Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Univerzális, de rá kell kérdezni konkrétan G-s astrára való van-e. Én már írtam nekik, várom a választ.

Oké, csak így elég nehéz kijelenteni, hogy ez tuti jó, ha még azt sem lehet tudni ki gyártja. Azért a thule meg a made in china nem egy kategória.

Egyébként lehet opelt kapni, zárható, meg minden. Használtan 20.000-ért sokan kínálnak, olcsóbbat ki kell fogni.

Megosztás:

Tetőcsomagtartó ügyben ERRŐL mi a véleményetek? Vagy hol lenne érdemes venni, és milyet? Gyári az 50 ezer körül van.....

Első kérdés tetőkorlátos vagy nélküli az autó ? mert nem mindegy, a tetőkorlátra szinte bármelyik jó, a korlátnélkülire

speciális talp van ,melyre a gyári a legjobb

Megosztás:

csak, hogy Ti ne essetek ebbe a hibába...

Péntek, reggel megállok az Árpád híd alatt az autóval, mert onnan könnyen el lehet jutni az autópályára (M3). Gondoltam négyig dolgozok, és a munkahelyem 5 metró megállóra van a hídtól és 16:20-kor már a pályán hasíthatok haza. Így is történt, ekkor meglátom az autót és majnem sírvafakadtam, valaki nem fért el és az első lökhártómat végighúzta, még foltokban is hiányzik róla a festék, a rendszámtáblának viszont semmi baja az is lehet, hogy lekapta, hogy annyira ne karcolja meg az ő szutykát...

Úgyhogy, soha többet oda inkább + 1 óra araszolás.

Ma meg jövök ki a munkahelyemről (belváros), látom hogy egy b@rom beping-pongozza magát 2 autó közé, ütközéstől ütközésig, erre odaszóltam a ficknak , mire egy vállvonással eliszkolt

És akkor már bele se merek gondolni, mi történne ha úgy járnék, mint szegény Vicsor barátunk...

Megosztás:

Ma meg jövök ki a munkahelyemről (belváros), látom hogy egy b@rom beping-pongozza magát 2 autó közé, ütközéstől ütközésig, erre odaszóltam a ficknak , mire egy vállvonással eliszkolt
Nekem meg múltkor valami fickó (nem az övé volt az autó, mert a tulaj is ott volt) pampogottt, hogy hova nézek meg mit csinálok, meg akart ijeszteni, hogy itt vannak a közelben rendőrök (állt ott egy rendőrautó), szólhatnának azoknak is, azok jegyzőkönyvet vennének fel, és hogy akkor nekem sokba kerülne, ha a tulaj most ki akarná cserélni - a rendszámtáblát, mert sikerült a lökhárítóval annyira hozzáérni, hogy egy koszcsík lett rajta. Hát mondom bazdmeg egy félcentis kavics nagyobb kárt csinál, főleg ha nem a táblához ütődik, de azért senki sem csinálna cirkuszt. Biztos azért volt nagy a szája, mert 25 éves vagyok, ő meg kb. 55, és ő már "tapasztalt"...
Megosztás:

Nekem meg múltkor valami fickó (nem az övé volt az autó, mert a tulaj is ott volt) pampogottt, hogy hova nézek meg mit csinálok, meg akart ijeszteni, hogy itt vannak a közelben rendőrök (állt ott egy rendőrautó), szólhatnának azoknak is, azok jegyzőkönyvet vennének fel, és hogy akkor nekem sokba kerülne, ha a tulaj most ki akarná cserélni - a rendszámtáblát, mert sikerült a lökhárítóval annyira hozzáérni, hogy egy koszcsík lett rajta. Hát mondom bazdmeg egy félcentis kavics nagyobb kárt csinál, főleg ha nem a táblához ütődik, de azért senki sem csinálna cirkuszt. Biztos azért volt nagy a szája, mert 25 éves vagyok, ő meg kb. 55, és ő már "tapasztalt"...

Ha legközelebb ilyen van,nyugodtam engedd hogy odahivja a rendőrt,ne félj,csináljon magából hülyét ha akar..:huh:

Megosztás:

Sziasztok!

Elég fura dolog történt velem, kiváncsi vagyok van-e valakinek ilyen jellegü tapasztalata. Kb. 2 hete ismerőseim telkén mivel máshol nem volt hely megálltam a kocsival egy almafa!! alatt. 2-3 napig állt ott a gép, hullt is szépen rá a fárol. Nem is foglalkoztam vele. Kb. 1 héttel késöbb amikor mostam az autót észrevettem hogy több helyen feljött a lakk. Olyasmi mintha a madárszar égett volna bele. A lakk több helyen lejött: 3-4 nagyobb (kb. 1 cm átmérő) és vagy 15 apró helyen megkezdte a lakkot (Körömmel érezhető, szemmel épphogy látható). Szerintem talán a túlérett almákból kicsöpögő almasav lehet a felelős.

Szerintetek elképzelhető, hogy egy gyári fényezést igy meg tudjon enni egy fáról lehulló valami? Vagy ez valami festési hiba lehet? Az autót körbemérettem (festékvastagság mérővel), a hibák környékén, is hátha ott javitva volt (használtan vettem), de nem találtunk eltérést.

Szerintetek hogy lehet ezt a beleégést javitani? A gépi polir szerintem nem szedi le, mivel a lakkot lekapta festékig. Esetleg SPOT fényezés? Azt olvastam erről, hogy ez csak a karosszária elemek szélén jó megoldás, de például egy motorháztető közepén nem igazán.

Lefényképeztem a hibákat ha valakit érdekel: http://picasaweb.google.com/forgacs.andras/Auto#

Megosztás:

Sziasztok!

Elég fura dolog történt velem, kiváncsi vagyok van-e valakinek ilyen jellegü tapasztalata. Kb. 2 hete ismerőseim telkén mivel máshol nem volt hely megálltam a kocsival egy almafa!! alatt. 2-3 napig állt ott a gép, hullt is szépen rá a fárol. Nem is foglalkoztam vele. Kb. 1 héttel késöbb amikor mostam az autót észrevettem hogy több helyen feljött a lakk. Olyasmi mintha a madárszar égett volna bele. A lakk több helyen lejött: 3-4 nagyobb (kb. 1 cm átmérő) és vagy 15 apró helyen megkezdte a lakkot (Körömmel érezhető, szemmel épphogy látható). Szerintem talán a túlérett almákból kicsöpögő almasav lehet a felelős.

Szerintetek elképzelhető, hogy egy gyári fényezést igy meg tudjon enni egy fáról lehulló valami? Vagy ez valami festési hiba lehet? Az autót körbemérettem (festékvastagság mérővel), a hibák környékén, is hátha ott javitva volt (használtan vettem), de nem találtunk eltérést.

Szerintetek hogy lehet ezt a beleégést javitani? A gépi polir szerintem nem szedi le, mivel a lakkot lekapta festékig. Esetleg SPOT fényezés? Azt olvastam erről, hogy ez csak a karosszária elemek szélén jó megoldás, de például egy motorháztető közepén nem igazán.

Lefényképeztem a hibákat ha valakit érdekel: http://picasaweb.google.com/forgacs.andras/Auto#

Üdv.!

Főleg a gyümölcsevő madarak salakja tud ilyen rombolást csinálni (pl. rigó), úgyhogy szerintem nem a festéseddel volt baj. Ha még tűző napot is kap, valóban szinte belediffundál a lakkba. Sajnos én is kaptam már ilyen rigófüttyöt, csak szerencsére egy helyen, kis adagban, de mire észrevettem, az is megtette a hatását.

Házi barkács módszerrel ezek szerintem nem javíthatók szépen, ezt fényező tudja valahogy helyrepofozni, finom vízpapírral, utána meglehelve...de ezt a szaki úgyis jobban tudja.

Megosztás:

beszoptam ma egy vezérlővel vettem egyet felprogramoztam egy olyan autóra ami külföldre ment azt 10 k után megállt majd utána mondtam akitől vettem hogy most viszem vissza és adja vissza a pénzt majd közölte hogy oldjam meg a gondomat hát ilyenkor legszivessebben addig vernám mig van benne élet

miért nem tud az ilyen meghalni? :huh:

Megosztás:

Vessz!

Páran szerintem elmennénk veled az ürgéhez,csak szólj......

beszoptam ma egy vezérlővel vettem egyet felprogramoztam egy olyan autóra ami külföldre ment azt 10 k után megállt majd utána mondtam akitől vettem hogy most viszem vissza és adja vissza a pénzt majd közölte hogy oldjam meg a gondomat hát ilyenkor legszivessebben addig vernám mig van benne élet

Megosztás:

És mennyit kóstál egy ilyen vezérlő??Bár f@szmind1,mert én vissza vinném,és verném a balhét.Hidd el hatásos.

Megosztás:

az nagy segitség lenne esküvő elött 40 e ft kidobtam az ablakon

egy szar motorvezérlőért.....aki ismer tudja becsületes vagyok de ezzel jo levágott....

De mi az hogy nem veszi vissza??????

Azért lehet érdemes lenne kitenned hogy ki is nehogy valaki vegyen még valamikor töle valamit aztán igy járjon,nem?

Megosztás:

ki volt akitől vetted?? Hátha ismerjük,és meg lehet vele dumálni....

Megosztás:

De mi az hogy nem veszi vissza??????

Azért lehet érdemes lenne kitenned hogy ki is nehogy valaki vegyen még valamikor töle valamit aztán igy járjon,nem?

ugy hivják Édes Gábor Sifókon lakik és nimfas a beceneve

iwiwen láthatód a parasztot remélem olvassa

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.