atom Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 köszi, legalább most már tudom milyen féle kombinációt kell keresni :) asszonykám akciózott a pandájával és fényező mondta szerezzek hozzá festéket és kijavítja hát színkód alapján is elég nehéz eltalálni,vigyél valamilyen mintát az alapján kikeverik a szint..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 hát színkód alapján is elég nehéz eltalálni,vigyél valamilyen mintát az alapján kikeverik a szint..... Szerintem is az az egyszerűbb. Már csak amiatt is, mert egy régebbi autó színe fakulhat és hiába kenik le gyári színre, az tuti elüt a mostanitól... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 Szerintem is az az egyszerűbb. Már csak amiatt is, mert egy régebbi autó színe fakulhat és hiába kenik le gyári színre, az tuti elüt a mostanitól... érdekes dolog ez,mert a fémen,és a műanyagon is más ugyan annak a feséknek a szine.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 ... meg sokszor évjáratfüggő is a szín, hiába ugyanaz a színkód. Például a star ezüst szín másmilyen volt 2003-ban mint 2004-ben, és megint másmilyen 2005-ben, pedig a színkódjuk egyforma. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 No meg a legtöbb esetben a színkód alapján emberek keverik ki a festéket az összetevők mennyiségeinek grammonkénti meghatározása alapján. ebben bőven benne van, hogy nem lesz ugyanolyan, főleg kisebb mennyiség esetén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 No meg a legtöbb esetben a színkód alapján emberek keverik ki a festéket az összetevők mennyiségeinek grammonkénti meghatározása alapján. ebben bőven benne van, hogy nem lesz ugyanolyan, főleg kisebb mennyiség esetén. Érdekes ez a szín dolog. Sajnos nem igazán lehet egzaktul mérni, ezért aztán megy a keverés (átvitt és szó szerinti értelemben is :) ). Nálunk a cégnél foglalkozunk műanyag fröccsöntéssel is, és RAL színskálát használunk. Az sem egyértelmű, pedig mintakártyákról dolgozunk. Aztán számítógépen van ugye az RGB, nyomdaiparban a CMYK, egyéb helyeken a HSV meg Pantone. Ráadásul ezek nem egymásba átszámolhatók. Megoldható, de nem tökéletes. (Majd freeze kijavít, ha nincs igazam :) ) Szóval szerintem a legjobb mintadarab után menni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Érdekes ez a szín dolog. Sajnos nem igazán lehet egzaktul mérni, ezért aztán megy a keverés (átvitt és szó szerinti értelemben is :) ). Nálunk a cégnél foglalkozunk műanyag fröccsöntéssel is, és RAL színskálát használunk. Az sem egyértelmű, pedig mintakártyákról dolgozunk. Aztán számítógépen van ugye az RGB, nyomdaiparban a CMYK, egyéb helyeken a HSV meg Pantone. Ráadásul ezek nem egymásba átszámolhatók. Megoldható, de nem tökéletes. (Majd freeze kijavít, ha nincs igazam :) ) Szóval szerintem a legjobb mintadarab után menni... Igen én is úgy tudom, hogy , vannak nem oda-vissza konvertálható színrendszerek a nyomdai alkalmazásban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Ha pedig metál szinű a kocsid elég bajos,szemcsesűrűség,csillámsűrűség...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Igen én is úgy tudom, hogy , vannak nem oda-vissza konvertálható színrendszerek a nyomdai alkalmazásban. Csak alátámasztani tudom, nyomdai elôkéészítéssel foglalkozom :) a fényszín (RGB, mint a monitoré) sosem konvertálható át teljesen tárgyszínbe, amit a nyomdéban használnak (CMYK), a Pantone meg külön gyönyör... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Csak alátámasztani tudom, nyomdai elôkéészítéssel foglalkozom :) a fényszín (RGB, mint a monitoré) sosem konvertálható át teljesen tárgyszínbe, amit a nyomdéban használnak (CMYK), a Pantone meg külön gyönyör... Ejj, de szép munka is ez! Valóban nem lehet teljes CMYK-RGB konverziót végezni, ugyanis az RGB gamut-ja jóval szélesebb. És igen, a Pantone külön játék, ráadásul nem láttam még két egyforma gyári Pantone-skálát sem. A megrendelő meg állítja, hogy az ő nap-szívta skálája az etalon... Egyébként a CIELAB színrendszerrel már történtek próbálkozások az eszközfüggetlen színtér megalkotására, viszont amíg az ember, mint szemlélő részt vesz a folyamatban, addig... Akit érdekel a színtéma, ajánlom J.W. Goethe: Színtan c. munkáját is tanulmányozásra, érdekes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Ejj, de szép munka is ez! Valóban nem lehet teljes CMYK-RGB konverziót végezni, ugyanis az RGB gamut-ja jóval szélesebb. És igen, a Pantone külön játék, ráadásul nem láttam még két egyforma gyári Pantone-skálát sem. A megrendelő meg állítja, hogy az ő nap-szívta skálája az etalon... Egyébként a CIELAB színrendszerrel már történtek próbálkozások az eszközfüggetlen színtér megalkotására, viszont amíg az ember, mint szemlélő részt vesz a folyamatban, addig... Akit érdekel a színtéma, ajánlom J.W. Goethe: Színtan c. munkáját is tanulmányozásra, érdekes. Ej, de sok színszakértő van itt :) Fura dolog ez a szín kérdés a köznapi életben is, hiszen nem mindegy, hogy milyen a megvilágitó fényforrás sem. Például a nap és este az otthoni lámpa, mind mind más színű fényforrások és ennek megfelelően nem is egyeznek meg a tárgyak színei különböző fényviszonyok között. Az igaz, hogy az agyunk ezt tapasztalati alapon korrigálja, de a kamerák például már egy mintavételezésen alapuló algoritmust használnak. Ezt nevezzük fehéregyensúly korrigálásnak. Tegyünk egy próbát például, hogy a szobában kamerázunk aztán hirtelen kitekintünk a külvilágra. EL tart egy darabig, mire a kamerán megszűnnek a hideg színek és újra szép lesz a kép (automatikus üzemmód esetén természetesen). Aztán mikor visszanézünk a szobába, akkor meg minden olyan sárga egy darabig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Fura dolog ez a szín kérdés a köznapi életben is... Így van. És akkor még nem beszéltünk a szemlélő koráról, neméről, kulturális hátteréről, amik mind-mind erősen befolyásolják az adott színinger feldolgozását, hatását. (Mondjuk, ha az ember benézi a piros lámpát, azért erre nem illdomos hivatkozni a rendőrnél. :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Sziasztok! Hát elkészült a tütüm. A hátsó lökös és a a motorháztető lett festve, a csomagtartó fedélen lakk csere (olyan mint az új). Az új vonóhorgot nem rakattam fel, azt a csomagtartóba rakták. Egy nem márkás de műbizis, fix (nem szerelhető) horganyzott kampóval. Kapaszkodás... 206ezer huf lett a számlán! Na jó van még benne külső-belső takarítás is. Há nemsemmi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Vigyázat! Bizonyos szín és kulturális háttér együttes említése etnikai kérdéseket feszeget! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Huwaze picit megilyedtem hogy 13:45 van. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Sziasztok! Hát elkészült a tütüm. A hátsó lökös és a a motorháztető lett festve, a csomagtartó fedélen lakk csere (olyan mint az új). Az új vonóhorgot nem rakattam fel, azt a csomagtartóba rakták. Egy nem márkás de műbizis, fix (nem szerelhető) horganyzott kampóval. Kapaszkodás... 206ezer huf lett a számlán! Na jó van még benne külső-belső takarítás is. Há nemsemmi :) nem sok ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Vigyázat! Bizonyos szín és kulturális háttér együttes említése etnikai kérdéseket feszeget! :) Ááá, ilyenről nem szól a színtan, no, de az álámínium-nak azért szép színe van... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Ja még két dolog mielőtt dolgozni indulnék; 1; Szerintetek mennyiért adjam el a horgot? 2; Kellene szereznem új vauxhall emblémát. Itt sehol nem találok, külföldiül meg nem értek úgyhogy nem merek kintről rendelni. Tudnátok ebben segíteni? Pl. hogy M.o.-on hol és mennyiért kaphatnék. Kösszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 nem sok ez? Szerintem ha nekem kéne fizetnem, lepetéztem volna. :) A biztosítónak ennyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Node most muszáj sietnem... Szép napot kívánok! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Szerintem ha nekem kéne fizetnem, lepetéztem volna. :) A biztosítónak ennyi Ez szerintem akkor is sok. Nemrég mondtak körülbelűli árat márkaszervízben első lökös és bal hátsó ajtó fényezésére. Elemenként kb 30-at mondtak rá (villámezüst metál :) ). A 200kHUF-ot azért sokallom, mégha benne van a biztostó lehúzása is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Kellene szereznem új vauxhall emblémát. Használtban vatera, esetleg EZ?, vagy EZ?. A közös GM alapokat tekintve elvileg Opel szervizben is (gondolom) lehetne rendelni, esetleg próbálj érdeklődni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Sziasztok! Hát elkészült a tütüm. A hátsó lökös és a a motorháztető lett festve, a csomagtartó fedélen lakk csere (olyan mint az új). Az új vonóhorgot nem rakattam fel, azt a csomagtartóba rakták. Egy nem márkás de műbizis, fix (nem szerelhető) horganyzott kampóval. Kapaszkodás... 206ezer huf lett a számlán! Na jó van még benne külső-belső takarítás is. Há nemsemmi :) elég vastagon fogott a cerka,kérdés,hogy a régi elemek javitva lettek e vagy lakatolva és ugy fényezve.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Ja még két dolog mielőtt dolgozni indulnék; 1; Szerintetek mennyiért adjam el a horgot? 2; Kellene szereznem új vauxhall emblémát. Itt sehol nem találok, külföldiül meg nem értek úgyhogy nem merek kintről rendelni. Tudnátok ebben segíteni? Pl. hogy M.o.-on hol és mennyiért kaphatnék. Kösszi :) bontó (de az max újszerű) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lecso Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 a csomagtartó fedélen lakk csere (olyan mint az új). hali! hogyan nézett ki a művelet?? kérdem ezt azért mert nekem a motorháztetőmön lejött egy körömnyi helyen a lakk.. s az egyik szaki telibe akarta fényezni, mondván el fog ütni a szín... kicsit sokalltam az árat meg hogy telibe.. van erre valami speciális technika, hogy csak a fedő lakkréteget szedjék le és húzzanak újat?? üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts