Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Apropó :lol:

Jó ez a hátsó ülésbe is? Mármint mind a 4 fejtámla egyforma gyakorlatilag? A tartó vasak is?

Nálam a Caravanban 4 egyforma + 1 különc hátul középen. Gyanítom a többi modellnél sincs nagyobb variáció, de próbáld meg és cserélj át egy elsőt egy hátsóval, vagy egyeztesd a GM számukat.

Megosztás:

Nálam a Caravanban 4 egyforma + 1 különc hátul középen. Gyanítom a többi modellnél sincs nagyobb variáció, de próbáld meg és cserélj át egy elsőt egy hátsóval, vagy egyeztesd a GM számukat.

Jah, megnézem, illetve a vaterás fotón ott a GM szám is! :D

UP:

Áhh, vaterás cucc III/03 043.

Az enyém, hátsó pedig II/08 163-as... :lol:

Megosztás:

UP:

Sajnos ezek a számok nekem semmit nem mondanak. EPC-ben kéne megnézetni! Emlékeim szerint abban is u.a. az első és a hátsó is.

Megosztás:

UP:

Licitálni, licitálni, mert elviszik előled !! :D :lol:

Kis kódfejtés: a római számok - szerintem ! - a műszakot azonosítják, utána pedig a gyártás éve és napja van.

A Tiédnek pl. 2008, 163.napján készítették a fejtámláját...

...mikori is az ótómobil ? :D ;)

LICITÁLNI, LICITÁLNI !! ;)

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Lenne egy kis problémám remélem tudtok segíteni. Astra G 1.4 16V lenne a gond: általában rövid távon és alacsonyabb fordulaton használom, ha hosszabb útra megyek vagyis tartósan kb3000-3500 körü van a fordulat vagy az felett, akkor elmegy rajta az alapjárat. Vagy pl ha gyorsítok és kb 4000 fölé forgatom utána is. Aztán ez néhány nap múlva megszűnik és újra ok. A computer nem jelez hibát, próbáltam hátha az egr akad meg de az sem. Mi lehet a hiba?

Előre is köszi!

Köszi hening, de ebben már asszem nincs alapjárati moci (2002es) meg a folytószelep házban sincs szemét mert a kartergázcső ki van vezetve. Esetle a lambda szonda hülyül meg? De azt meg kijelezné a műszer...nics több ötletem

Megosztás:

Licitálni, licitálni, mert elviszik előled !! :lol: :D

Kis kódfejtés: a római számok - szerintem ! - a műszakot azonosítják, utána pedig a gyártás éve és napja van.

A Tiédnek pl. 2008, 163.napján készítették a fejtámláját...

...mikori is az ótómobil ? :lol: :D

LICITÁLNI, LICITÁLNI !! ;)

Vááááá ;)

El is vittem! :D

Megosztás:

Sziasztok! A következő ügyben kérem a segítségeteket: tegnap este feltörték a kocsimat, betörték a jobb első ajtó üvegét. Tudtok nekem ajánlani valamilyen jó helyet, ahol olcsón és szaszerüen ki tudják cserélni az oldalüveget? Előre is köszi!

Sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni, de ha nem gond, megmondanád hol történt a dolog? Kerület vagy vmi!

Megosztás:

Sziasztok! A következő ügyben kérem a segítségeteket: tegnap este feltörték a kocsimat, betörték a jobb első ajtó üvegét. Tudtok nekem ajánlani valamilyen jó helyet, ahol olcsón és szaszerüen ki tudják cserélni az oldalüveget? Előre is köszi!

pl nálam

Megosztás:

Sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni, de ha nem gond, megmondanád hol történt a dolog? Kerület vagy vmi!

13. kerület, Övezet utca éjjel 1 óra. Sajnos benne hagytam a PDA tartót. Kiütötték a jobb ablakot, kinyitották a kesztyűtartót, ennyi. A riasztó megszólalt, lerohantam, de már senki nem volt ott, semmit nem vittek el. Sajnos kihívtam a rendőröket, fél kettőkor kijött a járör, a helyszinelők meg fél 4-re.... fényképezgettek, ennyi.

Megosztás:

hali 5000ft mind de az ember csak nekem mondott ennyit

ha más címét adom meg neki az nem venné ki magát rendesen mármint a helyzet

postán feladná nekem én küldeném neked kb 2500 ft volna a posta tőle nekem tőlem hozzád

vagy megírod hogy hol laksz és érte jössz .pest megye m0 keleti szektor környékén lakok

kinézetről nem tudok de a kézi alatti takarót karcmentesben még nem láttam

megy pü

Megosztás:

Hi PGA!

Valszeg igazad volt. Tegnap este voltam a szakinál és kipucolta a folytószelepházat. Most úgy nézki DA. De még járatom egy kicsit a paripát, oszt ha 2 hétig nem csinálja a veszkót az alapjárat akkor azt mondom, hogy tényleg OKÉ lett. :D

Hát nem jött be! egy hétig bírta. :D Kijött a jóidő és ismét össze vissza jár hidegindítás után a fordulatszám. :lol: :lol:

Sík ideg vagyok!

Ráadásnak a hátsó fékek, mint amikor fűrészelnek! ;) Totálm kész vagyok....

Persze a haverok nyugtatnak, legalábbis a fékek miatt, hogy ne agódj az csak a párás idő miatt van....

Könyörgöm, hova tervezték az autókat??? A laborba???!!!

Megosztás:

Hát nem jött be! egy hétig bírta. :D Kijött a jóidő és ismét össze vissza jár hidegindítás után a fordulatszám. :lol: :lol:

Sík ideg vagyok!

Ráadásnak a hátsó fékek, mint amikor fűrészelnek! :D Totálm kész vagyok....

Persze a haverok nyugtatnak, legalábbis a fékek miatt, hogy ne agódj az csak a párás idő miatt van....

Könyörgöm, hova tervezték az autókat??? A laborba???!!!

A fékek miatt valóban nem kell aggódnod. Ez természetes jelenség párás, esős idő után. Pár fékezés és elmúlik.

Az F astra is ilyen volt ez is ilyen, sőt szerintem egy csomó más márka is ilyen. Vékony rozsdaréteg keletkezik és azt le kell koptatni az első fékezéssekkel. Vagy előfordul az is, hogy apró szemcsés kosz kerül be. ekkor tovább tart a dolog. ilyenkor én menet közben be szoktam óvatosan húzni a kéziféket, mindaddig míg me nem szűnik.

Megosztás:

13. kerület, Övezet utca éjjel 1 óra. Sajnos benne hagytam a PDA tartót. Kiütötték a jobb ablakot, kinyitották a kesztyűtartót, ennyi. A riasztó megszólalt, lerohantam, de már senki nem volt ott, semmit nem vittek el. Sajnos kihívtam a rendőröket, fél kettőkor kijött a járör, a helyszinelők meg fél 4-re.... fényképezgettek, ennyi.

egy pda tartóért felnyomták a kocsit? :lol: azt hitték benne hagyod a kocsiban a pda-t?

kis segítséget szeretnék kérni.

szombaton ámátőr módon lemerítettem az aksit a kocsiban.

muszáj volt bebikázni a kocsit.

a történet vége egy hibajelzés. 1230. próbáltam utánanézni de nem találtam semmit.

meg tudnátok mondani mi ez és hogyan lehet kitörölni?

esetleg egy hibakód listát linkelni?

én csak ezt ismerem de itt nincs 1230

tovább fűzve a kérdéshalmazt.

ki kéne cserélni az aksit és egy dologgal nem vagyok még tisztában.

mekkora méretű aksi fér be a motorház alá?

guglizva találtam egy 175x275x175-öt.

ha valakinek van valami tapasztalat azt megköszönném.

köszi.

tom

Megosztás:

egy pda tartóért felnyomták a kocsit? :lol: azt hitték benne hagyod a kocsiban a pda-t?

nálunk a teremgarázsban jártak régebben, és csak azon autókat törték fel, amelyikben volt pda tartó. Ahogy a kartárs is írta, üveget betörték, kesztyűtartót kinyitották és mentek tovább.

Megosztás:

Szia! Most olvastam, hogy mi történt a kocsiddal. Már megint kezdik ezek a f...szok. 1-2 évvel ezelőt is volt ilyen a Tomori u.-ban. Akkor ott ha jól emlékszem 2 v. 3 autót törtek fel. 1-hez még én hívtam ki a jardot.

Megosztás:

Szia! Most olvastam, hogy mi történt a kocsiddal. Már megint kezdik ezek a f...szok. 1-2 évvel ezelőt is volt ilyen a Tomori u.-ban. Akkor ott ha jól emlékszem 2 v. 3 autót törtek fel. 1-hez még én hívtam ki a jardot.

Dumáltam a rendőrökkel, azt mondták, hogy mostmár azért is felnyomják a kocsit ha a GPS tartójának a tapadókoron nyoma látszik az ablakon. Egyébként a múlt héten elmondásuk szerint 3 kocsit nyomtak fel a Nővér utcán ugyanígy, 2 hete pedig 4 autóhoz mentek ki a Fiastyúkon....A lényeg hogy semmilyen értéket nem szabad a kocsiban hagyni, én elgondolkoztam egy biztonsági fóliázáson....

Megosztás:

Dumáltam a rendőrökkel, azt mondták, hogy mostmár azért is felnyomják a kocsit ha a GPS tartójának a tapadókoron nyoma látszik az ablakon. Egyébként a múlt héten elmondásuk szerint 3 kocsit nyomtak fel a Nővér utcán ugyanígy, 2 hete pedig 4 autóhoz mentek ki a Fiastyúkon....A lényeg hogy semmilyen értéket nem szabad a kocsiban hagyni, én elgondolkoztam egy biztonsági fóliázáson....

Az mi? :lol:

Megosztás:

Beütöd a google-be hogy biztonsági fólia és mindent megtudsz a témáról. Olyan mint a sötétítő fólia, de vastagabb és van belőle víztiszta is, a lényeg röviden:

"A biztonsági fóliák egy láthatatlan réteget képeznek az üvegen, ezáltal segítséget nyújtva az üvegtörés okozta balesetek elkerülésében megvédik értékeinket, betörés vagy akár erőszakos cselekmények mint például rongálás vandalizmus esetén."

Megosztás:

A lényege, hogy az üveg betörik, bereped, de a fólia tart, vagyis hiába törik ripityára az üveg benyúlni nem tud, mert ott a törött üveg "elállja" az útját.

Először én BMW-n láttam ilyet, ott egy 10kg Samuval nyomtak bele az oldalüvegbe és a kalapács alakja egy az egybe bennmaradt az üvegbe. Jól nézett ki.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.