Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok

Nemrég lettem Astra G 1,6 Benzines tulajdonos, tulajdonképpen ez életem első saját tulajdonú tütüje, úgy hogy van mit tanulnom. Hamarosan esedékes az olajcsere, szerintetek milyen olajat tegyek bele? (103E-ben vettem az autót, most közel 106Eben van). Ja és még valami: a vezérműszíjat mikor ajánlatos cserélni? Jártasabbak mondták nekem, hogy használt kocsik esetében az átvétel után mindenképp cserélni kell. A kereskedő szerint, akitől vettem a tütüt, 120E előtt nincs amiért foglalkozni ezzel. Kissé tanácstalan vagyok...Ja, és még valami...kinek mi a tapasztalata, az ilyen motrok mennyi olajat esznek? Nekem a szintmérű öt jelzéséből a négyesig van még olaj, így a csere előtt...bocs ha kicsit konyhanyelven írok, még tanulom a dolgokat

Isten hozott! :D

Vezérműszíjat 60.000 km-enként illik cseréltetni, a kereskedő erre célzott, hogy 120e-nél lesz esedékes. Hát nem tudom, én a helyedben lecseréltetném most, így vétel után, biztos, ami ziher alapon+a szíjfeszítő görgőkre is illik ránézetni, ha lógnak, zúgnak, az is csere. Ha a vízpumpád is a vezérműszíjról kapja a hajtást, azt sem árt kicseréltetni a vezérléscserével összekötve, így 100e km felett nehogy megadja magát. Lényeges még az olajcsere, olajszűrővel+levegőszűrő+benzinszűrő. A szűrő témák nem nagy kiadások, induljon tiszta lappal az autó (tütü :lol: ) Olaj téma itt nálunk mindig darázsfészek. Szóval, ha X-es a motorod, valami jófajta 10W40-nel meg lehet kínálni, ha Z-s, azok már gyárilag 5W-s olajjal jöttek ki, abba érdemes bepróbálni 5W30-at vagy 5W40-et. Mondjuk, ha ezalatt a 3e km alatt, mióta nálad van, nem ette az olajat, akkor mindenképpen az 5W-s (szintetikus) olajak a jobbak. Hát, az Ecotec-motorok általában szeretik csipegetni, de olyan 4-5 dl/1000 km-ig (állítólag) nincs ok komolyabb aggodalomra. Ezek ilyenek...

Egyébként sok balesetmentes km-t az „új” géppel. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Tudja valaki , hogy mit jelent a Z14XEP -ből a "P"?

Én arra gondolok hogy az enyém Lengyelországban készült és ez a Poland szó rövidítése lenne.

Rossz irányba mész ! A kocsit valóban a lengyeleknél készítik, de a motort Ausztriában szerelik össze.

A P betű rövidítés, a " Port deactivation" -t jelöli.

Nincs ráírva hátul véletlenül, hogy asszongya " Twinport ", vagy valami hasonló huncutság ?

Az Isten se igazodik el ezeken a hüle külföldi nyelveken... :lol: :D :lol:

Megosztás:

Sziasztok!!

Szeretném megkérdezni hogy a G Astrának a belső levegő keingtetője milyen állásban van belső vagy külsö keringtetésen.

Azért nem tudom mert a motor elromlott. A félkör alaku van benne.

Köszönöm előre is.

Azt nem tudom mi az a félkör alakú, amire gondolsz, de az biztos, hogy a középkonzolon a hőmérséklet-, ventilátor- és a befúvás irányának kapcsolója alatti baloldali nyomógomb kapcsolja a belső levegőkeringtetőt. Ha világít, akkor van belsőn.

Megosztás:

Azt nem tudom mi az a félkör alakú, amire gondolsz, de az biztos, hogy a középkonzolon a hőmérséklet-, ventilátor- és a befúvás irányának kapcsolója alatti baloldali nyomógomb kapcsolja a belső levegőkeringtetőt. Ha világít, akkor van belsőn.

A gomb az oké de én a ventillátornál lévő nyilásra gondolok, (az a félkör amire gondoltam :lol: )

Szóval ott melyik állás (fent ,lent) a külső ill. a belső levegő keringtetés?

Megosztás:

Címlap - Közösség - Népítélet - Autók - RENAULT - TWINGO_1993-

TWINGO 1,2 16v

Gyorsulás? Benne van :lol:

Modell

1,2 16v

Szöveges ítélet

Imádom egyszerűen le nem cserélném másra.Kicsi gyors fürge és a lámpánál mindenkit odalehet vele alázni.

Ezt úgy imádom, minden autónál ez áll. Már mint a minden autót.

Megosztás:

Sziasztok

Nemrég lettem Astra G 1,6 Benzines tulajdonos, tulajdonképpen ez életem első saját tulajdonú tütüje, úgy hogy van mit tanulnom. Hamarosan esedékes az olajcsere, szerintetek milyen olajat tegyek bele? (103E-ben vettem az autót, most közel 106Eben van). Ja és még valami: a vezérműszíjat mikor ajánlatos cserélni? Jártasabbak mondták nekem, hogy használt kocsik esetében az átvétel után mindenképp cserélni kell. A kereskedő szerint, akitől vettem a tütüt, 120E előtt nincs amiért foglalkozni ezzel. Kissé tanácstalan vagyok...Ja, és még valami...kinek mi a tapasztalata, az ilyen motrok mennyi olajat esznek? Nekem a szintmérű öt jelzéséből a négyesig van még olaj, így a csere előtt...bocs ha kicsit konyhanyelven írok, még tanulom a dolgokat

Üdv a Fórumon!

Isten hozott! :D

Vezérműszíjat 60.000 km-enként illik cseréltetni, a kereskedő erre célzott, hogy 120e-nél lesz esedékes. Hát nem tudom, én a helyedben lecseréltetném most, így vétel után, biztos, ami ziher alapon+a szíjfeszítő görgőkre is illik ránézetni, ha lógnak, zúgnak, az is csere. Ha a vízpumpád is a vezérműszíjról kapja a hajtást, azt sem árt kicseréltetni a vezérléscserével összekötve, így 100e km felett nehogy megadja magát. Lényeges még az olajcsere, olajszűrővel+levegőszűrő+benzinszűrő. A szűrő témák nem nagy kiadások, induljon tiszta lappal az autó (tütü :lol: ) Olaj téma itt nálunk mindig darázsfészek. Szóval, ha X-es a motorod, valami jófajta 10W40-nel meg lehet kínálni, ha Z-s, azok már gyárilag 5W-s olajjal jöttek ki, abba érdemes bepróbálni 5W30-at vagy 5W40-et. Mondjuk, ha ezalatt a 3e km alatt, mióta nálad van, nem ette az olajat, akkor mindenképpen az 5W-s (szintetikus) olajak a jobbak. Hát, az Ecotec-motorok általában szeretik csipegetni, de olyan 4-5 dl/1000 km-ig (állítólag) nincs ok komolyabb aggodalomra. Ezek ilyenek...

Egyébként sok balesetmentes km-t az „új” géppel. :lol:

Igen, ez 2-3 osztást jelent a nívópálcán(egy osztás 2 dl). Egyébkét Raba! Madj mindig írd le a pontos motorkódod ha ilyen jellegű kérdéseid lesznek, mert sok minden másképpen van a különböző típusok esetén. A te motorod lehet X16XE Z16XE és Z16XEP is. Ezeken sok múlik.

Az Z??XEP-s motorok a TWINPORT motorok.

Megosztás:

A gomb az oké de én a ventillátornál lévő nyilásra gondolok, (az a félkör amire gondoltam :lol: )

Szóval ott melyik állás (fent ,lent) a külső ill. a belső levegő keringtetés?

Tipp: Szerintem akkor van belsőn, ha nyitva van, mivel akkor szív bentről

Megosztás:

Tipp: Szerintem akkor van belsőn, ha nyitva van, mivel akkor szív bentről

Hát igen pont ez a bajom mert a motort kiszedtem , (néha megy néha meg nem) és amikor vissza raktam akkor figyeltem hogy pont fordítva mükszik.

Ha nyitva van akkor nem ég a kis lámpa a gombon, elvileg a forgás irány nem tud megváltozni.

Már próbáltam úgy is hogy kivettem a fogaskereket és át állítottam de amikor ráadtam az áramot mindig visszaáll.

A kollégám szerint lehet hogy én gondolom rosszul, de én szerintem is akkor szív bentről ha nyitva van. :lol:

Megosztás:

Hát igen pont ez a bajom mert a motort kiszedtem , (néha megy néha meg nem) és amikor vissza raktam akkor figyeltem hogy pont fordítva mükszik.

Ha nyitva van akkor nem ég a kis lámpa a gombon, elvileg a forgás irány nem tud megváltozni.

Már próbáltam úgy is hogy kivettem a fogaskereket és át állítottam de amikor ráadtam az áramot mindig visszaáll.

A kollégám szerint lehet hogy én gondolom rosszul, de én szerintem is akkor szív bentről ha nyitva van. :D

szerintem ha nem tudod kilogikázni, akkor ventillátor 4-es fokozat....és kapcsolgass....amikor bentről szív, akkor zajosabb...legalábbis az enyém...hallhatóan más a "zaj" :lol:

Megosztás:

szerintem ha nem tudod kilogikázni, akkor ventillátor 4-es fokozat....és kapcsolgass....amikor bentről szív, akkor zajosabb...legalábbis az enyém...hallhatóan más a "zaj" :lol:

Igen! Ez lett volna a másik tippem nekem is :D

... szép napot mindenkinek!

Megosztás:

Rossz irányba mész ! A kocsit valóban a lengyeleknél készítik, de a motort Ausztriában szerelik össze.

A P betű rövidítés, a " Port deactivation" -t jelöli.

Nincs ráírva hátul véletlenül, hogy asszongya " Twinport ", vagy valami hasonló huncutság ?

Az Isten se igazodik el ezeken a hüle külföldi nyelveken... :lol: :D :lol:

Köszi a kielégítő magyarázatot.

A 80- as években szerettem volna egy Polski Fiatot, most meg van egy Polski Opelem.

Most már ez sokkal jobban tetszik, csak az nem tetszik benne , hogy túl sok benne az elektronika.

Az ember nem barkácsolhat semmit mert jönnek az ilyen kódok meg az olyan kódok.

Lenne egy kérdésem : olaj cserénél az " Így csináld Opel ..." könyv szerint le kell venni az aksiról a sarut. Mi történik ha nem veszem le, mert ha leveszem akkor elfelejt egy- két dolgot pl: ablakemelő, központi zár ...stb.

További szép napot

Megosztás:

Köszi a kielégítő magyarázatot.

A 80- as években szerettem volna egy Polski Fiatot, most meg van egy Polski Opelem.

Most már ez sokkal jobban tetszik, csak az nem tetszik benne , hogy túl sok benne az elektronika.

Az ember nem barkácsolhat semmit mert jönnek az ilyen kódok meg az olyan kódok.

Lenne egy kérdésem : olaj cserénél az " Így csináld Opel ..." könyv szerint le kell venni az aksiról a sarut. Mi történik ha nem veszem le, mert ha leveszem akkor elfelejt egy- két dolgot pl: ablakemelő, központi zár ...stb.

További szép napot

Sok az elektronika? Ez az utolsó Opel, amelyiket lehet szerelni és hibát megállapítani 100 ezer Ft-os kütyük nélkül.

Ez az akkulevételes cucc hmm-hmm. Szerintem a szervízben sem veszik le a sarut. Én már párszor cseréltem olajat mégsem gyulladt ki semmi. Akku nélkül véletlenül be ne indítsd? Vagy nem is tudom miért javasolhatja.

Megosztás:

...Lenne egy kérdésem : olaj cserénél az " Így csináld Opel ..." könyv szerint le kell venni az aksiról a sarut. Mi történik ha nem veszem le, mert ha leveszem akkor elfelejt egy- két dolgot pl: ablakemelő, központi zár ...stb.

Szerintem az ég adta világon nem történik semmi... Nehogymár le is tusoljunk, mielőtt hozzányúlunk az autóhoz... :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Ha leszertném szedni az autó hátuljáról az összes jelet, mint pl. 1.4 ill. az opel jelet akkor azt hogy csináljam?

Gondolom ragasztva van...

Általában ragasztva van, de nagyon könnyen előfordulhat 1-1 lyuk mögötte.

Ha kicsit meg van melegítve (hajszárító, hőlégfúvó- ezzel óvatosabban, ne túl közel, mert a fényezés bánhatja!), akkor le lehet kapirgálni.

A maradék ragasztót meg spiritusszal szépen le lehet vakargatni.

Hátul tudtommal a legtöbbször csak ragasztják, de várd meg egy G-Astrás véleményét erről!

Az 1.4 szerintem nem gond, de az Opel jel valószínűleg lyukas lesz mögötte.

Megosztás:

Ha kicsit meg van melegítve (hajszárító, hőlégfúvó- ezzel óvatosabban, ne túl közel, mert a fényezés bánhatja!), akkor le lehet kapirgálni.

Hátul tudtommal a legtöbbször csak ragasztják, de várd meg egy G-Astrás véleményét erről!

Az Opel embléma lyukas, a többi (hengerűrtartalom, Astra, Twinport, Classic) nem, annak mehet a melegítés.

Megosztás:

Az aláírásodban szereplő trabinevelde mekkora egy oldal. Kár, hogy G Astra nincs, tuti nevelgetnék egyet virtuálisan is :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy van egy 99-es 1.4 16v astra g-m! Sajna klíma nélkül!

Lehet e bele tenni utólag gyári bontott klímát, mennyire bonyolult művelet, és kell e még valamit pluszba cserélni a klíma szetten kívül?

Mennyire működne és rakott e már be valaki utólag és van e gondja vele?

Fontos lenne, mert ettől függ a szépségem sorsa, és nem szívesen válnék meg tőle.

Előre is köszi

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.