nyíl vagy a forgásirány jelzés??He..?? Ez diszkrimináció!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Nekem ilyen van most jelenleg, de nem teccik. Inkább mennek vissza a gyári sötétítettek. gyári sötétített az nekem is jó lenne, meg első fényszóróban is :) Az nagyon teccik akkor nem akarnék angel eye-t, meg fekete lexust hátra :lol: Szívem szerint cserélném a lámpákat, de a pénzárcám és az eszem (F astra tuningba fektetett pénzt is szépen buktam eladásnál) szerint már nem Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Tuningról jut eszembe: http://jajjdecsunya.blog.hu/2010/02/27/nek...uningverda_kell Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Hát, elég ocsmány lett :lol: Tuningról jut eszembe: http://jajjdecsunya.blog.hu/2010/02/27/nek...uningverda_kell Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 Bridgestone Turanza? tudom neked az van meg nekem is jobban tetszett de győzött a pénztárca. nem mindegy hogy 16e vagy 22e /db. meg erre elméletileg van egy spéci garancia ami véd 2 évig felütés, szög, stb ellen. az árkülömbözetből vettem egy pótot. sznob vagyok. ma jót mosolyogtam. olvasok egy bringás fórumot és ma freeze xls-e köszönt vissza. tudtodon kívül terjeszkedsz mint a multik. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 :lol: Sajnos találtam most benn egy hibát, nem vészes de majd javítom és felteszem a jót. tudom neked az van meg nekem is jobban tetszett de győzött a pénztárca. nem mindegy hogy 16e vagy 22e /db. meg erre elméletileg van egy spéci garancia ami véd 2 évig felütés, szög, stb ellen. az árkülömbözetből vettem egy pótot. sznob vagyok. ma jót mosolyogtam. olvasok egy bringás fórumot és ma freeze xls-e köszönt vissza. tudtodon kívül terjeszkedsz mint a multik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 tudom neked az van meg nekem is jobban tetszett de győzött a pénztárca. nem mindegy hogy 16e vagy 22e /db. meg erre elméletileg van egy spéci garancia ami véd 2 évig felütés, szög, stb ellen. az árkülömbözetből vettem egy pótot. sznob vagyok. ma jót mosolyogtam. olvasok egy bringás fórumot és ma freeze xls-e köszönt vissza. tudtodon kívül terjeszkedsz mint a multik. :lol: Akkor a Conti lett végül. 4 árka van neki, meg asszimetrikus is, csöndes, király gumi lesz, és nagyon jó áron vetted. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts