Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Pedig még Használati útmutató is van a google-hoz. :P

:cry: :D ;) :P

Nem úgy értettem, az olajakról konkrét adatokat nem találtam sehol, meg akartak mutatni egy barátomnak.

:DDDDDDD Ami az adatlapokon van annál egy kicsit több kellene, hogy hiteles méréseket feltételezve véleményt mondjon.

Azt én is megtaláltam, hogy űrtechnika..... :(

Megosztás:

most ezt nem értem. Mi az ami kevés adatban?

A Termékek - Metabon olajok pont alatt akármelyikre rákkattanva hasonlóan részletes adatok jönnek elő:

pl. 5w30-as

"Specifikációk, osztályba sorolások:

-ACEA 2004 A3/B4 -VW 504.00/507.00 és 503.01

Jellemző adatok:

Viszkozitás 40°C-on: 71,2 mm2/s (cSt)

Viszkozitási index: 161

Viszkozitás 100°C-on: 11,80 mm2/s (cSt)

Lobbanáspont, Cleveland: 234°C

Dermedéspont: -45°C

B.N.: 5,8 mgKOH/g

Származás:

Belgium "

Ez nekem még sok is. Vagy milyen méréseket keresel?

Megosztás:

Film a gépes mérésről:

http://www.metabond.hu/upload/video/gepes_bemutato_hi.wmv

És ez nem trükkfelvétel, mielőtt jó magyar szokás szerint fikázzuk. :P

Ezt a mérést már én is megcsináltam személyesen, sőt, külön mértük a metabond speed

olajat is egy ugyanolyan adatokkal rendelkező texaco olaj ellenében, és hát mondanom

se kell, melyik volt lényegesen jobb :(

Megosztás:

most ezt nem értem. Mi az ami kevés adatban?

A Termékek - Metabon olajok pont alatt akármelyikre rákkattanva hasonlóan részletes adatok jönnek elő:

pl. 5w30-as

"Specifikációk, osztályba sorolások:

-ACEA 2004 A3/B4 -VW 504.00/507.00 és 503.01

Jellemző adatok:

Viszkozitás 40°C-on: 71,2 mm2/s (cSt)

Viszkozitási index: 161

Viszkozitás 100°C-on: 11,80 mm2/s (cSt)

Lobbanáspont, Cleveland: 234°C

Dermedéspont: -45°C

B.N.: 5,8 mgKOH/g

Származás:

Belgium "

Ez nekem még sok is. Vagy milyen méréseket keresel?

Szia,

ennél jóval részletesebb, mindenre kiterjedő adatok kellenének ahhoz, hogy kőolajipari-vegyészmérnök barátom véleményt mondjon a termékről. AZonban ennél többet én sem találtam sem itt, sem a német oldalon. Sajnos egyelőre a labormérés nem fog összejönni, elég szigorúak a szabályok a MOL-Lub-nál.... :(

Pedig ha tényleg olyan jó, az engem is meggyőzött volna.

Megosztás:

Film a gépes mérésről:

http://www.metabond.hu/upload/video/gepes_bemutato_hi.wmv

És ez nem trükkfelvétel, mielőtt jó magyar szokás szerint fikázzuk. :P

Ezt a mérést már én is megcsináltam személyesen, sőt, külön mértük a metabond speed

olajat is egy ugyanolyan adatokkal rendelkező texaco olaj ellenében, és hát mondanom

se kell, melyik volt lényegesen jobb :(

Szia,

elég sok kérdést vetett fel bennem a videofilm. Én elhiszem, amit mondasz, és elhiszem amit a videofelvételen láttam, de megfogalmazódott bennem néhány kérdés.

Az elsőt a Metabondot használókhoz intézném: Mennyit fogyaszt a kocsi? Változott valami?

A vide alapján ugyanis a normál motorolajéhoz képest 10-szeres terhelés esetén sem változott a motor teljesítményfelvétele, tehát a terhelés növekedésével az ampermérő gyakorlatilag az üresjárati teljesítményfelvételt mutatta. Ez számomra azt jelenti, hogy gyakorlatilag súrlódás és egyéb ellenállás nélkül futott az a bizonyos két fém egymáson.

Ebből pedig az következik, hogy akkor egy motorban sem kell veszteségekkel számolni (normál üzemben) (legalábbis ami a súlódásból adódik). Drasztikus fogyasztáscsökkenést kell, hogy adjon a metabond használata.

A másik kérdésem:

Hangsúlyozza, hogy a metabond alapja egy kiváló minőségű motorolaj, anélkül mit sem ér.

Na most akkor? A Metabond olajokban miért nincs benne alapból az adalék? Hogy külön kelljen megvenni? Vagy azért nincs benne, mert az olaj nem a legjobb választás metabond-adalék használatához?

Csak egyszer győzne meg valaki úgy, hogy semmi kétség nem merülne fel bennem, én lennék a Metabond magyarországi terjesztője.

A másik, amit nem értek, ha ez tényleg igaz, akkor a metabond a világ megmentője kell, hogy legyen, a veszteségek csökkentéséből adódó károsanyagkibocsátás-csökkenés miatt. Miért nem reklámozzák? Az összes olajtársaságot rombadönthetnék vele. Vagy mi lehet a titkuk? A világon egyetlen más cég sem képes ilyen terméket előállítani? Akkormeg főleg mindenkit lealázhatnának vele. Miért nem teszik? Tudnak valamit, amit mi nem? Lehet, hogy a súrlódás-csökkentés nem minden? Lehet, hogy van valami egyéb hatása is, ami valójában káros? Miért nem ezt használja akkor minden autógyár első feltöltésre, főleg hogy nem is drága? Nemsokára kiélezett széndioxid-kibocsátás csökkentési verseny kezdődik az új EU szabályok miatt. A metabond lehet az autógyárak megmentője. Miért nem kapnak az alkalmon? Miért nem kaptak már régen az alkalmon?

E termék segítségével a járműipartól kezdve az energia-iparig minden erőműben, járműben gyakorlatilag súrlódási veszteség nélküli üzem valósulhatna meg. Ez az egész világnak 15-20% energiamegtakarítást jelentene. Ami már egy komoly mennyiség.

Megosztás:

Kábé ugyanezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem az ampermérőt bámulva!Meg az,hogy az a 9250Huf nem a világ kipróbálni de mi van ha mégsem hozza az elvárásokat nekem?A beépülő anyagot nem tudom eltávolítani... Mindenképp egy független felhasználó tapasztalatai győznének meg.Aki azért használta már többszázezer km-t igy az autót.Az motorolaj árai szimpatikusak mert megeggyeznek nagyjából az általam eddig használt olajéval. (Castrol Txt 5w40) De vajon mi különbség a Top és a Pdtdi olaj közt.Nekem a Cdti motorba jobb lenne a Pdtdi?

Megosztás:

Jobb nem lévén, én próbálok válaszolni akkor a kérdéseidre, mint sok éve metabond felhasználó (elég

széles területen :( ).

Az elsőt a Metabondot használókhoz intézném: Mennyit fogyaszt a kocsi? Változott valami?

A vide alapján ugyanis a normál motorolajéhoz képest 10-szeres terhelés esetén sem változott a motor teljesítményfelvétele, tehát a terhelés növekedésével az ampermérő gyakorlatilag az üresjárati teljesítményfelvételt mutatta. Ez számomra azt jelenti, hogy gyakorlatilag súrlódás és egyéb ellenállás nélkül futott az a bizonyos két fém egymáson. Ebből pedig az következik, hogy akkor egy motorban sem kell veszteségekkel számolni (normál üzemben) (legalábbis ami a súlódásból adódik). Drasztikus fogyasztáscsökkenést kell, hogy adjon a metabond használata.

A mai otto-motoroknál a súrlódási veszteség az összveszteségek viszonylag kicsi hányada. Ezért óriási változást nem okoz

ennek a veszteségnek a drasztikus csökkenése az összképben. Viszont az én tapasztalatom is az, és sokan mondták már

az általam ismert felhasználók közül, hogy tényleg csökkent nagy átlagban 0.5-1L-t az átlagfogyasztás. Viszont sokkal

látványosabb dolgok is bizonyítják a súrlódási veszteség drasztikus csökkenését: pl azt mindenki megfigyelheti, hogy

sokkal egyenletesebb az alapjárat, miután metabond adalékkal kezeli valaki a motort. De engem pl a versenyautón

meg is szivatott először, ugyanis az új motor összerakása után került bele a metabond olaj és adalék, aztán szedtük

szét utána az olajtermosztátot, mert nem nyitott ki az olajhűtő felé. Aztán meg néztünk nagyot, mert semmi baja nem

volt. Egész egyszerűen az volt a "baj", hogy nem melegedett fel az olaj üzemi hő fölé a motor bejáratása alatt, pedig

előző évben állandóan ment az olajhűtő (valvoline olaj, adalékok nélkül), etapon is.

Hangsúlyozza, hogy a metabond alapja egy kiváló minőségű motorolaj, anélkül mit sem ér.

Na most akkor? A Metabond olajokban miért nincs benne alapból az adalék? Hogy külön kelljen megvenni? Vagy azért nincs benne, mert az olaj nem a legjobb választás metabond-adalék használatához?

A metabond olaj alapja az elf olaj. Két dolog miatt nincs benne a polikerámiás adalék alapból:

- mert egyéni döntés kérdése, ki akarja alkalmazni

- mert több mint duplájára növelné alapból az árát, ami miatt eladhatatlan lenne a mai piacon

Egyébként minőségileg ez az egyik legjobb olaj, ezt állíthatom. Sok márka sok típusát próbáltam már

az évek során, és kiemelkedő különbséget adott azokhoz képest nálam ez az olaj.

A másik, amit nem értek, ha ez tényleg igaz, akkor a metabond a világ megmentője kell, hogy legyen, a veszteségek csökkentéséből adódó károsanyagkibocsátás-csökkenés miatt. Miért nem reklámozzák? Az összes olajtársaságot rombadönthetnék vele. Vagy mi lehet a titkuk? A világon egyetlen más cég sem képes ilyen terméket előállítani? Akkormeg főleg mindenkit lealázhatnának vele. Miért nem teszik? Tudnak valamit, amit mi nem? Lehet, hogy a súrlódás-csökkentés nem minden? Lehet, hogy van valami egyéb hatása is, ami valójában káros? Miért nem ezt használja akkor minden autógyár első feltöltésre, főleg hogy nem is drága? Nemsokára kiélezett széndioxid-kibocsátás csökkentési verseny kezdődik az új EU szabályok miatt. A metabond lehet az autógyárak megmentője. Miért nem kapnak az alkalmon? Miért nem kaptak már régen az alkalmon?

Meglepődnél, ha tudnád, mennyi alkalmazási területen van nagy sikere. :D

Nem kell ehhez agyonreklámozni, mint a mosóporokat, mert "tapasztalati" úton terjed. Az ára is azért ilyen alacsony

a minőségéhez képest, mert nincs rajta a sok kereskedő által rárakott háromszámjegyű százalékos árrés, és az egyéb

marketingköltségek sem terhelik. Aki használja, általában ajánlja másoknak is, és ez talán jobb reklám is. ;)

Az meg nagy naívságra vall (már ne haragudj :P ), hogy azt hiszed, az autógyártóknak az az érdeke, hogy elmenjen

az autód félmillió km-t. :P Meg aztán amíg egy-egy vezetéket spórolnak ki a vezetékkötegből, mondván, így olcsóbb

lehet az autó, addig ne várj többezres adalékot az olajba tőlük :cry:

Megosztás:

Kábé ugyanezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem az ampermérőt bámulva!

Arra egyébként én is kíváncsi lennék, hogy egy eddig metabondot nem látott autót padon

le kéne mérni, majd a motorba is metabond olaj+adalék, és a váltóba is ugyanez, csak a

váltóhoz ajánlott adalékkal és olajjal. Aztán megint megmérni padon egy kis járatás után

(74fok felett kezd először beépülni a polikerámiás adalék). Szerintem látható különbség

lenne a teljesítménygörbében :cry: Sajnos ezt a mérést megfinanszírozni nem tudom, de

ha valaki beszáll ebbe, az olajat ingyen biztosítom :P

vajon mi különbség a Top és a Pdtdi olaj közt.Nekem a Cdti motorba jobb lenne a Pdtdi?

Ezt sajnos még én sem tudom. :(

Megosztás:

Szia,

elég sok kérdést vetett fel bennem a videofilm. Én elhiszem, amit mondasz, és elhiszem amit a videofelvételen láttam, de megfogalmazódott bennem néhány kérdés.

mivel a kocsin elég komplex ez a veszteség dolog, így csak a moci súrládásának csökkentése nem fog egyből hatalmas változást hozni. Mint ahogy azt Gabi is írta, ha váltóban, mindenben használjuk a metabondot, akkor talán.

Na meg a motorban elég sok energia hő formájában távozik, és nem feltétlen a súrlódásból.

Kábé ugyanezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem az ampermérőt bámulva!Meg az,hogy az a 9250Huf nem a világ kipróbálni de mi van ha mégsem hozza az elvárásokat nekem?A beépülő anyagot nem tudom eltávolítani... Mindenképp egy független felhasználó tapasztalatai győznének meg.Aki azért használta már többszázezer km-t igy az autót.Az motorolaj árai szimpatikusak mert megeggyeznek nagyjából az általam eddig használt olajéval. (Castrol Txt 5w40) De vajon mi különbség a Top és a Pdtdi olaj közt.Nekem a Cdti motorba jobb lenne a Pdtdi?

Ha nem a világ kipróbálni a 9250, akkor nem értem, hogy miért nem próbáltad még ki? Vagy mégsem olyan olcsó?

szerintem hosszú távon, amikor esetleg 15 év alatt 1x vesz az ember új autót, igenis kifizetődő lehet, hogy mondjuk 0 km-es korától jóval csökken a kopás.

Gabi függetlenként kezdte felhasználni, és a kedvező tapasztalat miatt kezdett vele foglalkozni, na meg mert neki a versenygépbe ebből olaj fog kerülni, mivel neki úgy adják a járandóságát.

Én meg Gabi tapasztalatai után kezdtem használni, és a családban lévő pár autó metabondozása után, a kedvező tapasztalatok miatt kezdtem vele foglalkozni.

Megosztás:

mivel a kocsin elég komplex ez a veszteség dolog, így csak a moci súrládásának csökkentése nem fog egyből hatalmas változást hozni. Mint ahogy azt Gabi is írta, ha váltóban, mindenben használjuk a metabondot, akkor talán.

Na meg a motorban elég sok energia hő formájában távozik, és nem feltétlen a súrlódásból.

Ha nem a világ kipróbálni a 9250, akkor nem értem, hogy miért nem próbáltad még ki? Vagy mégsem olyan olcsó?

szerintem hosszú távon, amikor esetleg 15 év alatt 1x vesz az ember új autót, igenis kifizetődő lehet, hogy mondjuk 0 km-es korától jóval csökken a kopás.

Gabi függetlenként kezdte felhasználni, és a kedvező tapasztalat miatt kezdett vele foglalkozni, na meg mert neki a versenygépbe ebből olaj fog kerülni, mivel neki úgy adják a járandóságát.

Én meg Gabi tapasztalatai után kezdtem használni, és a családban lévő pár autó metabondozása után, a kedvező tapasztalatok miatt kezdtem vele foglalkozni.

Oké-oké,nem is azt gondoltam hogy üzleti érdekből kamuztok!! :( Most épp félperiódusban vagyok két olajcsere közt,a márciusi olajcserénél asszem Top-ot rendelek (vagy Pdtdi-t ha valaki meggyőzne hogy az jobb) Érdemes félig használt olajba is belerakni a C vagy M adalékot? 15e km-t futott,30e-nél cserélem.

Megosztás:

Jobb nem lévén, én próbálok válaszolni akkor a kérdéseidre, mint sok éve metabond felhasználó (elég

széles területen :( ).

A mai otto-motoroknál a súrlódási veszteség az összveszteségek viszonylag kicsi hányada. Ezért óriási változást nem okoz

ennek a veszteségnek a drasztikus csökkenése az összképben. Viszont az én tapasztalatom is az, és sokan mondták már

az általam ismert felhasználók közül, hogy tényleg csökkent nagy átlagban 0.5-1L-t az átlagfogyasztás. Viszont sokkal

látványosabb dolgok is bizonyítják a súrlódási veszteség drasztikus csökkenését: pl azt mindenki megfigyelheti, hogy

sokkal egyenletesebb az alapjárat, miután metabond adalékkal kezeli valaki a motort. De engem pl a versenyautón

meg is szivatott először, ugyanis az új motor összerakása után került bele a metabond olaj és adalék, aztán szedtük

szét utána az olajtermosztátot, mert nem nyitott ki az olajhűtő felé. Aztán meg néztünk nagyot, mert semmi baja nem

volt. Egész egyszerűen az volt a "baj", hogy nem melegedett fel az olaj üzemi hő fölé a motor bejáratása alatt, pedig

előző évben állandóan ment az olajhűtő (valvoline olaj, adalékok nélkül), etapon is.

A metabond olaj alapja az elf olaj. Két dolog miatt nincs benne a polikerámiás adalék alapból:

- mert egyéni döntés kérdése, ki akarja alkalmazni

- mert több mint duplájára növelné alapból az árát, ami miatt eladhatatlan lenne a mai piacon

Egyébként minőségileg ez az egyik legjobb olaj, ezt állíthatom. Sok márka sok típusát próbáltam már

az évek során, és kiemelkedő különbséget adott azokhoz képest nálam ez az olaj.

Meglepődnél, ha tudnád, mennyi alkalmazási területen van nagy sikere. ;)

Nem kell ehhez agyonreklámozni, mint a mosóporokat, mert "tapasztalati" úton terjed. Az ára is azért ilyen alacsony

a minőségéhez képest, mert nincs rajta a sok kereskedő által rárakott háromszámjegyű százalékos árrés, és az egyéb

marketingköltségek sem terhelik. Aki használja, általában ajánlja másoknak is, és ez talán jobb reklám is. :P

Az meg nagy naívságra vall (már ne haragudj :P ), hogy azt hiszed, az autógyártóknak az az érdeke, hogy elmenjen

az autód félmillió km-t. :P Meg aztán amíg egy-egy vezetéket spórolnak ki a vezetékkötegből, mondván, így olcsóbb

lehet az autó, addig ne várj többezres adalékot az olajba tőlük :cry:

Szia,

ezt nem teljesen értem. Azt írod, csökkent átlag 0,5-1 literrel a fogyasztás. Ha nem a súrlódási veszteség csökkenésétől, akkor mitől csökkent ennyit? Ez elég jelentős csökkenés pedig. Valóban, ha csak a motort nézzük, akkor a súrlódási veszteség kevés a hő formájában eltávozó energiához képest. Főleg, mivel egy üzemmeleg motorban normál üzemben szinte teljes egészében folyadék-súrlódás van.

De akkor mitől csökkent a fogyasztás? Az olaj kisebb erőt fejtene ki az alkatrészek mozgása ellen? Ez nem lenne újdonság, ezek lennének az alacsony HTHS viszkozitású, könnyű-futású olajak. Szinte minden márkánál megtalálható ilyen termék.

Szóval akkor mi lehet az oka a fogyasztáscsökkenésnek, ha nem a súlódási veszteségek csökkenése?

Gondolom a légellenállást nem csökkenti..... :D

na a hülyeséget félretéve, most már lassan rászánom magam, és veszek a fűnyíróba. Ott mutassa meg mit tud. Léghűtéses, ha nem melegszik úgy, azt rögtön észre fogom venni. Az lesz a labor.

Megosztás:

ezt nem teljesen értem. Azt írod, csökkent átlag 0,5-1 literrel a fogyasztás. Ha nem a súrlódási veszteség csökkenésétől, akkor mitől csökkent ennyit? Ez elég jelentős csökkenés pedig.

Szóval akkor mi lehet az oka a fogyasztáscsökkenésnek, ha nem a súlódási veszteségek csökkenése?

Én ezt arra értettem, hogy ez az elérhető maximális fogyasztáscsökkenés szerintem a súrlódás drasztikus

csökkentésével. Vagyis nem kell arra gondolni, hogy felére esik a fogyasztás az adalékok használatával. :D

na a hülyeséget félretéve, most már lassan rászánom magam, és veszek a fűnyíróba. Ott mutassa meg mit tud. Léghűtéses, ha nem melegszik úgy, azt rögtön észre fogom venni. Az lesz a labor.

Mint mondtam, én elég széles körben használom. Kölcsönzős gépeinkben is, amikben négyütemű egyhengeres

honda motorok vannak, 125-380ccm méretben. Azokban is látványos változást hozott a használata. Az egyik

jó dolog, hogy nem kell a szigorított 40 órás csereintervallumot tartanunk, elég a 100 órás normál is. A gyári

ajánlású Aral és Shell olajokkal ez nem volt elérhető. Másik jó dolog, hogy pl a 2 éve már selejtezés határán

mozgó egyik aggregátorunk azóta is üzemel vígan (két éve lett váltás a metabondra). ;) Ez azért nagy dolog,

mert a benzinmotoros gépek nem szokták megélni nálunk a 4-5 évet (és ez már két éve annyi volt). :(

Kíváncsian várom, hogy a többi gépnél is ennyire megnyúlik-e az élettartam (hacsak el nem lopják mindet,

mert sajnos mostanság csúnya idők járnak ilyen szempontból :cry: ), azok közül is sok most éri el ezt a

korhatárt (és lekopogom, elég jó állapotban vannak :P ).

Megosztás:

Én ezt arra értettem, hogy ez az elérhető maximális fogyasztáscsökkenés szerintem a súrlódás drasztikus

csökkentésével. Vagyis nem kell arra gondolni, hogy felére esik a fogyasztás az adalékok használatával. :D

Mint mondtam, én elég széles körben használom. Kölcsönzős gépeinkben is, amikben négyütemű egyhengeres

honda motorok vannak, 125-380ccm méretben. Azokban is látványos változást hozott a használata. Az egyik

jó dolog, hogy nem kell a szigorított 40 órás csereintervallumot tartanunk, elég a 100 órás normál is. A gyári

ajánlású Aral és Shell olajokkal ez nem volt elérhető. Másik jó dolog, hogy pl a 2 éve már selejtezés határán

mozgó egyik aggregátorunk azóta is üzemel vígan (két éve lett váltás a metabondra). ;) Ez azért nagy dolog,

mert a benzinmotoros gépek nem szokták megélni nálunk a 4-5 évet (és ez már két éve annyi volt). :(

Kíváncsian várom, hogy a többi gépnél is ennyire megnyúlik-e az élettartam (hacsak el nem lopják mindet,

mert sajnos mostanság csúnya idők járnak ilyen szempontból :cry: ), azok közül is sok most éri el ezt a

korhatárt (és lekopogom, elég jó állapotban vannak :P ).

Szia,

persze én sem a fogyasztás felére esésére gondoltam, de azért nekem 1 liter az már drasztikus. Én az enyémmel 6 liter körül járok, ha leesne 5-re az elég drasztikus már szerintem.

Na, most már majd tényleg kipróbálom a fűnyíróban, eldöntöttem. Majd írok, ha lesz valami. (nem tudom pontosan mikor, lehet csak tavasszal szedem elő a gépet)

Megosztás:

Hát jó is lenne, ha télen is füvet kéne nyírni... :(

Neked biztos nem lesz 1L fogyicsökkenés... százalékos arányban kell nézni, tehát 1L-t pl olyantól

hallottam akinek előtte 10-12-es átlagfogyija volt egy omegában. A saját adataimat nem tartom ilyen

szempontból mérvadónak, mert elég vegyesen használom a gépet, korrekt tanulság nem jön belőle,

van hogy 7,5L-t eszik az omi, van hogy 12-t :P

De a kb 250000km-es motor gyári adatokkal ment át minap a zöldkártya vizsgálaton :cry:

Megosztás:

Hát jó is lenne, ha télen is füvet kéne nyírni... :(

Neked biztos nem lesz 1L fogyicsökkenés... százalékos arányban kell nézni, tehát 1L-t pl olyantól

hallottam akinek előtte 10-12-es átlagfogyija volt egy omegában. A saját adataimat nem tartom ilyen

szempontból mérvadónak, mert elég vegyesen használom a gépet, korrekt tanulság nem jön belőle,

van hogy 7,5L-t eszik az omi, van hogy 12-t :P

De a kb 250000km-es motor gyári adatokkal ment át minap a zöldkártya vizsgálaton :D

:cry::D:D:D:D

Megosztás:

Mindenkitől elnézést, nem akartam ilyen heves vitát a Metabond körül.

Ha már itt tartunk én is hozzá szólnék :

Szerintem egy termék molekuláris összetevői és szerkezeti struktúrája alapján nem hiszem, hogy messzemenő és végérvényes kijelentéseket lehet tenni, kicsit korlátolt látásmódra vall csak ez alapján kategórikusan kijelenteni, hogy jó vagy sem (nem akarok ezzel senkit megbántani) az adott termék.

Biztos ez is sokat elárul róla, lehet ezek alapján besorolni és minősíteni, de végsoron a döntő a gyakorlati alkalmazás és annak során megtapasztalt benyomások és tapasztalatok.

Ha használod úgy is eldől előbb-utóbb, hogy az neked jó e vagy sem, azaz milyen tapasztalatokat szerzel róla.

Ez szerencsés esetben egybe is eshet a laboratóriumi körülmények között tesztelt eredményekkel és ígéretekkel.

Nem akarok senkin oldalára állni, de ha vki tapasztalatból és tartós hosszú használat után tesz olyan kijelentést, hogy az a vmi szerinti jó vagy sem, nos azt gondolom eléggé hitelesnek tekinthető, hiszen van vmi személyes élmény és tapasztalat amikor ezt állítja.

Ilyen tapasztalatot egyetlen boltban sem fogsz kapni, nem azt állítom hogy annak a vkinek igaza van, de lehet egy közel biztos kiindulópont ami adott esetben segíthet is.

A Metabondtól nagy ostobaság csodákat várni a szó szoros értelmében főleg egy agyontuningolt, lestrapált és a végletekig széthajtott ótvar motornál, de valószínű normális esetben nagyban hozzájárul egy motor élettartamának a megnöveléséhez, felesleges drága kiadások elkerüléséhez.

És ez a kicsi semmiség néha nagyon sokat is jelenthet egy fém - a fémen mozgó szélsőséges erő és hőviszonyoknak kitett motornak neveztt valaminek.... :(

Megosztás:

Rolettivel messzemenőkig egyetértek. Amikor én elkezdtem használni a metabondot, akkor azt se

tudtam mi ez, csak a kezembe nyomtak 1-1 flaskát, próbáljam ki. És az eredményét már mindenki

tudja. :(

Azt én is szoktam mondani, hogy ez nem csodaszer, nem javít hidrotőkét, kopott csapágyat,

nagy kartergázt... nem utólagos megoldás. :P Egyrészt megelőző intézkedés, másrészt minőségi

kenés, amit más kenőanyagok közül csak nagyon kevés ér utol szerintem. Ha az árkategóriát nézzük,

akkor abban mindenképpen messze verhetetlen.

Szerintem egyébként ez nem vita, én pl kérdésekre válaszoltam inkább :cry:

Megosztás:

Tudja vki pontosan, hogy mekkora ablaktőrlő lapát való a G Astrához előre ill. hátra?

Illetve a két első egyforma vagy nem?

Milyen normális minőségű lapát való hozzá?

Azt vettem észre, hogy ha már csak éppen nedves az ablak akkor nem töröl simán, hanem remeg és ugrál a felületen, nem tom. eldönteni hogy rossz -e a lapát, vagy nem megfelelő a szorító erő.

H Astra lapátot (amelyben már nincs fém, nem tudom a pontos elnevezését) át lehet tenni csak úgy simán?

Megosztás:

Tudja vki pontosan, hogy mekkora ablaktőrlő lapát való a G Astrához előre ill. hátra?

Illetve a két első egyforma vagy nem?

Milyen normális minőségű lapát való hozzá?

Azt vettem észre, hogy ha már csak éppen nedves az ablak akkor nem töröl simán, hanem remeg és ugrál a felületen, nem tom. eldönteni hogy rossz -e a lapát, vagy nem megfelelő a szorító erő.

H Astra lapátot (amelyben már nincs fém, nem tudom a pontos elnevezését) át lehet tenni csak úgy simán?

Az elsők nem egyformák, de minden normális helyen meg tudjál neked mondani milyen méret való hozzá(jobb/bal - 475/500)....és lehet kapni már fém nélkülit minden típushoz.... :(

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.