Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

T freeze!

A tárgyi tévedés méretfüggetlen.

Kedves hallgatóink!

„A tárgyi tévedés méretfüggetlen.”

avagy a „T” betű érzelmi motivációja

című műsorunkat hallják

Előre is elnézést kérek mindenkitől aki ezt végig olvassa… :D

Kedves Mantec!

Hagyjuk ezt a Tisztelt („T”) megszólítást. Talán ennek köszönhető minden, ami köztünk balul sült el.

Sőt az is lehet, hogy csak én érzem hogy balul sült el.

Mi is történt valójában:

Csalán cartárs kérdezett valamit és a műszaki problémái mellett igyekezett minél több egyéb paramétert is megadni az ügy érdekében.

Lévén, hogy nekem is ugyanazon típusú motorom van, tapasztalati alapon próbáltam neki néhány tippet adni, amelyek a köszönet nyilvánításából később leszűrhetően hasznosak is voltak. De ne szaladjunk előre. Feltűnt az általa ismertetett paraméterek közül az olaj dimenziója: 0W-40. Mivel tudtommal ehhez a motortípushoz gyárilag 5W-30 dukál szóvá tettem ezt, nem mintha egyébként az általa felsorolt jelenségekhez (szerintem) köze lenne az olajnak.

Ezután jött a te hozzászólásod amit közvetlen nekem címeztél, nyomatékot adva ezzel a határozott ellenvéleményednek az olajat illetően. Ennek tartalmával nincs is semmi gond, nem is lehet, hiszen tárgyi adatokat közöltél benne.

Viszont a megszólítás miatt kissé személyesre és kioktatónak tűnőre sikeredett a hozzászólásod.

Miért éreztem így? Mert a "T" (Tisztelt) jelzőt alkalmaztad, ami magában véve tökéletesen elegáns és úrias is, viszont ebben a fórumkörnyezetben, inkább cinikusnak érezhető. És itt álljunk meg egy szóra. Innentől már az én hibám is, hogy ezt adott esetben félreértelmeztem, de fura dolog az elektronikus média. Személytelen bizonyos szempontból, de mégsem érzelemmentes. Nincs gesztikuláció, csak betűk, és esetleg smile-k. Ezeket sokszor lehet érzelmileg félreértelmezni. Az már csak hab a torán, hogy ha már e hivatalos stílust választottad, akkor a nevemet hibásan leírni ebben a környezetben nem volt szerencsés.

Ha csak a tartalmi részt írod le, akkor nem is lett volna okom reflektálni. A válaszomban elkövettem azt a hibát, hogy gyerekes módon én is szándékosan elírtam a neved, nyomatékot adva ezzel a te hibádnak. Továbbá kiemeltem azt, hogy a tévedésemtől függetlenül az olajnak az ügy szempontjából nincs jelentősége.( Később ez még érdekes lesz az utolsó hozzászólásod tükrében). Tettem ezt azért, hogy esetleg Csalán cartárs ne szűrjön le belőle téves következtetéseket. Nos, aztán az erre adott reakciód már kevéssé volt logikus. Azt mondod, hogy "A tárgyi tévedés méretfüggetlen." Biztosra veszem, hogy többekben felmerült a kérdés, hogy mit is akar ez jelenteni? Azt, hogy egy állítás igazságértéke matematikai értelemben vagy IGAZ vagy HAMIS, mennyiségi értéke nincs. No de miért hoztad fel egyáltalán, hogy ezt én mennyiségszerűsíteni akarnám, hogy jön ez ide arra mindjárt rájövünk.

De ha már ennyire logikai síkra terelted a dolgot elemezzük a dolgot egy kicsit:

Az első állításom: "ebbe a motorba 5W-30 való" ez az állítás IGAZ vagy HAMIS? ha HAMIS lenne, akkor ezeknek kellene igaznak lenni:

-ebbe a motorba nem 5W-30 valo

vagy

-ebbe a motorba 5W-30 nem való

Valójában hamis állítás ez lett volna: "ebbe a motorba 0-W40 nem való". De ezt senki nem mondta. Persze lehetne a fentieket most a politikai életből ismert „csúsztatás” fogalmával illetni, hiszen az is igaz, hogy én a 0-W40 olajra reagáltam így, tehát ez úgy is érthető, hogy az nem való bele, hiszen akkor nem is írtam volna semmit, ha nem azt gondoltam volna. Ennek tükrében igazad van a tárgyi tévedést illetően.

Az, viszont hogy Magyarországon egyetlen olyan 0-W40 olaj van, ami teljesíti a GM előírást, úgy gondolom azért némiképp leveszi a vállamról a tájékozatlanság terhét. De tudtommal a gyári GM olaj is, amit Z16XEP-be 72E km nél szervizben tennének az is 5-W30-as. Ezt majd cáfolja vagy alátámasztja valaki. De továbbra is kérdés hogy jön ide az utolsó hozzászólásod, miszerint "A tárgyi tévedés méretfüggetlen. "

Tekintsünk el attól, hogy az állításom tárgyi tévedés-e vagy sem, vizsgáljuk magát az utolsó kijelentésed. Egyetlen ok lehetett, ami alapján te szerinted „méretfüggővé” tehettem az, hogy a második hozzászólásomban, alacsonyabb fontossági szintre süllyesztettem az olaj kérdését, a Csalán cartárs műszaki problémai mellett. No de ettől én nem mondtam azt, hogy amit fentebb írogattunk az kevésbé igaz/hamis. Tehát e tekintetben a tárgyi tévedésem ilyesfajta vizsgálata értelmetlen.

szóval Peace!!

És az is lehet, hogy mindent én értettem félre a „T” betűvel kapcsolataban, de jó kis elemzés volt ez…

Elnézést a hosszú írásért, de a logikai görcsöket szeretem kibogozni…

szerk: azóta mindketten javítottuk a hiányzó betűket :)

Megosztás:

Kedves hallgatóink!

című műsorunkat hallják

Előre is elnézést kérek mindenkitől aki ezt végig olvassa… :D ...........

............. Elnézést a hosszú írásért, de a logikai görcsöket szeretem kibogozni…

szerk: azóta mindketten javítottuk a hiányzó betűket :)

én elnézem,és megbocsájtok:) Végigolvastam:)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 2005-ös évjáratú Astram van. Gyárilag nincs benne ködlámpa, kérdésem az lenne, hogy valaki tudja e, hogy elő van e készítve a ködlámpához a kábelköteg?Szeretnék bele rakni. Aknáról néztem de nem nagyon láttam, a plusz vezetékeket.

Tamás

Hali!

Nem biztos, hogy elő van készítve, elől lent meg kell nézni megvan-e kábele, dugóval (laposhengeres két pólusu) és bent is meg kell lenni a kapcsolójának, mögötte vezetékének.

Ezt biztosan tudom mert autóm törött volt és sima lökhárítót tettek rá, ködlámpa nélkül, viszont gyárilag ködlámpás volt, ezért utólag vettem két lámpát, kivágtam a helyét, minden lökhárítóban benne vannak a rögzítési pontok, összedugtam s lett ködlámpám :D

Megosztás:

Kedves hallgatóink!

című műsorunkat hallják

Elnézést a hosszú írásért, de a logikai görcsöket szeretem kibogozni…

*

*

*

szerk: azóta mindketten javítottuk a hiányzó betűket :D

Ahelyett, hogy ráhagynád a dolgot és az asszonyt masszíroznád itt-ott :D, inkább a gép előtt ülsz és ilyen hosszú, komplex leveleket fogalmazol... Az esetek 90%-ában a fórum névtelen, arctalan, talán sosem tudod meg, hogy valójában ki az, aki válaszol. Ha valami zavar, nem kell vele foglalkozni.

:)

Megosztás:

Ahelyett, hogy ráhagynád a dolgot és az asszonyt masszíroznád itt-ott :D , inkább a gép előtt ülsz és ilyen hosszú, komplex leveleket fogalmazol... Az esetek 90%-ában a fórum névtelen, arctalan, talán sosem tudod meg, hogy valójában ki az, aki válaszol. Ha valami zavar, nem kell vele foglalkozni.

:)

Á semmi gond, nem indulatból írtam, hanem sokkal inkább megragadott a "A tárgyi tévedés méretfüggetlen." tartalmú velős mondat logikája. Ezt próbáltam megérteni és elemezni úgy hogy közben esetleg az arra fogható cartársak jót mulassanak az egészen.

Egyébként meg amúgy is dolgoztam a maszek munkámon még utána is, az asszony meg tanult a mai matek ZH-jára.

A maszírozás úgyis elmaradt volna :D inkább kikapcsolódás volt egy kicsit a hülye digitális térképek világából.

Az igaz, hogy így egy 40 perccel későb fejeztem be a munkám (0:30) de jól esett írogatni.

De valóban igazad van ilyen esetekben nem érdemes energiát pazarolni a dolgokra, de a célom nem az volt, hogy neki odaszóljak.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 2005-ös évjáratú Astram van. Gyárilag nincs benne ködlámpa, kérdésem az lenne, hogy valaki tudja e, hogy elő van e készítve a ködlámpához a kábelköteg?Szeretnék bele rakni. Aknáról néztem de nem nagyon láttam, a plusz vezetékeket.

Tamás

Sajnos az a tapasztalat, hogy a 2005 től, ClassicII néven Lengyelországban gyártott Astrakból ki spóroltak amit lehet.

Ilyen előkészítésekre nem nagyon lehet számítani, de valóban meg kell nézni úgy ahogy az előttem szóló említette.

Megosztás:

Sziasztok!

Tamás

Olvasd el esetleg ezt, hátha segít.

Megosztás:

Ez a négykerekű, önjáró, autónak mondott "izé" az Opel pótló? :D Azt hittem már megy a kocsid. Vagy csak rosszul emlékszem és még gyengélkedik egy kicsit?

Egyébként ha így hagytad, lehet, hogy nemsokára lesz egy szép színes csík a bal oldalán. :)

Hát el is dobnám a jogsit én álltam volna oda :D

Az opelpótlót (fiat uno) már ellopták sajna. Az opel meg már rég jó.. :D

Persze tudom, hogy csak poénnak szántad a fentieket.

Megosztás:

T freeze!

A formállogikai érvelésed hibátlan. Köszönöm.

Azonban a köznyelv nem követi az általad leírtakat.

Kérlek a továbbiakban is tanácsaidhoz tedd hozzá, - ahogy én a szervizben láttam -

hogy az információ hitelességével és valóságtartalmával, teljeskörűségével minden megsegíteni szándékozó tisztában legyen.

Megosztás:

Sajnos az a tapasztalat, hogy a 2005 től, ClassicII néven Lengyelországban gyártott Astrakból ki spóroltak amit lehet.

Ilyen előkészítésekre nem nagyon lehet számítani, de valóban meg kell nézni úgy ahogy az előttem szóló említette.

T freeze!

Most akkor tudod (IGEN), vagy nem (NEM)?

Megosztás:

T freeze!

A formállogikai érvelésed hibátlan. Köszönöm.

Azonban a köznyelv nem követi az általad leírtakat.

Kérlek a továbbiakban is tanácsaidhoz tedd hozzá, - ahogy én a szervizben láttam -

hogy az információ hitelességével és valóságtartalmával, teljeskörűségével minden megsegíteni szándékozó tisztában legyen.

Rendben.

De a dolgokkal nem "megsegíteni szándékozó"-nak (mivel ez én vagyok) hanem a megsegíteni kívántaknak kell tisztában lenni.

Másik kérdésed: (NEM), de nem árt ha tudja, hogy általában máshol sem számíthat efféle előkészítésre.

A többi cartárs meg majd eldönti, hogy a te velem való kötekedésed építőbb-e, vagy az én, néhol vicces, néhol hiányos, de mindenképpen jó szándékú és segítőkész hozzászólásaim hasznosabbak.

Megosztás:

freeze! -> :D a fentiekhez. :D

Hát el is dobnám a jogsit én álltam volna oda :D

Az opelpótlót (fiat uno) már ellopták sajna. Az opel meg már rég jó.. :D

Persze tudom, hogy csak poénnak szántad a fentieket.

:D

Nekem sikerült már így beállnom... Flétettem a kocsit és nem mertem a két autó között bohóckodni. De aztán fogtam magam és 20 méterrel arrébb gurultam egy normális helyre. :)

Megosztás:

Nekem sikerült már így beállnom... Flétettem a kocsit és nem mertem a két autó között bohóckodni. De aztán fogtam magam és 20 méterrel arrébb gurultam egy normális helyre. :D

Felénk minden kis lyuk számít, nem hogy 20 méterenként nagyobbakat találjon az ember. :) De azért így én nem hagynám ott a kocsit, főleg egy ekkora, fejedelmi platzon. :D

Megosztás:

Rendben.

De a dolgokkal nem "megsegíteni szándékozó"-nak (mivel ez én vagyok) hanem a megsegíteni kívántaknak kell tisztában lenni.

Másik kérdésed: (NEM), de nem árt ha tudja, hogy általában máshol sem számíthat efféle előkészítésre.

A többi cartárs meg majd eldönti, hogy a te velem való kötekedésed építőbb-e, vagy az én, néhol vicces, néhol hiányos, de mindenképpen jó szándékú és segítőkész hozzászólásaim hasznosabbak.

No persze nyilván nekem is tisztában kel lenni :)

szerk: nálunk az iroda előtt rendszeres az ilyen vagy ehhez hasonló parkolás, vannak is e célra előkészíttet A4 es papírjaink az ablakokra.

Ezzel a suzukival mondjuk nincs gondunk, de amikor egy daewoo tico elfoglal egyedül egy akkora helyet ahová egyébként 2 mikrobusz is beférne, arra vannak jó eszközeink :D

Megosztás:

Pár napja gyújtás ráadáskor km számláló panelen megjelenik az InSP felirat.

Feltételezem, mivel 1 hónap múlva lesz 1 éves a kocsi, meg 13.000 km felett vagyok, ezért írja ki, hogy lassan szervíz tájm... :D

Ugye? Ennek nincs semmi más jelentősége?

igen, ez a szervízintervallum jelző.

így természetes

Megosztás:

Oké, és ez is működik ha el akarom tüntetni? :D

gomb benyom, gyújtás ráad, rajta tart amíg ---- megjelenik, gyújtás levesz.

igen, ezzel el tudod tüntetni.

szerk: (a pontosság kedvéért nem a gyújtást tartod rajta, hanem az újjadat a napi számláló nullázón, miutásn step1-ben benyomtad.)

Megosztás:

Oké, és ez is működik ha el akarom tüntetni? :D

gomb benyom, gyújtás ráad, rajta tart amíg ---- megjelenik, gyújtás levesz.

Én általában nem nyomom ki, mert a szervíz úgyis megteszi, én meg olyan ritkán látom és tetszik :D Kicsit perverz, de ez van :)

Egyébként ha elindulsz magától kialszik és visszajön a rendes számláló. Legalábbis eddig mindig így volt.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.