Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

HI!

Régebben kérdezgettem WAX után és kaptam is sok választ.

Találtam egy ilyen cuccot az egyik közeli boltban:

Van benne javítókréta is.

Fekete metall autóhoz mi a véleményetek? Jó lesz ez? ismeri valaki?

ÜDV

Hali,1 ismerősöm vett ilyet,azt mondta,hogy neki bevált(fekete metál az autója)

Megosztás:

HI!

Régebben kérdezgettem WAX után és kaptam is sok választ.

Találtam egy ilyen cuccot az egyik közeli boltban:

Van benne javítókréta is.

Fekete metall autóhoz mi a véleményetek? Jó lesz ez? ismeri valaki?

ÜDV

Én most PREVENT színes autópolirt vettem, 999Ft volt 375ml (kék)

Még nem próbáltam ki, mert ahhoz hideg van.

Megosztás:

Én most PREVENT színes autópolirt vettem, 999Ft volt 375ml (kék)

Még nem próbáltam ki, mert ahhoz hideg van.

Megnyugtatlak: Szart sem ér :blush: Én próbáltam anno, egyetlen apró karcot sem sikerült befednie, viszont télire bent hagytam a csomitartóban a pótkerék fölött és ruskósra fagyott.Kuka lett a sorsa, de kicsit sem bántam.

Megosztás:

Megnyugtatlak: Szart sem ér :blush: Én próbáltam anno, egyetlen apró karcot sem sikerült befednie, viszont télire bent hagytam a csomitartóban a pótkerék fölött és ruskósra fagyott.Kuka lett a sorsa, de kicsit sem bántam.

Vízbázisú, nem csoda, hogy megfagyott. :lol:

A turtlewax színes az jobb? Pont kék színben nem találtam belőle, és azért vettem preventet.

Megosztás:

Vízbázisú, nem csoda, hogy megfagyott. :lol:

A turtlewax színes az jobb? Pont kék színben nem találtam belőle, és azért vettem preventet.

Szerintem csodákra ne számíts egyikkel sem, de tény, hogy a név kötelez, tehát a Turtlewax a Prevent után olyan, mint Mercibe ülni Barkas után :blush: Nekem TurteWax Mettalic-om van, sötétkék dobozos, de megmondom őszintén, hogy karceltüntetésre ez sem alkalmas, viszont a légy seggre esik rajta polír után.Ráadásul nagyságrendekkel könnyebb levakarni a fényezésről, mint a Preventet, márha kézzel gyúrod a témát:)Mélyebb fehér karcokat én gyári színnel raktam fel, mégpedig fogpiszkáló segítségével.Szerintem egész jó lett, legalábbis nem világítanak messzről a rányitási sérülések, stb.

Megosztás:

Szerintem csodákra ne számíts egyikkel sem, de tény, hogy a név kötelez, tehát a Turtlewax a Prevent után olyan, mint Mercibe ülni Barkas után :blush: Nekem TurteWax Mettalic-om van, sötétkék dobozos, de megmondom őszintén, hogy karceltüntetésre ez sem alkalmas, viszont a légy seggre esik rajta polír után.Ráadásul nagyságrendekkel könnyebb levakarni a fényezésről, mint a Preventet, márha kézzel gyúrod a témát:)Mélyebb fehér karcokat én gyári színnel raktam fel, mégpedig fogpiszkáló segítségével.Szerintem egész jó lett, legalábbis nem világítanak messzről a rányitási sérülések, stb.

összegezve tehát, ezek szerint lehet létjogosultsága annak a turtle waxnak, javítókrétával amit fentebb ismertettem... jól gondolom?

Megosztás:

Mindenképpen.Egy próbát legalábbis megér így negatív kritika hiányában....csak aztán el ne felejtsd megosztani velünk a tapasztalatokat.

OK, megosztom majd mindenképp, de előbb meg kell várnom a jobb időt, mert fűtött garázs nélkül most kissé körülményes szárazra mosni a kocsit :blush:

Megosztás:

Turtle wax-ot használtam egész eddig, még van egy fél flakon belőle, illetve 1x kentem le a nem folyos, hanem dobozossal. Az igaz, hogy a légy hanyatt esik rajt, és azért vettem most preventet, hátha jobb, mert nekem is a sötétkéken szinte minden karc megmaradt, vagy majdnem jobban kiemelte, de nagyon síkos lett. Nagyobb karcokat prevent polírpaszta ki szokta venni, de az egész kocsit nem kenem le vele....

Színes preventet meg kipróbálom, ha nem jó vesztettem 1000Ft-ot, nem nagy bukta.... :lol:

Megosztás:

Ma egy elég érdekes dologra lettem figyelmes, vagy eddig nem vettem észre.

A kormányomat kicsit jobbra kell fordítani, hogy egyenesen menjen a kocsi.

De ha úgy fordítom, és egyenes uton megyek vele, akkor meg nem húz semerre sem.

Na erre mit mondatok, jó ez így vagy sem. 16e km van a kocsiban. A parkolóban ütközésig szoktam menni, de nem nagy erővel. Remélem nem vágtam valaminek neki a futóművet. :blush:

Megosztás:

Ma egy elég érdekes dologra lettem figyelmes, vagy eddig nem vettem észre.

A kormányomat kicsit jobbra kell fordítani, hogy egyenesen menjen a kocsi.

De ha úgy fordítom, és egyenes uton megyek vele, akkor meg nem húz semerre sem.

Na erre mit mondatok, jó ez így vagy sem. 16e km van a kocsiban. A parkolóban ütközésig szoktam menni, de nem nagy erővel. Remélem nem vágtam valaminek neki a futóművet. :blush:

Ha semmi erőszakos esemény nem történt akkor nem valószínű szerintem. Elkopott alkatrész sem valőszínű 16E km után. Valószínű egy futóműbeállítással megoldódik. Meg nézesd meg a gumikat is, az is okozhat ilyet, bár az inkább azt okozza, hogy húz a kocsi.

Megosztás:

Ha semmi erőszakos esemény nem történt akkor nem valószínű szerintem. Elkopott alkatrész sem valőszínű 16E km után. Valószínű egy futóműbeállítással megoldódik. Meg nézesd meg a gumikat is, az is okozhat ilyet, bár az inkább azt okozza, hogy húz a kocsi.

Csak azt furcsállom, hogy nem húz semerre sem, azért kérdem, hogy tuti gond-e hogy nem középen áll a kormány. Fokban mérve nem tudom mennyi, de 1-2 fok lehet. Ha középre állítom, akkor 3-400m kell, hogy átmenjen teljesen a másik sávba... Vagy van-e valamiféle tűrés... Jah eszembe jutott, hogy a garázsban csak a bal oldalon van egy ütköző, hogy addig mehetek kocsival, de annak sem szoktam nagy sebeséggel nekihajtani, éppen csak pöccintem, és a kerék merőlegesen érinti.

Érdemes ezzel márkaszervizbe vinni? Vagy ott rám fogják a dolgot?

Amúgy most kérdeztem meg egy futómű beállítással foglalkozó szervizt, azt mondták, hogy vigyem el, mert lehet valami ütést kapott, és elálítodott a geometriája, hiába fut egyenesen fut a kocsi. 4500Ft-ot mondtak, szerintetek az reális?

Megosztás:

Csak azt furcsállom, hogy nem húz semerre sem, azért kérdem, hogy tuti gond-e hogy nem középen áll a kormány. Fokban mérve nem tudom mennyi, de 1-2 fok lehet. Ha középre állítom, akkor 3-4m kell, hogy átmenjen teljesen a másik sávba... Vagy van-e valamiféle tűrés... Jah eszembe jutott, hogy a garázsban csak a bal oldalon van egy ütköző, hogy addig mehetek kocsival, de annak sem szoktam nagy sebeséggel nekihajtani, éppen csak pöccintem, és a kerék merőlegesen érinti.

Amúgy most kérdeztem meg egy futómű beállítással foglalkozó szervizt, azt mondták, hogy vigyem el, mert lehet valami ütést kapott, és elálítodott a geometriája, hiába fut egyenesen fut a kocsi. 4500Ft-ot mondtak, szerintetek az reális?

4500 Ft az reális egy futóműbeállításra.

Fentebb gondolom nem 3-4 métert, hanem 3-400 méter akartál írni... 3-4 méter az nagyon durva lenne :blush:

Megosztás:

Csak azt furcsállom, hogy nem húz semerre sem, azért kérdem, hogy tuti gond-e hogy nem középen áll a kormány. Fokban mérve nem tudom mennyi, de 1-2 fok lehet. Ha középre állítom, akkor 3-400m kell, hogy átmenjen teljesen a másik sávba... Vagy van-e valamiféle tűrés... Jah eszembe jutott, hogy a garázsban csak a bal oldalon van egy ütköző, hogy addig mehetek kocsival, de annak sem szoktam nagy sebeséggel nekihajtani, éppen csak pöccintem, és a kerék merőlegesen érinti.

Igen annyi, ha számítógépes és állítanak hátsót is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.