Qpack Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Engem úgy neveltek, hogy csak azt vegyem meg amire pénzem van... ezért nem veszek soha semmit hitelből, mert azt én úgy értékelem, hogy arra nincs tehetségem.... NEm tudom hány éves vagy..dolgozol e vagy sem..de egyszer midnekinek eljön az életében az a helyzet, hgy szeretne pl egy saját otthont..és mellé családot persze...manapság nem gondolom hogy a huszon éves korosztálynak (ha csak nem mert apuci-anyuci millókat ügyeskedett össze..azt már nem is akarom tudni miből-honnan) annyi a fizuja hogy 5 év alatt pl 13 millát(, de nagyvárosokban mégtöbbet) csak úgy össze spórolsz...úgy hogy még élsz is mellette, én is sokat spóroltam...éltem is, ha megtehettem, de közel 7év kellett ahhoz hogy azért még elviselhető hitel mennyiséggel megvegyem a lakásom...egy alsó közép, de lssan már inkább sajnos alsó kategóriás autóhoz pedig kell 3 milla...akinek pedig már háztartást is fent kell tartania az örűl ha 30-50eFt-ot félre tud tenni, havonta...szerinted hány év kell, majd hozzá hogy ezt össze spórolja?..legalább 6 és közben a kocsi árak is mozognak és mondjuk te hogy döntenél ha azt a pénzt ki tudod spórolni, akkor inkább most ültetnéd a családod egy biztonságosabb autóba vagy egy 15évessel "küzdenél", amibe ha vmi észkombány bele rongyol az egész családod oda lehet...TE hogy döntenél? :lol: Az élet produkál simán olyan helyzeteket, amikor te sem biztos, hogy azt választod, ami anyagilag a legjobb....pl spórolsz egy gumi garniturán, mert jó lesz az még erre az évre..és egyszercsak azon kapod magad, hogy a több milliós casco nélküli(mert ugye az is kidobott pénz a te felfogásod szerint) autód már az árokban tetőn pihen és annak örülsz, hogy a családod és te megúsztad...egy garnítura gumi pedig elég lett volna hozzá, hogy ez ne történhessen meg....spóoltál kb 60-120eFt-ot és eldobtál majdnem egy családot, az anyagi kárról nem is beszélve...aztán jön az hogy ugyanakkor kellene gy kocsi, mert manapság análkűl elég nehéz....nem is folytatom tovább, de ez a szomnorú magyar valóság... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TTTTibi Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Az is lehet, hogy még kevés a G astrás. Nekem is f van. Üdvözlök mindenkit. Jó így beírni ide, felemelő érzés. 32 éves vagyok G Astrám van1.7Dti 75le Combi. 2 hónapja vettük a párommal,F Astra1.7Tds-t Combit 97-est adtam oda meg jó sok pénzt, na meg azt a82Lóerőt. Az F-es AstraBIVALYUL ment, imádtuk is, a G-s úgyérzem valahogy keménnyebb és lomhább. Kezdem megszokni ezt az autót is,de a tempó kicsit más. A fogyasztása 5.5-6L között van ennek is. A tiétek jól szuperál? TTTTibi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 mondjuk te hogy döntenél ha azt a pénzt ki tudod spórolni, akkor inkább most ültetnéd a családod egy biztonságosabb autóba vagy egy 15évessel "küzdenél", amibe ha vmi észkombány bele rongyol az egész családod oda lehet...TE hogy döntenél? :lol: Nekem pont ez volt a szitu idén. Én sem vagyok kölcsön párti, de most azt mondtam, hogy igen. Jött a baba, és ugyanígy gondolkodtam: vagy marad az öreg és kicsi verda, vagy belevágok egy jóval nagyobb, fiatalabb vásárlásába. Elkezdtem nézelődni, maradt a G Astra, mint jó választás. Kitaláltam, mi fér bele biztonságosan anyagilag, és belevágtam. 50% önrésszel, a többi hitel. (2 éves rövid futamidejű) Azt mondtam, hogy megér a család biztonsága annyit, amit kifizetek pluszban. (~900e 2 év alatt a teljes hitel) Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Én Ezt a Valeo tapátokat néztem, elvileg jó. Hi, nekem nem jött be a Valeo márka, ugyanaddig bírta, mint az olcsó. Úgyhogy ha én veszek magamnak vagy ilyen: Homasita - ABLAKTÖRLŐ KIT - KIT 4 51-48 CM, -t veszek, ami kibir mondjuk 3 hónapot és közel van a bolt és mindig újat veszek, vagy megkérdezzük Uhuhutól mennyibe kerül vagy kitöl szerezhető be Opeles ablaktörlő, mert két évvel ezelőtt volt egy átvizsgálás, ahol kaptam ajándékba még a Vectrára egy pár ablaktörlőt és az hatalmasan jó volt és még most is bírja, pedig használom rendesen..... ennyi... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 hát nekem a leggagyibb ablaktöréő bírta 2 hónapot azért egy valeo bír egy évet simán. Amikor csak gumit cserélek az olyan 3 hónap de akko megfordfítom a lapátot és megint pár hónapot bír. Üdv a fórumonTTTibi Hitel nem rosz dolog sztem csak oda kell figyelni az embernek rá. Miért nullázza le magát az ember ha vehet fel hitelt. Persze akinek kevés a jövedelme az más tészta. Vannak akik hitelt vesznek fel egy szakadt 15 éves autóra is ami mondjuk 5-6kiló, mert kell nekik de pénzük nincs és nem is lessz annyi "soha". Az a gond mikor siránkozik az ember, hogy így drága meg úgy mert vett egy új autót amibe ő pukizott bele először jó sokért, közben ugyan azt pár évesen megvehette volna kb fele annyiért. Én is szívesen ülnék eg új autóba egy új G astrába. ööö bocs abba újba nem, ahogy néztm a kínálatot:D akkor mondjuk valami más újba, de pénz kidobás sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Újat sztem se éri meg venni,inkább 2-3-4 évesen mikor már az új ár jó részét elbukta,de még nem sok km van benne, viszont az esetleges hibáit már kijavították! Link to comment Megosztás: More sharing options...
TTTTibi Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Helló! Örülök, hogy ide találtam, próbálok eligazodni ezen az oldalon. Még nem egyszerű... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Újat sztem se éri meg venni,inkább 2-3-4 évesen mikor már az új ár jó részét elbukta,de még nem sok km van benne, viszont az esetleges hibáit már kijavították! igen, persze aki ért hozzá vagy van ismerőse én annó igen csúnyán befürödtem a használtal, pedig "csak" 6 éves autó volt. Viszont az astár amikor vettem 7.0 thm-re vettem, a pénz meg 8.5-ön volt lekötve befizettem 20%-ot és ide a kocsit. kb most vagyok nullán az árfolyam ingadozások tekintetében. már csak 1 évem hátra nekem megérte. De persze van haverom aki 10 évre vette, az már érdekes... most már lényegesen jobbanl értek hozzá (hála nektek) így a köv autó (vectra egynóc) már használt lesz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Hát ja,10 évre előre tervezni a mai világban!Ráadásul kocsiban,aminek csak lefelé megy az értéke! Bár az újnak is megvan a maga varázsa,nincs semmi baja ,csak beindítod és mész vele ki a világból,nekünk is volt (C Corsa)csak összetört(tk.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 hál az Istennek 10 év után még semmi törés kop-kop-kop, pedig 6 évig belváros áruszállítás, mondjuk az egy off wagor-r csodával Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Köszi, persze, hogy jó lessz. Közben nézegettem a Vatreán Valeo lapátokat, munkatársaim dicsérték őket, 2500Ft a 2db+ posta, de legalább 2db nem 1. Derűs estét Márkatársak ! imy, akkor jegyzeteljél mert itt vannak az adatok. SWF 116 112-es 500mm-es balra, 116.111-es 475mm-es jobbra. Van rajtuk " szenzor " ami ha besárgul, akkor elviekben cserélni kellene, de ez tapasztalataim szerint csak paraszt vakítás. Nekem ez a márka a kedvencem, már évek óta. Ezt használtam a kombimra is meg a jelenlegi sedanon is ilyenek dolgoznak. Én évente cserélem, mert a nem szeretem, ha csíkosan törölnek, de a kollégáim mindig vevők rájuk ( second hand :lol: ), mert szerintük túl korán leszedem... Volt eredeti Valeo Silent-is még korábban, az is igen szuper volt, de kb kétszer ennyibe is került. Ha még lenne kérdés, akkor írj ! Üdv: Z Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 "Bár az újnak is megvan a maga varázsa,nincs semmi baja..." Csak a hátsó szélvédő beázik. :lol: (gariba megcsinálták) A másik héten a parkolóban hátulról megtolják. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 Üdvözlök mindenkit. Jó így beírni ide, felemelő érzés. 32 éves vagyok G Astrám van1.7Dti 75le Combi. 2 hónapja vettük a párommal,F Astra1.7Tds-t Combit 97-est adtam oda meg jó sok pénzt, na meg azt a82Lóerőt. Az F-es AstraBIVALYUL ment, imádtuk is, a G-s úgyérzem valahogy keménnyebb és lomhább. Kezdem megszokni ezt az autót is,de a tempó kicsit más. A fogyasztása 5.5-6L között van ennek is. A tiétek jól szuperál? TTTTibi Úgy látszik nem elég pízt toltál oda! Vettél volna CDTI-t. Az erősebb és erősíthetőbb (ugye Endyka?) és tapasztalatom szerint kevesebbet is fogyaszt, megbízhatóbb. Biztos, hogy COMBI -t vettél, véletlenül nem CARAVAN -t? :lol: Ja és persze üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jatson Elküldve December4, 2008 Megoszt Elküldve December4, 2008 igen, persze aki ért hozzá vagy van ismerőse én annó igen csúnyán befürödtem a használtal, pedig "csak" 6 éves autó volt. Viszont az astár amikor vettem 7.0 thm-re vettem, a pénz meg 8.5-ön volt lekötve befizettem 20%-ot és ide a kocsit. kb most vagyok nullán az árfolyam ingadozások tekintetében. már csak 1 évem hátra nekem megérte. De persze van haverom aki 10 évre vette, az már érdekes... most már lényegesen jobbanl értek hozzá (hála nektek) így a köv autó (vectra egynóc) már használt lesz :lol: Kis összehasonlítás: http://totalcar.hu/tesztek/vectraujregi/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 Kis összehasonlítás: http://totalcar.hu/tesztek/vectraujregi/ köszi, olvastam. Az is csak megerősített abba, hogy jó döntés lesz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 Nos engem meg úgy neveltek, hogy "fiam, amit magad kezéből megkeresel arra fogja futni" ugyanis ha az apám szavahihető ember lenne akkor én most több mint valószínű, hogy az audisok táborát bővíteném egy a6-os avanttal de hát már akkoriban jól mondtam, hogy abba bele ülni se nagyon kell nemhogy a kulcsot elfordítani. Így lett a jelenlegi egy wartburg 353w tourist után némi kihagyással. Igaz a nagyszüleim egy kicsi részben segítettek benne, hogy ne egy megbízhatatlan autót vegyek mint az előző amire 2-3 másik árát költöttem 4 év alatt szal mind a mai napig köszönöm nekik -ezen anyagi oldal miatt nem lett g astrám pedig volt egy használt fiatal ami nagyon tetszett. Viszont így közel 3 x fele már én is vágyok családra, nyaggat is állandóan a menyasszonyom mikor lesz már lagzi, gyerek, saját lakás -amibe én még tavaly bele akartam vágni de neki inkább autó kellett -abból sem egy eléggé fiatal használt amit én néztem (ugyanaz mint a jelenlegije csak más színben és fél áron) "más sz*ra nem kell" alapon (szülői segítségre egyikünk részéről sem lehet számolni, innentől ugye hiába némi önerő a hitelt azt fizetni kell, a gyereknek enni kell adni, orvoshoz vinni, stb de ez az illetékesek tudják a legjobban mivel jár és akkor már a rezsi költségről ne is beszéljünk) amit ugyebár az ő autója elvisz mert az nincs kifizetve mint az opel -amit ráadásul minimálisnak mondható költségből fenntartható, még ugyebár korából fakadólag előjövő szervízköltségek tekintetében is megbízhatóan teszi a dolgát mivel nem spórolok a minőségen, habár eléggé jónak mondható összegeket keresek de a mostani világban tartalék nélkül egyik hónapról a másikra élni nem egy veszélytelen dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 Nos engem meg úgy neveltek, hogy "fiam, amit magad kezéből megkeresel arra fogja futni" ugyanis ha az apám szavahihető ember lenne akkor én most több mint valószínű, hogy az audisok táborát bővíteném egy a6-os avanttal de hát már akkoriban jól mondtam, hogy abba bele ülni se nagyon kell nemhogy a kulcsot elfordítani. Így lett a jelenlegi egy wartburg 353w tourist után némi kihagyással. Igaz a nagyszüleim egy kicsi részben segítettek benne, hogy ne egy megbízhatatlan autót vegyek mint az előző amire 2-3 másik árát költöttem 4 év alatt szal mind a mai napig köszönöm nekik -ezen anyagi oldal miatt nem lett g astrám pedig volt egy használt fiatal ami nagyon tetszett. Viszont így közel 3 x fele már én is vágyok családra, nyaggat is állandóan a menyasszonyom mikor lesz már lagzi, gyerek, saját lakás -amibe én még tavaly bele akartam vágni de neki inkább autó kellett -abból sem egy eléggé fiatal használt amit én néztem (ugyanaz mint a jelenlegije csak más színben és fél áron) "más sz*ra nem kell" alapon (szülői segítségre egyikünk részéről sem lehet számolni, innentől ugye hiába némi önerő a hitelt azt fizetni kell, a gyereknek enni kell adni, orvoshoz vinni, stb de ez az illetékesek tudják a legjobban mivel jár és akkor már a rezsi költségről ne is beszéljünk) amit ugyebár az ő autója elvisz mert az nincs kifizetve mint az opel -amit ráadásul minimálisnak mondható költségből fenntartható, még ugyebár korából fakadólag előjövő szervízköltségek tekintetében is megbízhatóan teszi a dolgát mivel nem spórolok a minőségen, habár eléggé jónak mondható összegeket keresek de a mostani világban tartalék nélkül egyik hónapról a másikra élni nem egy veszélytelen dolog. Akkor te is csatlakozol a néha másként nem megy, csak hitellel kategóriához :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
seben Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 NEm tudom hány éves vagy..dolgozol e vagy sem..de egyszer midnekinek eljön az életében az a helyzet, hgy szeretne pl egy saját otthont..és mellé családot persze... 27éves és még nem házas csak vőlegény vagyok :lol: és valóban az életet még "easyben" nyomom ami azt jelenti, hogy szülőkel lakom és nincs rezsim ("csak" a kocsi)... DE napi tíz órákat, néha többet dolgozom mert tudom, hogy most tudok spórolni, utazgatni európában... astrát venni :lol: közel az idő amikor szeretnék családot, és addig a puffert minél jobban feltölteni, hogy legyen miből költeni! Én személyes tragédiaként élném meg ha kölcsönt kellene felvennem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
TTTTibi Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 (edited) Úgy látszik nem elég pízt toltál oda! Vettél volna CDTI-t. Az erősebb és erősíthetőbb (ugye Endyka?) és tapasztalatom szerint kevesebbet is fogyaszt, megbízhatóbb. Biztos, hogy COMBI -t vettél, véletlenül nem CARAVAN -t? :lol: Ja és persze üdv! Szia. Teljesen igazad van. De addig nyújtóztam ameddig a takaróm ért . 2002-es CARAVAN kiszolgál bennünket pár évig, aztán jöhet egy H-s 101 lovas. Ezekre az utakra és szigorú szabályokra nem kell több, így is elég egy vasúti átjáró és jön a csekk. Köszi a kiigazítást. Üdv. Módosítva December5, 2008 : TTTTibi Link to comment Megosztás: More sharing options...
TTTTibi Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 Üdv mindenkinek! Milyen adalékot használhatok hidegebb időben a gázolajhoz? Minden VARÁZSLAT érdekel!!! Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 Üdv mindenkinek! Milyen adalékot használhatok hidegebb időben a gázolajhoz? Minden VARÁZSLAT érdekel!!! Köszi. Szerintem ami ttankolhatsz az már agyon van adalékolva...a hideg időhöz is...a te kocsidnak ez nem okozhat gondot.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December5, 2008 Szerző Megoszt Elküldve December5, 2008 27éves és még nem házas csak vőlegény vagyok :) és valóban az életet még "easyben" nyomom ami azt jelenti, hogy szülőkel lakom és nincs rezsim ("csak" a kocsi)... DE napi tíz órákat, néha többet dolgozom mert tudom, hogy most tudok spórolni, utazgatni európában... astrát venni :lol: közel az idő amikor szeretnék családot, és addig a puffert minél jobban feltölteni, hogy legyen miből költeni! Én személyes tragédiaként élném meg ha kölcsönt kellene felvennem! én meg 31 és elvált :lol: szerintem mindenki úgy dönt ahogy akar, én nekem az a meglátásom, hogy: - aki akciós, magasabb használtautós beszámitásos, elöbb keveset, majd többet fizet hitelt vesz fel az gyagya - aki sima hitelt vesz fel az annyira nem szar, mert visszafizethető. na én iyet vettem fel a taligára. Nekem egyszerübb, sőt könnyebb kifizetni havi 23 ezret mint egybe közel 2 millát. én hitelre vettem a coupét, és nem bánom, mert én gyülölöm a szar autókat, vagyis azokat mik az enyémek... pénzem nem lett volna megvenni és rendbetenni. igy kispénzből megvettem és rendbetettem önerőből. ennyi. amugy én is hitelellenes vagyok, de csak az agyatlan hiteleké. vannak azért nem annyira rosszak, csak egy picit utána kell nézni, olvasni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 27éves és még nem házas csak vőlegény vagyok :P és valóban az életet még "easyben" nyomom ami azt jelenti, hogy szülőkel lakom és nincs rezsim ("csak" a kocsi)... DE napi tíz órákat, néha többet dolgozom mert tudom, hogy most tudok spórolni, utazgatni európában... astrát venni :P közel az idő amikor szeretnék családot, és addig a puffert minél jobban feltölteni, hogy legyen miből költeni! Én személyes tragédiaként élném meg ha kölcsönt kellene felvennem! pedig jobb lesz ha hozzá szoksz...és ne éld meg tragédiának...én sem szerettem volna hitelt felvenni, de ideje volt lakást vennem és ehhez a felújítás miatt is kevés volt az 5 év alatt összespórolt "vagyonom"...pár millát így is fel kellett vennem...de ebből már 1 év letelt..és remélem akár már jövőre kifizetem az egészet, és akkor már 2 éve benne leszek a lakásba...2 évig nem kellett anyámék nyakán élősködnöm..."anyámmal élek, babettával járok, macskám van, és ne legyek kemény?" ...szóval ha nem akarsz még éveket várni arra hogy legyen vmid előbb-utóbb megteszed...ha meg esetleg jön a baba....akkor még 5év anyádék nyakán....ezt te sem gondolod komolyan...szóval ez nem tragédia..ritka az olyan ember aki hietl nélkűl le tudja élni az életét, ahhoz igen jó helyen kell dolgoznia..(én is ilyen helyen vagyok :lol: de nem akarok éveket várni dolgokra..megveszem és utánna kifizetem, a cégünk kizárt hogy csődbe menjen, hapedig krúgnak, majdnem annyit kell fizetniük mint a hitelem..szóval no para :) )...nem mind1 milyen egyéb "hülységre" költöm el a pénzt?...így is úgyis kidobott egy része, de legalább van egy lakásom, ami nem sokára teljesen az enyém lesz... :lol: és cask az a része lesz "kidobva" amit plusszba ki kell fizetnem.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 Pontosan a hitel nem rosz dolog. Autónál maradva mikor felvettem a hitelt cascot kötöttem rá olyat hogy az első befizetéás után vakartam a fejem hogy ez monek is kellett. De nem bántam meg mivel nyugodtan aludtam éjszaka. A hitel nem volt sok de a casco az elég komoly, viszont legalább ki lett cserélve az első hátsó szélvédő gyárira mivel karcosak voltak, ami a casco felét vissza hozta. De sokan megszívják és ez tény mert fogalmuk sincs mi lesz 1 hónap múlva. és az is igaz minek egy 100 e ft- ot kereső embernek egy 3-5 gurigása autó vagy mondhatnánk 3-4 gurigásra is mert, jó gizdulni. És az ellen példa mikor használtan vesz az ember egy vectrát vagy omegát és első szerviznél rájön hogy bakker ez azért komolyabb mint egy astra minden 2 szer annyiba kerül hozzá. Vagy egy lepukkant visszatekert órájú kinti hulladékot ami rommá volt törve vesz az ember 80 e ft-os nettóval és napnta 30 km t autózik városban. Na ezek szívják meg nem kicsit ha valami gubanc van a verdával és nincs ismerős vagy kapcsolat. Ilyenkor jönnek a jó kis ugy trafók meg az ugy vezérlések. A bankoknak az ilyen embereket kellene megnézni. Budaörsön a reptér mellett van egy autót telep az mind banktól visszavett autó érdemes megnézni mik vannak ott, még google earthon is gyönyörűen látszik hány autó, és az csak 1 banké Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December6, 2008 Megoszt Elküldve December6, 2008 Akkor te is csatlakozol a néha másként nem megy, csak hitellel kategóriához :lol: Egy "új" lakáshoz mindenképp kéne de eddig 1 forint hitelt sem vettem fel tehát nincs tartozásom sehova, amúgy meg el vagyunk ebből ami van csak oda nézek, hogy mire költök és legfőképp mennyit (párom állandóan mondja is, hogy "zs**ó vagyok -én meg: "inkább skót", már csak poénból is felvenném a kockás szoknyát és dj-znék a dudával :) hátha azzal is bejönne egy kis plusz :P ) . Amúgy van egy "örökölt" kertes de míg élnek a nagyősök nem zajgatom őket, azt az akármennyit éljék le nyugodtan. Nem egy álom lenne szinte minden nap arra ébredniük, hogy vakhajnalban (változó 1-3 órakor) indulok melóba. :lol: A casco meg valóban nem egy rossz dolog ha figyelembe veszünk egy esetleges törést csak érdemes körültekintően járni minek ír alá az ember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts