uhuhu Elküldve Február21, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február21, 2009 Igen annyi, ha számítógépes és állítanak hátsót is. okosvagy... :lol: hátsót... :blush: hogy állitanak egy merev vasdarabot??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február21, 2009 Megoszt Elküldve Február21, 2009 okosvagy... :lol: hátsót... :blush: hogy állitanak egy merev vasdarabot??? Hogy-hogy-hogy? Hát természetesen kivágnak belőle és újrahegesztik :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február21, 2009 Megoszt Elküldve Február21, 2009 Hogy-hogy-hogy? Hát természetesen kivágnak belőle és újrahegesztik :lol: Ajánlhatom a Chop Shop londoni műhelyét. Ott keresd Berniet és Leeput. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február21, 2009 Megoszt Elküldve Február21, 2009 okosvagy... :lol: hátsót... :blush: hogy állitanak egy merev vasdarabot??? Nem tudom, de amikor tavasszal megtörtem, és cseréltek benne hátsó futóművet, akkor azt mondta a karosszériás, hogy minimálisat lehet rajt ide-oda forgatni, ha a csavarokat felazítják. De hogy tényleg igaz-e nemtudom. Akkor volt futóműéllításon, akkor elöl egy minimálisat állítotak az első kerekek összetartásán, minden más ok volt. Akkor a kormány is OK volt. Természetesen ott voltam, és láttam. De tiszta ideg vagyok, hogy most meg mi történt vele..... Mi lehet a legrosszabb? Pedig sehol nem ütöttem meg, vagyis csak kisebb gödröket fogtam, de nem volt egyik sem jelentős, olyan Zegen a város utcái mint az ementáli.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február21, 2009 Megoszt Elküldve Február21, 2009 Nem tudom, de amikor tavasszal megtörtem, és cseréltek benne hátsó futóművet, akkor azt mondta a karosszériás, hogy minimálisat lehet rajt ide-oda forgatni, ha a csavarokat felazítják. De hogy tényleg igaz-e nemtudom. Akkor volt futóműéllításon, akkor elöl egy minimálisat állítotak az első kerekek összetartásán, minden más ok volt. Akkor a kormány is OK volt. Természetesen ott voltam, és láttam. De tiszta ideg vagyok, hogy most meg mi történt vele..... Mi lehet a legrosszabb? Pedig sehol nem ütöttem meg, vagyis csak kisebb gödröket fogtam, de nem volt egyik sem jelentős, olyan Zegen a város utcái mint az ementáli.... Ha sokat jársz rossz utakon akkor előfordulhat, hogy hosszútávon elállítódik a futómű. Ne aggódj, szerintem a beállítás mindent helyre fog hozni. Azért nem sz..rból van az ASTRA futóműve. Ahhoz, hogy fizkális sérülést szenvedjen a futómű olyan esemény kell, hogy arra te is emlékeznél. Nekem annak idején az F astran volt olyan kátyúfogásom, hogy új gumit kellett venni és az alufelnimet görgőztetni kellet mert elhajlott. A futóműnek kutya baja sem lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Ha sokat jársz rossz utakon akkor előfordulhat, hogy hosszútávon elállítódik a futómű. Ne aggódj, szerintem a beállítás mindent helyre fog hozni. Azért nem sz..rból van az ASTRA futóműve. Ahhoz, hogy fizkális sérülést szenvedjen a futómű olyan esemény kell, hogy arra te is emlékeznél. Nekem annak idején az F astran volt olyan kátyúfogásom, hogy új gumit kellett venni és az alufelnimet görgőztetni kellet mert elhajlott. A futóműnek kutya baja sem lett. Hát remélhetőleg igazad lesz. Olvasta valahol amúgyis 30e km-enként ajánlatos ellenöríztetni a futóművet, de akkor magyar utakra a fele igaz. :blush: Hova megy az a sok adó, amit befizetünk (benzín, teljesítményadó)... Munkatársamék egy esős reggelen jöttek be melőba, Peugeot 206, és fogak egy nagyobb kátyut (nem látták meg), és délutánra leeresztett a gumi, felninek kampec, és a futóművön valami elgörbült, felni nélkül, szereléssel fizetett 50e-et... De azt mondták, hogy az csattant, de nagyot (80-90 körül mentek bele), és a kormány is húzott rendesen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Hát remélhetőleg igazad lesz. Olvasta valahol amúgyis 30e km-enként ajánlatos ellenöríztetni a futóművet, de akkor magyar utakra a fele igaz. :blush: Hova megy az a sok adó, amit befizetünk (benzín, teljesítményadó)... Munkatársamék egy esős reggelen jöttek be melőba, Peugeot 206, és fogak egy nagyobb kátyut (nem látták meg), és délutánra leeresztett a gumi, felninek kampec, és a futóművön valami elgörbült, felni nélkül, szereléssel fizetett 50e-et... De azt mondták, hogy az csattant, de nagyot (80-90 körül mentek bele), és a kormány is húzott rendesen... Nekem 150e km alatt még nem kellett geometriát állítatni, pedig egy-két krátert már én is elkaptam, sajnos. Régebben beszéltem sárgaangyalos emberrel, ő is megnyugtatott, hogy Günterék nem papírmaséból rakták össze az Astra futóművet... Ez inkább a franciákra, meg a japánokra jellemzőbb. Kolléganőm Peugeot 307-ese 40e km-rel úgy zörög, lötyög, mint egy taliga. Szóval, szerintem nálad sincs komolyabb baj, ha nem volt nagyobb zakózásod. A futóműállítással nem buksz nagyot, nézesd meg. (Egyébként az én kormányom is minimálisan jobbra áll, de, ha nem azt figyeled, észre sem lehet venni.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Az én autómban is 16e km van,és az sincs egyenesen amióta megvettem,de nem állíttatom be,mert már igy szoktam meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Az én autómban is 16e km van,és az sincs egyenesen amióta megvettem,de nem állíttatom be,mert már igy szoktam meg. Lassan felmerül a kérdés, hogy mihez képest vizsgáljuk az "egyenes"-t... A karunkhoz, vagy a műszerfalhoz... lehet, hogy nincs is gond csak optikai, vagy érzéki csalódás az egész... Node, most már én is megnézem :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Lassan felmerül a kérdés, hogy mihez képest vizsgáljuk az "egyenes"-t... A karunkhoz, vagy a műszerfalhoz... lehet, hogy nincs is gond csak optikai, vagy érzéki csalódás az egész... Node, most már én is megnézem :blush: Nekem húz is kissé balra, ha beállítom, hogy egyenesen menjen, majd elengedem a kormányt, és elindul kissé balra... Januárban még tuti jó volt, mert elengedett kormánynál szoktam levenni a kesztyűt a kezemről, amikor bemelegedett a kocsi annyira, hogy nem fagyott a kormányra a kezem.... Mióta volt az a vezetékszagató hó, azóta nem tudom mi történt, de elég sok helyen olyan az út, mint az ementali.... Fogtam vele gödröt, amikor nem tudtam félre menni, de egyik sem csattant nagyot.... lehet a sok kicsi vágta oda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február22, 2009 nézd meg a keréknyomást.... 1-2 tized különbségtől már el tud húzni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Nekem húz is kissé balra, ha beállítom, hogy egyenesen menjen, majd elengedem a kormányt, és elindul kissé balra... Januárban még tuti jó volt, mert elengedett kormánynál szoktam levenni a kesztyűt a kezemről, amikor bemelegedett a kocsi annyira, hogy nem fagyott a kormányra a kezem.... Mióta volt az a vezetékszagató hó, azóta nem tudom mi történt, de elég sok helyen olyan az út, mint az ementali.... Fogtam vele gödröt, amikor nem tudtam félre menni, de egyik sem csattant nagyot.... lehet a sok kicsi vágta oda. Ez nem hibája, hanem tulajdonsága a modellnek ! Az enyém is picit jobbra áll, sőt az eddig általam vezetett G Astráké is - volt bőven! - kicsit " jobbos". Amúgy a futómű ellenőrzéssel nagyot nem lősz mellé, ezt minden tavasszal érdemes elvégeztetni, mert a télen jégbordás utak - grátiszban pedig a " bombatölcsérek " - okozhatnak problémát! Bár nem gondolnám, hogy a Te táltosod ettől szenvedne... :lol: Amin viszont elgondolkodtató, hogy miért tudunk mi a világon a legdrágábban és egyben a legszarabb minőségben utat, autópályát építeni?? Lassan érdemes lesz a láthatósági mellény, háromszög, izzókészlet mellé rendszeresíteni egy olcsó digitális kamerát is, ha tönkremegy valami a futóművön, lehessen perelni az út kezelőjét ! És ezt nem viccnek szántam... :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 nézd meg a keréknyomást.... 1-2 tized különbségtől már el tud húzni... Az volt az első, de sajnos teljessen egyforma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Az volt az első, de sajnos teljessen egyforma. Akkor meg van a probléma,mégpedig,hogy felszedtél jópár kilót.Ez a probléma okozója. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Akkor meg van a probléma,mégpedig,hogy felszedtél jópár kilót.Ez a probléma okozója. :blush: nem hiszem.... :lol: nem tudom mikor tudom elvinni, de lehet csak csütörtökön, majd ha meglesz az eredménye beszámolok róla.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Most nézegettem a szervizkönyvet és találtam egy olyan ellenörzési részt hogy, -szintszabályozás ellenörzése......ez mit takar??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február22, 2009 Most nézegettem a szervizkönyvet és találtam egy olyan ellenörzési részt hogy, -szintszabályozás ellenörzése......ez mit takar??? van olyan Caravan amiben levegővel müködtetett szintszabályzós hátsó gátló van. annak az ellenörzése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 van olyan Caravan amiben levegővel müködtetett szintszabályzós hátsó gátló van. annak az ellenörzése. Akkor ez csak karavánokban van igaz?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február22, 2009 aha... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Köszi,és sehol nem találom hogy mondjuk az 1.4 xep-nél a vezérmülánc és a feszitögörgö csere körülbelül mikor esedékes?Év,km? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február22, 2009 amikor elromlik. nincs inspekciós előirás rá. használat függő, olaj függő, valakinek 50 ezer valakinek 300 ezer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 amikor elromlik. nincs inspekciós előirás rá. használat függő, olaj függő, valakinek 50 ezer valakinek 300 ezer. Nekem egyszer egy szakszervízben azt mondták, hogy "Ha csörög" .. Bár végül szíjas kocsit vettem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 (edited) Lassan felmerül a kérdés, hogy mihez képest vizsgáljuk az "egyenes"-t... A karunkhoz, vagy a műszerfalhoz... lehet, hogy nincs is gond csak optikai, vagy érzéki csalódás az egész... Node, most már én is megnézem :D IDÉZET(imy @ 2009-02-22 - 13:32) Nekem húz is kissé balra, ha beállítom, hogy egyenesen menjen, majd elengedem a kormányt, és elindul kissé balra... Januárban még tuti jó volt, mert elengedett kormánynál szoktam levenni a kesztyűt a kezemről, amikor bemelegedett a kocsi annyira, hogy nem fagyott a kormányra a kezem.... Mióta volt az a vezetékszagató hó, azóta nem tudom mi történt, de elég sok helyen olyan az út, mint az ementali.... Fogtam vele gödröt, amikor nem tudtam félre menni, de egyik sem csattant nagyot.... lehet a sok kicsi vágta oda. Mindkettőtöknek javaslom (és azoknak is aki szintén ezzel a problémával küzd), hogy igyatok egy kis pálinkát és rögtön megoldódik a jobbra vagy balra húzása a kormánynak. :) (Na jó ez egy rossz poén volt. :D :D ) Nem sikerűlt a duplaidézet beszúrása. :blush: :lol: :D Módosítva Február22, 2009 : uhuhu tessék. megcsináltam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Mindkettőtöknek javaslom (és azoknak is aki szintén ezzel a problémával küzd), hogy igyatok egy kis pálinkát és rögtön megoldódik a jobbra vagy balra húzása a kormánynak. :) (Na jó ez egy rossz poén volt. :D :D ) Nem sikerűlt a duplaidézet beszúrása. :blush: :lol: :D Van jó páleszod? mennyiért adod? :D :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Van jó páleszod? mennyiért adod? :blush: :lol: :) Az esküvőmön volt jó kis házi pálesz. Méghozzá körte. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts