Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Egy kistörténet: másfél hónappal ezelőttről... Megyek a Kika mellett, Lehel és Róbert Károly körűt kereszteződésében az M3-as felé, mire hírtelen jobbról egy lökést kaptam. Kiszállok. Jön oda egy srác, bocs, de megdobta az autóját valami (Opel Omega 2.5) és kormányozhatatlanná vált és egy S betűt leírva orral a jobb első ajtómat, a kerék feletti lemezt, a felnit találta el (kb 45°-ban kellett a kormányt tartanom, hogy egyenesen menjen az autó). Ő, rólam lepattanva a Kika előtti buszmegállóba csapódott. Első lámpák, hűtőrács, motorháztető sérült.

Oké, a srác, mindent elismerve, sűrűn elnézeést kért, stb. Erre poénosan odaszóltam, remélem, nem a Máv Biztosítónál volt a köteleződ.. Erre a srác:, 10 napja vettem az autót, még nincs átíratva, és kötelezőm sincs... Nabammeg. Se köpni, se nyelni nem tudtam. Na ilyenkor mit kell csinálni? Hívtam a rendőrséget.

A vége az lett, hogy a srácot feljelentik, bírságot fog majd kapni. Mivel nincs kötelezője, nincs aki az én káromat fizesse. Ekkor jön a MABISZ, ha megvan a károkozó, akkor bevasalhatja rajta az én javítási költségemet. Mennyivel egyszerűbb lett volna ha KGFB köt. Így most 4-500e forintot fizethet, mert az autó 1.5 éves és én nem vagyok hajlandó, csak márkakereskedésbe javíttatni a garancia miatt, és mivel még van hitel az autón.

Mivel nekem volt Casco-m el tudtam indítani a javítást elő casco-ra, és majd az én javítási költségemet és önrészemet (700e alatt 90e, felette 10%) kifizeti a MABISZ, ha lezáródik az ügy.

Úgyhogy, egy biztos, hogy akármilyen autóm is lesz a CASCO-t mindig megkötöm nemcsak a lopás, feltörés miatt hanem, mert ilyen "emberek" is vannak....

Hát most már mindegy, meg nem is "legális" de lehetett volna "kézenfogni", megköttetni a kötelezőt és "átdátumozni" az esetet.

Vagy ez nagyon gáz, ha amúgy tudjuk miről is van szó?

Megosztás:

Hát most már mindegy, meg nem is "legális" de lehetett volna "kézenfogni", megköttetni a kötelezőt és "átdátumozni" az esetet.

Vagy ez nagyon gáz, ha amúgy tudjuk miről is van szó?

Este 8-kor egy idegen emberrel, hová rohanjak? Ez jó ötlet, majd legközelebb, bár ne legyen legközelebb, de okosabb leszek. Utána nekem is eszembe jutottak egyébként ötletek, de akkor már késő volt.

Megosztás:

Meg tudja valaki pontosan mondani, hogyan változtak a kötelező biztosítás szabályai? Ha előző év végén kötöttem válthatok előbb biztosítót, vagy csak megint december elején?

Thx

Én úgy tudom, az évközbeni váltás majd azokra vonatkozik, akik EZUTÁN vesznek autót. Magyarul, ha áprilisban veszel autót, neked mindig áprilisban lehetséges a biztosítóváltás. Ilyetén módon, akik megtartják a régi autójukat, azoknak továbbra is a nov-dec játszik. Én így tudom, de aztán lehet, h majd jól rámcáfolnak :lol:

Megosztás:

Egyébként tök jó hely,én bírom ezt a helyet.Sok érdekes emberke van itt. :)

Ha már nem járok sehova,Párom piszkál hogy sokat gépezek.

Biztos jobb lenne ha kocsmáznék,meg játék gépbe nyomnám a lóvét.

Ja, én is megkapom néha az asszonytól, h: édesem, te függő vagy.... Mondja ezt, majd mikor felállok mondjuk p*sálni, lecsap a gépre és elkezd honfoglalózni. Amelyikünk meg nem gépezik, az a kölykökkel foglalkozik. :lol:

Megosztás:

Meg tudja valaki pontosan mondani, hogyan változtak a kötelező biztosítás szabályai? Ha előző év végén kötöttem válthatok előbb biztosítót, vagy csak megint december elején?

Thx

szerintem is legközelebb decemberben válthatsz.

De mért szeretnél váltani? Rosszat választottál decemberben?

Mert a mostani árak nem feltétlenül kedvezőbbek, mint a tavalyiak, persze kivételek lehetnek.

Megosztás:

szerintem is legközelebb decemberben válthatsz.

De mért szeretnél váltani? Rosszat választottál decemberben?

Mert a mostani árak nem feltétlenül kedvezőbbek, mint a tavalyiak, persze kivételek lehetnek.

Nem, nálam minden ok :lol:, egy másik autóra derült ki, hogy lehetett volna jóval olcsóbban is kötelezőt kötni...

Megosztás:

Én úgy tudom, az évközbeni váltás majd azokra vonatkozik, akik EZUTÁN vesznek autót. Magyarul, ha áprilisban veszel autót, neked mindig áprilisban lehetséges a biztosítóváltás. Ilyetén módon, akik megtartják a régi autójukat, azoknak továbbra is a nov-dec játszik. Én így tudom, de aztán lehet, h majd jól rámcáfolnak :lol:

Én ezt nem értem, hogy mi ebben a november-decemberi váltásban a logika? Nem az lenne a logikus, hogy addig van a biztosítás is az autón, amíg a műszaki? Nálunk Szerbiában úgy van, hogy ha június 12-ig szól a műszaki, akkor a biztosítás is június 12-ig érvényes. Ha megyek műszakit intézni mondjuk június 3-án, akkor is következő év június 12-ig lesz műszakim és a biztosításom is addig lesz érvényes. Ha nem tetszik a biztosító, akkor ilyenkor lehet cserélni, bár itt nincsenek ilyen akciók meg mindenféle kategóriák (férfi-nő, kisváros-nagyváros, stb.), így kb. mindegy, hogy kinél van biztosítva, ugyanannyiba kerül...

Megosztás:

Én ezt nem értem, hogy mi ebben a november-decemberi váltásban a logika? Nem az lenne a logikus, hogy addig van a biztosítás is az autón, amíg a műszaki? Nálunk Szerbiában úgy van, hogy ha június 12-ig szól a műszaki, akkor a biztosítás is június 12-ig érvényes. Ha megyek műszakit intézni mondjuk június 3-án, akkor is következő év június 12-ig lesz műszakim és a biztosításom is addig lesz érvényes. Ha nem tetszik a biztosító, akkor ilyenkor lehet cserélni, bár itt nincsenek ilyen akciók meg mindenféle kategóriák (férfi-nő, kisváros-nagyváros, stb.), így kb. mindegy, hogy kinél van biztosítva, ugyanannyiba kerül...

Azért a versenynek is megvan a maga előnye, én nem bánom ezt a rohamot, csak tényleg ne mindenkinek ugyanakkor legyen. Jelenleg évi 30 E-t fizetek a kocsimra. Az első kocsim egy ezer köbcentis fiesta volt 2003ban, az első évi kötelezője 120EFt (igen, százhúszezer) volt. Azt hittem, rosszul látok. Persze fiatal voltam, A0-ás, de akkor is!... Én örülök a versenynek!

Megosztás:

Kadettem (44kW) kötelezője átszámítva kb. 22000Ft/év, Astrám (66kW) kötelezője kb. 28500t/év. Csak teljesítményfüggő a biztosítás, mástól nem függ. Kadettre legutóbb műszakival, adóval, biztosítással, stb. együtt csengettem kb. 45000Ft-ot, hogy újabb egy évre meglegyen minden. Astrara kicsivel több, összesen kb. 60000Ft az újabb egy év. Így nézve nem látom, hogy olyan nagy előnye lenne a versenynek...

Megosztás:

Nekem 1.6-os Astra 22.000 Ft/év

Kadettem (44kW) kötelezője átszámítva kb. 22000Ft/év, Astrám (66kW) kötelezője kb. 28500t/év. Csak teljesítményfüggő a biztosítás, mástól nem függ. Kadettre legutóbb műszakival, adóval, biztosítással, stb. együtt csengettem kb. 45000Ft-ot, hogy újabb egy évre meglegyen minden. Astrara kicsivel több, összesen kb. 60000Ft az újabb egy év. Így nézve nem látom, hogy olyan nagy előnye lenne a versenynek...
Megosztás:

Azért a versenynek is megvan a maga előnye, én nem bánom ezt a rohamot, csak tényleg ne mindenkinek ugyanakkor legyen. Jelenleg évi 30 E-t fizetek a kocsimra. Az első kocsim egy ezer köbcentis fiesta volt 2003ban, az első évi kötelezője 120EFt (igen, százhúszezer) volt. Azt hittem, rosszul látok. Persze fiatal voltam, A0-ás, de akkor is!... Én örülök a versenynek!

A 120 eléggé brutál, nekem most A0-ban 36ezer/év 1.6-osra.

Megosztás:

... meg köbcentitől, mióta van jogsija az illetőnek, hány éves az autó ill. a tulajdonos, van -e gyereke! Ezek is befolyásolják a biztosítási összeget.

Nekem 20600ft az éves.

Megosztás:

... meg köbcentitől, mióta van jogsija az illetőnek, hány éves az autó ill. a tulajdonos, van -e gyereke! Ezek is befolyásolják a biztosítási összeget.

Nekem 20600ft az éves.

Talán elolvashatnád azt is, hogy honnan kezdődött az, amit az idézett hozzászólásban írtam...

Megosztás:

Ez szerintem nem normális verseny, csak egy nagy baromság minden év végén... Ilyen óriási különbségek nem lehetnének két biztosító között... Plusz szolgáltatással, vagy valami hűségjutalommal lehetne kedvezni a maradóknak, ehhez képest az milyen már, hogy ha újrakötöd ugyanannál a biztosítónál, olcsóbb lesz a díjad, utána meg küldözgetik a régi szerződésed csekkjeit, aztán 2 hónapba telik, mire zöldágra vergődsz velük... Eddig én soha nem váltottam, de most év végén a válság, meg hogy kipróbáljam...spóroljunk 3000 forintot az éves díjon..., szóval több mérgelődésbe telt sínre tenni az ügyet, mint ha hagyom a fenébe...

Megosztás:

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem a hozzáértőkhöz, hogy eredetileg G Astrában a riasztó szirénája hová

van felszerelve a motortérben, van gyári rögzítőhelye? Kérdezem ezt azért mert a 2004-es

astrámban valami pancser az egyik reléház oldalára fogatta fel, és szeretném átszerelni.

Minden ötletet szívesen vennék. Köszi!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.