freeze Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Egy kis jókedvcsináló: GYEREKEK MONDTÁK VAGY ÍRTÁK · Zrínyinek csak fél szeme volt, ám ez nagyon zavarta a csatákban. · A katonák életüket és halálukat kockáztatták. · A hős holtan esett össze. Ezt később nagyon sajnálta, de akkor már nem volt mit tenni. · A víz oxigénből és folyadékból áll. · A szomorú elhanyagolt sírok mellett élettel teli sírhalmokat is találhatunk. · A mocsári vész 1526-ban volt. · A Szent Jobb István király bal keze. · Janus Pannonius 15 éves korában elterjedt Európában. · Szemünk közepén van egy nyílás, amely mindenkinek fekete, mivel fejünk belül sötét. · A föníciaiak kereskedtek és iparkodtak. · A háborúban a nők is megteszik a kötelességüket a férfiakkal együtt, úgy elöl, mint hátul. · A gesztenyesütögető néni kiáll a sarokra, és odacsalogatja az embereket a szagával. · Arábiában a vizet cisztercitákban gyűjtik. · Sok régi kőzetben megtalálhatók az őskori halak lábnyomai. · A bronzkorszak tűzzel-vassal pusztította a rézkorszakot. · Döbrögi a harmadik levonásban két púppal gyarapodik. · A középkorban a várakat katakombákkal lőtték. · Kanada területe egyenlő Európa lakosságával. · A kenguru kicsinye fészeklakó. · A ménes egy nagy lócsomó. · Toldi a csónak felé indult, mikor a cseh vitéz elővette a kardját és majdnem lelőtte Toldi Miklóst, ő azonban észrevette a fondorlatos tervet. · Boldog Margit az erény útját követte. Ártatlan életét és elsőszülött gyermekét az úrnak ajánlotta. · Szulimánt a szigeti ostromnál megölték, ezért egyelőre felhagyott azzal a szándékával, hogy Magyarországot meghódítsa. · Kolumbusz háromszor indult útnak, bár a második útján meghalt. · Az őserdő olyan terület, ahova emberi kéz még nem tette be a lábát. · Zrínyit a bécsi kamarilla által felbérelt ólmozott vadkan ölte meg. · A végek vitézei többnyire nem éltek haláluk napjáig, mert már · korábban elestek. · Lincoln anyja már csecsemő korában meghalt. · És akkor a költő megírta a Szundi két apródja című verset. · Julius Ceasart a márciusi Idusok ölték meg. · Egyiptom őslakói a múmiák. · A Magna Charta Libertatum kimondta, hogy ugyanazért a bűnért senkit nem lehet kétszer megölni. · A kutatók az őshazában megtaláltak az ősmagyarok hátrahagyott részeit. · A Bibliát Guttenberg találta fel. · Anonymus III. Béla névtelen jegyese volt. · A XVIII. századi főurak palotakertjei tele voltak szépen nyírt szökőkutakkal. · A baktériumokról: van mikroszkopikus, ami kicsit nagyobb, mint ami mikroszkóppal látható. · A középkorú lovagok a lovagi tornákon mindig egy hölgyet tűztek maguk elé. · A nemzetiségi iskolákba több ajkú diákok járnak. · Nyáron nő a kalapos gomba, télen a kucsmagomba. · Villon fő műve az Ótestamentum. · A görög ábécé kezdete: alfa, béta, céda... · II. József, a vaskalapos király Mária és Terézia fia volt. · A fecske egy költöző madár olyan, mint a gólya, csak sokkal kisebb és nem hasonlít rá. · Barbarosa seregében kitört a pestis, amely elöl maga a császár is csak álruhában tudott menekülni. · Ady Boncza Bertalant vette feleségül. · Bombay éghajlata olyan egészségtelen, hogy lakosai máshol laknak. · A Toldi olyan mű, amelyben a főhőst feldolgozzák. · A kőolajat kövekből sajtolták. · Eötvös József többek között Budán született. · Csapadékfajta: lisztharmat. · A cápa jellemzése: embert nem eszik, de nem lehet benne bízni. · Milyen betegséget lehet kapni a parlagfűtől? Energiát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Bassus ,a Banjani helyett először egy másik nevet olvastam(a jelenlegi miniszterelnököt)és nem értettem miről van szó! :D :lol: :rolleyes: :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Egy kis jókedvcsináló: Ez egy helyi pc bontó honlapján a börze rovatnál olvasható: - Amit szem, száj csak megkívánhat - ANÁLT NEM VÁLLALUNK! Link to comment Megosztás: More sharing options...
api Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Na jól van én meg megyek dolgozni a BOSCH-ba.Jó nektek nekem is fáj a derekam de nincs időm lustálkodni pénzt kell keresni mert jön a lagzi. Sziasztok! :rolleyes: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Na jól van én meg megyek dolgozni a BOSCH-ba.Jó nektek nekem is fáj a derekam de nincs időm lustálkodni pénzt kell keresni mert jön a lagzi. Sziasztok! :rolleyes: :D Hatvanba? szerk: gondolom, mivel ott lax :P szerk2: Van egyáltalán máshol BOSCH? Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Bassus ,a Banjani helyett először egy másik nevet olvastam(a jelenlegi miniszterelnököt)és nem értettem miről van szó! :rolleyes: Máshol is ezt a nevet használom és nem te vagy az első aki gordonkát olvas. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Ez egy helyi pc bontó honlapján a börze rovatnál olvasható: - Amit szem, száj csak megkívánhat - ANÁLT NEM VÁLLALUNK! :rolleyes: van Miskolcon is bosch Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Hatvanba? szerk: gondolom, mivel ott lax :D szerk2: Van egyáltalán máshol BOSCH? A nyáron Eger körül mintha láttam volna gyárát.Bár inkább a borral voltam elfoglalva. :rolleyes: (akkor nem vezettem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 A nyáron Eger körül mintha láttam volna gyárát.Bár inkább a borral voltam elfoglalva. :rolleyes: (akkor nem vezettem) Tényleg Miskolcon volt!(már biztos sok volt a bor) Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Semmi vészes, csak a derekam hasogat. Feküdnöm kéne, de az parancsszóra nem megy csak lustaságból. És mielőtt megkérdeznéd: nem! Nem én vagyok a Banjani által említett tulaj a garázsból! :D Mindenkinek van valami nyűgje. Szombaton fahordás + hasogatás. Behordtunk kb 10 mázsát meg összehasogattam! olyan 3 köbmétert. Vasárnap nem bírtam megmozdulni ugy fájt a derekam, a lábam, a hátam a karjaim. Az újjaim nem bírtam mozgatni ugyhogy az esti matatás el is maradt. Mondjuk a derékfájástól meg taszajtani nem bírtam volna :P Még ma is fáj, bár az újjaim már fürgék.... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Mindenkinek van valami nyűgje. Szombaton fahordás + hasogatás. Behordtunk kb 10 mázsát meg összehasogattam! olyan 3 köbmétert. Vasárnap nem bírtam megmozdulni ugy fájt a derekam, a lábam, a hátam a karjaim. Az újjaim nem bírtam mozgatni ugyhogy az esti matatás el is maradt. Mondjuk a derékfájástól meg taszajtani nem bírtam volna :lol: Még ma is fáj, bár az újjaim már fürgék.... :P dili :rolleyes: (3 köbméter az kb. 18 mázsa.)Részvétem,én csak annyit hasogatok fel ami pár napra kell.Kész áldás a cserépkályha,ha csak gázzal kellene megnézhetnénk magunkat! A ház egyik részét gázzal(kislángon :D :D ) a másikat a cserépkályhával fütjük.A cs.kályhás rész mindig melegebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 dili :rolleyes: (3 köbméter az kb. 18 mázsa.)Részvétem,én csak annyit hasogatok fel ami pár napra kell.Kész áldás a cserépkályha,ha csak gázzal kellene megnézhetnénk magunkat! A ház egyik részét gázzal(kislángon :lol: :D ) a másikat a cserépkályhával fütjük.A cs.kályhás rész mindig melegebb. Pedig volt 3 köbméter amit hasogattam. 80cmx120cmx100cm ládába tette szépen sorba az após, nem csak ugy belehányva. 2 ilyen láda volt üres azok megteltek, meg még egy ládára való összejött vagy több. Reggel 8-kor kezdtük, hordtuk 10 ig, utána hasogattam este 6-ig egy ebédidővel az öreg meg nem győzte hordani :P Hiába, ez az a fajta tüzelő ami mellett kétszer lehet melegedni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Pedig volt 3 köbméter amit hasogattam. 80cmx120cmx100cm ládába tette szépen sorba az após, nem csak ugy belehányva. 2 ilyen láda volt üres azok megteltek, meg még egy ládára való összejött vagy több. Reggel 8-kor kezdtük, hordtuk 10 ig, utána hasogattam este 6-ig egy ebédidővel az öreg meg nem győzte hordani :rolleyes: Hiába, ez az a fajta tüzelő ami mellett kétszer lehet melegedni! Pont azért írtam,hogy szerintem még több is volt mint 10 mázsa! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Pont azért írtam,hogy szerintem még több is volt mint 10 mázsa! :rolleyes: Ja nem úgy volt, hanem: Behordtunk kb 10 mázsa méterfát egyszer. Utána ezen felül hasogattam 3 köbmétert. Összesen megmozgattunk 10 mázsát+3 köbmétert. Mondjuk nyárfa volt de akkor is volt vele munka. Egy köbméter fa hány mázsa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Na jól van én meg megyek dolgozni a BOSCH-ba.Jó nektek nekem is fáj a derekam de nincs időm lustálkodni pénzt kell keresni mert jön a lagzi. Sziasztok! :rolleyes: :D Ismered a Tóth Csabát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Egy köbméter fa hány mázsa? Ez szuper! :rolleyes: Ősszel hozattam Nagyváradról tüzifát ,bükk-cser-tölgy vegyesen és itt 6 mázsa/köbméternek mondták az átváltást, a táblázat szerint pedig 7-8 körül van.Így akkor 1200Ft. körül jött ki mázsája. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Z14xep-be megszületett a tempomat elektronika. igy kb 60 e ft környékén áll meg mindennel együtt.Kar, kuplungkapcsoló elektronika munkadij. mit jelent, hogy megszületett, az én tü-tüm is ilyen, azért érdekel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 mit jelent, hogy megszületett, az én tü-tüm is ilyen, azért érdekel. Gondolom belerakta mert nem volt benne. Más! Mennyiért lehetne eladni ezeket az alufelniket, gumival együtt? 15"-os gyári IRMSCHER OPEL felnik, 185/60 R15 ös gumikkal. Le akarom cserélni nagyobbakra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 mit jelent, hogy megszületett, az én tü-tüm is ilyen, azért érdekel. nyáklap készitésen van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 ...és saját autóval?? Mert nekem ez sajáttal volt és nekem is 2x kellett tankolni :rolleyes: Saját autóval csak ~900 (Veszprém-Pisa (Olaszország)), de ez is éjszaka volt, mint ahogy a cégessel is éjjel róvom az utakat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 nyáklap készitésen van. Miért kell külön elektronika? XEP nek ennyivel butább az ECU ja? Az elektronika hova fog bekapcsolódni?? Folytószelep körbe? Vagy csak az ecura? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Miért kell külön elektronika? XEP nek ennyivel butább az ECU ja? Az elektronika hova fog bekapcsolódni?? Folytószelep körbe? Vagy csak az ecura? nyugi én beszerelem ti meg élvezitek a tempomatot.:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Ti hol tartjátok a kocsiban a telefonotokat? Én nem szeretném megfúrni a műszerfalat sehol, a 2oldalas ragasztó semmit nem ér, az ablakra tapadós nem tetszik, mert mindig le kellene szedni (ne törjék fel a kocsit) és a nanopadban nem hiszek. Néztem lehet kapni Kuda márkájú autóspecifikus tartót pl: http://www.vatera.hu/telefontarto_konzol_f..._160274765.html de ez meg nem biztos hogy jó az én telómnak.(samsung G600) Van valakinek esetleg ilyen tartója?? Univerzális, állítható a mérete? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Ti hol tartjátok a kocsiban a telefonotokat? Én nem szeretném megfúrni a műszerfalat sehol, a 2oldalas ragasztó semmit nem ér, az ablakra tapadós nem tetszik, mert mindig le kellene szedni (ne törjék fel a kocsit) és a nanopadban nem hiszek. Néztem lehet kapni Kuda márkájú autóspecifikus tartót pl: http://www.vatera.hu/telefontarto_konzol_f..._160274765.html de ez meg nem biztos hogy jó az én telómnak.(samsung G600) Van valakinek esetleg ilyen tartója?? Univerzális, állítható a mérete? én hajlítottam 3as rozsdamentes köracélból egy tartót ,amit betudok akasztani a középső légbefúvóba. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
api Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Ismered a Tóth Csabát? 2500 ember közül nem tudom melyik lehet az. Melyik osztályon dolgozik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts