Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Lopásbiztonság szempontjából egyes szakértők azt hangoztatják, hogy a kevesebb felirat több.

Ha a tolvaj konkrét modellre (mondjuk egy 1.4-es benzinesre) vadászik a parkolóban, akkor

jobb, ha nem látja a pontos adatokat a karosszériára kiírva.

Nekem például annyi van rajta, hogy Astra. De, hogy 1.4-es az már nincs rajta.

Bár lehet, hogy az egész városi legenda, minden esetre én örülök, hogy nekem nincs rajta, hogy

mekkora motor van a gépben.

azt a rendszám elárulja ha m.o-i

mert epcben vissza lehet fejteni

ugy hogy lényegtelen ha nics kiirva

Megosztás:

azt a rendszám elárulja ha m.o-i

mert epcben vissza lehet fejteni

ugy hogy lényegtelen ha nics kiirva

én lecseréltettem a rendszámot (mert vki lenyúlta az elsőt, és nem sokkal volt így drágább, mint utángyártatni), és azóta nem látta Opel szervíz. Szóval az enyémet kereshetik. :lol:

Másrészt azért ehhez GM EPC kell, nem olyan, mint amit le lehet töltögetni, mert ezekben nincs benne ez az adatbázis.

Megosztás:

Kb hasonló a "cipőnk". :lol: sacc nekem is ennyibe van de nekem ebbe egy kis karosszériázás is van, meg egy új trafósor és egy hűtő. Ja és én a feléért sem vettem. Bár 9.5 éves és 194.000 km van benne. :lol: De a gyári állapot nálam is majdnem fedi a valóságot. legalábbis belülről :D

Én 120k KM-el vettem, garantáltan törésmentesen. Nem volt olcsó, de megérte.

Megosztás:

Én 120k KM-el vettem, garantáltan törésmentesen. Nem volt olcsó, de megérte.

Az enyémet annak idején 0 km-el, újonnan vettem, aztán fél éves korában átesett egy (szerencsére garanciális) ECU-cserén. :lol: Szóval, komolyabb műszaki hibába bele lehet futni új autóval is. Mondjuk, amíg garis, addig legalább anyagilag nem fáj. (Persze, mikor a trélerre felhúzták a behalt „új” autómat, azért ilyen képet vágtam: :D .) Egyik ismerősömék szintén 0 km-es {OFF}Fabiájáról{ON} egy kisebb koccanás után derült ki, hogy már törötten/javítottan hozták el a szalonból... :lol:

Megosztás:

Hi PGA!

Valszeg igazad volt. Tegnap este voltam a szakinál és kipucolta a folytószelepházat. Most úgy nézki DA. De még járatom egy kicsit a paripát, oszt ha 2 hétig nem csinálja a veszkót az alapjárat akkor azt mondom, hogy tényleg OKÉ lett. :lol:

Üdv.!

Időnként érdemes ránézni, főleg, ha sok városi, tötymörgős meneted van. Ha néha jól meg is forgatod hosszabb úton (pl. autópályán), az az AGR-re is jótékony hatással van, hadd égjen ki a korom, szutyok. :D

Megosztás:

Valaki segítsen, mert megőrülök. Kattog gyorsításnál és megállásnál a vezetőülés... Ha áthelyezem a súllypontomat az elejére vagy a támlához, akkor kicsit elmozdul a bal oldali sínben az ülés (hintázik), érezni nem lehet, de kattog. Mit lehet ezzel tenni? :D A zajokra nagyon érzékeny vagyok, főleg hogy városban megyek és hallom a kattogást folyton. :lol: Ha a háttámlát rángatom akkor is elmozog picit, a rögzítő kampók szerintem beakadnak, azokat már megnézegettem... Rakjak a sin vége alá valami gumi lapot?

Valakinek volt már ilyen?

Megosztás:

Valaki segítsen, mert megőrülök. Kattog gyorsításnál és megállásnál a vezetőülés... Ha áthelyezem a súllypontomat az elejére vagy a támlához, akkor kicsit elmozdul a bal oldali sínben az ülés (hintázik), érezni nem lehet, de kattog. Mit lehet ezzel tenni? :D A zajokra nagyon érzékeny vagyok, főleg hogy városban megyek és hallom a kattogást folyton. :lol: Ha a háttámlát rángatom akkor is elmozog picit, a rögzítő kampók szerintem beakadnak, azokat már megnézegettem... Rakjak a sin vége alá valami gumi lapot?

Nekem volt, de akkor az alváz volt elrepedve a sín alatt

Megosztás:

Igen karosszéri lakatoshoz vittem annó. De nem csak élben lett meghgeszte a repedés, hanem tettek rá pluszban egy lemezt is alulról

Ahogy néztem nekem szerencsére nem a sín szakadt ki, hanem a sínben kotyog az ülés sínje. Gondolom el lehet görbülve valahol. De baromira idegesít.

Megosztás:

én lecseréltettem a rendszámot (mert vki lenyúlta az elsőt, és nem sokkal volt így drágább, mint utángyártatni), és azóta nem látta Opel szervíz. Szóval az enyémet kereshetik. :lol:

Másrészt azért ehhez GM EPC kell, nem olyan, mint amit le lehet töltögetni, mert ezekben nincs benne ez az adatbázis.

ezt rosszul tudod mert minden otc tagnak adnak kereső programot egyrészt másrészt a 2009.01 epc -le lehet tölteni

ennyi

és egy rabló nem olyan hüllllllyyyeee hogy ne tudná használni......

Megosztás:

ezt rosszul tudod mert minden otc tagnak adnak kereső programot egyrészt másrészt a 2009.01 epc -le lehet tölteni

ennyi

milyen messze jutottunk a hajszárítós, damilos történettől :lol:

Megosztás:

ennyi

Hát igen, a sok munkanélküli programozó-matematikusnak is meg kell élni valamiből... :lol:

Megosztás:

Ahogy néztem nekem szerencsére nem a sín szakadt ki, hanem a sínben kotyog az ülés sínje. Gondolom el lehet görbülve valahol. De baromira idegesít.

Ezekbe a sínek néhány csapágy golyón mozognak és azok vezetikmeg. Elképzelhető, hogyha nem az ülés csavarok lazultak meg akkor errefelé keresd a hiba okát.( megnőt hézag, kieset a helyéről a vezető golyó stb) :lol:

Megosztás:

hát most hülyeséget mondtál

vagy nem tudod használni az epc-t

Én most nem azokra gondoltam, akik kinéznek egy kocsit és azt mondják, hogy na erről akarok tudni mindent, mert azok EPC nélkül is megtuják az adatokat.

Hanem azokról, akik mondjuk mennek a lakótelepen és keresnek egy 1.4 Astra-t. Na náluk tuti nincsen noti EPC-vel. De lehet csak én vagyok naív. :lol:

Megosztás:

Ezekbe a sínek néhány csapágy golyón mozognak és azok vezetikmeg. Elképzelhető, hogyha nem az ülés csavarok lazultak meg akkor errefelé keresd a hiba okát.( megnőt hézag, kieset a helyéről a vezető golyó stb) :D

Nem a csavarok lazultak le, viszont!: Két karnyit felfelé állítottam az ülésmagasság állítón, így csak 2 ujjnyi hely marad a fejem felett, viszont kényelmesebb, mert jó helyen nyomja a derekamat az ülés ÉS NEM KATTOG (és több hely is marad mögöttem, csak így picit látom a gépháztetőt, ami még fura nekem)! :lol: Csak minimumra állítva kattog... de hogy miért...

Megosztás:

Nem a csavarok lazultak le, viszont!: Két karnyit felfelé állítottam az ülésmagasság állítón, így csak 2 ujjnyi hely marad a fejem felett, viszont kényelmesebb, mert jó helyen nyomja a derekamat az ülés ÉS NEM KATTOG (és több hely is marad mögöttem, csak így picit látom a gépháztetőt, ami még fura nekem)! :lol: Csak minimumra állítva kattog... de hogy miért...

Nekem is kattog 35 ezer km után :lol: de én nem hallom a sportfutomű miatt :D))))) meg a zene miatt, viszont néha becsuszik a helyére és egy darabig jo, aztan megint elkezdi.... Én mar immunis vagyok ra. Majd a faxa sportülések nem fognak kattogni:)

Megosztás:

Egy hibbant ismerősöm a következőt fogalmazta meg: azért van az autóban a rádió, hogy be tudd kapcsolni, ha nem kívánatos hangokat hallasz :lol:

Azaz a rádió megszünteti a kellemetlen hangokból adódó idegesgedést :D

Megosztás:

Én most éppen valamiért, valahonnan a jobb oldalról olyan hangot hallok, mitha fütyülne a szél. Gőzöm sincs mi az és honnan jön. Csak menet közben hallom. A tömítések, gumik, ajtóhézagok rendben. Úgyhogy halvány lilám sincs :lol: . De ott a rádió, az megoldja ezt a kis problémát :D :lol:

Megosztás:

Én most éppen valamiért, valahonnan a jobb oldalról olyan hangot hallok, mitha fütyülne a szél. Gőzöm sincs mi az és honnan jön. Csak menet közben hallom. A tömítések, gumik, ajtóhézagok rendben. Úgyhogy halvány lilám sincs :lol: . De ott a rádió, az megoldja ezt a kis problémát :D :lol:

Az enyém is fütyül, ha hátra ülsz, nyilvánvalóan más vezet ;) , akkor egész jól fogod érezni és hallani, hogy a hátsó ablakok mellett ömlik be a levegő felhúzott ablaknál.

Mit is beszéltünk a motorzaj csillapításáról a CL2-nél, ahol kispórolták!? Mert engem ez zavar, hogy 130-nál már tényleg "üvöltetni" kell a rádiót vagy az utastársat :D

Megosztás:

Az enyém is fütyül, ha hátra ülsz, nyilvánvalóan más vezet :lol: , akkor egész jól fogod érezni és hallani, hogy a hátsó ablakok mellett ömlik be a levegő felhúzott ablaknál.

Mit is beszéltünk a motorzaj csillapításáról a CL2-nél, ahol kispórolták!? Mert engem ez zavar, hogy 130-nál már tényleg "üvöltetni" kell a rádiót vagy az utastársat :lol:

Mit gondolsz,miért raknak annyian hifit az autóba :D De egyébként nekem volt G astrám,amiben volt tűzfal,illetve motorháztető szigetelés,de attól sem kellett csodát várni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.