jaygab Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Sziasztok! Még mindig párásodási gondjaim vannak az Opel Astra G-nél!Ezelőtt F-Astrám volt,semmi ilyen gondom nem volt,most ettől kicsit elmegy a kedvem a G-től!Szóval még egy dolog nem teljesen tiszta: Van a belső keringetés funkció,azt kérdezném,hogy a belső keringetést bekapcsolva emeli el a kupolát a ventillátorról és kikapcsolt állapotban kell zárva lenni a kupolának,vagy hogy is van ez? Ha valaki tudja kérem ossza meg velem! Thx.: bátyus a G astra alapvetően nem párásodik, annak valami oka van!Nekem is F astra volt előtte és semmi bajom nem volt vele, amíg ki nem cserélték a szélvédőt. Utána sz@arul rakták vissza a szigetelést és onnantól párásodott mint az állat. A G most tökéletes, tehát nem hiszem hogy típusfüggő lenne.... Ötlet: 1. cserélj pollenszűrőt 2.volt- e cserélve a szélvédőd valamikor? A belső levegőkeringetés ha megy, akkor a kupola zárva van, ha nem megy, akkor van nyitva. Hiába van bekapcsolva, ha ablakra állítod, akkor addig automatikusan kikapcsolja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Nagyon sokáig Explorert használtam de az egy trágya a Firefox-hoz képest! Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Nem azt kérdezte itt mindenkitől a cartárs, hogy ki mit használ böngészni, hanem hogy miért nem megy. IE8ban: Eszközök->Internet beállítások->Kapcsolatok->Helyi hálózati beállítások->A beállítások automatikus észlelése legyen csak bepipálva. Érdemes még megnézni a telefonos és magánhálózati beállításokat és kitörölni a dolgokat. Insignia jobban tetszett a Astra J A oszlop bugja miatt. Nagyon érdekesnek tartom még azt is hogy egyetlen szaklapban sem említették meg, hogy ez így nem jó. Szerintem korlátozza a kilátást. Az más kérdés, hogy kívülről jó a design, de belülről nem praktikus, hanem zavaró. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hans Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Sziasztok.Párásodási gondjaim nekem is vannak.A pollenszűrőt kicseréltem, a szélvédő nem volt cserélve.A két hátsó ajtó és a hátsó szélvédő gyakorlatilag teljesen lepárásodik,elől kettes ventilátornál úgy ahogy leszárad de a sarkokban így is megmarad.Úgy tűnik hogy a külső szellőztetés nem működik,pedig hallani a ventilátor hangján hogy a váltó kapcsoló működik.Köszi a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Sziasztok.Párásodási gondjaim nekem is vannak.A pollenszűrőt kicseréltem, a szélvédő nem volt cserélve.A két hátsó ajtó és a hátsó szélvédő gyakorlatilag teljesen lepárásodik,elől kettes ventilátornál úgy ahogy leszárad de a sarkokban így is megmarad.Úgy tűnik hogy a külső szellőztetés nem működik,pedig hallani a ventilátor hangján hogy a váltó kapcsoló működik.Köszi a választ. Ez nem hiba, hanem tulajdonság! :lol: Az enyém is ugyanilyen, főleg, ha sokat járatják a szájukat a hátul utazók, vagy vizes ruhában szállnak be az autóba! ( esős, havas időben ez nem is furcsa ) Valahol az itt felszabadult párának ki kell csapódnia nem? Nekem eszembe sem jutna szétcincálni a fűtés/szellőzést, mert ott minden OK. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Insignia jobban tetszett a Astra J A oszlop bugja miatt. Nagyon érdekesnek tartom még azt is hogy egyetlen szaklapban sem említették meg, hogy ez így nem jó. Szerintem korlátozza a kilátást. Az más kérdés, hogy kívülről jó a design, de belülről nem praktikus, hanem zavaró. Engem mondjuk nem zavarna, ha az enyém lenne a kocsi! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Sziasztok.Párásodási gondjaim nekem is vannak.A pollenszűrőt kicseréltem, a szélvédő nem volt cserélve.A két hátsó ajtó és a hátsó szélvédő gyakorlatilag teljesen lepárásodik,elől kettes ventilátornál úgy ahogy leszárad de a sarkokban így is megmarad.