dionaea Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:200....03.&376824 64-től bírság van, 30k. Alatta 55-64 között szabálysértési eljárás keretében lehet bírságolni 5-10-15k forintra általában. Amúgy aki 55-64 között büntet az kibaszottul kötekedni akar és megbüntet ha nem ezért, akkor másért. Mellesleg, amikor 60-t mutat az óra, akkor kb 55-56-el megy a kocsi, ha váltóméretes gumi van fent. <_< Tehát ha "60"-al mész tuti nincsen gond. "A közigazgatási bírság alsó határánál kisebb sebességtúllépés esetén továbbra is szabálysértési eljárás keretében szabhat ki pénzbüntetést a rendőrség." Köszi a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Node akkor most mi van ezzel a vezető oldali ablakkal... jó.. tudom nem lehet elvileg, de mégis sok mindenkinek van és gondolom nem veszik le a műszaki vizsgakor... Kedves freeze ! Ez itt a kiskapuk országa...itt mindent lehet! Kis boríték, kis félrenézés a vizsgán ! <_< Undorító és ezért is tartunk ott, ahol... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Kedves freeze ! Ez itt a kiskapuk országa...itt mindent lehet! Kis boríték, kis félrenézés a vizsgán ! :lol: Undorító és ezért is tartunk ott, ahol... Agreed. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Köszi a választ. Igazán nincs mit. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Kedves freeze ! Ez itt a kiskapuk országa...itt mindent lehet! Kis boríték, kis félrenézés a vizsgán ! <_< Undorító és ezért is tartunk ott, ahol... Hát ebben van igazság... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Hát ebben van igazság... És egyet is értek, de nem leszek álszent. Inkább szemlesütve mondom, hogy és is kihasználtam már jó pár kiskaput az élteben. É mivel egy kicsit magamra is vettem ezen célzást, mivel tűnhet úgy, hogy eröltetem ezt az első üveg dolgot (bár csak a kíváncsiság hajtott) azt mondom, hogy az vesse rám az első követ, aki nem tett még ilyet sosem. Persze ezt az első ablakot most kihagyom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Kedves freeze ! Ez itt a kiskapuk országa...itt mindent lehet! Kis boríték, kis félrenézés a vizsgán ! <_< Undorító és ezért is tartunk ott, ahol... Nekem is körbe van 18%-os fényáteresztővel, de mivel hivatalos helyen csináltannam, a műbizonylatot csak a hátsó szélvédőüveg éa a vezető üléssor mögötti oldalüvegre adták ki, egyébként lehet átmenetes is, hogy lássák, hogy előre nem akartál olyan sötétet tenni, hátha megesik rajtad a szívük. Én nagyrészt autópályán közlekedek, ott meg nemigazán állítanak meg a zsekák ezért. Majd a műszakin applikálok valamit.Ja és teljesen egyetértek Dom cartárssal, plusz nálunk a fólia mellett a Gyerkőcnek bejátszik a pelus vagy fekete tappancsos napellenző. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Nekem is körbe van 18%-os fényáteresztővel, de mivel hivatalos helyen csináltannam, a műbizonylatot csak a hátsó szélvédőüveg éa a vezető üléssor mögötti oldalüvegre adták ki, egyébként lehet átmenetes is, hogy lássák, hogy előre nem akartál olyan sötétet tenni, hátha megesik rajtad a szívük. Én nagyrészt autópályán közlekedek, ott meg nemigazán állítanak meg a zsekák ezért. Majd a műszakin applikálok valamit.Ja és teljesen egyetértek Dom cartárssal, plusz nálunk a fólia mellett a Gyerkőcnek bejátszik a pelus vagy fekete tappancsos napellenző. Nem szeretném, ha félreértenétek, nekem semmi bajom Veletek ! Felőlem lefóliázhattok mindent az autón... A bajom azzal van, hogy ezekkel a " műbizonylatokkal " az ember kitörölheti a seggét ! De arra sem jó, mert kemény... Egyszer véletlenül kikeveredsz mondjuk Ausztriába