Invi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Én ilyet vettem eBay-en.... Szép, egyszerű, tartós..... (és az Opel jelet tudod használni, 1 EUR helyett, kosárba...) ;) De ez se rossz... Köszi. A második nekem jobban bejön :lol:, szerencsére találtam ilyet nagy nehezen vateran is. Ha esetleg még rajtam kívül másokat is érdekelne a kulcstartó téma, akkor: Embléma Kulcstartó 2 Kulcstartó 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Filewalker Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Ha tudnám pontosan milyen autód van... (motorkód, karosszériakivitel) Bocs, Z16XE, 2003-as G Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Bocs, Z16XE, 2003-as G Hááát, van választék bőven... Itt a képen láthatsz pár cikkszámot meg katalógusszámot: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Filewalker Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Hááát, van választék bőven... Itt a képen láthatsz pár cikkszámot meg katalógusszámot: Köszi, egyenlőre nem találok elég olcsón... Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Lenne itt egy apró gondom: már hónapok óta jelen van a probléma, de lassan kezd idegesíteni. Jelenség, ha beindítom a kocsit (mindegy hogy full hideg indítás, vagy üzemmeleg leállítás, pár perc múlva újraindítás), akármeddig elketyeg minden hiba nélkül. De, haadok neki egy gázfröccsöt járás közben, akkor utána kb 20-30 másodperccel jön a sárga kontrollámpa, és érezhetően picit rángat, vagyis inkább nem egyenletesen gyorsit, ha így elindulok vele. Viszont, ha lámpa kigyulladás után akármikor (rögtön vagy párszáz méter után) leállítom, 2-3 mp után beindítom, elindulok és kb 5 mp után eltűnik a kontrollámpa. Hibakódot nem villog, gondolom pont azért, mert mikor újra beindítom, már el is tűnt a hiba. EGR szelepre gondolok, de ez csak tipp. szerintetek? ja, lámpánál (piros) ha megállok, 10-15 mp-ként pici gázfröccsöket adok, és akkor semmi hiba. Magyarul ha indítás után már egyszer adtam gázt, akkor utána nem pihenhet többet max 30mp-nél, különben jön a kontroll. Fogyim tökéletes, menetteljesítmények tökéletesek, alapjárat egyébként normális és egyenletes, egyenletesen húz (ha nincs lámpa), szóval semmi szokatlan nincsen. Elvileg (zöldkártya alapján) a lambda is jó, motorféknél nem jön kontrollámpa, ez viszont nem EGR-re utal, inkább lambdára. Vagy tévedek?!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Esetleg légtömeg mérő okozhat ilyet? ;) Azért kérdezem, mert a sportszűrőmet (az autóval vettem) lehet hogy kicsit túlolajozta az előző tul. Ha esetleg az olajpárát rászívta a légmennyiség mérőre, attól csinálhat ilyet? Illetve ha így van, akkor a légmennyiség mérőt le lehet tisztítani mondjuk féktisztítóval? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Lenne itt egy apró gondom: már hónapok óta jelen van a probléma, de lassan kezd idegesíteni. Jelenség, ha beindítom a kocsit (mindegy hogy full hideg indítás, vagy üzemmeleg leállítás, pár perc múlva újraindítás), akármeddig elketyeg minden hiba nélkül. De, haadok neki egy gázfröccsöt járás közben, akkor utána kb 20-30 másodperccel jön a sárga kontrollámpa, és érezhetően picit rángat, vagyis inkább nem egyenletesen gyorsit, ha így elindulok vele. Viszont, ha lámpa kigyulladás után akármikor (rögtön vagy párszáz méter után) leállítom, 2-3 mp után beindítom, elindulok és kb 5 mp után eltűnik a kontrollámpa. Hibakódot nem villog, gondolom pont azért, mert mikor újra beindítom, már el is tűnt a hiba. EGR szelepre gondolok, de ez csak tipp. szerintetek? ja, lámpánál (piros) ha megállok, 10-15 mp-ként pici gázfröccsöket adok, és akkor semmi hiba. Magyarul ha indítás után már egyszer adtam gázt, akkor utána nem pihenhet többet max 30mp-nél, különben jön a kontroll. Fogyim tökéletes, menetteljesítmények tökéletesek, alapjárat egyébként normális és egyenletes, egyenletesen húz (ha nincs lámpa), szóval semmi szokatlan nincsen. Elvileg (zöldkártya alapján) a lambda is jó, motorféknél nem jön kontrollámpa, ez viszont nem EGR-re utal, inkább lambdára. Vagy tévedek?!!! Neked anorexiás a kocsid, ezt már megbeszéltük... ;) Biztos nem bírja, ha túleteted! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Neked anorexiás a kocsid, ezt már megbeszéltük... :lol: Biztos nem bírja, ha túleteted! :lol: ;) Lehet :lol: Akkor mától diéta :) Igazából el vagyok vele, mert ki tudom kerülni a hibát, csak tartok tőle, hogy előbb utóbb többel kötöm be, ezért akarok a végére járni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 ;) Lehet :lol: Akkor mától diéta :lol: Igazából el vagyok vele, mert ki tudom kerülni a hibát, csak tartok tőle, hogy előbb utóbb többel kötöm be, ezért akarok a végére járni. Jogos, jogos. Ezért kezdek én is kutakodni minden kis dadogásnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Visszaszámlálás indul! "Fórumunknak 6,990 regisztrált felhasználója van." Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 ÜDV! Nos, bár a gyorsulás téma szerintem csak engem érdekel ( ;) ), azért leírom hogyan mértem a hétvégén, mindazonáltal kérném 1-2 hozzáértő véleményét, hogy a mért adatok és annak körülméynei alapján, szerintük rendben van-e motorom vagy sem! Nos a G astra esetén a Z16XEP motor gyári gyorsulási adata 0-100-ra 11 sec. Mivel nincs kaszninkén részletezve, valószínű, hogy az adat SEDAN, vagy 5AJTÓS változatra vonatkozik, szinte üres tankkal. AZ én autóm paraméterei méréskor: - ASTRA G Z16XEP CARAVAN (CLASSIC II) - Tankban: ~15liter - Papír szerinti Plusz tömeg SEDAN-hoz képest: 133kg (kb 2 utas) + a benzin - út típus: új építésű aszfaltozott szervízút, vízszintesnek látszik, vagy nagyon-nagyon enyhén emelkedik - tesztvezetés menete: * 1 fő sofőr * 15" MIM SAVONA alufelni (nem tudom nehezebb e mint a lemez) * inditás 1-esben elváltás 6000 ford/perc-nél 2esbe * 2esben váltás 3asba szintén 6000 ford/percnél (90 km/h) * 3asban tovább 100 km/h ig eredmény: 13,5 sec vélemény1? MÁSIK DOLOG: alapjáraton üresben ha óvatosan felpörgetem a motort akkor semmi nem észlelek, de ha hirtlen, akkor van egy szívó hang és egy klattyanás. Ugyanez a hang hallatszik, ha leállítom a motort. Ez mi lehet? Ettől függetlenül nem tapasztalok semmi megtorpanást a felpörgetésben, csak nem tudom miez a hang. vélemény2? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Lenne egy kérdésem: Ha az én autómmal más személy külföldre megy akkor kell egy kölcsönadási szerződés ha jól tudom. Namármost ezt elég magyarul megírni vagy idegen nyelven is kell? (az hogy mit tartalmazzon azt tudom....) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április5, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Április5, 2009 érdemes angol- német - magyar nyelven írni, hogy nehogy visszaforditsák a határtól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április5, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Április5, 2009 MÁSIK DOLOG: alapjáraton üresben ha óvatosan felpörgetem a motort akkor semmi nem észlelek, de ha hirtlen, akkor van egy szívó hang és egy klattyanás. Ugyanez a hang hallatszik, ha leállítom a motort. Ez mi lehet? Ettől függetlenül nem tapasztalok semmi megtorpanást a felpörgetésben, csak nem tudom miez a hang. vélemény2? a szivó hang a folytószelepnél a levegő hangja, a klattyanás a twinport szelep. szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 érdemes angol- német - magyar nyelven írni, hogy nehogy visszaforditsák a határtól. És létezik ilyen 3 nyelvű dokumentum valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április5, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Április5, 2009 én a magyar autóklubnál vettem kicsi, 2 oldalast. asszem 2 forint volt, az egy hivatalos engedély volt kitöltetlenül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Sziasztok! Újra kell fényezni az egész motorháztetőt. ;) (gyönygház metál zöld a forgalmi szerint) Keresek egy megbízható fényezőmester-t akihez el tudnám vinni a kocsit. Tudnátok ajánlani valakit Budapesten? (18.ker környéke lenne a legjobb de ha a város másik végén van az sem gond) Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 ÜDV! Nos, bár a gyorsulás téma szerintem csak engem érdekel ( ;) ), azért leírom hogyan mértem a hétvégén, mindazonáltal kérném 1-2 hozzáértő véleményét, hogy a mért adatok és annak körülméynei alapján, szerintük rendben van-e motorom vagy sem! Nos a G astra esetén a Z16XEP motor gyári gyorsulási adata 0-100-ra 11 sec. Mivel nincs kaszninkén részletezve, valószínű, hogy az adat SEDAN, vagy 5AJTÓS változatra vonatkozik, szinte üres tankkal. AZ én autóm paraméterei méréskor: - ASTRA G Z16XEP CARAVAN (CLASSIC II) - Tankban: ~15liter - Papír szerinti Plusz tömeg SEDAN-hoz képest: 133kg (kb 2 utas) + a benzin - út típus: új építésű aszfaltozott szervízút, vízszintesnek látszik, vagy nagyon-nagyon enyhén emelkedik - tesztvezetés menete: * 1 fő sofőr * 15" MIM SAVONA alufelni (nem tudom nehezebb e mint a lemez) * inditás 1-esben elváltás 6000 ford/perc-nél 2esbe * 2esben váltás 3asba szintén 6000 ford/percnél (90 km/h) * 3asban tovább 100 km/h ig eredmény: 13,5 sec vélemény1? Ha jól tudom, akkor a gyorsulási adatot egy 68 kg-os sofőrre és teli tankra adják meg. Egyébként szerintem az a 2,5 másodperc sokmindenből adódhat. Pl út állapota (porossága). Szerintem jó az az adat amit mértél. Próbálgasd még és lesz az jobb is. Esetleg kicsit túlpörgeted, úgy emlékszem 6500-nál van a piros. Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Üdv.! Egy kicsit OFFOLOK! Van 4 db 14"os alufelnim 4x100as osztókörrel. A tehermentesítő átmérője 58mm (favorit). Árulom a felniket és lenne egy érdeklődő akinek F astrára kellene, de nem tudom, hogy arra jólenne-e a tehermentesítő miatt mert ha jól tudom annak kisseb 1-2mm-rel. Nem akarok problémát se neki se magamnak ha esetleg eladnám neki. Szerintetek sok az az 1-2mm?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Üdv.! Egy kicsit OFFOLOK! Van 4 db 14"os alufelnim 4x100as osztókörrel. A tehermentesítő átmérője 58mm (favorit). Árulom a felniket és lenne egy érdeklődő akinek F astrára kellene, de nem tudom, hogy arra jólenne-e a tehermentesítő miatt mert ha jól tudom annak kisseb 1-2mm-rel. Nem akarok problémát se neki se magamnak ha esetleg eladnám neki. Szerintetek sok az az 1-2mm?? Nézőpont kérdése ! Ha az ácsok szemével nézzük, akkor szinte semmi, de gépész szemmel ez már óriási eltérés! :) Másik tehermentesítőt nem lehet esztergálni hozzá ?? Dehogy nem ! ;) :lol: Probléma megoldva, jó éjszakát ! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Nézőpont kérdése ! Ha az ácsok szemével nézzük, akkor szinte semmi, de gépész szemmel ez már óriási eltérés! B) Másik tehermentesítőt nem lehet esztergálni hozzá ?? Dehogy nem ! ;) :lol: Probléma megoldva, jó éjszakát ! :lol: :lol: Köszi! De azért aludni ne küldj már el :) Azt tudom, hogy lehet csinálni másik tehermentesítőt nem is kérdeztem volna ha pl 65mm lenne a felni közepe. Az a kérdés, hogy 1-2mm sok vagy nem?? Azt is tudom, hogy ácséknál 1 centi nem centi...! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Köszi! De azért aludni ne küldj már el ;) Azt tudom, hogy lehet csinálni másik tehermentesítőt nem is kérdeztem volna ha pl 65mm lenne a felni közepe. Az a kérdés, hogy 1-2mm sok vagy nem?? Azt is tudom, hogy ácséknál 1 centi nem centi...! :lol: Szerintem sok, nem fog rendesen felmenni és az az egy mm feszülés, lötyögés nem tesz majd jót se a keréknek se a futóműnek, ha mégis felerőszakolják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Köszi! De azért aludni ne küldj már el ;) Azt tudom, hogy lehet csinálni másik tehermentesítőt nem is kérdeztem volna ha pl 65mm lenne a felni közepe. Az a kérdés, hogy 1-2mm sok vagy nem?? Azt is tudom, hogy ácséknál 1 centi nem centi...! :lol: Rengeteg, gyakorlatilag 2mm semmit nem tehermentesít. Kell bele másik, de ez a vevő problémája legyen szvsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Ez az injektor tisztító adalékozás mennyire biztonságos? Azért kérdezem, mert kollégám nyaggat vele, hogy nekem is ki kellene próbálnom egy ilyet. Mert állítólag évente egyszer jó tesz a kocsinak. Neki megint csak állítólag érezhetően jobb lett minden és még a fogyasztáson is javíthat. A problémám az vele, hogy ezt milyen fordulaton mekkora útra célszerű beönteni? Valamint nem történhet-e olyan, hogy felkap valami nagy redvát és lerohadok valahol az út szélén? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április7, 2009 Megoszt Elküldve Április7, 2009 Noha úgy tűnik, hogy csak én kérdezek, azért még lenne egy kérdésem: Autómosás hol, hogyan? Eddig mindig én suvickoltam a kocsimat, de a fehér valahogy nem volt annyira kényes egy-egy esőre meg porosabb napokra (ha meg gyorsan kellett alakítani, akkor irány valamelyik benzinkút és relatíve olcsón meg is voltam). Na most a zöld G Astrám iszonyat hamar mocskosodik... csillaggarázsban áll és bontják mellettünk a házat, aminek az az eredménye, hogy ma egy 2 perces zápor után az egy hete mosott kocsi úgy nézett ki, mintha bekenték volna ragasztóval és megforgatták volna a sivatagban. :lol: Ha ilyen iramban lesz mocskos, nem fogom bírni a 2 órás csutakolást hetente, meg gondolom a kocsinak sem tenne jót, remélem lassan befejezik a bontást. Lényeg a lényeg, hol érdemes mosatni? Kézi mosóban (gondolom ez kímélő), automata mosóban (olcsóbb és gyorsabb)? A dolgot még nehezíti, hogy az 5 ajtós tetőantennáját féltem az automatától, hogy esetleg letöri, valamint nem tudom, hogy szintén az automata mit kezdene a gyári Irmscher hátsó szárnnyal... ;) Vannak valakinek tapasztalatai esetleg? Előre is köszi a helpet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts