Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Palócországi körkép....

Sok helyen ilyenek az utak :lol:

Kálló környékén speciel többször is jártam már,

voltak, vannak arra felé munkáink.

( Nem, sajnos nem út felújításban utazunk :lol: )

Magyarisztáni körkép az!

Ha jól emléxem csatornáztok vagy mi. Azt is ősi magyarisztáni szokás szerint akkor kell csinálni, mikor elkészült az új út vagy az útburkolat felújítása. Nehogy már megszokják a jót. Nálunk nemrég kábelfektetés címén egy frissen átadott díszburkolatot szedtek föl. Volt is belőle felháborodás, magyarázkodás és egymásra mutogatás.

Megosztás:

Magyarisztáni körkép az!

Ha jól emléxem csatornáztok vagy mi. Azt is ősi magyarisztáni szokás szerint akkor kell csinálni, mikor elkészült az új út vagy az útburkolat felújítása. Nehogy már megszokják a jót. Nálunk nemrég kábelfektetés címén egy frissen átadott díszburkolatot szedtek föl. Volt is belőle felháborodás, magyarázkodás és egymásra mutogatás.

Semmi börtön, kártérítés, főbelövés, felnégyelés, felelősségrevonás? :lol:

Megosztás:

erről egy nem tudom hol hallott poénos mondat jut eszembe.....

"Nem a kátyúkkal van a baj..!!!

Ki volt az a balfék aki aszfaltot tett a kátyúk közé....na az a hibás!" :( :lol:

Megosztás:

Magyarisztáni körkép az!

Igen, ez titpikus, az okát a választási ciklusokban kell keresni.

Mindegy az, hogy az egész képviselő testület tudja, hogy később fel kell vágni, mert közeleg valami közműberüházás, választás előtt aszfaltozni kell egy kicsit. Ezt a tervezési prakszisunk során többször is átéltük.

Vannak 5-6 éven átívelő projektekjeink is, ott ezek jól megfigyelhetők.

Egyébként nem csak csatornát, hanem ivóvíz vezetéket, távvezetéket is tervezünk.

Többek közt a kállói ivóvíz távvezeték és medence rendszert is mi terveztük.

Alföldiek kedvéért: A medence azt a funkciót látja el mint lapos vidéken a víztorony (hidroglóbusz).

A dimbes-dombos tájakon inkább medencék épülnek a magas pontokon.

Megosztás:

Pont ma voltam futóműállításon... és meglepő módon 9 év, meg 165e km alatt nem volt nagyon elmászva, pedig nekem se ismeretlenek az ilyen "sztrádák". Én kifejezetten masszívnak tartom a G Astra futóművet (egy kutyacsont cserém volt ez idő alatt csak), Peugeot-os, stb. ismerőseim alatt meg úgy kopog, nyöszörög a szétcsapott futóművük, mint valami kordé...

Megosztás:

Te corsIKa, ezek szerint te se láttál még dimbes-dombos tájat, meg medencét... Hát, teljesen lapos az életünk itt a nagy rónán... :lol: :lol:

Mondjuk Petőfi sem a dimbes-dombos tájról írt szép verset!

AZ ALFÖLD

Mit nekem te zordon Kárpátoknak

Fenyvesekkel vadregényes tája!

Tán csodállak, ámde nem szeretlek,

S képzetem hegyvölgyedet nem járja.

Lenn az alföld tengersík vidékin

Ott vagyok honn, ott az én világom;

Börtönéből szabadúlt sas lelkem,

Ha a rónák végtelenjét látom.

Felröpűlök ekkor gondolatban

Túl a földön felhők közelébe,

S mosolyogva néz rám a Dunától

A Tiszáig nyúló róna képe.

Megosztás:

Semmi börtön, kártérítés, főbelövés, felnégyelés, felelősségrevonás? :lol:

Ugyan már! Nem átlagpolgárról van itt szó, aki kis összeggel tartozik!

Alföldiek kedvéért: A medence azt a funkciót látja el mint lapos vidéken a víztorony (hidroglóbusz).

A dimbes-dombos tájakon inkább medencék épülnek a magas pontokon.

Csak a víztorony után nem kell luxusadót fizetni! :lol:

Megosztás:

No Qpack, hegyvidéki barátom? Hegy vagy alföld? :D

Szeretem a "dombo(rulato)kat" :( ....az tök mind1 hogy a hegyen kell vele bíbelődnöm vagy az alföldön :D vagy egy Astra-ban bárhol :D :lol:

A hegyről pedig távolabb látni, mint az alföldön...csak elég magasra kell mászni :D ..a lakásomból kb 10-15km-re látok Gyöngyösről - Vámosgyörkre :lol: ha feljebb megyek a Mátrában akkor még távolabb....

Megosztás:

az év szerelése mai nap történt nálunk

teli tank vizzel Astra-G

holnap le a tank .......

ügyfél otthon tankolt.............majd képet linkelek...

te freeze lecsúsztál megint egy szabadalomról....addig-addig tervezgetsz, hogy valaki megelőz egy ilyen 5lettel..mit neked hidroglobusz... :lol:

wessz diesel vagy benzines(volt) a gép?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.