Úgy tűnik hogy a külső szellőztetés nem működik,pedig hallani a ventilátor hangján hogy a váltó kapcsoló működik.Köszi a választ. -szellőztetés -cirkuláltasd a levegőt, középre (fejtér) felfelé és lábtérre állásra tedd a kapcsolót - a hátsó szélvédő és néha a hátsó oldalsó nekem is be szokott párásodni, pláne ha többen ülünk az autóban, de az megint csak normálisnak mondható szerintem... -ha az első oldalsók és a szélvédő párásodik még mindig segíthet a klíma és ha azzal is gáz, na akkor kell csak a hibát keresni, boncolgatni... szerk: opelaner már megírta frankót közben :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wraithbar Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Sziasztok.Párásodási gondjaim nekem is vannak.A pollenszűrőt kicseréltem, a szélvédő nem volt cserélve.A két hátsó ajtó és a hátsó szélvédő gyakorlatilag teljesen lepárásodik,elől kettes ventilátornál úgy ahogy leszárad de a sarkokban így is megmarad.Úgy tűnik hogy a külső szellőztetés nem működik,pedig hallani a ventilátor hangján hogy a váltó kapcsoló működik.Köszi a választ. :lol: Elsőnek párosodás gondjaimat olvastam :lol: pedig nem vagyok olyan :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Most akkor van már J astra is??? Azt hittem csak I nél járunk! Világosítson fel vki!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Az I betűt kihagyták szándékosan, mert az 1-es re hasonlít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Nekem a párásodás a klíma használatára mindig megszűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Ja,ez a szuperfegyver. Én is ránézek már a pollenszűrőre ,ha így javul az idő. Tegnap kocsikáztunk ,olyan szépen sütött a nap.A motorosok is előbújtak ,téli álmukból. Olyan meleg lett a kocsiban a napsütés hatására,hogy már azon gondolkodtam,bekapcsolom tényleg a klímát. Mondjuk néha így is beindítottam,hogy mozogjon benne a gáz. Vettem STP szeleptisztítót is neki,majd telitankkor beleöntöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blamazs Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 sziasztok! Erdekes dologgal allok szemben. Van a csaladban 2 twinport astra. total egyforma a ket gep, meg az evjarat is. Ellenben az egyik joval haraposabbnak tunik. Jobban huz a gep. Ebben van 80000 km a masikban 50000. Lehetseges hogy az AGR le van zarva es ezert "megy" jobban a gep? Ilyen kulonbseg adodhat bejaratasi kulonbsegbol, vagy barmi masbol. Mindket gep hasznaltan kerult a csaladba ugyhogy az eloeletuk ilyen szinten nem ismert. Hogy lehet megnezni hogy az AGR le van zarva? Koszi elore a valaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 sziasztok! Erdekes dologgal allok szemben. Van a csaladban 2 twinport astra. total egyforma a ket gep, meg az evjarat is. Ellenben az egyik joval haraposabbnak tunik. Jobban huz a gep. Ebben van 80000 km a masikban 50000. Lehetseges hogy az AGR le van zarva es ezert "megy" jobban a gep? Ilyen kulonbseg adodhat bejaratasi kulonbsegbol, vagy barmi masbol. Mindket gep hasznaltan kerult a csaladba ugyhogy az eloeletuk ilyen szinten nem ismert. Hogy lehet megnezni hogy az AGR le van zarva? Koszi elore a valaszokat! Innét ugyan nem látszik! :lol: Motorház tetejének felnyitásával próbálkoztál már? :lol: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 sziasztok! Erdekes dologgal allok szemben. Van a csaladban 2 twinport astra. total egyforma a ket gep, meg az evjarat is. Ellenben az egyik joval haraposabbnak tunik. Jobban huz a gep. Ebben van 80000 km a masikban 50000. Lehetseges hogy az AGR le van zarva es ezert "megy" jobban a gep? Ilyen kulonbseg adodhat bejaratasi kulonbsegbol, vagy barmi masbol. Mindket gep hasznaltan kerult a csaladba ugyhogy az eloeletuk ilyen szinten nem ismert. Hogy lehet megnezni hogy az AGR le van zarva? Koszi elore a valaszokat! Egyszer én is voltam hasonló helyzetben. Úgy tünt mint ha a céges Skoda Fabia 1.4 MPI sokkal jobban menne mint az én G astrám. De aztán rájöttem miért van ez így. A sajátomat én tankolom... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Már jöhetne a jó idő.... :lol: Úgy vissza raknám már a nyári papucsokat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 "Nyári papucs" :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Csak erős idegzettel rendelkezőknek ! :lol: http://www.youtube.com/watch?v=VSDa-EUT3ZE Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Wessz! Ez Te volnál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Sziasztok! Még mindig maradva az egyik örökzöld témánál,a párásodásnál,segítséget kérnék,hogyan kell kiszerelni a szellőző ventillátort,ugyanis a "kupola"nyitó motor,vagyis a belső keringetés motorja beszorult és úgy látom ahhoz nem igazán lehet hozzáférni,csak az egész egység kiszerelésével!Ha valaki elkövetett már ilyet esetleg,és megosztaná velem tanácsát,azt megköszönném! üdv.: bátyus Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Sziasztok! Még mindig maradva az egyik örökzöld témánál,a párásodásnál,segítséget kérnék,hogyan kell kiszerelni a szellőző ventillátort,ugyanis a "kupola"nyitó motor,vagyis a belső keringetés motorja beszorult és úgy látom ahhoz nem igazán lehet hozzáférni,csak az egész egység kiszerelésével!Ha valaki elkövetett már ilyet esetleg,és megosztaná velem tanácsát,azt megköszönném! üdv.: bátyus Biztos hogy beszorult? Nem tört el a lapát tengelye? Talán úgy a legegyszerűbb megnézni: ablaktörlő karokat levesz. műanyag burkolat ,takarót levesz (óvatosan mert elég rövid az ablakmosó cső ) anyós üléssel szembe (motortérbe a műanyag burkolat alatt ) találsz rácsos műanyagot onnan már látod a lapátot. szükséges szerszám 13as dugókulcs,és torx készlet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Biztos hogy beszorult? Nem tört el a lapát tengelye? Talán úgy a legegyszerűbb megnézni: ablaktörlő karokat levesz. műanyag burkolat ,takarót levesz (óvatosan mert elég rövid az ablakmosó cső ) anyós üléssel szembe (motortérbe a műanyag burkolat alatt ) találsz rácsos műanyagot onnan már látod a lapátot. szükséges szerszám 13as dugókulcs,és torx készlet. Köszi! Nem törés van,úgyhogy holnap próbálkozom vele,bár lehet a belső keringetést nem olyan sűrűn használom,úgyhogy kiakasztom a kart,aztán a kupolát meg lecsukom! De mégegyszer köszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Köszi! Nem törés van,úgyhogy holnap próbálkozom vele,bár lehet a belső keringetést nem olyan sűrűn használom,úgyhogy kiakasztom a kart,aztán a kupolát meg lecsukom! De mégegyszer köszi a választ! neked nem motoros a lapát? Mert viszont azt belülről tudod kézél állítani. kesztyűtartó ki és akkor fogod látni a házat kell hozzá:torx készlet és 5,5 kulcs lehetőség szerint pici racsni vagy dugó és türelem. az állítómotort le kell szedni hozzá hogy eltud fordítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 neked nem motoros a lapát? Mert viszont azt belülről tudod kézél állítani. kesztyűtartó ki és akkor fogod látni a házat kell hozzá:torx készlet és 5,5 kulcs lehetőség szerint pici racsni vagy dugó és türelem. Motoros,de nem tudom,hogyan kell kiszerelni,mert az oldalán van ez a kismotor,de nem lehet hozzáférni,tehát az egész szellőzőmocit kéne kikapni,csak ez okoz gondot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Wessz! Ez Te volnál? igen én.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts