opel16v Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 GM-es minősítéssel nem rendelkezik, de szervízkönyv szerint azzal kell rendelkeznie. Szóval nem okoz problémát, ha valami megpurcanik a motorban? Már tegnap kérdeztem, csak nem mertek már olajozott választ adni :huh: Perszepersze :lol: Ahány márkaszervíz, annyiféle olajat használnak ők is cserénél... szerinted mindegyiken megvan a GM minősítés? :D Ez egy olyan "update" dolog, van rajta egy felirat, de ettől még nem jobb, mint a többi kategóriatársa :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 GM-es minősítéssel nem rendelkezik, de szervízkönyv szerint azzal kell rendelkeznie. Szóval nem okoz problémát, ha valami megpurcanik a motorban? Már tegnap kérdeztem, csak nem mertek már olajozott választ adni :huh: Nem az van a szervízkönyvben, hogy ACEA vagy GM-es minősítés kell legyen? Amúgy valószínű nem lesz probléma, de azért kérdezd meg uhuhu-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cett Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Ménem 5W-st vettél? Az kéne bele... :huh: Thx mindekinek a választ. Tudom, hogy 5w30 kéne bele, de olyan nem volt sehol a környéken. Sebaj, majd a 30.000-es kötelezőnél 5w30-ra cserélem le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Thx mindekinek a választ. Tudom, hogy 5w30 kéne bele, de olyan nem volt sehol a környéken. Sebaj, majd a 30.000-es kötelezőnél 5w30-ra cserélem le. 5W40 is ugyanolyan jó, és ezt nem kéne csak úgy váltogatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Nem az van a szervízkönyvben, hogy ACEA vagy GM-es minősítés kell legyen? Amúgy valószínű nem lesz probléma, de azért kérdezd meg uhuhu-t. De igen, az van benne... Nem dől össze a világ, ha a GM minősítés nincs meg, de az ACEA A3 (urambocsáss akár A3-02) meglegyen, de mégjobb, ha az ACEA A3-04 -et tudja. Annyi előnye van a GM-LL-A-025 minősítés meglétének, hogy lényegesen csekélyebb párolgási veszteséget írtak elő, hogy ezzel is elősegítsék az olajfogyasztás csökkentését (emellett magasabb HTHS viszkozitás is tartozik hozzá). GM-LL-A-025 rendszerint 5W-30 vagy 0W-40 viszkozitással párosul ha jól tudom. Hogy őszinte legyek, ennél az olajnál létezik a Castrol kínálatában jobb is....még azt sem mondhatnám, hogy ez a GTX legalább a 10W-40 -esek között jó, mert ott is már inkább elavultnak számít. Csatlakozom az előttem szólókhoz, és én is inkább egy komolyabb minőségű olaj használatát javasolom a srácnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Ja ott lakik melletted egy kartárs, aki tudna olcsón nagyon jó minőségű metabond olajat neked :huh: Abból van 5W40-es, amilyen neked kell, 10100Ft asszem az 5L :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
cett Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Ja ott lakik melletted egy kartárs, aki tudna olcsón nagyon jó minőségű metabond olajat neked :D Abból van 5W40-es, amilyen neked kell, 10100Ft asszem az 5L :D mellettem: hát, én siófokon dolgozom, miskolcon "csak" lakom. :huh: ok, és mit csináljak ezzel? :lol: mindegy, most már marad ez, de tényleg köszönöm a jó tanácsokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 www.opel-infos.de Itt minden megtalálsz. Elég régen tanultam németet, de majd csak elboldogulok. Kösz' a tippet. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hasu Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Sztem nyugodtan önthetsz bele 5w40-et. Egy Z-s új motorhoz inkább az való. Persze az drágább picit. Amúgy a csere ára kb 3-4 ezer körül van, de erről inkább uhuhu tudna nyilatkozni... Már megint "olajoztok"'???? :huh: :lol: :D Z-s új motorba...5W40...csak minőségit..és rendelj neten!!!! Ne az olajon spórolj már!!!!! 3.25 liter!!!!...mennyit spórolsz 5-6 eHUF??? Egy nivósabb szervízben nem is engednék bele önteni a 10W-40-et.... Gondolom az üléshuzaton nem spórolsz.... :D Bocsi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Nem az van a szervízkönyvben, hogy ACEA vagy GM-es minősítés kell legyen? Amúgy valószínű nem lesz probléma, de azért kérdezd meg uhuhu-t. Nem, csak GM minősítést írnak, megnéztem. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 De igen, az van benne... Nem dől össze a világ, ha a GM minősítés nincs meg, de az ACEA A3 (urambocsáss akár A3-02) meglegyen, de mégjobb, ha az ACEA A3-04 -et tudja. Annyi előnye van a GM-LL-A-025 minősítés meglétének, hogy lényegesen csekélyebb párolgási veszteséget írtak elő, hogy ezzel is elősegítsék az olajfogyasztás csökkentését (emellett magasabb HTHS viszkozitás is tartozik hozzá). GM-LL-A-025 rendszerint 5W-30 vagy 0W-40 viszkozitással párosul ha jól tudom. Hogy őszinte legyek, ennél az olajnál létezik a Castrol kínálatában jobb is....még azt sem mondhatnám, hogy ez a GTX legalább a 10W-40 -esek között jó, mert ott is már inkább elavultnak számít. Csatlakozom az előttem szólókhoz, és én is inkább egy komolyabb minőségű olaj használatát javasolom a srácnak. Akkor EZ jobb, vagy sem mint a GM minősítéses olaj? CASTROL MAGNATEC C3 MINŐSÍTÉSE: API SM/CF, ACEA A3/B3/B4, C3, VW 502 00/505 00,MB 229.31 Vagy mennyire jó ez az Astrába? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Üdv. Imy! Fuchs Titan Supersyn Ecoflex 5W30-at próbálj szerezni (e-Bay?). Úgy tudom ezt a Fuchs kifejezetten Opel long-life témához „keverte ki”, és gyárilag is ezzel töltik az újabb generációs Opel-motorokat (http://www.fuchs-europe.de/motorenoele0.html). (Csak, hogy ki ne hűljön az olajozás :huh: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Akkor EZ jobb, vagy sem mint a GM minősítéses olaj? CASTROL MAGNATEC C3 MINŐSÍTÉSE: API SM/CF, ACEA A3/B3/B4, C3, VW 502 00/505 00,MB 229.31 Vagy mennyire jó ez az Astrába? Tökéletesen megfelel :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január7, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Január7, 2008 Sziasztok! Holnap megyek olajcserére. (Még nem kellene, de az első 8.000km után úgy érzem megérdemli a drágaszágom.) Az olajat én viszem hozzá (Castrol GTX 10w-40). Meg tudnátok mondani, általában mennyi szokott így lenni az olajcsere? (szűrő + munkadíj) Előre is köszi, üdv: Cett ne rakjál bele 10w40 est. nem jó bele... ezen ne sporoljjá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Akkor EZ jobb, vagy sem mint a GM minősítéses olaj? CASTROL MAGNATEC C3 MINŐSÍTÉSE: API SM/CF, ACEA A3/B3/B4, C3, VW 502 00/505 00,MB 229.31 Vagy mennyire jó ez az Astrába? Igen, megfelel, ez már sokkal inkább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Üdv. Imy! Fuchs Titan Supersyn Ecoflex 5W30-at próbálj szerezni (e-Bay?). Úgy tudom ezt a Fuchs kifejezetten Opel long-life témához „keverte ki”, és gyárilag is ezzel töltik az újabb generációs Opel-motorokat (http://www.fuchs-europe.de/motorenoele0.html). (Csak, hogy ki ne hűljön az olajozás :huh: ) Jaja :lol: Gyárilag is a FUCHS megy jelenleg. (volt már egy csomó egyébként, nem örökösen a Fuchs szállít első feltöltésre) Szóval ez is tökéletes, ráadásul a GM minősítés is megvan, csak az a baj, hogy magyarországon ha jól tudom csak a hivatalos importőrnél lehet beszerezni, és ott bizony elég drága. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Üdv. Imy! Fuchs Titan Supersyn Ecoflex 5W30-at próbálj szerezni (e-Bay?). Úgy tudom ezt a Fuchs kifejezetten Opel long-life témához „keverte ki”, és gyárilag is ezzel töltik az újabb generációs Opel-motorokat (http://www.fuchs-europe.de/motorenoele0.html). (Csak, hogy ki ne hűljön az olajozás :huh: ) Én a Castrolban bízok, sokat motoroztam, és abba mindig Castrolt vettem, és semmi gondjuk nem volt a motoroknak, jah és azok 10e fölöt is járnak, és alapból 5-7e között. Igaz ott a csereperiódus 6e km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Thx mindekinek a választ. Tudom, hogy 5w30 kéne bele, de olyan nem volt sehol a környéken. Sebaj, majd a 30.000-es kötelezőnél 5w30-ra cserélem le. te jó ég :D ha nem lehet kapni 5w-30at,akkor jó lesz a 10w-40 :huh: ne gyötörd szegény motort :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
cett Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Sziasztok! Köszönettel túlvagyok az olajcserén, köszönöm a támogató javaslatokat. Végül is - részben rátok hallgatva, részben az OpelSió tanácsára - az általuk ajánlott: GM 5w-30 super synthetic (fuel economy longlife, ecoservice) gm-ll-a-025, gm-ll-b-025, acea a3, b3, b4, api sl/cf került bele. (A sok szám jelentését nem ismerem, de kérlek Benneteket, ne is kezdjétek el ismeretni.) Így viszont megmaradt a Castrol Magnatec 10w-40 a3/b3 4l-es olajom. Ha esetleg valaki siófokon tudja hasznosítani, akkor 5.000 forintért bontatlan állapotában megválnék tőle. Ha érdekel valakit, akkor az aláírásomban lévő lapomon ott vannak az elérhetőségeim. Üdv: cett Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 tedd fel ide a keres-kínál topicba :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Sziasztok! Na végre megcsinálták az első lökhárítómat.Nem irigylem a srácot aki belém tolatott mert 1-2 bónusz pontot biztos veszít, mivel 68000Ft volt a fényezés. Azért elég durva összeg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Sziasztok! Na végre megcsinálták az első lökhárítómat.Nem irigylem a srácot aki belém tolatott mert 1-2 bónusz pontot biztos veszít, mivel 68000Ft volt a fényezés. Azért elég durva összeg. Én eddig 2x fényeztettem első lököst: 1.x amikor felraktam a coupe lököst a caravanra 2.x amikor nekemtolattak Ha jól emlékszem mindkét alkalommal valahol 17-25.000. Ft között volt maga a fényezés... Igaz nem márkaszervízben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Sziasztok! Na végre megcsinálták az első lökhárítómat.Nem irigylem a srácot aki belém tolatott mert 1-2 bónusz pontot biztos veszít, mivel 68000Ft volt a fényezés. Azért elég durva összeg. egy sima fényezés 68? Amugy kicseréltettem volna, mertha elakarod adni akkor nem elöny a festett lökháritó. Vagy annyira profi, mint a gyári? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Ezt a fényezést a Schillernél csinálták ,és ezek vannak a számlán: -Munkadíj:9300Ft -Fényezés előkészítés:16309Ft -Fényező munkadíj:6990Ft Anyagfelhasználás: -Apróanyag:93,60Ft -Tömités fényszoró alatt astg:4,687Ft -Fényezőanyag:31,036Ft Ez így 68416Ft .A lökhárítót úgy megcsinálták, mintha akkor jött volna ki a gyárból.A hapsi azt mondta hogy még az sem tudná megmondani hogy újra van fényezve ,aki szaki a témában.Meg azt is hogy eleve a műanyagon nem lehet (vagy legalább is ponntosan)rétegvastagságot mérni.Amúgy a lökháríton egy 5 cm -es darabon jött le a festék amikor nekem jöttek ,tehát még törés sem volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 -Fényezőanyag:31,036Ft Ennyiből nekem az egész omegára megvolt a festék :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts