Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Az emberek többsége 20 éves kora után már csak 16kHz körülig hall. Egyetemi labor mérés pár emberrel. Evvan.

a sok gyerek aki úgy hallgatta a sétálómagnót, illetve hallgatja az mp3 lejátszót, hogy te is hallod tőle 10 méterre is...

50 éves korukra meg nagyothalló készülékre lesz szükségük, hogy halljanak valamit.

Megosztás:

a sok gyerek aki úgy hallgatta a sétálómagnót, illetve hallgatja az mp3 lejátszót, hogy te is hallod tőle 10 méterre is...

50 éves korukra meg nagyothalló készülékre lesz szükségük, hogy halljanak valamit.

Meg annak a sok m@rhának is - beleértve engem is - aki autóhifit épít, és ki is használja, amit tud.... :P :D :D

Megosztás:

Meg annak a sok m@rhának is - beleértve engem is - aki autóhifit épít, és ki is használja, amit tud.... B) :P ;)

Én egy másik típusú marha vok: nemtom az autóvezetés és a hifi élményét összehozni. Vagy az egyikre, vagy a másikra figyelek.Hifit csak utasként tudnék autóban hallgatni, de ha már autó, akkor inkább vezetek kis háttérzenével, hírekkel, közlekedési infokkal. :D

Ja, és a csend is egyre ritkábban hallható csoda! :D

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap előtt faterom volt olyan kedves hogy elhagyta az autóm kulcsát. Tudnátok segíteni abban hogy kb mennyiért tudnák pótolni? Mit kell bevinni a márkakereskedőhöz, mert van egy vonalkódom amivel a két kulcs volt anno összefogatva. esetleg ez is kellhet a rendeléshez, mert azt mondták hogy a forgalmi is elég. Nekem az a kulcsom lett oda amiben a távirányító volt :D

Előre is köszi: ha4nz

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap előtt faterom volt olyan kedves hogy elhagyta az autóm kulcsát. Tudnátok segíteni abban hogy kb mennyiért tudnák pótolni? Mit kell bevinni a márkakereskedőhöz, mert van egy vonalkódom amivel a két kulcs volt anno összefogatva. esetleg ez is kellhet a rendeléshez, mert azt mondták hogy a forgalmi is elég. Nekem az a kulcsom lett oda amiben a távirányító volt :D

Nem lesz ócsó....

Megosztás:

Ajajj! Kispolgár 30-32E ért mondta, plusz betanítás. Még ha nem is taníttatom be velük akkor is sok. Vagy én vagyok csóró? Házilag is fel lehet programozni a kulcsot ha még garis az autó? Másik kérdésem: anno beszélgettünk a bicskakulcsokról, azok olcsóbbak lennének ill. azok is taníthatók ajtó zárásra stb?

Megosztás:

sztem a bicska kulcs amit lehet venni utángyártott elég gagyi őszintén a gyári bicska kulcsok is meg szoktak hallni "elég gyorsan". de lehet őket tanítani programozni elvileg. vann a tunning alatt topicja kérdeztem ot embereket meg utána néztem a dolgoknak és nem fogott meg, de jó dolognak tartom amúgy a bicska kulcsot Én kompltt zárat cserélnlk mindennel. Lehet hülyeség lenne de azt tenném. ami nem olcsó. Nem tudod otthon tanítani szerintem ahhoz program kell.

Megosztás:

Sziasztok!

Keresd meg az un.:"CAR PASS" kártyádat.Ezen van egy kód, ami alapján megrendelik neked az új kulcsot.Ha távirányítósat szeretnél, akkor 20 és 30 között fog neked fájni.+ 3000-ért hangolják rá a központi zárra a távirányítót.Ha nagyon zsubrák vagy, akkor lespórolhatod a távirányítót, ez kb 8-10 ezerrel csökkenti a költségeidet.

Jah bicskakulcsot azt hiszem csak H Astrához lehet rendelni.Egyébként az már csak pár ezer forintos különbség lenne a hagyományossal szemben....legalábbis nekem ezt mondta a szaki.

A tanítás pedig laptoppal megy csak.

Megosztás:

sziasztok G tulajok!

Én most szeretnék beszerezni egyet a caravanabbikból. ezzel kapcs mire figyeljek oda? (az általános dolgok nem érdekelnek, azokat meg tudom leszni, inkább a lehetséges rejtett dugihibák kellenének. 16 16v-t keresek elsősorban 98-2000 környékén.)

.... Kecskeméti van esetleg G tulaj?

Köszönet és üdv!

Megosztás:

sztem a bicska kulcs amit lehet venni utángyártott elég gagyi őszintén a gyári bicska kulcsok is meg szoktak hallni "elég gyorsan". de lehet őket tanítani programozni elvileg. vann a tunning alatt topicja kérdeztem ot embereket meg utána néztem a dolgoknak és nem fogott meg, de jó dolognak tartom amúgy a bicska kulcsot Én kompltt zárat cserélnlk mindennel. Lehet hülyeség lenne de azt tenném. ami nem olcsó. Nem tudod otthon tanítani szerintem ahhoz program kell.

Köszi a segítséget csak az a gáz hogy nem tudok zárat cseréltetni mert az igen sokba fájna. Szerintem rendelek egyet távirányítóval aztán max nem eszek. Attól tartok hogy fater a kocsi mellett esett el és másnap mikor visszament a szemüvegét megtalálta de a kulcsot nem. Na aztán hogy milyen emberek vannak a lakótelepen... Csak el ne lopják, biztosítás ide vagy oda cascostól.

Megosztás:

Köszi a segítséget csak az a gáz hogy nem tudok zárat cseréltetni mert az igen sokba fájna. Szerintem rendelek egyet távirányítóval aztán max nem eszek. Attól tartok hogy fater a kocsi mellett esett el és másnap mikor visszament a szemüvegét megtalálta de a kulcsot nem. Na aztán hogy milyen emberek vannak a lakótelepen... Csak el ne lopják, biztosítás ide vagy oda cascostól.

Ha esetleg nem lesz meg a kulcs, akkor lehet, hogy még mindíg olcsóbb egy zárcsere (persze miután tényleg mindent megnéztél és tényleg elveszett a kulcs), mint hogy ellopják. Amit addíg tudsz tenni, hogy beleépítesz valami rejtett áramtalanítókapcsolót, így ha mégis rossz helyre került a kulcs, akkor is a legrosszabb esetben is "csak" feltörik. Persze ez sem 100%, de legalább időt veszítenek a tolvajok vele és, ha olyan helyen állsz, akkor lehet, hogy inkább ott hagyják.

Megosztás:

Ajajj! Kispolgár 30-32E ért mondta, plusz betanítás. Még ha nem is taníttatom be velük akkor is sok. Vagy én vagyok csóró? Házilag is fel lehet programozni a kulcsot ha még garis az autó? Másik kérdésem: anno beszélgettünk a bicskakulcsokról, azok olcsóbbak lennének ill. azok is taníthatók ajtó zárásra stb?

no, testvérem egyet tudnod kell.

A másolt kulcs meg van jelölve.

HAS ellopják az autót, és nem tudod leadni az eredeti kulcsot akkkor casco ide vagy casco oda, de egy rohadt petákot se fogsz látni a biztositótól.

Egyet ne felejts el!

Most valaki zsebébe ott lapul egy kulcs ami indithja az autót. ha felvette a földről akkor tedd össze a két kezedet hogy még megvan az autó.

szóval zárgarnitúra csere kell.

A biztositó valamennyi százalékot átvállal a költségekből, ha cascora csináltatod.

Megosztás:

szóval zárgarnitúra csere kell.

HM.Csak zárcsere?Én speciel egy kezemen meg tudnám számolni hányszor használtam az ajtózárat nyitásra.Max, ha szarakodott a távirányító.Vagy ilyenkor zárcserénél automatikusan áthangolják a központi zárat?

Megosztás:

Köszi a hasznos infókat uhuhu de még lenne egypár kérdésem:

Ha ellopják akkor mindkettő kulcsot be kell mutatnom? A gond ott van hogy a nem távirányítós maradt meg.

Az új zárak plussz minden egyéb költség mennyire rúghat kb.?

Ha kicseréltetem -akár cascora-, akkor az új távirányító nyitja csak a kocsimat és a régi kulccsal semmire sem megy majd az elkövető?

Létezik olyan távirányítós kulcs ami ajtózárásra bekapcsolja a riasztót? Mármint ha később akarom riasztóval felszerelni a kocsit akkor igazából a zár kapcsolja a riasztót és nem a kulcs ha jól tudom?

Addig is köszi mindenkinek a hasznos infókat!

Megosztás:

Az a biztosítót a 2 kulcs érdekli amit szerződés kötéskor "bemutatak" neki. Ez olyan mintha a forgalmita kocsiba hagyod és ellopják a kocsit a biztosító nem fizet, vagy kevesebbet jóval. Régi kulcs kuka az újjal tudsz mindent csinálni. Reteszelésre kapcsol a riasztó ez beállítás kérdése. Új zár nem olcsó sztem telefonon vmelyik opel szakszerviz megmondja neked saacc per kb ra vagy az a tuti ha bemész a casco szerződéseddel és az otteni kollegák elmondanak neked minden fontos infot. nem parásztatásból de minél hamarabb csináld ezt meg mert elvihetik az autót egy szempillantás alatt

Megosztás:

Köszi a hasznos infókat uhuhu de még lenne egypár kérdésem:

Ha ellopják akkor mindkettő kulcsot be kell mutatnom? A gond ott van hogy a nem távirányítós maradt meg.

Az új zárak plussz minden egyéb költség mennyire rúghat kb.? olyan 70-80 körülre rémlik. de ez csak emlék, igazából ki kéne számolni...

Ha kicseréltetem -akár cascora-, akkor az új távirányító nyitja csak a kocsimat és a régi kulccsal semmire sem megy majd az elkövető? mivel más zár lesz benne így nem nagyon. A távirányitót meg lehet törölni...

Létezik olyan távirányítós kulcs ami ajtózárásra bekapcsolja a riasztót? Mármint ha később akarom riasztóval felszerelni a kocsit akkor igazából a zár kapcsolja a riasztót és nem a kulcs ha jól tudom? azt távirányitós autókhoz lehet kapni, ez esetben a tiedhez is, de szerintem ez semmire se jó... ugyanis ha nyitod az autót kikapcsolódik, mert a centrál müködteti.

Addig is köszi mindenkinek a hasznos infókat!

Megosztás:

Az a biztosítót a 2 kulcs érdekli amit szerződés kötéskor "bemutatak" neki. Ez olyan mintha a forgalmita kocsiba hagyod és ellopják a kocsit a biztosító nem fizet, vagy kevesebbet jóval. Régi kulcs kuka az újjal tudsz mindent csinálni. Reteszelésre kapcsol a riasztó ez beállítás kérdése. Új zár nem olcsó sztem telefonon vmelyik opel szakszerviz megmondja neked saacc per kb ra vagy az a tuti ha bemész a casco szerződéseddel és az otteni kollegák elmondanak neked minden fontos infot. nem parásztatásból de minél hamarabb csináld ezt meg mert elvihetik az autót egy szempillantás alatt

vagyis a két eredetit.

vagy ha papirod van róla illetve jelezted nekik hogy van egy másolt kulcsod.

de általában olyankor kikötik a casco kötésnél, hogy csak akkor kötnek veled szerződést, ha zárgarnitúrát cserélsz...

Megosztás:

Ilyenkor mi van az immóval, azaz a kocsiban lévő egységgel (mert ugye az maradt) és a kulcsban lévő transzponderrel ( az meg ment...) , szóval hogy fog ez újra összhangba kerülni egymással az új kulcs esetén?? :D

Szerintem nagyon gyorsan cselekedj, míg megvan az autód: vedd ki az akksit, vagy az AC -reléjét, vagy vmi egyéb fontos dolgot, hogy véletlen se tudják elvinni a gépet!!

Megosztás:

Ilyenkor mi van az immóval, azaz a kocsiban lévő egységgel (mert ugye az maradt) és a kulcsban lévő transzponderrel ( az meg ment...) , szóval hogy fog ez újra összhangba kerülni egymással az új kulcs esetén?? :D

Szerintem nagyon gyorsan cselekedj, míg megvan az autód: vedd ki az akksit, vagy az AC -reléjét, vagy vmi egyéb fontos dolgot, hogy véletlen se tudják elvinni a gépet!!

ki kell törölni a kulcsot a computerből.

ha új a zár, és törölve a kulcs, akkor azzal már semmirese megy...

Megosztás:

Üdv Srácok!

Aktuális tém, ki hogyan oldotta meg az eü dobozának érvényességi idejét, valamint cseréjét, esetleg újratöltését?

Most kérdeztem, gyógyszertárban ha mindened lejárt, és ollód sincs, akkor 3900 kemény magyar forintot kell kipengetn. Cserébe mindened jó lesz, valamint kapsz róla számlát, hogy "Re-Loaded" és így érvényes.

Hallottam ilyen matricás megoldást is, valamikor még blombálták is a dobozokat. De most semmi...

Ez a matricázás, mivel lehet így is kapni boltban, azon van egy érvényességi idő. Amit lehet nemhivatalosan nyomtatni...

Ki hogy csinálja?

Egyébként Tescoba van 900 és 1300 Ft-ér doboz ami jó, csak éppen hiány van....

Megosztás:

Üdv Srácok!

Aktuális tém, ki hogyan oldotta meg az eü dobozának érvényességi idejét, valamint cseréjét, esetleg újratöltését?

Most kérdeztem, gyógyszertárban ha mindened lejárt, és ollód sincs, akkor 3900 kemény magyar forintot kell kipengetn. Cserébe mindened jó lesz, valamint kapsz róla számlát, hogy "Re-Loaded" és így érvényes.

Hallottam ilyen matricás megoldást is, valamikor még blombálták is a dobozokat. De most semmi...

Ez a matricázás, mivel lehet így is kapni boltban, azon van egy érvényességi idő. Amit lehet nemhivatalosan nyomtatni...

Ki hogy csinálja?

Egyébként Tescoba van 900 és 1300 Ft-ér doboz ami jó, csak éppen hiány van....

Én megörököltem a doobozt és tartalmát ( azt hiszem szinte 100%-os ) de hogy mikor volt hitelesítve utoljára azt nem tudom.

Megosztás:

Sziasztok!

Valaki meg tudná nekem mondani ezek közöl melyik ágra koncentráljak, ha azt akarom, hogy a rádió ne felejtse el a beállításait, CD lemez se elölről induljon? LG rádióm van. A régi SWIFT-be be tudtam úgy kötni, hogy mindíg emlékezett mindenre. De az rajz már nincs meg.

Astra Classic II- em van, 1 hónapos. Így van nekem is bekötve, csak a szinek másak.

"A" csatlakozó a tápellátás

A1 Telefon némítás/Mute (ezt a fejegyseg külön vezeteken várja, legalábbis az én fejegységemnél: KENWOOD)

A2

A3

A4 Akku +12 (piros, vastagabb a többinél)

A5 Erősítő (Remote) vagy antenna vezérlés (piros-fehér)

A6 Illumination/Dimmer (zöld-szürke)

A7 Gyújtásvezérelt +12V (fekete)

A8 Föld Akku - (barna, pirostol is vastagabb)

"B" csatlakozó a hangszóróké

B1 Jobb Hátsó + (fehér vezeték a kocsiban)

B2 Jobb Hátsó - (fehér-barna)

B3 Jobb Első + (sárga)

B4 Jobb Első - (sárga-barna)

B5 Bal Első + (kék)

B6 Bal Első - (kék-barna)

B7 Bal Hátsó + (szürke)

B8 Bal Hátsó - (szürke-barna)

Megosztás:

Én megörököltem a doobozt és tartalmát ( azt hiszem szinte 100%-os ) de hogy mikor volt hitelesítve utoljára azt nem tudom.

Gyakorlatilag a dobozban lévő dolgok csomagolásán rajta van a dátum vagy hogy meddig, jó vagy hogy mikor gyártották. Na vagy ameddig jó az a mérvadó, ha gyártási dátum akkor onnantól 5 év.....

Ha le van blombálva és nem látsz bele, nincs kívülről semmi, az már rizikós....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.