vagy Szlovéniába ilyen " fóliazsákkal" vagy pl. full szabálytalan Xenonnal , ahol aztán a rendőr úgy megvág 500 EUR-ra, csak úgy füstöl ! Aztán utána fájhat a fejetek, de arra meg ott a Saridon ! <_< :lol: Hiába szép a járgány, ha állandóan azért izgulsz, hogy mikor kapnak le ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Nem szeretném, ha félreértenétek, nekem semmi bajom Veletek ! Felőlem lefóliázhattok mindent az autón... A bajom azzal van, hogy ezekkel a " műbizonylatokkal " az ember kitörölheti a seggét ! De arra sem jó, mert kemény... Egyszer véletlenül kikeveredsz mondjuk Ausztriába vagy Szlovéniába ilyen " fóliazsákkal" vagy pl. full szabálytalan Xenonnal , ahol aztán a rendőr úgy megvág 500 EUR-ra, csak úgy füstöl ! Aztán utána fájhat a fejetek, de arra meg ott a Saridon ! <_< :lol: Hiába szép a járgány, ha állandóan azért izgulsz, hogy mikor kapnak le ! Nekem nem kell messzire mennem szívózós rendőrök miatt. Pont emiatt fogom kihagyni az első üvegeket. Igaz voltam Szlovéniában is, de akkor még F-em volt és az összes optikai rásegítés egy pár szemöldök volt, az meg nem büntetési tétel :lol: , ráadásul tulajdonképpen végül csak én jutottam ki Szlovéniába, a kocsi csak a Balatonig jutott el egy keszthelyi szervizen javulgatott, míg mi síeltünk, node ez egy másik történet, már korábban leírtam valahol Szóval a Balassagyarmati rendőröl elhíresülten "kedvesek" itt felénk. És mivel én sokat járok Salgótarján és Vác között Bgyarmat érintésével, nekem nem hiányzik a szívózás.Sajnálom, hogy nem lehet, mert jól jönne a sötétítés elől is és nem csupán azért mert vagányul néz ki. Egyébként nyilván van logika biztonsági okok miatt ebben a szabályozásban. Meg aztán Caravan-on van még üveg hátul is bőven :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Nem szeretném, ha félreértenétek, nekem semmi bajom Veletek ! Felőlem lefóliázhattok mindent az autón... A bajom azzal van, hogy ezekkel a " műbizonylatokkal " az ember kitörölheti a seggét ! De arra sem jó, mert kemény... Egyszer véletlenül kikeveredsz mondjuk Ausztriába vagy Szlovéniába ilyen " fóliazsákkal" vagy pl. full szabálytalan Xenonnal , ahol aztán a rendőr úgy megvág 500 EUR-ra, csak úgy füstöl ! Aztán utána fájhat a fejetek, de arra meg ott a Saridon ! <_< :lol: Hiába szép a járgány, ha állandóan azért izgulsz, hogy mikor kapnak le ! No! Ebből a xenonnal és a Saridonnal tökéletesen egyetértek, a fóliának pedig H-jelű bizonylatosnak kell lennie (de még jobb, ha van rajta E is) és nem csak papíron, a fólián is. Részletesebben itt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kardos Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Á már nem gáz a fóliázás. Már nem egy rendőr állitott meg az ország igen sok pontján, még nem nagyon piszkálódtak fólia,meg xenonmiatt, pedig volt izzokészletes elsősegélydobozosleltáras ökörtöl kezdve a jó estét piros volta lámpa legközelebb figyeljen viszont látásra mindenféle...... nekem llumar van feltéve mübizonylat meg minden van , és 28 k voltegyébkéntmeg ezért külföldön nem büntiznek, őket nem érdekli, bezzeg ha füstöl a kocsi az má gáz hipp hopp 1000 euro oszt mehetsz gyalog <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május12, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Május12, 2009 Á már nem gáz a fóliázás. Már nem egy rendőr állitott meg az ország igen sok pontján, még nem nagyon piszkálódtak fólia,meg xenonmiatt, pedig volt izzokészletes elsősegélydobozosleltáras ökörtöl kezdve a jó estét piros volta lámpa legközelebb figyeljen viszont látásra mindenféle...... nekem llumar van feltéve mübizonylat meg minden van , és 28 k voltegyébkéntmeg ezért külföldön nem büntiznek, őket nem érdekli, bezzeg ha füstöl a kocsi az má gáz hipp hopp 1000 euro oszt mehetsz gyalog <_< ez csak félig igaz... sok rendőr nem foglalkozik a fóliával, de valaki szivatni akar akkor nagyon megtud. engem beküldtek KPM vizsgára a Coupéval. úgíy hogy a paraszt rendőr megkérdezte, hogy mit csinálok debrecen felé. elmeséltem neki, hogy most generáloztattam az autóm motorját 400 ezerért, és bejáratom. majd 1 hét mulva megjött a kpm-től a papir, hogy fáradjak be müszakira, mert a rendőr szerint át van alakitva az autóm... 45 ezerért tudtam levizsgáztatni... 10 évig jártam fóliás autóval... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 ez csak félig igaz... sok rendőr nem foglalkozik a fóliával, de valaki szivatni akar akkor nagyon megtud. engem beküldtek KPM vizsgára a Coupéval. úgíy hogy a paraszt rendőr megkérdezte, hogy mit csinálok debrecen felé. elmeséltem neki, hogy most generáloztattam az autóm motorját 400 ezerért, és bejáratom. majd 1 hét mulva megjött a kpm-től a papir, hogy fáradjak be müszakira, mert a rendőr szerint át van alakitva az autóm... 45 ezerért tudtam levizsgáztatni... 10 évig jártam fóliás autóval... Ez mekkora kötsög már. :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 A Stilo nekem is körbefóliás. A vizsga +7k a legelső reggeli időpontban, még 8 előtt. Rendőr még az életben nem állított meg a Stiloval az elmúlt 6 évben, lehet azért, mert normálisan közlekedek, és az autó sem feltűnő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Sziasztok, cartársak, a gyerkôceim végett én is gondolkodom a fóliáztatáson, (de én csak hátsó ablakok+5. ajtó, jobb a békesség miatt) látom most itt téma ez, úgyhogy kérdezek: Zugló környékén tudtok valami megbízható fóliázót? az ár jó lenne, ha megállna úgy 30 környékén, és persze mûbizonylat kéne... igazából kereshetnék a neten fóliázót, de jobb, ha valamelyikôtöknek már van pozitív tapasztalata valamelyiknél, mert persze szívni nem akarok. Ha nem publikus, PÜ is jöhet. Elôre is thx. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Kedves freeze ! Ez itt a kiskapuk országa...itt mindent lehet! Kis boríték, kis félrenézés a vizsgán ! <_< Undorító és ezért is tartunk ott, ahol... Ebben egyet értünk, csupán annyival egészíteném ki, hogy a kiskapuk kihasználását maga a jogalkotó teszi egyre szélesebb körben szükségessé. Ha élhetőbb jogszabályokat alkotnának, akkor nem lenne szükség a kiskapukra. Vegyük pl a xenon esetét. Előírnak automata magasság állítást, meg fényszórómosót, de projektoros lámpatestet nem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 kiskapuk kihasználását maga a jogalkotó teszi egyre szélesebb körben szükségessé. Ha élhetőbb jogszabályokat alkotnának, akkor nem lenne szükség a kiskapukra. Ne én meg ezzel értek egyet maximálisan! És az élet megannyi területén És itt akár a közbeszerzési törvényre is gondolhatunk!!!! Ez bennem is megfogalmazódott tegnap csak már nem akartam tovább rágni a csontot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Ne én meg ezzel értek egyet maximálisan! És az élet megannyi területén És itt akár a közbeszerzési törvényre is gondolhatunk!!!! Ez bennem is megfogalmazódott tegnap csak már nem akartam tovább rágni a csontot. Csak nem egy közbeszerzéses kollégával van szerencsém itt találkozni? Fóliára visszatérve ha rendőr vagy vagy tűzoltó akkor lehet neked bármilyen fóliád. A rendőrségek előtt a saját autók mindenhol körbe vannak varrva. Gondoltam rá 1x, ha megállítanak megkérdezem, hogy bocs öreg az enyém körbe van, és a TIÉD ami a kapitányság előtt áll???? Kíváncsi lettem volna az arcára a kartársnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Csak nem egy közbeszerzéses kollégával van szerencsém itt találkozni? Fóliára visszatérve ha rendőr vagy vagy tűzoltó akkor lehet neked bármilyen fóliád. A rendőrségek előtt a saját autók mindenhol körbe vannak varrva. Gondoltam rá 1x, ha megállítanak megkérdezem, hogy bocs öreg az enyém körbe van, és a TIÉD ami a kapitányság előtt áll???? Kíváncsi lettem volna az arcára a kartársnak. MSN-en már beszélgettünk 1x a közbeszerzésről <_< Egyébként most, hogy mondod itt is van a kapitányság előtt egy körbefóliázott G astra. Az egyik rendőré. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Én itt a városi rendőrautón nem láttam még fóliát, de talán pont ezért tűnt fel hogy a kocsiban nem voltak emberek csak négy darab szar utazott benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Á már nem gáz a fóliázás. Már nem egy rendőr állitott meg az ország igen sok pontján, még nem nagyon piszkálódtak fólia,meg xenonmiatt, pedig volt izzokészletes elsősegélydobozosleltáras ökörtöl kezdve a jó estét piros volta lámpa legközelebb figyeljen viszont látásra mindenféle...... nekem llumar van feltéve mübizonylat meg minden van , és 28 k voltegyébkéntmeg ezért külföldön nem büntiznek, őket nem érdekli, bezzeg ha füstöl a kocsi az má gáz hipp hopp 1000 euro oszt mehetsz gyalog <_< nekem németországba a fólia 100€-ba fájt és addig nem ment el a rendőr, amíg nem kezdtem el leszedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Én itt a városi rendőrautón nem láttam még fóliát, de talán pont ezért tűnt fel hogy a kocsiban nem voltak emberek csak négy darab szar utazott benne. Nem rendőrautón, hanem rendőr tulajdonában lévő privát autón Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Én itt a városi rendőrautón nem láttam még fóliát, de talán pont ezért tűnt fel hogy a kocsiban nem voltak emberek csak négy darab szar utazott benne. <_< Na azért van kivétel, de sajnos a kerinctelenebb az általános, és igencsak meg tud szivatni. Nekem az F-nél abba kötött bele, hogy a műbizonylaton csak annyi van, hogy 3db engedélyköteles szélvédő. Miért nincs rajta, hogy melyik. Teszem hozzá a két első ajtó nem volt fóliázva, csak onnan hátrafelé az összes. Mondtam is neki, hogy ne csak a papírt nézze, hanem a kocsit is, és rájön, hogy a két elsőn nincs, tehát arra nyilván nem vonatkozik a bizonylat, a többit meg elvileg tudnia kéne, hogy az 5db ablakból (kis háromszögek is fóliások voltak ugye) melyik 3 az engedélyes. Mellesleg a H bizonylatszám az érintett ablakokon szerepelt. Na ezután sikerült úgy felb***nom, hogy a pufóról, felnikről is kérte a bizonylatot. Kicsit keresgéltem, és odaadtam neki :lol: , meg a kezébe nyomtam egy vastagabb TÜV engedélyes bizonylatot, és közöltem, hogy ha nem látná akkor ültetve van a kocsi, szóval a rugókról is itt a bizonylat :lol: . Ezzel visszaadott mindent és elzavart :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Nem rendőrautón, hanem rendőr tulajdonában lévő privát autón Én kérek elnézést! Félreértettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Ne én meg ezzel értek egyet maximálisan! És az élet megannyi területén És itt akár a közbeszerzési törvényre is gondolhatunk!!!! Ez bennem is megfogalmazódott tegnap csak már nem akartam tovább rágni a csontot. Projekt reális bekerülési költsége x M = projekt kiszámlázott költsége, mely egyenletben M, minden esetben 1-nél nagyobb valós szám (Mutyi-együttható). <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts