Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Lenne még 1 utolsó kérdésem az eladási procedúrával kapcsolatban. :lol:

Szóval volt róla szó, mik a MI teendőink eladás után, vagyis bemenni KGFB biztosítóhoz adás-vételivel vagy elfaxolni nekik, a felmondás végett. Ez oké.

A másik az volt ugye, hogy a helyi okmányirodába is el kell cammogni az adás-vételivel, bemutatni azt, hogy a súlyadót lemondjuk, mivel eladtuk az autót.

A szerződésben ténylegesen ez szerepel:

"Eladó köteles a jármű tulajdonában bekövetkezett változást 15 napon belül a forgalmi engedély bejelentő lapjának csatolásával az illetékes okmányirodának bejelenteni."

Ez mi a répa? Nem elég csak az adás-vételi?! :lol: :huh:

Megosztás:

Lenne még 1 utolsó kérdésem az eladási procedúrával kapcsolatban. :lol:

Szóval volt róla szó, mik a MI teendőink eladás után, vagyis bemenni KGFB biztosítóhoz adás-vételivel vagy elfaxolni nekik, a felmondás végett. Ez oké.

A másik az volt ugye, hogy a helyi okmányirodába is el kell cammogni az adás-vételivel, bemutatni azt, hogy a súlyadót lemondjuk, mivel eladtuk az autót.

A szerződésben ténylegesen ez szerepel:

"Eladó köteles a jármű tulajdonában bekövetkezett változást 15 napon belül a forgalmi engedély bejelentő lapjának csatolásával az illetékes okmányirodának bejelenteni."

Ez mi a répa? Nem elég csak az adás-vételi?! :lol: :huh:

de elég

Megosztás:

"A forgalmi engedély

A forgalmi engedély a jármű közúti forgalomban történő részvételének jogszerűségét igazoló okmány. Az állandó forgalmi engedély három részből áll: műszaki lap, üzembentartói lap, bejelentőlap. Kitöltése számítógéppel az okmányirodákban történik.

A műszaki lap a rendszámot, a műszaki adatokat, a műszaki érvényességre vonatkozó érvényesítő címke helyét, az érvényességi idő bejegyzésére szolgáló rovatokat, valamint a forgalmi engedély sorszámát tartalmazza.

Az üzembentartói lap a jármű fogalomban való részvételének jogszerűségét igazolja. Az üzembentartói lap külön tartalmazza a természetes, illetve a jogi személyre vonatkozó adatokat. A forgalmi engedélyben a jármű üzembentartója kerül feltüntetésre és nem feltétlenül a tulajdonosa.

A bejelentőlapon a jármű adás-vételre vonatkozó adatait az eladó, illetőleg a vevő tölti ki és írja alá. A régi tulajdonos az eladás bejelentésére vonatkozó kötelezettségét úgy teljesíti, hogy a forgalmi engedély kitöltött bejelentő lapját a közlekedési igazgatási hatósághoz eljuttatja.

A gépjármű vezetőjének a forgalmi engedélyt magánál kell tartania és az intézkedő rendőr részére át kell adni. A törzskönyvet, valamint az új típusú forgalmi engedély műszaki és aláírt üzembentartói lapját a jármű új tulajdonosának át kell adni, a bejelentőlapot pedig a közlekedési igazgatási hatósághoz kell eljuttatni. Nem szükséges a törzskönyv átadása, ha csak az üzembentartó személye változik, ilyenkor elegendő a forgalmi engedély műszaki és üzembentartói lapja, valamint a törzskönyvvel rendelkező tulajdonos hatóság előtt tett szóbeli vagy írásos nyilatkozata az új üzembentartó kijelöléséről."

Én úgy gondolom, hogy így is lehet, bár soha nem láttam ilyen lapot még.

Sztem az adásvételi is elég

Megosztás:

Igazából nekem se tetszik, meg nem is igazán praktikus szerintem mert szeret elég sok sár odagyűlni, szerintem én is lekapom

Elől még talán több értelme van a kormányzott kerék miatt, hogy ne csessze össze az oldalát sáros időben, de nekem ott sincs.

Gondolkodtam rajta, hogy teszek fel előre, de mikor megláttam hogy néz ki letettem róla

Megosztás:

Elől még talán több értelme van a kormányzott kerék miatt, hogy ne csessze össze az oldalát sáros időben, de nekem ott sincs.

Gondolkodtam rajta, hogy teszek fel előre, de mikor megláttam hogy néz ki letettem róla

délután lekapom én is, remélem nem lesz alatta meglapetés

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.