speter Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Hali, Belémjöttek hétvégén, a hátsó lökhárító jobb sarkáról lejött a festék. kb. 10x10cm-en látszik a horzsolás meg egy 6cm-es csík, annyira nem vész de azért látszik. A másik autó vezetője el akart menekülni, utánahajtottam, majd meggyőztem arról, hogy ismerje el a hibát, lényeg, hogy most a biztosítója állná a lökös újrafényezését ami egyébként 44e Ft lenne. Viszont 2 napig ott kéne hagynom az autót fényezésre, de ha nem csináltatnám most meg akkor ha később sérülne a lökös akkor macera lehet a mostani sérülés miatt (a szervizben mondták). Engem különösebben nem is zavarna a sérülés, de ha pár év múlva el akarom adni az autót szerintetek ez mennyire csökkenti az értékét? Mennyire nézik ezt meg, mennyire érdekli a vevőket. Ti mit tennétek? Köszi lökhárítón nem tudnak rétegvastagságot mérni, mert műanyag, így ha szépen megcsinálják (gyári színkód, telibe fújják, nem pattogzik a festék stb) észre sem veszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Hali, Belémjöttek hétvégén, a hátsó lökhárító jobb sarkáról lejött a festék. kb. 10x10cm-en látszik a horzsolás meg egy 6cm-es csík, annyira nem vész de azért látszik. A másik autó vezetője el akart menekülni, utánahajtottam, majd meggyőztem arról, hogy ismerje el a hibát, lényeg, hogy most a biztosítója állná a lökös újrafényezését ami egyébként 44e Ft lenne. Viszont 2 napig ott kéne hagynom az autót fényezésre, de ha nem csináltatnám most meg akkor ha később sérülne a lökös akkor macera lehet a mostani sérülés miatt (a szervizben mondták). Engem különösebben nem is zavarna a sérülés, de ha pár év múlva el akarom adni az autót szerintetek ez mennyire csökkenti az értékét? Mennyire nézik ezt meg, mennyire érdekli a vevőket. Ti mit tennétek? Köszi A szervízben persze, hogy azt mondják, hogy mindenképp csináltatsd meg hisz az nekik bevétel. De én is azt mondom, okok: 1. ingyen van neked 2. eladáskor a vevő nézni fogja a sérülést 3. a lökös fényezése nem vészes. Általábancsak a fém karosszéria elemeket nézik meg festégréteg méréssel. Ha azok rendben lesznek ki fogják mondani, hogy gyári a fény Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Kellene egy kis help. Vonóhorgot szeretnék feltetetni a köv vizsgánál. Az NKH-nál olvastam, meg sejtettem is, hogy műbizonylat kell hozzá. A minap kaptam egy ajánlatot egy használt horogra. Még nem tudom milyen, a tulaj csak azt tudta, hogy Astrán volt. A műbizonylat megvan-e kérdésre azt mondta, hogy nincs. Aztán mondta, hogy van valamilyen jel a horgon és az alapján felteszik műbizonylat nélkül is. Kérdésem, tényleg így van-e, ha igen milyen jelnek kell rajta lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Kellene egy kis help. Vonóhorgot szeretnék feltetetni a köv vizsgánál. Az NKH-nál olvastam, meg sejtettem is, hogy műbizonylat kell hozzá. A minap kaptam egy ajánlatot egy használt horogra. Még nem tudom milyen, a tulaj csak azt tudta, hogy Astrán volt. A műbizonylat megvan-e kérdésre azt mondta, hogy nincs. Aztán mondta, hogy van valamilyen jel a horgon és az alapján felteszik műbizonylat nélkül is. Kérdésem, tényleg így van-e, ha igen milyen jelnek kell rajta lennie. Csakis műbizonylattal :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Misi22 Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 A szervízben persze, hogy azt mondják, hogy mindenképp csináltatsd meg hisz az nekik bevétel. De én is azt mondom, okok: 1. ingyen van neked 2. eladáskor a vevő nézni fogja a sérülést 3. a lökös fényezése nem vészes. Általábancsak a fém karosszéria elemeket nézik meg festégréteg méréssel. Ha azok rendben lesznek ki fogják mondani, hogy gyári a fény Bár tudom, hogy hülyeség, de mennyire kell tartani attól, hogy 2 nap alatt ezt azt kicserélgetnek az autón mondjuk kopottra, használtra, vagy netán járnak vele, vagy kapok egy másik glettelt szarabb lökhárítót, mondván úgyse veszem észre? Annyi mindent hall az ember... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Bár tudom, hogy hülyeség, de mennyire kell tartani attól, hogy 2 nap alatt ezt azt kicserélgetnek az autón mondjuk kopottra, használtra, vagy netán járnak vele, vagy kapok egy másik glettelt szarabb lökhárítót, mondván úgyse veszem észre? Annyi mindent hall az ember... Ha Pest környéki vagy, vigyed uhuhu hoz, vagy előtte keressed meg PÜ-ben itt a fórumon. Ő majd segít abban, hogy ne forduljon elő ilyesmi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Misi22 Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Ha Pest környéki vagy, vigyed uhuhu hoz, vagy előtte keressed meg PÜ-ben itt a fórumon. Ő majd segít abban, hogy ne forduljon elő ilyesmi Na találtam egy szervízt, ahol elhozhatom az autót lökös nélkül amíg az szárad. Így már ok lesz. Persze nagyon óvatosan kell majd közlekedni úgy (is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Kellene egy kis help. Vonóhorgot szeretnék feltetetni a köv vizsgánál. Az NKH-nál olvastam, meg sejtettem is, hogy műbizonylat kell hozzá. A minap kaptam egy ajánlatot egy használt horogra. Még nem tudom milyen, a tulaj csak azt tudta, hogy Astrán volt. A műbizonylat megvan-e kérdésre azt mondta, hogy nincs. Aztán mondta, hogy van valamilyen jel a horgon és az alapján felteszik műbizonylat nélkül is. Kérdésem, tényleg így van-e, ha igen milyen jelnek kell rajta lennie. Hali! Nekem hamarosan lesz egy eladó. Azért ,,kell,, lecserélnem mert a horgot (levehető, 2 csavarral rögzítve) elgörbítette egy Vito. Javítható. Én nem is cserélném le, de azt mondták az opelban hogy a biztosítónak kell a számla hogy újat rendeltek, és ha már úgyis meg kell rendelniük akkor már tökmindegy. Na a lényeg hogy lesz egy ami jó is meg bizonylatos is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Ma megkapta a gép a méretpontos gumiszőnyeget és a méretpontos üléshuzatot....... Majd délután teszek róla fel képet...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Ma megkapta a gép a méretpontos gumiszőnyeget és a méretpontos üléshuzatot....... Majd délután teszek róla fel képet...... Az ígért képek: http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103047...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103047...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103046...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Kellene egy kis help. Vonóhorgot szeretnék feltetetni a köv vizsgánál. Az NKH-nál olvastam, meg sejtettem is, hogy műbizonylat kell hozzá. A minap kaptam egy ajánlatot egy használt horogra. Még nem tudom milyen, a tulaj csak azt tudta, hogy Astrán volt. A műbizonylat megvan-e kérdésre azt mondta, hogy nincs. Aztán mondta, hogy van valamilyen jel a horgon és az alapján felteszik műbizonylat nélkül is. Kérdésem, tényleg így van-e, ha igen milyen jelnek kell rajta lennie. Helló! Ha egy horgot felteszel a kocsira akkor a horoghoz kapott eredeti műbizonylatban rögzítik a kocsi adatait. Vizsgán és az okmányirodában csak és kizárólag az eredeti műbizonylat az érvényes. Ha használt horgot akarsz feltenni a kocsira, akkor azt előbb el kell vinni egy ultrahangos repedésvizsgálatra és akkor kapsz hozzá egy tanúsítványt, ami alapján már hivatalosan felszerelhető a gépkocsidra. Nyáron raktam én is fel a horgot, végigjártam minden utat. Üdv.: Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Helló! Ha egy horgot felteszel a kocsira akkor a horoghoz kapott eredeti műbizonylatban rögzítik a kocsi adatait. Vizsgán és az okmányirodában csak és kizárólag az eredeti műbizonylat az érvényes. Ha használt horgot akarsz feltenni a kocsira, akkor azt előbb el kell vinni egy ultrahangos repedésvizsgálatra és akkor kapsz hozzá egy tanúsítványt, ami alapján már hivatalosan felszerelhető a gépkocsidra. Nyáron raktam én is fel a horgot, végigjártam minden utat. Üdv.: Zoli És ez mennyi sarc, fene a pofájukat? Ja meg melyik sóhivatalba kell elzarándokolni kétnapi hidegélelemmel?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Az ígért képek: http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103047...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103047...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103046...ltoltes.hu_.jpg Szép is a frissen mosott sarkitengerkék-metál autó :rolleyes: , csak 1-2 óránál többet nem tudjuk élvezni, mert jön a por... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 És ez mennyi sarc, fene a pofájukat? Ja meg melyik sóhivatalba kell elzarándokolni kétnapi hidegélelemmel?? ...És mikor bejutsz a Szent Okmányirodába a kis sorszámoddal, kihajtanak egy csekkel, hogy ezt ugyan fizesd már be a postán, és gyere vissza, álljál újból sorba. Hivatali ügyintézés rlz. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Szép is a frissen mosott sarkitengerkék-metál autó :D , csak 1-2 óránál többet nem tudjuk élvezni, mert jön a por... Ilyen ez a metál szakma :rolleyes: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Az ígért képek: http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103047...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103047...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091006/P103046...ltoltes.hu_.jpg Kár, hogy a 3 képből csak szól az ülésekről.. Szerintem nem jól tetted fel: oldalt be tudod tenni a műanyag ülésrész mögé szerintem (nekem is bent van) és akkor jobban fog úgy tűnni mintha kárpit lenne. Ne kívülre tedd!! Ja és a képfeltöltés veszett lassú regizz ide, sokkal jobb, és rá fogsz jönni mennyivel egyszerűbb minden: https://www.getdropbox.com/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Helló! Ha egy horgot felteszel a kocsira akkor a horoghoz kapott eredeti műbizonylatban rögzítik a kocsi adatait. Vizsgán és az okmányirodában csak és kizárólag az eredeti műbizonylat az érvényes. Ha használt horgot akarsz feltenni a kocsira, akkor azt előbb el kell vinni egy ultrahangos repedésvizsgálatra és akkor kapsz hozzá egy tanúsítványt, ami alapján már hivatalosan felszerelhető a gépkocsidra. Nyáron raktam én is fel a horgot, végigjártam minden utat. Üdv.: Zoli ne mán ezt meg mikor újították be? :rolleyes: Az én műbizimen nem szerepel semmi az autóról pedig 2004-es. Persze sok víz lefolyt azóta a dunán, meg sok idióta rendeletet is hoztak hogy tudják kopasztani a népet. Azért rákérdezek a szervizben hogy mit tudnak erről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Kár, hogy a 3 képből csak szól az ülésekről.. Szerintem nem jól tetted fel: oldalt be tudod tenni a műanyag ülésrész mögé szerintem (nekem is bent van) és akkor jobban fog úgy tűnni mintha kárpit lenne. Ne kívülre tedd!! Ja és a képfeltöltés veszett lassú regizz ide, sokkal jobb, és rá fogsz jönni mennyivel egyszerűbb minden: https://www.getdropbox.com/ köszi freeze! De a műanyag mellé hogyan tudom betenni? azt a műanyag vmit kitudom szedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Kár, hogy a 3 képből csak szól az ülésekről.. Szerintem nem jól tetted fel: oldalt be tudod tenni a műanyag ülésrész mögé szerintem (nekem is bent van) és akkor jobban fog úgy tűnni mintha kárpit lenne. Ne kívülre tedd!! Ja és a képfeltöltés veszett lassú regizz ide, sokkal jobb, és rá fogsz jönni mennyivel egyszerűbb minden: https://www.getdropbox.com/ Na erre nékem is szükségem lenne, csak még rá kell jönnöm hogyan is müxik a dolog. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Próba! http://www.getdropbox.com/gallery/2353560/...0Album?h=8a67e5 Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 És ez mennyi sarc, fene a pofájukat? Ja meg melyik sóhivatalba kell elzarándokolni kétnapi hidegélelemmel?? Azt nem tudom, hogy a horog vizsgálata mennyi pénzbe kerül, én egyszerűbbnek találtam venni egy új horgot, és azt raktam fel. A műszaki vizsga semmivel nem került többe, de az okmányirodának a forgalmi cseréjét és a rendszámtábla plakettet ki kellet fizetni. Sacc/kb. így 30e-be került (BOSAL horog) mindennel együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Próba! http://www.getdropbox.com/gallery/2353560/...0Album?h=8a67e5 Dropbox Próba sikerült :rolleyes: Szóval nem kell levenni, hanem ügyesen be tudod tolni alá. Gondolom a huzatnak vannak kötelei (gumijai) ha azokat áviszed alatta, akkor azzal át tudod húzni. Bár lehet, hogy az enyém nem ilyen hosszú lefelé, minden esetre ki kell próbálni Főleg ugye a vezető oldalon, hisz ott még magasságállító kar is lehet és azt letakarni nem fain... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Dropbox Próba sikerült :rolleyes: Szóval nem kell levenni, hanem ügyesen be tudod tolni alá. Gondolom a huzatnak vannak kötelei (gumijai) ha azokat áviszed alatta, akkor azzal át tudod húzni. Bár lehet, hogy az enyém nem ilyen hosszú lefelé, minden esetre ki kell próbálni Főleg ugye a vezető oldalon, hisz ott még magasságállító kar is lehet és azt letakarni nem fain... vannak "gumifülek" bár elég nehézkes az ülés alá beakasztani őket.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Na erre nékem is szükségem lenne, csak még rá kell jönnöm hogyan is müxik a dolog. :rolleyes: küldj PÜ ben mélcímet és küldök róla egy részletes tájékoztatót, amit korábban ATOM nak írtam, mármint ha a dropbox-ra gondolsz Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 vannak "gumifülek" bár elég nehézkes az ülés alá beakasztani őket.... ja az nehéz igen... nem sok helyre lehet jól beakasztani, sokszor egymáson is érdemes átvetni a gumikat a feszesség érdekében, közben ügyelj a pirotech. övfeszítőre is, nehogy széthúzd! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts