Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

hali!

hogyan nézett ki a művelet??

kérdem ezt azért mert nekem a motorháztetőmön lejött egy körömnyi helyen a lakk.. s az egyik szaki telibe akarta fényezni, mondván el fog ütni a szín... kicsit sokalltam az árat meg hogy telibe..

van erre valami speciális technika, hogy csak a fedő lakkréteget szedjék le és húzzanak újat??

üdv.

van,lakk lecsiszol,és újralakkoz,ha ügyes a szaki szépen elterül a lakk.....

Megosztás:

hali!

hogyan nézett ki a művelet??

kérdem ezt azért mert nekem a motorháztetőmön lejött egy körömnyi helyen a lakk.. s az egyik szaki telibe akarta fényezni, mondván el fog ütni a szín... kicsit sokalltam az árat meg hogy telibe..

van erre valami speciális technika, hogy csak a fedő lakkréteget szedjék le és húzzanak újat??

üdv.

Hali! Hát nem voltam ott amikor csinálták, de valahogy úgy van ez ahogy Atom mondta.

Ez mindenképp az Opel szerviz mellett szól. Noha nem kicsit drága de biztos lehet az ember hogy hiba nem lesz abban amit csinálnak. Én pölö egy merci vitót tompítottam tomporral. A horog felfogta a nyagyját de picit kapott a csomagtartó is. Szépen odakarcolta a rendszámát. Majdnem mint Zorró :). A biztosító felírta nekem a festést, de a srác az Opelban azt mondta inkább lefestik a motorháztetőt. Ott volt pár kavics nyom meg egy ronda karc. Lakatos munka sehol nem volt!

Na szóval ha csak a lakk sérült (a karc vagy más sérülés alatt nem látszik a fehér alapozó vagy a fém) akkor elég a lakk csere.

No itt a számla; http://dl.getdropbox.com/u/2377176/S7300279.JPG

Elemezzétek. :D

Ja, kaptam mellé (mivel kértem hogy ne rakják fel) egy opel jelet. Figyeljétek az árát :)

Megosztás:

Használtban vatera, esetleg EZ?, vagy EZ?. A közös GM alapokat tekintve elvileg Opel szervizben is (gondolom) lehetne rendelni, esetleg próbálj érdeklődni.

Na igen azokat, meg más használt emblémákat én is találtam. Viszont ha megnézed, a forma elég bonyolult. Nem könnyű pontosan kivágni a hátuljára a ragasztó szivacsot. Egyéb ragasztó meg ha netán kikandikálna a jel alól, az elég csúnya lenne. Nomeg ugye a használt lehet picit karcos (lásd a képeken). Azt sem imádnám a szép új felületen. Szóval új kéne.

A szalon valamiért nem tudott rendelni. Meg van nekik szabva kiktől rendelhetnek, azoknak meg nincs. (Axem ez volt a magyarázatuk) Amúgy meg amit egy szalonból rendelsz (bármit) Arra nem kicsit rátesznek.

Megosztás:

Na igen azokat, meg más használt emblémákat én is találtam. Viszont ha megnézed, a forma elég bonyolult. Nem könnyű pontosan kivágni a hátuljára a ragasztó szivacsot. Egyéb ragasztó meg ha netán kikandikálna a jel alól, az elég csúnya lenne. Nomeg ugye a használt lehet picit karcos (lásd a képeken). Azt sem imádnám a szép új felületen. Szóval új kéne.

A szalon valamiért nem tudott rendelni. Meg van nekik szabva kiktől rendelhetnek, azoknak meg nincs. (Axem ez volt a magyarázatuk) Amúgy meg amit egy szalonból rendelsz (bármit) Arra nem kicsit rátesznek.

Esetleg eBay-es ismerőst keress, kintről talán nagyobb eséllyel tudsz szerezni újat.

Megosztás:

Kicsit már belekeveredtem ebbe az egr-es, agr-es dologba, mert láttam katalógusba EGR szelepet, meg kipufogó gáz szelepet ami A.G.R néven fut most mi a különbség? (mert képen ugyanúgy néznek ki)

köszi

Ugyanarról van szó, az egyik az angol elnevezés, a másik a német. EGR: Exhaust Gas Recirculation, vagy AGR: AbGasRückführung.

Megosztás:

megkérdezem majd tesómat holnap.... ő asszem már használta azt a rendszert..

Köszönöm Atom!

Ma megint meglestem az ibéjt és van pár új cucc, egészen jó áron. Hát sajna emblémát most sem találtam.

A Vaterán van valaki aki januárban tudna hozni 4000-ért, de azt írta van neki tip-topp, karc mentes használt is.

Még folyik a tárgyalás. :)

Megosztás:

Köszönöm Atom!

Ma megint meglestem az ibéjt és van pár új cucc, egészen jó áron. Hát sajna emblémát most sem találtam.

A Vaterán van valaki aki januárban tudna hozni 4000-ért, de azt írta van neki tip-topp, karc mentes használt is.

Még folyik a tárgyalás. :)

sajnos ő sem ezt a rendszert használta..... ebben nem tok segiteni,ne haragudj.

Megosztás:

Hali! Hát nem voltam ott amikor csinálták, de valahogy úgy van ez ahogy Atom mondta.

Ez mindenképp az Opel szerviz mellett szól. Noha nem kicsit drága de biztos lehet az ember hogy hiba nem lesz abban amit csinálnak. Én pölö egy merci vitót tompítottam tomporral. A horog felfogta a nyagyját de picit kapott a csomagtartó is. Szépen odakarcolta a rendszámát. Majdnem mint Zorró :). A biztosító felírta nekem a festést, de a srác az Opelban azt mondta inkább lefestik a motorháztetőt. Ott volt pár kavics nyom meg egy ronda karc. Lakatos munka sehol nem volt!

Na szóval ha csak a lakk sérült (a karc vagy más sérülés alatt nem látszik a fehér alapozó vagy a fém) akkor elég a lakk csere.

No itt a számla; http://dl.getdropbox.com/u/2377176/S7300279.JPG

Elemezzétek. :lol:

Ja, kaptam mellé (mivel kértem hogy ne rakják fel) egy opel jelet. Figyeljétek az árát :D

Külső mosás belső takarítás 1,04 Ft ÁFÁ-val Az megéri, ha ilyen áron dolgoznak rádobok még 2 Ft-ot és le is polírozhatják. :)

Megosztás:

Sziasztok!

A következő dolog motoszkál bennem egy ideje:

Én hegyen lakom és reggelente hideg indítás után egyből motorfékkel gurulok lefelé a hegyről hideg motorral.

Azt ugyebár tudjuk, hogy a fogyasztásra és vezetésbiztonságra jótékony hatással van egyébként a motorfék használta, de ebben az esetben nem nagyok káros ez? Mert ha jól gondolom akkor hideg motor gyújtás nélkül jár, ergó a legkevésbé melegszik.

Guruljak inkább üresben alapjáraton? Mi a véleményetek?

Megosztás:

Sziasztok!

Én hegyen lakom és reggelente hideg indítás után egyből motorfékkel gurulok lefelé a hegyről hideg motorral.

Azt ugyebár tudjuk, hogy a fogyasztásra és vezetésbiztonságra jótékony hatással van egyébként a motorfék használta, de ebben az esetben nem nagyok káros ez? Mert ha jól gondolom akkor hideg motor gyújtás nélkül jár, ergó a legkevésbé melegszik.

Szerintem ha alapjáraton mész az nem baj pláne ha gurulni akarsz.....

Megosztás:

Sziasztok!

Mivel gázelvétel után nem kerül benzin az égéstérbe, az nem oldja le az éppen kialakuló olajfilmet, viszont valóban nem is melegszik a motor. Mint köztudott, hideg motornál szedjük össze a mechanikai kopások döntő többségét, ezért indulás előtt szerintem 2-3 percet duruzsoltasd, hadd törjön meg az olaj, meg egy kicsit langyuljon a motor (mondjuk a túl hosszú alapjárati ketyegtetés sem túl jó, hiszen terhelés alatt tud gyorsabban melegedni).

Megosztás:

Sziasztok!

Szerintem inkább gurulj üresben, mert valóban nincs gyújtás és befecskendezés és nem melegszik, csak mozog és kopik... Mondjuk olajkenést kap, ami klasszul fennt is marad, de azért az egész masina (és olaj viszkozitás...) úgy van kitalálva, hogy melegen legyen optimális.

Szerintem.

Megosztás:

Szerintem inkább gurulj üresben, mert valóban nincs gyújtás és befecskendezés és nem melegszik, csak mozog és kopik... Mondjuk olajkenést kap, ami klasszul fennt is marad, de azért az egész masina (és olaj viszkozitás...) úgy van kitalálva, hogy melegen legyen optimális.

Szerintem.

Én hegyen nem gurulgatnék üresben ! :)

Megosztás:

Én hegyen nem gurulgatnék üresben ! :)

Meg úgy általában seholse. Ha valamilyen váratlan problémát csak gázadással lehet elhárítani, akkor bajos, ha éppen üresben van, mire sebességbe rakja az ember, lehet, már nem is aktuális...

Megosztás:

Meg úgy általában seholse. Ha valamilyen váratlan problémát csak gázadással lehet elhárítani, akkor bajos, ha éppen üresben van, mire sebességbe rakja az ember, lehet, már nem is aktuális...

ha gurulok, azt lejtőn teszem még előzni is szoktam közben....mást mit lehet gázadással "elhárítani?" mi lehet az a hírtelen esemény, amiről lemaradok, mert üresben van vagy már baj is van? csak nem megelőztek és mégis akartál egy versenyt, amiről lemaradtál közben? :lol: :D

azt ne mond, hogy kevesebbet eszik és nem kopik annyira a motor, ha mindíg taposod neki vagy motorfék....mert a végén elhiszem...azt hiszem talán Ferjáncz Attila mondta anno, hogy "könnyebb fékbetétet cserélni mint váltót és motort"....úgyhogy ő inkább gurítja és úgy fékez nem motorfékkel... :)

Hegyről lefelé más dolog...ott a motorfék "kell", ha hosszú a szakasz, mert különben fékbetét vagy éppen a fék aminek annyi...és onnantól már ez más történet... :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.