Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Én sem figyelek mindenre, nehogy magadra vedd! :rolleyes:

szerk: én csak azért figyeltem ennyire a dolgora mert

1. nekem is szinte ugyaznez történt 5 éve

2. PGA cartárs szimpatikus ember nekem, és szorítok érte.

Meg sem fordult a fejembe, hogy magamra vegyem, inkább kicsit szégyeltem magam, hogy a majdnem mindenki tudta én meg nem.

Megosztás:

Átégett az egyik dugattyú.

Zachi mi is volt /lehetett a kiváltó ok? Valami olyasmi rémlik hogy a ,,fagyitól,, .

Próbáltam visszakeresni de nem sikerült megtalálni azokat a hsz.-okat amikor erről írtál. Már eléggé sokat mászkáltam csak városban, sok és rövid utakat teszek meg naponta. Ma vettem ki szabit, és (ahogy mondani szoktátok) elmegyünk fagyizni. 100km autópályán talán elegendő hogy picit tisztuljon. Jól gondolom? Remélem ahhoz ez kevés hogy kárt tegyen a koksz, ha esetleg van a dugómon. (azaz hogy a kocsim dugóján! :rolleyes: )

Megosztás:

Úgy döntöttem nem öntök a benzinbe ,,csodaszert,, mivel hogy nem ismerem a hatást, és itt sem nagyon népszerű.

Ha valóban van a benzinben (amiben nem vagyok biztos) valami adalék, akkor az nyilván elegendő. Nem? :rolleyes:

Én is tegnap tankoltam fel"99-es tuningbenzinnel"és azóta sportfokozatban járok meleg motorral.

Megosztás:

hurra.jpg

No és mennyi lett a vége, ha nem vagyok vindisgréc? :rolleyes:

No, itten van egy rövid kivonat:

- Hengerfúrás (Mahle dugattyúk (78,06))

- Főtengelycsapágyak, hajtókarcsapágyak, felszabályzással

- Főtengely bordáskerék

- Komplett HF felújítás

- Injektor tisztítás

- Kuplungtárcsa (Sachs)

- Kuplung munkahenger (csapágy+szimering)

- Vezérlés (gyári)

- Vízpumpa (SKF)

- Váltóolaj, fagyálló (gyári)

- Szimeringek, tömítések, szűrők (levegő, olaj, benzin), gyertyák

- Olaj (Liqui Moly Leichtlauf Special 5W30 /GM-LL-A025/ :P )

- + minden puccba rakva, eltisztítva..., stb., stb...

385.000 Ft munkadíjjal együtt.

Már 30 km van benne (szalonállapot... :D, remélem egy darabig így is marad), hétvégén megyek bejárató körútra, uhuhu instrukciói alapján.

Megosztás:

- Főtengely bordáskerék

- Komplett HF felújítás

- Injektor tisztítás

- Kuplungtárcsa (Sachs)

- Vezérlés (gyári)

- Vízpumpa (SKF)

Már 30 km van benne (szalonállapot... :rolleyes:, remélem egy darabig így is marad), hétvégén megyek bejárató körútra, uhuhu instrukciói alapján.

van egy új autód :D

Megosztás:

Azért itt van néhány cucc, amit ha jól nézek, nem lett volna lényeges cserélni/javítani. Főtengely bordáskerék, injektorok, kuplung cuccok, vezérlés, vízpumpa, váltóolaj, fagyálló, levegő és benzinszűrő, gyertyából is gondolom egy elég lett volna. Ezek így együtt mennyivel nyomták meg? Hengerfejjel is volt valami gond?

Megosztás:

Azért itt van néhány cucc, amit ha jól nézek, nem lett volna lényeges cserélni/javítani. Főtengely bordáskerék, injektorok, kuplung cuccok, vezérlés, vízpumpa, váltóolaj, fagyálló, levegő és benzinszűrő, gyertyából is gondolom egy elég lett volna. Ezek így együtt mennyivel nyomták meg? Hengerfejjel is volt valami gond?

Bordáskeréken kopás nyoma volt, injektor csak ultrahangos tisztítást kapott, az nem új. Kuplungtárcsa rugók zörögtek, kuplung munkahenger szimeringnél ment az olaj, váltóból majdnem eltűnt az olaj, 6e km múlva esedékes lett volna a vezérlés csere is, ráadásul a vízpumpa is izzadt egy kicsit. HF-ben szelepszárszimering, vezérműtengely szimering csere volt+síkmarás+fészekmarás. Egyébként úgy el volt kokszosodva minden a HF-en, a szelepfészkeknél, hogy ráfért a felújítás. Gyertyát szerintem szettben érdemes cserélni.

Megosztás:

- Főtengely bordáskerék

- Komplett HF felújítás

- Injektor tisztítás

- Kuplungtárcsa (Sachs)

- Vezérlés (gyári)

- Vízpumpa (SKF)

Már 30 km van benne (szalonállapot... :D, remélem egy darabig így is marad), hétvégén megyek bejárató körútra, uhuhu instrukciói alapján.

:rolleyes:

Megosztás:

- Főtengely bordáskerék

- Komplett HF felújítás

- Injektor tisztítás

- Kuplungtárcsa (Sachs)

- Vezérlés (gyári)

- Vízpumpa (SKF)

- Olaj (Liqui Moly Leichtlauf Special 5W30 /GM-LL-A025/ :D )

Már 30 km van benne (szalonállapot... :rolleyes: , remélem egy darabig így is marad), hétvégén megyek bejárató körútra, uhuhu instrukciói alapján.

Hát igen, sajnálom az esetet, sokba van ez, de nézzük a jó oldalát, van egy fitti autód!

Vigyázz rá!

Üdv, együttérzéssel: freeze

szerk: nincs egy fotód a lyukas dugattyúról?

Megosztás:

Bordáskeréken kopás nyoma volt, injektor csak ultrahangos tisztítást kapott, az nem új. Kuplungtárcsa rugók zörögtek, kuplung munkahenger szimeringnél ment az olaj, váltóból majdnem eltűnt az olaj, 6e km múlva esedékes lett volna a vezérlés csere is, ráadásul a vízpumpa is izzadt egy kicsit. HF-ben szelepszárszimering, vezérműtengely szimering csere volt+síkmarás+fészekmarás. Egyébként úgy el volt kokszosodva minden a HF-en, a szelepfészkeknél, hogy ráfért a felújítás. Gyertyát szerintem szettben érdemes cserélni.

Még jó, hogy átégett az a dugattyú. Anyám, mennyi nyűgje volt ennek a motornak anélkül is! :rolleyes:

Hány km volt benne? Mire- hogyan használtad?

Megosztás:

....és egy kérdés a szakiktól, ez mennyire parasztvakítás, vagy tényleg jó dolog? Miért nem gyárilag reagál úgy a pedál, mint ezzel?

Olvassátok el a letölthető PDF-ket is!

http://www.powertuning.hu/1010-sprint-boos...edaltuning.html

Ezt nem igazán értem. :rolleyes:

Hiába padlózom le az elektromos gázpedált az ECU úgyis mindig az optimális keverékhez szükséges üzemanyag mennyiséget adagolja. Ez az opt. mennyiség sok mérés eredményéből jön ki (pl. légtömegmérés, lambda-szonda jele, beszívott levegő hőmérséklet, stb.). De nem értem miért produkálna pusztán a gázpedálról tized, ezred másodpercekkel hamarabb beérkező jel "jelentős teljesítménynövekedés érzetet", ami "nem avatkozik be az autó elektronikai rendszerébe" és "biztonságtechnikai okokból kifolyólag csak felengedett gázpedálnál szabad váltani, hiszen szó szerint ... forgalomban veszélyes lehet".

Nekem ez a leírás azt sugallja, hogy legalább ilyen eredményt érhetek el "racing" és "tuning" feliratú és kopoltyút imitáló matricák megfelelő helyen és kellő mennyiségben elhelyezett alkalmazásával.

Megint elmondanám, hogy nem vagyok szakmabeli, de azt tudom, hogy "jelentős teljesítménynövekedés érzet" egy rendszer egyetlen tagjának módosításával csak pszichésen érhető el. Valódi, mérhető növekedést több elem összehangolt változtatása hoz, az pedig nem pártizenezres móka.

Megosztás:

Gázpedáltuning! :rolleyes: Ha ezt a Besenyő Pista bácsi meghallja,rögtön értekezik róla egy félórát! :D

Régen az ezerkettes Ladában is volt gázpedáltuning!

Kivágtam a pedál és a kárpit alá rakott fémlemezt ,ami kitartotta ,hogy ne lehessen

a padlóig nyomni a gázt.Így kb 5-tel többel ment a Lada! :P Félelmetes.

Megosztás:

Gázpedáltuning! :rolleyes: Ha ezt a Besenyő Pista bácsi meghallja,rögtön értekezik róla egy félórát! :P

Régen az ezerkettes Ladában is volt gázpedáltuning!

Kivágtam a pedál és a kárpit alá rakott fémlemezt ,ami kitartotta ,hogy ne lehessen

a padlóig nyomni a gázt.Így kb 5-tel többel ment a Lada! :lol: Félelmetes.

És Koppány-kipufogó nem volt? :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.