Mc-elek Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 hát minden lehet :blink: De igazűból én ezt úgy szoktam fefogni, hogy 5.000 ért megvettem a nyugalmamat, és a gyorsaságot.... ó,igen csak azért bosszant mert elégé rendben van :rolleyes: LPG-ről valami infó kellene,tapasztalat,vélemény vagy akármi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 ó,igen csak azért bosszant mert elégé rendben van :rolleyes: LPG-ről valami infó kellene,tapasztalat,vélemény vagy akármi. LPG az gáz. :blink: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 LPG az gáz. :rolleyes: :blink: :lol: Oké,ez jó volt egynek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Oké,ez jó volt egynek :D Látom, veszed a lapot ! Ez teccik... :rolleyes: :blink: Az igazság az, hogy nap mint nap körbe vagyok véve olyan kollégákkal, akiket megfertőzött a gázszag! :lol: Komolyra fordítva a szót, ismerek olyan srácot, aki már 200 ezer fölött jár az F Astrájával ( gázzal ), de van Fordos ismerősöm is. Ha komolyan érdekel, akkor csak Landi Renzo szettet vásároljál - ilyennel szerelik a gyári gázas Opeleket is! - ezek már tök automatikusan elvégeznek mindent... Google legyen a barátod a témában ! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Látom, veszed a lapot ! Ez teccik... :rolleyes: :blink: Az igazság az, hogy nap mint nap körbe vagyok véve olyan kollégákkal, akiket megfertőzött a gázszag! :lol: Komolyra fordítva a szót, ismerek olyan srácot, aki már 200 ezer fölött jár az F Astrájával ( gázzal ), de van Fordos ismerősöm is. Ha komolyan érdekel, akkor csak Landi Renzo szettet vásároljál - ilyennel szerelik a gyári gázas Opeleket is! - ezek már tök automatikusan elvégeznek mindent... Google legyen a barátod a témában ! :D Igen azt a típust akarom én is. szerintem egyre gondolunk szekvenciális gázinjektor, olajozó rendszerrel. kb 250pénz Ja és az astrába akarom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zold Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Sziasztok! Üdv Mindenkinek! Teljesen véletlenül találtam erre a fórumra, miközben izzító relét keresgéltem a makacs astrámba. Először is elnézést, ha olyat sikerülne írnom, ami nem illik ide, de igyekszem jól viselkedni:-) A segítségeteket szeretném kérni! Az Astra G makacssága egyik reggel nem indult, a kiérkező szerelő még "bebikázni" sem tudta. Hidegindító segítségével annyira tudta beindítani, hogy a szerelőműhelyig eljussunk. Ezelőtt a nap előtt már ké nappal volt olyan tünete, hogy nagyon nehezen indult be a reggeli első indításnál. A többi indítás elsőre tökéletesen sikerült. A szervízben közölték velem, hogy az új izzítógyertyákkal (előtte két héttel lett cserélve az aksival együtt) jók, valószínű, hogy porlasztó problémánk van, azért nem indul. Sikerült egy porlasztóst találni karácsony előtt egy nappal, porlasztás tökéletes autó nem indul továbbra sem. Üzemanyag rendszer átnézve, elektromos szerelő átnézte minden tökéletes, mégsem indul. Amúgy a harmadik szerelő áll az autó felett tanácstalanul... Ma számítógépes ellenőrzésen volt az autó, hibakódokat kiütötték belőle és állítólag most az izzító relével van gond. Ha holnap megkapja az új relét és nem indul...Mi lehet még a baj forrása? Köszönöm a segítségeteket és további szép napot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Sziasztok! Üdv Mindenkinek! Teljesen véletlenül találtam erre a fórumra, miközben izzító relét keresgéltem a makacs astrámba. Először is elnézést, ha olyat sikerülne írnom, ami nem illik ide, de igyekszem jól viselkedni:-) A segítségeteket szeretném kérni! Az Astra G makacssága egyik reggel nem indult, a kiérkező szerelő még "bebikázni" sem tudta. Hidegindító segítségével annyira tudta beindítani, hogy a szerelőműhelyig eljussunk. Ezelőtt a nap előtt már ké nappal volt olyan tünete, hogy nagyon nehezen indult be a reggeli első indításnál. A többi indítás elsőre tökéletesen sikerült. A szervízben közölték velem, hogy az új izzítógyertyákkal (előtte két héttel lett cserélve az aksival együtt) jók, valószínű, hogy porlasztó problémánk van, azért nem indul. Sikerült egy porlasztóst találni karácsony előtt egy nappal, porlasztás tökéletes autó nem indul továbbra sem. Üzemanyag rendszer átnézve, elektromos szerelő átnézte minden tökéletes, mégsem indul. Amúgy a harmadik szerelő áll az autó felett tanácstalanul... Ma számítógépes ellenőrzésen volt az autó, hibakódokat kiütötték belőle és állítólag most az izzító relével van gond. Ha holnap megkapja az új relét és nem indul...Mi lehet még a baj forrása? Köszönöm a segítségeteket és további szép napot! Kolléga! Bár nem írtad, de azért kikövetkeztettem, hogy dízelmotor van a kocsidban, de jó lenne, ha megírnád, mennyit ment a motor eddig. Ezek a motorok " öngyújtósok ", vagyis nem szikragyújtással lobbantjuk be a keveréket a hengerben, mint az Otto-motoroknál. Szerintem azért lenne még mit megnézni, sőt, ezzel kellett volna indítani ! Amit leírsz jelenséget - ELSŐRE NEHEZEN INDUL - az tipikusan a kopott dízelekre jellemző, főleg hidegben! Tehát a porlasztás OK, akkumulátor, izzítógyertyák újak, beraksz majd egy új relét, azzal sem lesz jobb... A kulcsszó: KOMPRESSZIÓ :rolleyes: Mivel nincs meg a megfelelő tömítés a hengerfal és a dugattyúgyűrűk között - vagy a hengerfejben a szelepeknél - ezért nem tudja a beszívott levegőt a motor úgy összesűríteni, hogy az felmelegedjen annyira, hogy a befecskendezett gázolajrészecskék meggyulladjanak. Ha sikerül valamilyen külső segítséggel - spray, bika, mágia, stb. - elindítani, utána már természetesen nem tapasztalod ezt, mert a meleg alkatrészek hőtágulása és a felhordott kenőolaj tömítő hatása miatt már van annyi szufla a gépben, hogy beinduljon. Szóval mielőtt még elköltenél sok pénzt új adagolóra, meg minden egyéb alkatrészre, méressél kompressziót, az megmondja, hogy milyen kopott a motorod. Egy hengerfúrás, főtengely köszörülés + csapágyazás, új dugattyúk+gyűrűk, hengerfej felújítás - összefoglalva a motorfelújítás az ilyen tüneteket orvosolni tudja! Az öreg Rudi Úr nagyot alkotott ezzel, de sajnos az idő elteltével az áldozati pénzt valakinek be kell a kasszánál fizetnie... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Nekem majd 2010 novemberben jár le a zöldkari,akkor én mit csinálok? zöldkari+műszaki együtt? A zöldkártya kitolódik a műszaki érvényesség lejártáig. pl nekem is 2011.11. hóig él a műszakim. a zöldkártya pedig 2010.11.ig. ebből a szempontból nekem szerencsém van mert így kaptam 2 év zöldkártyát is :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Nekem majd 2010 novemberben jár le a zöldkari,akkor én mit csinálok? zöldkari+műszaki együtt? Nekem 2011.03-ig jó a ZK. Eleve 2 évre kaptam (előtte is). Akkor jár le a műszaki is. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zold Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Kedves Kolléga! :rolleyes: Pótolva a hiányosságot, igen ez diesel motor, 2000-es, turbos. Tíz éves az autó és most léptem át a 200.000 km-t. Másfél éve van nálam.A sok-sok km-t én tettem bele, mert sokat utazom vele. Mióta nálam van rendszeresen átnézik a szokásos karbantartós dolgokat. Mert őszintén szólva én használom, és az állandó szerelőm figyelmeztet mindig, hogy most ez szükséges, meg amaz. De ilyen nagy léptékű problémám még nem volt ezzel az autóval, sőt eddig semmilyen probléma nem volt vele. Nagyon Köszönöm az új ötletet! :blink: Még nem adjuk fel! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Nekem 2011.03-ig jó a ZK. Eleve 2 évre kaptam (előtte is). Akkor jár le a műszaki is. :blink: igen 2 évre kaptad mert még nem töltötte be az autód azt a korhatárt amikor már csak 1 évre kap :rolleyes: az új rendszer életbelépésével ezért a csak 1 évre jogosult autók zölkártya érvényessége is kitolódik a műszaki érvényesség lejártáig, mivel január 1 től a zöld kártya plakett mint olyan megszűnik és a műszaki vizsgával egybekötve lesz megoldva, hogy pontosan hogy is megy majd az kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 igen 2 évre kaptad mert még nem töltötte be az autód azt a korhatárt amikor már csak 1 évre kap :rolleyes: Hát, ha ezt most nem mondod, akkor .... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Hát, ha ezt most nem mondod, akkor .... :blink: bocsi csak hirtelen úgy értelmeztem, hogy valaki azt mondta neki előbb lejár a ZK mint a műszaki, te pedig kontra én 2 évre kaptam és előtte is :rolleyes: szal olyan volt mintha pl azt mondaná valaki: nem indul a kocsim, erre valaki más: nekem indul :D bocsesz az esetlegesen rossz szövegértésemért Cartárs :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 A zöldkártya kitolódik a műszaki érvényesség lejártáig. pl nekem is 2011.11. hóig él a műszakim. a zöldkártya pedig 2010.11.ig. ebből a szempontból nekem szerencsém van mert így kaptam 2 év zöldkártyát is :rolleyes: HÁHÁHÁ,nekem is 2011.11 hó-ig van műszakim...,akkor a jövő évi zöldkarizás kimarad! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 HÁHÁHÁ,nekem is 2011.11 hó-ig van műszakim...,akkor a jövő évi zöldkarizás kimarad! :blink: Nekem meg a zöldkari 2010. január 26-án lejár a műszaki meg rá egy évre, 2011.01.26. Akkor én is megúsztam...?? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Nekem meg a zöldkari 2010. január 26-án lejár a műszaki meg rá egy évre, 2011.01.26. Akkor én is megúsztam...?? :rolleyes: az élet apró örömei :blink: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Qpack, Opelaner barátaim! Élvezettel olvasom az eszmecseréteket a szervíz topic-ban :rolleyes: BUÉK nektek és mindenki másnak is!!!. Holnap már lehet, hogy nem jutok géphez, mert a szokásos év végi party-t rendezem, ezért írok ma. Üdv... aztán ha mégis géphez jutok majd ne haragudjatok :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Nekem meg a zöldkari 2010. január 26-án lejár a műszaki meg rá egy évre, 2011.01.26. Akkor én is megúsztam...?? :rolleyes: A király én vagyok :blink: nekem 2011 06.05. kor jár le mindkettő :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 A király én vagyok :rolleyes: nekem 2011 06.05. kor jár le mindkettő :lol: hát éppen hogy megelőztél....nekem 2011.05.21. az asszony szülinapján és 2 nappal az enyém előtt :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 hát éppen hogy megelőztél....nekem 2011.05.21. az asszony szülinapján és 2 nappal az enyém előtt :rolleyes: Akkor legalább nem felejted el az asszony születésnapját. Akkor van, amikor lejár :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 hát éppen hogy megelőztél....nekem 2011.05.21. az asszony szülinapján és 2 nappal az enyém előtt :rolleyes: Akkor legalább nem felejted el az asszony születésnapját. Akkor van, amikor lejár :blink: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 BUÉK Neked is, és mindenkinek !!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Akkor legalább nem felejted el az asszony születésnapját. Akkor van, amikor lejár :rolleyes: Na ja :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolti.astra Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 BUÉK Minden kedves Fórumozónak így előre is! :rolleyes: :blink: Nekem 2010 Márc. 25 vagy valahogy így akkor jár le mind a kettő! És 10 évébe lép a járgány! Most akkor mivan ilyenkor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 IDÉZET(freeze @ 2009-12-30 - 16:01) A király én vagyok nekem 2011 06.05. kor jár le mindkettő ....hát éppen hogy megelőztél....nekem 2011.05.21. az asszony szülinapján és 2 nappal az enyém előtt :rolleyes: Akkor mi nyertünk Lacikával mert 2011/11 hó az később van! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts