Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

köszi a hozzászólásodat, teljesen eggyetértek veled ha már szervíz akkor legyen szervíz!

egyébként most találtam egy jó szettet, Bosch vezérműszíj, SKF, INA csapágyak 2 feszítő és 1 vezetőgörgőt, és 1 db gyári pumpát, már csak azt kell megnézni, hogy jó-e a motoromhoz........

üdv

(egyébként hogyan tudok avatart feltölteni?)

A felső sávon van jobboldalt a vezérlőpult nevű link.

A vezérlőpulton belül bal oldalt lesznek a különböző beállítási lehetőségek.

Megosztás:

Cartársak!

Hozzáértőktől, illetve TWINPORTOS kolégáktól, de leginkább Z16XEP-s ektől kérdezném a következő kettőt:

1.

Van egy hang ami nem tudom természetes-e.

Alacsonyabb fordulaton (1000-1500) lehet hallani, ha letekerem az ablakot és hallom a motor visszaverődő hangját

a falakról, illetve próbáltam már úgy is hogy kerékpárral mentem a kocsi mellett és úgy is hallottam.

Akkor keletkezik, e fordulat körül, ha kicsit odalépek neki

A hang inkább a vezető oldalról jön és megpróbálom leírni milyen:

Nem tűnik egészségtelen hangnak, de benzin motorból mégis szokatlan nekem, mert kicsit a Dieslek kopogására emlékeztet, de nem annyira karakteres és hangos inkább ilyen krepegés féle. Kicsit emlékeztet a hidrotőke csattogásra is, de nem annyira élés és hangos.

Kérdésem tehát a hasonló motoros társaimhoz, hogy vannak-e hasonló tapasztalataik

Illetve, ha nem akkor mi lehet ez?

Vagy esetleg ez kerregés a twinport motor sajátossága?

2.

van egy másik hang is. Ez pedig fordulatszámtól függeltenül jelentkezik. Pontosabban nagy fordulaton nem tapasztaltam, de lehet, hogy akkor már nem hallom a motor zaj miatt. Kizárólag enyhe gyorsításkor hallom. Ha motorfék van, hogy alapjárat, vagy erősen odalépek akkor megszűnik. Ez egy enyhe süvítő hang, állandó frekvencián, kicsit a turbóra emlékeztet.

Ha folymatosan todom tartani ez alacsony gyorsulást, akkor folyamatosan hallatszik is.

Annak idején Uhuhu Cartárs azt mondta, hogy a forjtószelepház fütyül.

Efféle tapasztalata van valakinek?

Ez a hang nem változott az elmúlt 8 hónapban semmit, de továbbra sem tudom mi lehet

Megosztás:

Aki tud az segíthet hogy milyen alkatrészeket és szűrőket, olajokat érdemes néznem a gépbe és kb mennyiből jön ki egy normális olaj+szűrő+vezérműszíj csere (görgő nem kell)

Ki mire esküszik a vezérléssel kapcsolatban?

Készletben vagy darabokban?

Gates? Bosch? SKF?

Vízpumpa külön még mennyi?

vizp.jpg

Megosztás:

Cartársak!

Hozzáértőktől, illetve TWINPORTOS kolégáktól, de leginkább Z16XEP-s ektől kérdezném a következő kettőt:

2.

van egy másik hang is. Ez pedig fordulatszámtól függeltenül jelentkezik. Pontosabban nagy fordulaton nem tapasztaltam, de lehet, hogy akkor már nem hallom a motor zaj miatt. Kizárólag enyhe gyorsításkor hallom. Ha motorfék van, hogy alapjárat, vagy erősen odalépek akkor megszűnik. Ez egy enyhe süvítő hang, állandó frekvencián, kicsit a turbóra emlékeztet.

Ha folymatosan todom tartani ez alacsony gyorsulást, akkor folyamatosan hallatszik is.

Ez a hang nem változott az elmúlt 8 hónapban semmit, de továbbra sem tudom mi lehet

Nyah! ez a 2es pontban leírt dolog nálam is jelentkezik! pontosan, mintha turbó lenne a kocsiban, enyhe sűvítő hang.

Megosztás:

Cartársak!

1.

Van egy hang ami nem tudom természetes-e.

Alacsonyabb fordulaton (1000-1500) lehet hallani, ha letekerem az ablakot és hallom a motor visszaverődő hangját

a falakról, illetve próbáltam már úgy is hogy kerékpárral mentem a kocsi mellett és úgy is hallottam.

Akkor keletkezik, e fordulat körül, ha kicsit odalépek neki

A hang inkább a vezető oldalról jön és megpróbálom leírni milyen:

Nem tűnik egészségtelen hangnak, de benzin motorból mégis szokatlan nekem, mert kicsit a Dieslek kopogására emlékeztet, de nem annyira karakteres és hangos inkább ilyen krepegés féle. Kicsit emlékeztet a hidrotőke csattogásra is, de nem annyira élés és hangos.

Kérdésem tehát a hasonló motoros társaimhoz, hogy vannak-e hasonló tapasztalataik

Illetve, ha nem akkor mi lehet ez?

Vagy esetleg ez kerregés a twinport motor sajátossága?

2.

1. Szerintem ez a zaj nem a twinportossággal függ össze, a 16 szelepes technika egyszerűen nagyobb mechanikus zajjal dolgozik.

Egyébként én vezetés közben nem biciklizek az autó mellett... :huh: :lol:

2. Szívászaj.

1.+2.-re MEGOLDÁS megfelelő hangerőn megszólaltatva... ^_^

Megosztás:

hát én csalódtam most az opelben :lol:

horvátországban a nyaralás közepén sikerült egy kb 10 ft-os alkatrész hibája miatt 2 napra letámasztani az autót...

a motor (x14xep) bal oldalán felül megy befele egy vékony vízcső, asszem talán a vízpumpa nyomja ezen a kiegyenlítő tartály felé

egy műanyag, fekete csavar volt beletekerve, amire kívülről egy bilinccsel csatlakozott a vízcső

egy erősebb emelkedő (éppen álltam fel a parkolóba, és szerencsére magamtól is leállítottam mielőtt észrevettem volna) közben tőböl kettétört és nyomta ki a fagyállót..

közeli egyetlen opel szervízben persze csak hasonlót tudtak adni, aminek más volt a menetje (viszont ez már legalább fémből van) +1 nap volt mire találtam mesterembert aki megértette mit akarok és faragott rá egy olyan menetet mint ami nekem kell... :huh:

Megosztás:

én ha cserélek akkor cserélek mindent (egész szett) persze nem 70 ezer forintos szettet fogok venni

Én meg úgy vagyok vele, hogy a fontos alkatrészekből olcsó utángyártottat NE!

Csakis jó minőségűt vagy gyárit!

Márpedig a görögők, meg a szíj nem mindegy, hogy milyen!

Ha elszáll a vezérlésed 1x azért mert idő előtt szétmegy a cucc, hát akkor kemény pénzekért fogod helyrehozni a motorodat!

Van aki tud gyáriban is jó árat mondani!

Ha olvassa, majd megkeres :huh:

Megosztás:

Bocs hogy bele szólok,de nekem azt mondták,hogy amit te megveszel eredeti GM vezérlést,az semmivel se tud többet,mint pl a Gates.Mert Állítólag ez a Gates márka megy az opel szakszervizbe is.Csak az opelnél dupla annyi,mint pl egy autósboltba

Ma voltam szerelőnél, és azt mondta h nem kell cserélni görgőket mert jó állapotúak, de szerintem csak együtt érdemes az egészet nem?

üdv

Megosztás:

Ma voltam szerelőnél, és azt mondta h nem kell cserélni görgőket mert jó állapotúak, de szerintem csak együtt érdemes az egészet nem?

üdv

Hát én legalábbis egybe cseréltettem.Mert most úgy is szét lessz szedve,akkor már miért ne.Lehet hogy 2000km után meg görgőt kell cserélned,aztán megint csak szét kell borítani. Én tuti hogy cserélnék.De ez az én véleményem

Megosztás:

Bocs hogy bele szólok,de nekem azt mondták,hogy amit te megveszel eredeti GM vezérlést,az semmivel se tud többet,mint pl a Gates.Mert Állítólag ez a Gates márka megy az opel szakszervizbe is.Csak az opelnél dupla annyi,mint pl egy autósboltba

Szólj bele nyugodtan, minden véleményre kíváncsi vagyok.

De szerintem azért csodát várni nem érdemes, gyárilag sem gyémánt alkatrészekkel rakják össze ezt a konzumautót.

Megosztás:

Érdeklődni szeretnék .hogyha G- s Astranal ráadom a gyujtást akkor ezután a jobbg oldalon a muszerfalon belul elindul valami motor.és ez nagyon zavaro és ez csak most jott elo .meg mi lehet ez.kiment volna valami biztositék vagy mi?

Fura zörgő hangot ad mintha szalagot tekernének

Szia.Valószínű hogy a kesztyű tartó mögött lévő levegő csappantyú lapátod eltört,és a motor meg folyamatosan megy.Ezt gyorsan ki tudod deríteni.Gyujtás ráad,és a levegő keringetést bekapcsolod.És ha hallasz változást,akkor az lessz az,mert olyankor másik irányba kezd el tekerni a motor

Megosztás:

Szia.Valószínű hogy a kesztyű tartó mögött lévő levegő csappantyú lapátod eltört,és a motor meg folyamatosan megy.Ezt gyorsan ki tudod deríteni.Gyujtás ráad,és a levegő keringetést bekapcsolod.És ha hallasz változást,akkor az lessz az,mert olyankor másik irányba kezd el tekerni a motor

ÉN nem tudom mi van mert ha ráadom a gyujtás az a bizonyos motor egybol beindul .levego keringtetés ráadása után is változatlan .ha ráadom a gyutás nem kelene menie semminek ez meg megy sz val nem tudom azert is kérek segitséget

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.