Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok!

A segítségeteket kérném.Autó vásárlás előtt állok(Astra G 17CDTI 59kw/80LE).A kérdésem a következő lenne.

Hogyan tudom megállapítani hogy működik a klima,ha nincs benne gáz?

Eredetvízsgát kell az autón csináltatni,vagy csak akkor amikor lejár a műszaki?Tehát az átíratás előtt gondoltam,mert eddig úgy volt.Tudtommal most változott,de lehet ez csak a meglévő tulajokat érinti és a 2006 előtt forgalomba helyezett autóknál.

Mennyibe kerül egy műszaki állapotfelmérés?

Mire kell ennél a tipusnál oda figyelni ill. mik a tipushibák.

Köszi.

Üdv Shimi

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket kérném.Autó vásárlás előtt állok(Astra G 17CDTI 59kw/80LE).A kérdésem a következő lenne.

Hogyan tudom megállapítani hogy működik a klima,ha nincs benne gáz?

Eredetvízsgát kell az autón csináltatni,vagy csak akkor amikor lejár a műszaki?Tehát az átíratás előtt gondoltam,mert eddig úgy volt.Tudtommal most változott,de lehet ez csak a meglévő tulajokat érinti és a 2006 előtt forgalomba helyezett autóknál.

Mennyibe kerül egy műszaki állapotfelmérés?

Mire kell ennél a tipusnál oda figyelni ill. mik a tipushibák.

Köszi.

Üdv Shimi

Eredetvizsgát kell csinálni minden átíráskor aminek az ára 18500

Attól hogy van gáz a klímába még nem biztos hogy jó.

Lehet akármilyen elektromos hibája is

Megosztás:

Szia!

A klimában nincs gáz,tehát gáz nélkül hogy lehet megállapítani hogy működik a klima?

Az eredetvizsga oké,tehát minden átírás eőtt.

Tipushibák ill. milyen a 17CDTI 80LE.-s motor?

Üdv Shimi

Hali!

Én nem értek az autókhoz, csak a fórum egy másik rovatát ajánlom figyelmedbe: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=109

Nem olvastam végig, de valószínűleg sok hasznos infót találhatsz ott is.

Üdv.

G.

Megosztás:

Igazán megkímélhettél volna minket... :rolleyes:

Csak viccelek, nehogy megsértődj. :lol:

Én ugyan nem vagyok egy sértődős fajta, nomeg értem én a viccet, akkor is ha igaz :P

Direkt raktam fel ilyen idétlen képet, csak hogy lássátok 35 évesen is lehet tiszta bolod az embör fia :D

Megosztás:

Sziasztok!

Végre ismét tudok hsz-t írni. Gond volt a gépemmel, telefonon keresztül meg nem merek írni mert hol nem jelenik meg, hol meg többször jelenik meg. A múltkori ,,duplázás is emiatt volt de rakott iwiwre 4-et is egymás után.

Már több helyre akartam volna írni de már mind1.

Bocs az előbbi link téves volt,itt az igazi.

Lord:Tombolhat szél.

Most ez az egyik dolog ami nagyon megfogott. Huuu mennyi szép és kevésbé szép emlék jut eszembe a Lord számait meghallgatva... :rolleyes: Nagyon bejövős még mindig.

Megosztás:

Én ugyan nem vagyok egy sértődős fajta, nomeg értem én a viccet, akkor is ha igaz :D

Direkt raktam fel ilyen idétlen képet, csak hogy lássátok 35 évesen is lehet tiszta bolod az embör fia :P

Nocsak Free örülök hogy látlak! :D Milyen jópofa gyerek vagy te, kábé ilyennek is képzeltelek el. Meg ne köszönd mert akkor az olyan mintha bókoltam volna! :P

A korodat 28-30 körülinek gondoltam. Akárcsak a magamét... :rolleyes: Erre kiderül hogy egy évvel öregebb vagy. Azé tegezhetlek ugye? :lol:

Megosztás:

Szia!

A klimában nincs gáz,tehát gáz nélkül hogy lehet megállapítani hogy működik a klima?

Az eredetvizsga oké,tehát minden átírás eőtt.

Tipushibák ill. milyen a 17CDTI 80LE.-s motor?

Üdv Shimi

Hali!

A klíma légyege a kompresszor meg egy halom cső. A kompresszor kuplungja nem zár gáz nélkül, tehát nem megállapítható a működése. A gázt hűteni kell, ezt egy venti végzi. Ha nincs mit hűteni... Ugye érted. Ez a helyzet a többi elektronikus kütyüvel is (érzékelő, kapcsoló,...).

Amit elsőként ki tudsz deríteni az a tömítettség, nincs-e lyuk valahol. A klímás először egy ,,hiba kereső,, gázzal tölti fel.

Nekem ez a véleményem a dologról. :rolleyes:

Megosztás:

Guest kumabushi
Üdv.

Megnéztem a műszeregység izzó cseréjének menetét és azt vettem észre, hogy a képeken a kiszerelt műszeregység üzemanyag és vízhőfok jelzője valamilyen értéket mutat. Ez hogy lehet????? Csak gyújtáson mutatnak valamit is.

fogalmam sincs... km és forszám óra is 10et mutatott alapból, MOSTANÁIG :rolleyes:

lehet az üzemanyag és hőfokot is le kellett volna TEKERNEM???

NEKTEK 0-n állnak üresben?

idézőjeles nulla

Megosztás:

Guest kumabushi
hello, ha a teletankot választod

köszi, majd odébb van az, nem akarok csalni, megváros amikor tényleg lesz teletank :rolleyes:

Megnéztem a linkedet, és az a helyzet hogy neked a bevitt adataid alapján még egyszer sem volt teletankolva az autód, és ha mindig csak ilyen tizenpár litereket tankolsz bele, akkor az oldal nem tudja pontosan hogy mennyi üzemanyag is van a tankban, ezért nem számol átlagfogyasztást. Azt hiszem legalább egyszer tele kell tankolni ahhoz hogy számoljon, de még biztosabb ha úgy csinálod hogy minden tankolásnál teletöltöd. Nem kell teljesen kifogyasztani, fél tanknál is tankolhatsz rá, az a lényeg hogy tankolás után tele legyen.

igen, és a kocsinak is jót tesz állítólag ha néha tele van tankolva, mert nekem pl már 20 %nál világít a jel, 15nél meg villog

(úgy értelmezve hogy első piros csíkot veszem 0nak, a másodikat 5nek, a képzeletbeli 3. és 4.-et 15nek és 20nak, a következő a fehér csík a 25%)

Megosztás:

Nocsak Free örülök hogy látlak! :D Milyen jópofa gyerek vagy te, kábé ilyennek is képzeltelek el. Meg ne köszönd mert akkor az olyan mintha bókoltam volna! :lol:

A korodat 28-30 körülinek gondoltam. Akárcsak a magamét... :rolleyes: Erre kiderül hogy egy évvel öregebb vagy. Azé tegezhetlek ugye? :P

smiley-love022.gif

smiley-love025.gif

Megosztás:

Én ugyan nem vagyok egy sértődős fajta, nomeg értem én a viccet, akkor is ha igaz :D

Direkt raktam fel ilyen idétlen képet, csak hogy lássátok 35 évesen is lehet tiszta bolod az embör fia :rolleyes:

Ahogy megláttam a képed egyből az Mc Hawer jutott eszembe. Szerintem Hasonlítasz rá. (a képen a jobb oldali)

mchawer.jpg

Megosztás:

Csak én nem látom free fejét?Nálam még mindig a kocsi az avatar. :rolleyes:

Sör+feles :170 ft?

Hol van ez a hely?Vagy inkább mikori a kép? :lol:

Na várj csak, nem írja hogy mennyi sör és milyen feles. :D Szerintem én nem kérnék abból a felesből. :P

Megosztás:

Na jól hallottam én hogy valami csapágyas lesz. Ma indulásnál nem csak az a hang volt amit korábban írtam, hanem az a bizonyos ,,visítós csapágyhang,, is megjelent egy alig fél másodpercre. Már le is zsíroztam az illetékessel a csapágyazást. Addig is elvitte a mosógépet javítani. :rolleyes: Remélem kihúzza még tavaszig mert ilyen hidegben nem esik jól a bicajjal dolgozni menés. :D

Megosztás:

Autó és háztartásigépszerelő? :D

Biztos csapágy?Milyen?

Még jó hogy a bicajod is el nem vitte!

Ők egy team. Van köztük aki ezzel, van aki azzal foglalkozik. (Házt.gép, kisgép, jármű, gyengeáramú hálózat, erősá.h.,stb.)

Most más biztos hogy csapágy, és 99% hogy a generátor. 100% akkor lesz ha beáll, vagy ha megjavítva eltűnik a hang. :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.