Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Nálam klíma nélkül is működik, de csak ha a szévédőre van minden irányítva, bár akkor a MAX gomb meg letilt.

Ha klímával lábra is hajtom maxon, akkor a két ajtónál nemkis ütemben elkezd párásodni az autó. Afűtés minden esetben fullra volt tekerve.

És ha már semmi sem segít, akkor le a tetővel! B) ;) :blush:

Megosztás:

"Merjünk nagyot álmodni!"

Felniről jut eszembe!

Egyszer már körüljártuk a témát, de nem emlékszem és nem is találom a végső konklúzióját. ;)

Nevezetesen arról volna szó, hogy miért van, és mi a különbség a 4 ill. 5 kerékcsavaros megoldás között azon az 1db csavaron kívül?

Arra emlékszem, hogy nem a fékrendszer miatt, nem az önsúly miatt és nem az évjárat miatt (ezt a 4 csavar-5 csavar játékot a H-nál is eljátszották).

De akkor miért is!? B)

Talán minél nagyobb átmérőjű felnit illesztenek az autó alá - gyárilag- annál több csavart tervez hozzá az illető, hogy a felfogatás és ezáltal a rögzítettség biztos legyen. A nagyobb kerekek úgy is nagyobb autókhoz járnak, amelyekben nem pici motort raknak és az önsúlyuk is nagyobb => nagyobb fékek, nagyobb kerékagyak, nagyobb osztókör, több csavar. Persze vannak kivételek, de ezek csak erősíthetik a szabályt... :blush: :D

Megosztás:

Talán motorméret? 1.8.tól felfelé hátul tárcsafék és 5 csavar nem? De lehet rosszul tudom....

Csak kiegészítés: Németországban minden belpiaci modellt tárcsafékes hátsó híddal szereltek, motortípustól függetlenül. Ja és még az ABS-t is szériában bepakolták..., hiába no, nagy ott a piaci verseny és kemény a konkurencia! B)

De ha valaki használt verdán gondolkodik, akkor ezt érdemes tudni ! ;)

( 1.4-est persze ott nem forgalmaztak. )

Megosztás:

Csak kiegészítés: Németországban minden belpiaci modellt tárcsafékes hátsó híddal szereltek, motortípustól függetlenül. Ja és még az ABS-t is szériában bepakolták..., hiába no, nagy ott a piaci verseny és kemény a konkurencia! B)

De ha valaki használt verdán gondolkodik, akkor ezt érdemes tudni ! ;)

( 1.4-est persze ott nem forgalmaztak. )

Az 1.6-os bertonékat biztosra mondom, hogy nem tárcsával szerelték hátul. Ott sem.

Megosztás:

Az 1.6-os bertonékat biztosra mondom, hogy nem tárcsával szerelték hátul. Ott sem.

A Bertone az olasz cég => vagyis Németországban import autó !!

A belpiaci modell az a kocsi, amit németországi gyárakban állítanak elő, németországi piacra... B)

Kapise ?? ;) :blush: :D :lol:

Megosztás:

... kivéve a tárcsafékeseket. Mint pl. az enyém is. Nem szervátültetéssel, hanem gyárilag. B)

Tényleg! Milyen ez a CDTI motor, mik a tapasztalataid?

Mert sokan mondják, hogy az OPEL Diesel motorjai nem sikerültek jól, node messziről jött ember azt mond amit akar, te meg

ezt használod.

Tehát?

Megosztás:

Elindítok egy másik lavinát, úgyis "halott" ez a topic :-D

Igaz nem G Astra, de azért engem elgondolkodtatott. Tegnap este kezembe akadt egy kb 2-3 hónapja begyűjtött "Kamon" Corsa prospektusa, és ilyen gyöngyszemek vannak benne:

A Corsa akár 1,4 literes benzinmotorjai felsorakoztatják az Opel egyedi, változatos szelep aktivációs TWINPORT technológiáját, ezáltal egyértelmű fogyasztási és kibocsátási előnyt érnek el anélkül, hogy a teljesítmény csökkenne.

A Corsa közös vezetékes dízel motorjai a teljesítmény, tökéletesség és hatékonyság példaképei.

Amennyiben még nagyobb erőre ... vágyik, akkor ... 6 fokozatú manuális sebességváltóval és a változatos turbó geometria az igazi.

Az intelligens karosszéria kialakítás optimalizált magasságú első lökhárítókat és energiaelnyelő alapanyagok használatát jelenti.

Én személy szerint ezektől az elfordításoktól le vagyok döbbenve. Ok, hogy kiadják fordító cégnek, de mielőtt nyomdába megy, nem nézetik meg valaki hozzáértővel? (Egyébként biztosan van még benne gyöngyszem, de most ezeket találtam meg)

Egyébként az egész prospektus olvashatatlan, tőmondatok tömkelege egymás után, erőltetett. Argh.

Megosztás:

Tényleg! Milyen ez a CDTI motor, mik a tapasztalataid?

Mert sokan mondják, hogy az OPEL Diesel motorjai nem sikerültek jól, node messziről jött ember azt mond amit akar, te meg

ezt használod.

Tehát?

Ismered a régi Aesopus mesét, amiben a róka nem éri el a kívánatos szőlőfürtöt? Végül otthagyja, mondván úgy is savanyú.

Nos, némi alapja azért van, mert az előző DTI-nél gyakran előfordult adagolószivattyú hiba és a vezérlő-elektronika hibája a felszivárgó üzemanyagtól. A CDTI "c" betűje a common-rail rendszerre utal, amiben nincs adagolószivattyú. Ha bővebben érdekel keress rá a Google-ban.

Én 200e km tapasztalatáról tudok beszámolni.

A száguldás és a gyorsulás örömét biztos nem evvel fogod megtapasztalni. A javítása horribilis összegbe kerülhet, de ha eleve nem egy széttaposott példányt szerzel be, akkor kb. ugyan ilyen esélye van a vétlen balesetben történő elhalálozásnak is. Ám erről szervizes cartársak nyilatkozzanak inkább.

Időszakos kenőanyag, szűrők és a vezérműszíj cseréjén kívül semmi nem történt ami a motort érintené. Fogyasztása (Caravan) éves átlagban: város 6.4-6.5 l/100km, városon kívül 5.1-5.6 l/100km.

Amúgy megvannak azok a tipikus G hibák, amik a benzinesek nem motorikus részét is jellemzik (pl. párásodás)

Ja, és ezek csak annyira Opel motorok, hogy Opelbe vannak beépítve! B)

Megosztás:

Elindítok egy másik lavinát, úgyis "halott" ez a topic :-D

Igaz nem G Astra, de azért engem elgondolkodtatott. Tegnap este kezembe akadt egy kb 2-3 hónapja begyűjtött "Kamon" Corsa prospektusa, és ilyen gyöngyszemek vannak benne:

A Corsa akár 1,4 literes benzinmotorjai felsorakoztatják az Opel egyedi, változatos szelep aktivációs TWINPORT technológiáját, ezáltal egyértelmű fogyasztási és kibocsátási előnyt érnek el anélkül, hogy a teljesítmény csökkenne.

A Corsa közös vezetékes dízel motorjai a teljesítmény, tökéletesség és hatékonyság példaképei.

Amennyiben még nagyobb erőre ... vágyik, akkor ... 6 fokozatú manuális sebességváltóval és a változatos turbó geometria az igazi.

Az intelligens karosszéria kialakítás optimalizált magasságú első lökhárítókat és energiaelnyelő alapanyagok használatát jelenti.

Én személy szerint ezektől az elfordításoktól le vagyok döbbenve. Ok, hogy kiadják fordító cégnek, de mielőtt nyomdába megy, nem nézetik meg valaki hozzáértővel? (Egyébként biztosan van még benne gyöngyszem, de most ezeket találtam meg)

Egyébként az egész prospektus olvashatatlan, tőmondatok tömkelege egymás után, erőltetett. Argh.

Pont mint a kínai használatik! B)

Volt olyan is (talán a Logané?), amiben extraként szerepelt a sebességmérő és a lehajtható napellenző. Mindez a XXI. század elején és nem az 1920-30 -as években!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.