micsiri Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Sziasztok!! Szeretném megkérdezni hogy a G Astrának a belső levegő keingtetője milyen állásban van belső vagy külsö keringtetésen. Azért nem tudom mert a motor elromlott. A félkör alaku van benne. Köszönöm előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Sziasztok Nemrég lettem Astra G 1,6 Benzines tulajdonos, tulajdonképpen ez életem első saját tulajdonú tütüje, úgy hogy van mit tanulnom. Hamarosan esedékes az olajcsere, szerintetek milyen olajat tegyek bele? (103E-ben vettem az autót, most közel 106Eben van). Ja és még valami: a vezérműszíjat mikor ajánlatos cserélni? Jártasabbak mondták nekem, hogy használt kocsik esetében az átvétel után mindenképp cserélni kell. A kereskedő szerint, akitől vettem a tütüt, 120E előtt nincs amiért foglalkozni ezzel. Kissé tanácstalan vagyok...Ja, és még valami...kinek mi a tapasztalata, az ilyen motrok mennyi olajat esznek? Nekem a szintmérű öt jelzéséből a négyesig van még olaj, így a csere előtt...bocs ha kicsit konyhanyelven írok, még tanulom a dolgokat Isten hozott! :D Vezérműszíjat 60.000 km-enként illik cseréltetni, a kereskedő erre célzott, hogy 120e-nél lesz esedékes. Hát nem tudom, én a helyedben lecseréltetném most, így vétel után, biztos, ami ziher alapon+a szíjfeszítő görgőkre is illik ránézetni, ha lógnak, zúgnak, az is csere. Ha a vízpumpád is a vezérműszíjról kapja a hajtást, azt sem árt kicseréltetni a vezérléscserével összekötve, így 100e km felett nehogy megadja magát. Lényeges még az olajcsere, olajszűrővel+levegőszűrő+benzinszűrő. A szűrő témák nem nagy kiadások, induljon tiszta lappal az autó (tütü :lol: ) Olaj téma itt nálunk mindig darázsfészek. Szóval, ha X-es a motorod, valami jófajta 10W40-nel meg lehet kínálni, ha Z-s, azok már gyárilag 5W-s olajjal jöttek ki, abba érdemes bepróbálni 5W30-at vagy 5W40-et. Mondjuk, ha ezalatt a 3e km alatt, mióta nálad van, nem ette az olajat, akkor mindenképpen az 5W-s (szintetikus) olajak a jobbak. Hát, az Ecotec-motorok általában szeretik csipegetni, de olyan 4-5 dl/1000 km-ig (állítólag) nincs ok komolyabb aggodalomra. Ezek ilyenek... Egyébként sok balesetmentes km-t az „új” géppel. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Sziasztok! Tudja valaki , hogy mit jelent a Z14XEP -ből a "P"? Én arra gondolok hogy az enyém Lengyelországban készült és ez a Poland szó rövidítése lenne. Rossz irányba mész ! A kocsit valóban a lengyeleknél készítik, de a motort Ausztriában szerelik össze. A P betű rövidítés, a " Port deactivation" -t jelöli. Nincs ráírva hátul véletlenül, hogy asszongya " Twinport ", vagy valami hasonló huncutság ? Az Isten se igazodik el ezeken a hüle külföldi nyelveken... :lol: :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Julien! Az aláírásodban szereplő gumiméret OK? (Már ne haragudj, hogy így megszólítalak, csak eddig úgy tudtam, hogy 185/65 v. 195/60-al jöttek ki gyárilag G-Astrák.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Sziasztok!! Szeretném megkérdezni hogy a G Astrának a belső levegő keingtetője milyen állásban van belső vagy külsö keringtetésen. Azért nem tudom mert a motor elromlott. A félkör alaku van benne. Köszönöm előre is. Azt nem tudom mi az a félkör alakú, amire gondolsz, de az biztos, hogy a középkonzolon a hőmérséklet-, ventilátor- és a befúvás irányának kapcsolója alatti baloldali nyomógomb kapcsolja a belső levegőkeringtetőt. Ha világít, akkor van belsőn. Link to comment Megosztás: More sharing options...
micsiri Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Azt nem tudom mi az a félkör alakú, amire gondolsz, de az biztos, hogy a középkonzolon a hőmérséklet-, ventilátor- és a befúvás irányának kapcsolója alatti baloldali nyomógomb kapcsolja a belső levegőkeringtetőt. Ha világít, akkor van belsőn. A gomb az oké de én a ventillátornál lévő nyilásra gondolok, (az a félkör amire gondoltam :lol: ) Szóval ott melyik állás (fent ,lent) a külső ill. a belső levegő keringtetés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 A gomb az oké de én a ventillátornál lévő nyilásra gondolok, (az a félkör amire gondoltam :lol: ) Szóval ott melyik állás (fent ,lent) a külső ill. a belső levegő keringtetés? Ja! Te már szét is borítottad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Címlap - Közösség - Népítélet - Autók - RENAULT - TWINGO_1993- TWINGO 1,2 16v Gyorsulás? Benne van :lol: Modell 1,2 16v Szöveges ítélet Imádom egyszerűen le nem cserélném másra.Kicsi gyors fürge és a lámpánál mindenkit odalehet vele alázni. Ezt úgy imádom, minden autónál ez áll. Már mint a minden autót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Sziasztok Nemrég lettem Astra G 1,6 Benzines tulajdonos, tulajdonképpen ez életem első saját tulajdonú tütüje, úgy hogy van mit tanulnom. Hamarosan esedékes az olajcsere, szerintetek milyen olajat tegyek bele? (103E-ben vettem az autót, most közel 106Eben van). Ja és még valami: a vezérműszíjat mikor ajánlatos cserélni? Jártasabbak mondták nekem, hogy használt kocsik esetében az átvétel után mindenképp cserélni kell. A kereskedő szerint, akitől vettem a tütüt, 120E előtt nincs amiért foglalkozni ezzel. Kissé tanácstalan vagyok...Ja, és még valami...kinek mi a tapasztalata, az ilyen motrok mennyi olajat esznek? Nekem a szintmérű öt jelzéséből a négyesig van még olaj, így a csere előtt...bocs ha kicsit konyhanyelven írok, még tanulom a dolgokat Üdv a Fórumon! Isten hozott! :D Vezérműszíjat 60.000 km-enként illik cseréltetni, a kereskedő erre célzott, hogy 120e-nél lesz esedékes. Hát nem tudom, én a helyedben lecseréltetném most, így vétel után, biztos, ami ziher alapon+a szíjfeszítő görgőkre is illik ránézetni, ha lógnak, zúgnak, az is csere. Ha a vízpumpád is a vezérműszíjról kapja a hajtást, azt sem árt kicseréltetni a vezérléscserével összekötve, így 100e km felett nehogy megadja magát. Lényeges még az olajcsere, olajszűrővel+levegőszűrő+benzinszűrő. A szűrő témák nem nagy kiadások, induljon tiszta lappal az autó (tütü :lol: ) Olaj téma itt nálunk mindig darázsfészek. Szóval, ha X-es a motorod, valami jófajta 10W40-nel meg lehet kínálni, ha Z-s, azok már gyárilag 5W-s olajjal jöttek ki, abba érdemes bepróbálni 5W30-at vagy 5W40-et. Mondjuk, ha ezalatt a 3e km alatt, mióta nálad van, nem ette az olajat, akkor mindenképpen az 5W-s (szintetikus) olajak a jobbak. Hát, az Ecotec-motorok általában szeretik csipegetni, de olyan 4-5 dl/1000 km-ig (állítólag) nincs ok komolyabb aggodalomra. Ezek ilyenek... Egyébként sok balesetmentes km-t az „új” géppel. :lol: Igen, ez 2-3 osztást jelent a nívópálcán(egy osztás 2 dl). Egyébkét Raba! Madj mindig írd le a pontos motorkódod ha ilyen jellegű kérdéseid lesznek, mert sok minden másképpen van a különböző típusok esetén. A te motorod lehet X16XE Z16XE és Z16XEP is. Ezeken sok múlik. Az Z??XEP-s motorok a TWINPORT motorok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 A gomb az oké de én a ventillátornál lévő nyilásra gondolok, (az a félkör amire gondoltam :lol: ) Szóval ott melyik állás (fent ,lent) a külső ill. a belső levegő keringtetés? Tipp: Szerintem akkor van belsőn, ha nyitva van, mivel akkor szív bentről Link to comment Megosztás: More sharing options...
micsiri Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Tipp: Szerintem akkor van belsőn, ha nyitva van, mivel akkor szív bentről Hát igen pont ez a bajom mert a motort kiszedtem , (néha megy néha meg nem) és amikor vissza raktam akkor figyeltem hogy pont fordítva mükszik. Ha nyitva van akkor nem ég a kis lámpa a gombon, elvileg a forgás irány nem tud megváltozni. Már próbáltam úgy is hogy kivettem a fogaskereket és át állítottam de amikor ráadtam az áramot mindig visszaáll. A kollégám szerint lehet hogy én gondolom rosszul, de én szerintem is akkor szív bentről ha nyitva van. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
micsiri Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Ja! Te már szét is borítottad? Igen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Hát igen pont ez a bajom mert a motort kiszedtem , (néha megy néha meg nem) és amikor vissza raktam akkor figyeltem hogy pont fordítva mükszik. Ha nyitva van akkor nem ég a kis lámpa a gombon, elvileg a forgás irány nem tud megváltozni. Már próbáltam úgy is hogy kivettem a fogaskereket és át állítottam de amikor ráadtam az áramot mindig visszaáll. A kollégám szerint lehet hogy én gondolom rosszul, de én szerintem is akkor szív bentről ha nyitva van. :D szerintem ha nem tudod kilogikázni, akkor ventillátor 4-es fokozat....és kapcsolgass....amikor bentről szív, akkor zajosabb...legalábbis az enyém...hallhatóan más a "zaj" :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 szerintem ha nem tudod kilogikázni, akkor ventillátor 4-es fokozat....és kapcsolgass....amikor bentről szív, akkor zajosabb...legalábbis az enyém...hallhatóan más a "zaj" :lol: Igen! Ez lett volna a másik tippem nekem is :D ... szép napot mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
micsiri Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Köszönöm szépen a tippeket majd kiderül valahogy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Julien! Az aláírásodban szereplő gumiméret OK? (Már ne haragudj, hogy így megszólítalak, csak eddig úgy tudtam, hogy 185/65 v. 195/60-al jöttek ki gyárilag G-Astrák.) úúúúúúú, elk**tam. köszi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 úúúúúúú, elk**tam. köszi :lol: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barnus Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Rossz irányba mész ! A kocsit valóban a lengyeleknél készítik, de a motort Ausztriában szerelik össze. A P betű rövidítés, a " Port deactivation" -t jelöli. Nincs ráírva hátul véletlenül, hogy asszongya " Twinport ", vagy valami hasonló huncutság ? Az Isten se igazodik el ezeken a hüle külföldi nyelveken... :lol: :D :lol: Köszi a kielégítő magyarázatot. A 80- as években szerettem volna egy Polski Fiatot, most meg van egy Polski Opelem. Most már ez sokkal jobban tetszik, csak az nem tetszik benne , hogy túl sok benne az elektronika. Az ember nem barkácsolhat semmit mert jönnek az ilyen kódok meg az olyan kódok. Lenne egy kérdésem : olaj cserénél az " Így csináld Opel ..." könyv szerint le kell venni az aksiról a sarut. Mi történik ha nem veszem le, mert ha leveszem akkor elfelejt egy- két dolgot pl: ablakemelő, központi zár ...stb. További szép napot Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Köszi a kielégítő magyarázatot. A 80- as években szerettem volna egy Polski Fiatot, most meg van egy Polski Opelem. Most már ez sokkal jobban tetszik, csak az nem tetszik benne , hogy túl sok benne az elektronika. Az ember nem barkácsolhat semmit mert jönnek az ilyen kódok meg az olyan kódok. Lenne egy kérdésem : olaj cserénél az " Így csináld Opel ..." könyv szerint le kell venni az aksiról a sarut. Mi történik ha nem veszem le, mert ha leveszem akkor elfelejt egy- két dolgot pl: ablakemelő, központi zár ...stb. További szép napot Sok az elektronika? Ez az utolsó Opel, amelyiket lehet szerelni és hibát megállapítani 100 ezer Ft-os kütyük nélkül. Ez az akkulevételes cucc hmm-hmm. Szerintem a szervízben sem veszik le a sarut. Én már párszor cseréltem olajat mégsem gyulladt ki semmi. Akku nélkül véletlenül be ne indítsd? Vagy nem is tudom miért javasolhatja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 ...Lenne egy kérdésem : olaj cserénél az " Így csináld Opel ..." könyv szerint le kell venni az aksiról a sarut. Mi történik ha nem veszem le, mert ha leveszem akkor elfelejt egy- két dolgot pl: ablakemelő, központi zár ...stb. Szerintem az ég adta világon nem történik semmi... Nehogymár le is tusoljunk, mielőtt hozzányúlunk az autóhoz... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Sziasztok! Ha leszertném szedni az autó hátuljáról az összes jelet, mint pl. 1.4 ill. az opel jelet akkor azt hogy csináljam? Gondolom ragasztva van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Sziasztok! Ha leszertném szedni az autó hátuljáról az összes jelet, mint pl. 1.4 ill. az opel jelet akkor azt hogy csináljam? Gondolom ragasztva van... Általában ragasztva van, de nagyon könnyen előfordulhat 1-1 lyuk mögötte. Ha kicsit meg van melegítve (hajszárító, hőlégfúvó- ezzel óvatosabban, ne túl közel, mert a fényezés bánhatja!), akkor le lehet kapirgálni. A maradék ragasztót meg spiritusszal szépen le lehet vakargatni. Hátul tudtommal a legtöbbször csak ragasztják, de várd meg egy G-Astrás véleményét erről! Az 1.4 szerintem nem gond, de az Opel jel valószínűleg lyukas lesz mögötte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Általában ragasztva van, de nagyon könnyen előfordulhat 1-1 lyuk mögötte. Ha kicsit meg van melegítve (hajszárító, hőlégfúvó- ezzel óvatosabban, ne túl közel, mert a fényezés bánhatja!), akkor le lehet kapirgálni. A maradék ragasztót meg spiritusszal szépen le lehet vakargatni. Hátul tudtommal a legtöbbször csak ragasztják, de várd meg egy G-Astrás véleményét erről! Az 1.4 szerintem nem gond, de az Opel jel valószínűleg lyukas lesz mögötte. Az Opel embléma lyukas, a többi (hengerűrtartalom, Astra, Twinport, Classic) nem, annak mehet a melegítés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Általában ragasztva van, de nagyon könnyen előfordulhat 1-1 lyuk mögötte. Ha kicsit meg van melegítve (hajszárító, hőlégfúvó- ezzel óvatosabban, ne túl közel, mert a fényezés bánhatja!), akkor le lehet kapirgálni. A maradék ragasztót meg spiritusszal szépen le lehet vakargatni. Hátul tudtommal a legtöbbször csak ragasztják, de várd meg egy G-Astrás véleményét erről! Az 1.4 szerintem nem gond, de az Opel jel valószínűleg lyukas lesz mögötte. Az aláírásodban szereplő trabinevelde mekkora egy oldal. Kár, hogy G Astra nincs, tuti nevelgetnék egyet virtuálisan is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ifjkiss Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Sziasztok! Érdeklődnék hogy van egy 99-es 1.4 16v astra g-m! Sajna klíma nélkül! Lehet e bele tenni utólag gyári bontott klímát, mennyire bonyolult művelet, és kell e még valamit pluszba cserélni a klíma szetten kívül? Mennyire működne és rakott e már be valaki utólag és van e gondja vele? Fontos lenne, mert ettől függ a szépségem sorsa, és nem szívesen válnék meg tőle. Előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts