Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Egyértelműen a termosztát rossz, csere!

Szerintem is rossz a termód.Az enyém is lassan melegedett fel a régi kocsiméhoz képest(astra 1,7d) mentem kb 3-4km-t 60fokot mutatott a hőmérő megálltam és megnéztem a hűtőt,hogy meleg-e de hideg volt.Szerintem a z14xe ilyen . ;)

Megosztás:

Urak!

Óvatosan csak azzal a diagnózissal!

A termosztáton zárt állapotban is áramlik át folyadék, mert ha nem így lenne, akkor megfogná a vízpumpát.

Természetes jelenség, hogy indítás után a cső langyosodni kezd, mivel a kis furaton keresztül cirkulál a hűtőfolyadék...

...persze, ha dagad a pénztárca, akkor ne spóroljatok, megérdemli a verda, hogy újat kapjon ! -_-

Bár én inkább benzinre költeném! ;)

Ez butaság amit irtál,mert a csak a vissza hűlést akadályozza meg a termosztát az üzemihőfok alá.Nézd meg hidegen inditsd be és látod,hogy a kigyenlítő tartálynál is áramlik a víz.Zárt termosztátnál csak a hűtő felé nem engedi fűtésed van,de hűtésed csa akkor amikor a termo nyitva.Rossz lenne ha "megfogná a vízpumpát" :P ;) ;)

Megosztás:

!

Azért egy kérdésem lenne! Ukrajnában a határ mellett milyen minőségű a benzin ?

Nem lehet, hogy pont ez a gondja szegénynek ??

Ezen még nem gondolkodtál ??

Nem!Ugyanis itthoni benyával is ugyanolyan a fogyasztás!(MOL,Shell,Kaercher...)A kinti benzinnel is ugyanugy megy,indul,stb....nem érzek különbséget.Viszont itteni dílerektől nem szívesen veszek benyát,ugyanis kint van még 92-es és asszem 70valahanyas oktánú mosóbenzin is amit előszeretettel kutyulnak és 95-ös árba adják.

Városon kívül kijön viszont 6.8L-ből.....100-110-es tempoval....

Szal...ha a motor tovább dúsít(a hidegnek érzékelt motor miatt),akkor nem állhatna 2-3perc után vissza 800RPM-re a fordulat,hanem maradna 1000-1250körül????????????(és akkor a termo vagy a hőfokjeladó rossz?Vagy inkább mind2?...mind1 először jeladót cserélek az olcsóbb..)

Megosztás:

Nem!Ugyanis itthoni benyával is ugyanolyan a fogyasztás!(MOL,Shell,Kaercher...)A kinti benzinnel is ugyanugy megy,indul,stb....nem érzek különbséget.Viszont itteni dílerektől nem szívesen veszek benyát,ugyanis kint van még 92-es és asszem 70valahanyas oktánú mosóbenzin is amit előszeretettel kutyulnak és 95-ös árba adják.

Városon kívül kijön viszont 6.8L-ből.....100-110-es tempoval....

Szal...ha a motor tovább dúsít(a hidegnek érzékelt motor miatt),akkor nem állhatna 2-3perc után vissza 800RPM-re a fordulat,hanem maradna 1000-1250körül????????????(és akkor a termo vagy a hőfokjeladó rossz?Vagy inkább mind2?...mind1 először jeladót cserélek az olcsóbb..)

neked tényleg nincs a közeledben ismerősöd ilyen motorú opellel?

Olcsóbb lenne próbázni mint egyből cserélni.

Szvsz ha az ECU hidegnek érzi a motort, akkor addig dúsít, ameddig kell, ergó jól gondolkodol, később jönne az alapjárat.

Injektortisztításod volt már? Arra az ultrahangosra gondolok, amit nemtom hol csinálnak.

Lassan azért nem fogod eladni soha, mert már kivülről fogod ismerni ;)

Egyébként nem tudom pőontosan a tiéd gyári fogyi adatait, de az enyémből kiindulva picit talán soknak tartom az országuti fogyidat, szvsz 6 alatt kéne legyen kényelmes 100-al.

Megosztás:

Ez butaság amit irtál,mert a csak a vissza hűlést akadályozza meg a termosztát az üzemihőfok alá.Nézd meg hidegen inditsd be és látod,hogy a kigyenlítő tartálynál is áramlik a víz.Zárt termosztátnál csak a hűtő felé nem engedi fűtésed van,de hűtésed csa akkor amikor a termo nyitva.Rossz lenne ha "megfogná a vízpumpát" ;) ;) ;)

Nem nézem meg, mert tudom, mit írok le ! A fűtésnek ehhez semmi köze, mert az külön kör...

Inkább Te nézzél utána, hogy működik a rendszer. :P

Megosztás:

Egy van sajna...az is X14XE(nem Z14XE)de neki itt városba 10-11L a fogyilya....Ő is termosztátot akar cserélni......Ráadásul Ő 15"papucsokkal jár én meg 17"-el...

Megosztás:

Szerintem a 6,8 R17-el teljesen jó. Nekem 6,7 R15-tel és 1.6-al, de szerintem országúton az 1.4-es sem fogyaszt kevesebbet.

Az én átlagom most 8,9 70% Budapest, 20% pálya 140-150-el a maradék a városon kívüli. Városban ha csak 5-6 km-eket megyek én is és nem figyelek megeszik 10 fölött is. Ha figyelek ki lehet hozni 9-9,5 körül vagy nagyobb 10-20 km-es távokon 8,8-al is akár.

Szóval szerintem rendben van a fogyasztásod, legalábbis a vidéki.

Megosztás:

Szerintem a 6,8 R17-el teljesen jó. Nekem 6,7 R15-tel és 1.6-al, de szerintem országúton az 1.4-es sem fogyaszt kevesebbet.

Az én átlagom most 8,9 70% Budapest, 20% pálya 140-150-el a maradék a városon kívüli. Városban ha csak 5-6 km-eket megyek én is és nem figyelek megeszik 10 fölött is. Ha figyelek ki lehet hozni 9-9,5 körül vagy nagyobb 10-20 km-es távokon 8,8-al is akár.

Szóval szerintem rendben van a fogyasztásod, legalábbis a vidéki.

A vidékimmel és is kiegyezek....

Megosztás:

Mennyi most a városid és mekkora távokat mész egy adagban?

Teljesen normális fogyi értékek városi rövid távon

10L most a városim ami azt jelenti,h 70%város 30%vidéki... munkábajárás és a feleségemért járás ami napi 6-7kmösszesen vidéki pedig 20km-90-100-al...

Hiába mondjátok,h ez normális,mert tavaly ilyenkor ugyanilyen körülmények között 7-8Lvolt....

Megosztás:

10L most a városim ami azt jelenti,h 70%város 30%vidéki... munkábajárás és a feleségemért járás ami napi 6-7kmösszesen vidéki pedig 20km-90-100-al...

Hiába mondjátok,h ez normális,mert tavaly ilyenkor ugyanilyen körülmények között 7-8Lvolt....

Menetteljesítmények

Gyorsulás 0-100 km/h (mp): 13.0 (15.5)

Végsebesség (km/h): 175 (163)

Fogyasztás városban (l / 100 km): 9.8 (11.1)

Fogyasztás országúton (l / 100 km): 6.0 (6.5)

Átlagfogyasztás (l / 100 km):

Üzemanyagfajta: 95

Megosztás:

Menetteljesítmények

Gyorsulás 0-100 km/h (mp): 13.0 (15.5)

Végsebesség (km/h): 175 (163)

Fogyasztás városban (l / 100 km): 9.8 (11.1)

Fogyasztás országúton (l / 100 km): 6.0 (6.5)

Átlagfogyasztás (l / 100 km):

Üzemanyagfajta: 95

Ezeket az adatokat honnan nézeted??(a 173 vagy 165km/h az vicces...)(a zárójelben lévő adatok mit takarnak?)

Megosztás:

Hiába lobogtattok gyári adatokat, az nem mindig mérvadó, és abban egyetértek Endorf cartársal, hogy ő tudja eddig mennyit evett a kocsi, és ez alapján hiába van ggépkönyv alapján értéken belűl, de a tapasztalat alapján valamiért megemelkedett.

Egyébként ha nekem az 1.8 annyit enne városban mint neki, én is sokkot kapnék. Télen városban etettem vele 9-10 lityit, most caca 8 a városim, de igazán a 70-30% vegyest tudom az országút javára, az 6 körül mozog, attól függ melyik javára mozdul a %.

Szóval szerintem sok a városija.

Megosztás:

Hiába lobogtattok gyári adatokat, az nem mindig mérvadó, és abban egyetértek Endorf cartársal, hogy ő tudja eddig mennyit evett a kocsi, és ez alapján h.....

Így van!!!Most 10L/100km rövidtávokon,hideg motorral napi 2-4km-el,hétvégén 15km-el..

Tavaly ilyenkor ugyanilyen körülmények között pedig 7-8L/100km..

A napi első indítás után alapjáraton 1250RPM-ről 2-3perc kell,h 800RPM-re beálljon,viszont ekkor még meg sem mozdul a hűtővíz mutatóm,de viszont 1-2 perccel indítás után érzem,h langyosodik a hűtővíz csöve...(lehet termosztát szerintetek??)De,ha szar lenne akkor pedig több ideig dúsítana és nem 2-3perc kellene a 800RPM eléréséhez...

Még valami.......most vettem egy szenzort(hasznát Z16XE-ből levegőszűrőhöz menő csővel együtt ami a fojtószeleptől jön) ami a levegő hőmérsékletét figyeli és ettől 2-3perc amíg 800RPM lesz,ami előtte volt azzal pedig 5-6perc volt a 800RPM!

Hátha ez volt a bibi..

Megosztás:

hideg motorral

Azért most annyira hidegnek nem mondjató, hogy ennyit egyen, télen ok, de most...

Tavaly ilyenkor ugyanilyen körülmények között pedig 7-8L/100km..

Ez már inkább reális számomra

A napi első indítás után alapjáraton 1250RPM-ről 2-3perc kell,h 800RPM-re beálljon,viszont ekkor még meg sem mozdul a hűtővíz mutatóm,de viszont 1-2 perccel indítás után érzem,h langyosodik a hűtővíz csöve...(lehet termosztát szerintetek??)De,ha szar lenne akkor pedig több ideig dúsítana és nem 2-3perc kellene a 800RPM eléréséhez...

A kétség jogos, de a működést már normálisnak érzem, az enyém is hasonlóan dolgozik, szóval nem mondanám egyértelműen a termosztátot hibásnak.

Még valami.......most vettem egy szenzort(hasznát Z16XE-ből levegőszűrőhöz menő csővel együtt ami a fojtószeleptől jön) ami a levegő hőmérsékletét figyeli és ettől 2-3perc amíg 800RPM lesz,ami előtte volt azzal pedig 5-6prec volt a 800RPM!

Hátha ez volt a bibi..

Esélyes. Azóta még nem nézted a fogyit?

Megosztás:

Sziasztok!

Az inditás utáni ventillátor problémára visszatérve úgy néz ki,hogy nem a hömérséklet érzékelő a ludas kiprobáltam másikkal is. Ugyazt csinálja.Igazából nem lenne nagyon fontos csak az a baj,hogy kikapcsolt gyújtásnál alaphangon forog ugyan úgy.Tehát ha bemegyek az Auchan-ba vásárolni az akár órákig is mehet.Na úgy már elég tré.Köszi minden infót

Megosztás:

Szvsz ha az ECU hidegnek érzi a motort, akkor addig dúsít, ameddig kell, ergó jól gondolkodol, később jönne az alapjárat.

Injektortisztításod volt már? Arra az ultrahangosra gondolok, amit nemtom hol csinálnak.

Lassan azért nem fogod eladni soha, mert már kivülről fogod ismerni ;)

Egyébként nem tudom pőontosan a tiéd gyári fogyi adatait, de az enyémből kiindulva picit talán soknak tartom az országuti fogyidat, szvsz 6 alatt kéne legyen kényelmes 100-al.

Hiába lobogtattok gyári adatokat, az nem mindig mérvadó, és abban egyetértek Endorf cartársal, hogy ő tudja eddig mennyit evett a kocsi, és ez alapján hiába van ggépkönyv alapján értéken belűl, de a tapasztalat alapján valamiért megemelkedett.

Egyébként ha nekem az 1.8 annyit enne városban mint neki, én is sokkot kapnék. Télen városban etettem vele 9-10 lityit, most caca 8 a városim, de igazán a 70-30% vegyest tudom az országút javára, az 6 körül mozog, attól függ melyik javára mozdul a %.

~ 4000 km óta mérem a fogyasztásom véleményem szerint meglehetősen precíz módon.

Nekem ezek ez adataim:

Városközpont (rövid távok, mérések nagy része télen történt szinte állandó hideg motorral) : 9,9

Város (Városi forglalom üzemmeleg motorral): 8,8

Vegyes (Város + Hoszzútáv) : 7,3

Hosszútáv (90-110-es tempó sima közutakon + néhány köztes kistelepülés):5,8

Kocsi adatai:

Z16XEP (1.6 twinport) Caravan 15" kerék (télen lemezfelni)

Megosztás:

~ 4000 km óta mérem a fogyasztásom véleményem szerint meglehetősen precíz módon.

Nekem ezek ez adataim:

Városközpont (rövid távok, mérések nagy része télen történt szinte állandó hideg motorral) : 9,9

Város (Városi forglalom üzemmeleg motorral): 8,8

Vegyes (Város + Hoszzútáv) : 7,3

Hosszútáv (90-110-es tempó sima közutakon + néhány köztes kistelepülés):5,8

Kocsi adatai:

Z16XEP (1.6 twinport) Caravan 15" kerék (télen lemezfelni)

3000 KM óta mérem, mindig teli tankolom 1-2 tized kivételével ugyanilyen adataim vannak. A hosszútávom kicsivel több, a vegyesem kicsivel kevesebb. ;)

Megosztás:

KI

Abszolút nem ide vág, pontosabban ha úgy vesszük mindenhová vág.

A múltkor hallottam egy riportot egy Hetesi Zsolt nevű fickóval a TV ben.

Rákerestem és itt megtaláltam azt, hogy miről is beszélt.

Elég döbbenetes.

Ritkán olvasok el ilyen hosszú cikket, de ezt nem bírtam abbahagyni

BE

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.