AtiZafi Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Z16XEP termosztátra visszatérve: Sajnos az én híreim nem jók. Az első körben 19.400 Ft ért kinézett termosztát nem passzol ide. Nem igazán értem, mert Z16XEP motorhoz volt megjelölve, de 2002-2005 évjáratig. Na pont ekkor nem gyártottak még G astra-t ilyen motorral. Tehát gyanús volt. Telefonáltunk hát a nagykerbe, pontos alváz+motorszám egyeztetéssel meg minden. A következő derült ki: Ebbe az autóba (és gondolom a te 2006-os modelled is ugyanaz lehet) olyan termosztát van amely egy kombinált alkatrész. Feladata a hagyományos nyitáson zárásobn túl állítólag az is, hogy a füstgáz visszavezető szelepeket is előmelegíti (ez nekem mondjuk nekem nem tiszta, de ezt mondták) És csak komplett lehet megvenni. Itt egy rajz a felépítéséről: A 17-es számú alkatrészelem maga a termosztát, de a többit is meg kell venni vele együtt. Emiatt olyan drága. Én így csak 55.00 E ért tudnám beszerezni, tehát az előző 20% kedvezményes ajánlat tűnik a legjobbnak. Felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet a termosztát és egyáltalán a hűtőrendszerben lévő alkatrészek élettartamát megnövelni! A válasz: Úgynavazatt minőségi, alumíniumbarát fagyállóval. Ez ugyan drágább egy kicsit, de ilyan alkatrészárak mellet megéri a befektetést.. Hát Dinnyehélyban (nem dió, abba nem férne :D )ennyit sikerült kideríteni. ÜDV. és nem lehet kivenni csak a termosztátot a házból, mint a többi opelnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 és nem lehet kivenni csak a termosztátot a házból, mint a többi opelnél? Szerintem biztos ki lehet, de ilyen alakú és csavarkiosztású termosztátot külön nem találtunk. Ki van ez találva! Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 "majd ha jó aktív leszel" ...értettem... lusta disznó vagyok, többnyire olvasok inkább, mint írok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
VectraZo Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Szerintem biztos ki lehet, de ilyen alakú és csavarkiosztású termosztátot külön nem találtunk. Ki van ez találva! Üdv! Az én autómban is házzal és hőfokjeladóval együttes termosztát van. Elvileg csak így kompletten árulják. De a QH katalógusa hozza a belevaló betétet ami persze töredék áron van. Mivel a QH egyrészt becsomagol ezért kilehet fogni jó minőséget is. Én pár hónapja vettem QH dobozban Motorad termosztátot és tökéletesen üzemel.Az elektromos jeladót viszont nem lehet külön beszerezni :-( Érdemes utánajárni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jámbi Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Sziasztok! Még nagyon új vagyok itt, egy számomra nagyon idegesítő problémáról kérdeznélek titeket, hátha már találkoztatok vele. Egy 2000-es évjáratú 1.6-os G-s astrám van (Club felszereltségű, ez nem tudom pontosan mit jelent) Szóval a kormányszervó nem mindig indul el és ilyenkor mivel a szervómotort is kell forgatni (szerintem), nehezebb tekerni a kormányt, mintha nem lenne benne szervó... És ha már elindul akkor nem áll le a szervó és ha nem indul el akkor meg nem is jön vissza... És már jártam autovillamosságisnál (Elég megbízhatónál) aki nem jött rá, autószerelő azt mondta, hogy ő max az olajat tudná feltölteni vagy kicserélni de szinte biztos, hogy nem az a baja... Ha esetleg valakinek van valami jó ötlete, nagyon megköszönném!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Termosztát ügy ismét! Van egy cimborám, akinek 30% os kedvezménye van egy forgalmazó cégnél, még várom az ajánlatát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Totálcar: Címlap - Közösség - Népítélet - Autók - BMW - 5_1988-1997 5 (E34) 520i 24V Tank, bőrrel, klímával... Modell 520i 24V Szöveges ítélet El?rebocsájtom, hogy BMW ?rült vagyok, tehát a véleményem nem teljesen objektív... Teljesen véletlenül akadtunk egymásra egy forró nyári napon ?, meg én. Azóta dúl a láv... :lol: Naszóval: 6 henger 150 LE, 210 nm (2 ezres suzuki összesen nem tud ennyit...) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Csak azt nem értem, hogy miért egy Suzuki-hoz hasonlítja az autóját, a hülye bmw-s??? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Csak azt nem értem, hogy miért egy Suzuki-hoz hasonlítja az autóját, a hülye bmw-s??? :D Az jobban hangozna, hogy 1,428 db 1,4-es G Astra sem tud ennyit? :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Az jobban hangozna, hogy 1,428 db 1,4-es G Astra sem tud ennyit? :lol: :lol: :D Akkor ezek szerint ~gyök 2 opel = 2db suzuki? :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 nekem csak ennyi kedvezményem van :D Ha belépsz valamelyik MOTE klubba akkor lesz neked kedvezményed. :lol: Legalább is így tudom. Ha tévedek akkor sorry. Majd elmondja egy klubtagos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Akkor ezek szerint ~gyök 2 opel = 2db suzuki? :-) Az 1,41. Én úgy számoltam, hogy 2 db * 1000 ccm (szuzuki) = 1 db * 2000 ccm (BMW) akkor 1 db * 2000 ccm (BMW) = X db * 1400 ccm (G Astra) és innen kiszámoltam :D Ha gondoljátok kiszámolom a G Astra ezres Suzuki összefüggést is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Az 1,41. Én úgy számoltam, hogy 2 db * 1000 ccm (szuzuki) = 1 db * 2000 ccm (BMW) akkor 1 db * 2000 ccm (BMW) = X db * 1400 ccm (G Astra) és innen kiszámoltam :D Ha gondoljátok kiszámolom a G Astra ezres Suzuki összefüggést is :lol: A ~ jel azt jelenti, hogy körülbelül, így az 1.41 (gyök 2) ~= 1,42... összefüggés nem ellentmondásos szerintem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 A ~ jel azt jelenti, hogy körülbelül, így az 1.41 (gyök 2) ~= 1,42... összefüggés nem ellentmondásos szerintem :D ÖÖÖÖ, ja, igen, csak az elvet szerettem volna megvilágítani. Tudod nem azért kampó, mert nem hasonló az eredmény :lol: De ha felállítasz egy hatványos-gyökös modellt még ötöst is kaphatsz. :lol: Na asszem befejeztem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 A ~ jel azt jelenti, hogy körülbelül, így az 1.41 (gyök 2) ~= 1,42... összefüggés nem ellentmondásos szerintem :D Kigyökölitek ezt a dolgot rendesen. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 ÖÖÖÖ, ja, igen, csak az elvet szerettem volna megvilágítani. Tudod nem azért kampó, mert nem hasonló az eredmény :D De ha felállítasz egy hatványos-gyökös modellt még ötöst is kaphatsz. :lol: Na asszem befejeztem. ;) En más szögből közelítettem meg.. :lol: Gyakorlatilag azt akartam kihangsúlyozni, hogy ugyanakkora marhaság gyökös összefüggést állítani, mint MBW-t Suzzerhoz hasonlítani :lol: :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 ÖÖÖÖ, ja, igen, csak az elvet szerettem volna megvilágítani. Tudod nem azért kampó, mert nem hasonló az eredmény :D De ha felállítasz egy hatványos-gyökös modellt még ötöst is kaphatsz. :lol: Na asszem befejeztem. :lol: Nekem a "gyököm" tele volt az egyenletekkel Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 En más szögből közelítettem meg.. :D Gyakorlatilag azt akartam kihangsúlyozni, hogy ugyanakkora marhaság gyökös összefüggést állítani, mint MBW-t Suzzerhoz hasonlítani :lol: :lol: :lol: ok, ötös :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Látom ismét egy jó hozzászólásom volt, amit szakszerúen, az autók irányából kiveséztetek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Látom ismét egy jó hozzászólásom volt, amit szakszerúen, az autók irányából kiveséztetek :D lehetett volna 2sinus45=gyök2 :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 lehetett volna 2sinus45=gyök2 :D G osztály leülhet, 1-es! Mindenki küldje be az anyukáját! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 G osztály leülhet, 1-es! Mindenki küldje be az anyukáját! :D :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 G osztály leülhet, 1-es! Mindenki küldje be az anyukáját! ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ anyukám sokáig dolgozik, apukám meg külföldön van tanárnéni kérem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Azoknak, akik szeretik az elmebeteg estimesét: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Azoknak, akik szeretik az elmebeteg estimesét: ez tényleg egy elme bajnokság győztese....és ilyenek vannak szabadlábon... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Sziasztok! Jó reggelt! A hátsó fékem enyhe fékezésnél(hidegen) nekem is moromg...remélem csak mormogott, mert ma fizettem érte 6090.- Ft-ot, hogy ne morogjon. Azt mondták a szervizben, hogy ez valószínű a fékportól van, amit ilyenkor belemos a víz...Így kitisztítattam. De amikor csinálta, reggel, meg hidegen, hosszabb állás után, néhány fékezés után elmúlt. 1-2 km után már nem jelentkezett. Remélem most már hidegen sem fog jelentkezni, mert szívrohamot kapok. 1,5 éves autó 30ekm-mel. Viszont lenne egy kérdésem: Látni H astrához napszemüvegtartót, amit a vezető üléshez a kapaszkodó helyére tesznek fel. Ma kérdeztem és azt G-be nem lehet felrakni. (ára nem vészes: szalonban 2227.-Ft) Viszont nekem G astrába kéne ilyen. Tudtok ajánlani valami kereskedőt, ami ilyesmit árul, ilyenekkel foglalkozik? Valami webáruház, bolt? Keresem a neten, de nem talál... Köszi a segítséget! Üdv, kellemes napot! Krisztián Az én jószágom is csinálta ezt, de ha jól megfigyeltem, akkor talán mind a 4 fék elég hangos volt úgy fél nap állás után. 3-4-szer fékezgettem és elmúlt. 53400km és 5év után csinálta ezt, ahogy bejött idén ez a nyirkos és 0 fok körüli idő. Ősszel nem csinálta. Fékbetétek jók, féktárcsának kb 0,7-0,8mm-es válla van. Haverral tegnap kitisztítottuk mind a négy féket, azóta egyszer mentem vele, alig volt hangja 8,5 óra állás után, 2 fékezés és elmúlt. Remélem, hogy csak a rossz idő miatt csinálja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts