Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok!

Tegnap vettem át az új 5 ajtós 1.6-os G Astrámat. 14 éves 1.2-es B Corsám után egy igazi vadállat. A kocsi hátsó ablakát beborító, a márkakereskedő által kedvesen odaragaszott Opel Kukutyin matricát milyen módszerrel lehetne szakszerűen letávolítani? Próbáltam egyszerűen lehúzni azt a vackot, de már az O betűnél visszasimítottam inkább, mert a betűk anyagát adó fehér festék csak részben távozott a szélvédőről. Nem akarok évekig ingyen reklámfelületet biztosítani a kereskedőnek, de ez a szemét matrica most kifogott rajtam. Van valakinek ötlete, hogy lehetne könnyen, esztétikus végeredménnyel eltávolítani?

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap vettem át az új 5 ajtós 1.6-os G Astrámat. 14 éves 1.2-es B Corsám után egy igazi vadállat. A kocsi hátsó ablakát beborító, a márkakereskedő által kedvesen odaragaszott Opel Kukutyin matricát milyen módszerrel lehetne szakszerűen letávolítani? Próbáltam egyszerűen lehúzni azt a vackot, de már az O betűnél visszasimítottam inkább, mert a betűk anyagát adó fehér festék csak részben távozott a szélvédőről. Nem akarok évekig ingyen reklámfelületet biztosítani a kereskedőnek, de ez a szemét matrica most kifogott rajtam. Van valakinek ötlete, hogy lehetne könnyen, esztétikus végeredménnyel eltávolítani?

Esetleg hajszárítós módszer. Nekem eddig mindig bevált ilyen ragacsok eltávolításánál.

Megosztás:

Sziasztok!

A benzin mindíg kíváló az ilyesmire, az meg talán akad a tankban is. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Szia!

Gratulálok az új autódhoz! Sok balesetmentes km-ert Neked! Én ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy előre jeleztem, nem szeretnék matricát az autón. Shol. :lol: Tudom, nem vigasztal ez már Téged, de a denszesz jó megoldás lehet. Illetve visszamész és elkezdesz alkudozni, hogy kompenzáljanak valamivel, amire éppen szükséged lehet...A reklám pénzbe kerül és mivel ráragasztották ezért jár(na) Neked "kártérítés" fizettség. Joilag jár, hiszen nem kényszeríthet, hogy reklámozd INGYEN!

Jelige: Nincs ingyen ebéd! :lol:

Üdv.:

Krisztián

Megosztás:

ami viszont teljesen szubjektív észrevétel (mert ugye jórészt ezt én befolyásolom :lol:),hogy a fékem elég erősen kopik. 29e km van benne,de a betét sztem jövő tavasz-nyár eleje körül csereérett lesz.

nektek van ilyesfajta tapasztalatotok?

a fékhatással semmi bajom,erős,jól adagolható

céges Peugeot parner 25ezret bírt úgy hogy már vason volt....A szervíbe nem akarták elhinni.A tárcsa jó esetben max 50e bír ki nálam.....

A GSi-be meg 15e km egy betét garnitúra.Szerintem ez sofőr függö :lol:

Megosztás:

Szia!

Gratulálok az új autódhoz! Sok balesetmentes km-ert Neked! Én ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy előre jeleztem, nem szeretnék matricát az autón. Shol. :lol: Tudom, nem vigasztal ez már Téged, de a denszesz jó megoldás lehet. Illetve visszamész és elkezdesz alkudozni, hogy kompenzáljanak valamivel, amire éppen szükséged lehet...A reklám pénzbe kerül és mivel ráragasztották ezért jár(na) Neked "kártérítés" fizettség. Joilag jár, hiszen nem kényszeríthet, hogy reklámozd INGYEN!

Jelige: Nincs ingyen ebéd! :lol:

Üdv.:

Krisztián

Köszönöm, viszont gratula Neked is az új szerzeményhez!

Sajnos én későn kapcsoltam, mire eszembe jutott már rajt volt a fél hátsó szélvédőt bebortó matrica. Nem értem hogy gondolták ezt, akadályozza a kilátást és nem is túl esztétikus.

Viszont sikerült leszedni!

Kint napozott a parkolóba a kicsike amíg én dolgoztam, jól megsütötte a nap a hátsó felét. Indulás előtt tettem még egy próbát a matricával és ekkor valami csoda folytán nyom nélkül el tudtam távolítani. Még a tegnapi festékfoszlányok is visszagyógyultak a ragacsra.

Mindenkinek köszönöm a jó ötleteket!

Megosztás:

Sziasztok!

Tudtok esetleg javasolni megbízható, korrekt szerelőműhelyt, aki(k) szerelnek rablásgátlós riasztós csodát a gépbe? Hó vége felé, illetve nov elején aktuális lenne a dolog.

Dióhéjban olyat szeretnék, ami rablásgátlós(ajtónyitás védelemmel-kiszedés ellen), illetve valmai rejtett cucc indítás előtt. Továbbá esetleg ablakfelhúzós bekapcsoláskor, illetve gyári távirányítóról vezérelhető legyen. Asszem ennyi... :lol: :lol:

Vagy van még ötletetetk, tapasztalatotok, hogy mit érdemes és hogyan?

Köszi

Üdv.:

Krisz

Megosztás:

Sziasztok!

Tudtok esetleg javasolni megbízható, korrekt szerelőműhelyt, aki(k) szerelnek rablásgátlós riasztós csodát a gépbe? Hó vége felé, illetve nov elején aktuális lenne a dolog.

Dióhéjban olyat szeretnék, ami rablásgátlós(ajtónyitás védelemmel-kiszedés ellen), illetve valmai rejtett cucc indítás előtt. Továbbá esetleg ablakfelhúzós bekapcsoláskor, illetve gyári távirányítóról vezérelhető legyen. Asszem ennyi... :lol: :lol:

Vagy van még ötletetetk, tapasztalatotok, hogy mit érdemes és hogyan?

Köszi

Üdv.:

Krisz

Hello !

Nekem van egy szerelő ismerősöm.Ezt mind megtudja csinálni.

Ha érdekel szívessen megadom a számát.

Alex

Megosztás:

Nekem is akad ilyen ismerős , Ő speciel META riasztókkal foglalkozik elsőrorban de minden mással is, a g astránkba is ő rakott váltózárat pl. de a gsi-mbe is ő rakta a riasztót ... Profi, megbízható,számlát ad és garanciát, szóval nem mekk mester!Budán van...

... ablakfelhúzó modult is beépít de ha nem gyárit használsz akkor annak elég rizikós lesz a megléte akárki is építi be ... nem egy autó égett már le ilyen modul miatt mert általában csak a gyári bírja a viszonylag sok fel-le huzogatást ...

gravíroztass az üvegbe rendszámot kb. 2-3e ft lehet a váltózár is jópofa és nem nagy gond használni nem úgy mint a jó kis kormány zárakat ...

jah és ha mindent akarsz akkor nem lesz olcsó (sehol ...)

Megosztás:

HEllo!

Ok. Köszi mindnekinek, a hó közepe-vége felé lenne aktuális, pont az anyagiak miatt.

A gravírozást felülírta az Uv-s történet (brt. 18000 HUF-ot megér), így a váltózásr és a riasztó később. Bár azt hiszem a váltózár vár a legtovább, hisz az a legdrágább, ahogy tájékozódtam...

Az ablakfelhűzáshoz nem ragaszkodom, hisz a kulccsal fel tudom húzni, ha úgy hagynám (elég sűrűn előfordul. :lol: )

De a rablásgátlás jól jöhet, ha kiszednének az autóból, bár a kpzárat lenyomom mindig...

Írjátok pü-ben a szerelőket légyszi. Köszi!

Üdv.:

Krisztián

ui.: ma lementem és nem volt ablakmosóm semmi. tök száraz volt minden még a pálcája is. most töltöttem, kíváncsi leszek reggel, mert nem fogyasztottam ki, arra emlékeznék...

hétfőn, vagy kedden lesz vdo cd-m, így az a felvetésem már nem aktuális. :lol:

Megosztás:

HEllo!

Ok. Köszi mindnekinek, a hó közepe-vége felé lenne aktuális, pont az anyagiak miatt.

A gravírozást felülírta az Uv-s történet (brt. 18000 HUF-ot megér), így a váltózásr és a riasztó később. Bár azt hiszem a váltózár vár a legtovább, hisz az a legdrágább, ahogy tájékozódtam...

Az ablakfelhűzáshoz nem ragaszkodom, hisz a kulccsal fel tudom húzni, ha úgy hagynám (elég sűrűn előfordul. :lol: )

De a rablásgátlás jól jöhet, ha kiszednének az autóból, bár a kpzárat lenyomom mindig...

Írjátok pü-ben a szerelőket légyszi. Köszi!

A sok biztonsági kütyü valóban hasznos lehet, azonban létezik már havi 1800 Ft-ért csak lopásra CASCO. Én sokkal nyugodtabb vagyok amióta ezt megkötöttem - és nem utólag röhögök a tolvajon, hogy jól kiszúrtam vele, hiába vitte el, úgysem fogja tudni levakarani az UV gravírt.

Megosztás:

Szerintem a lopás ellen a legjobb egy plusz immo ami rejtett,így max trailer viszi el.

Szerencsére nekem garázsban áll de így is van benne ez-az merthát csak ki-ki járok vele.

Hát a franc tudja....

Én amondó vagyok, ha profik el akarnak vinni valamit, azt el is viszik. Ha Opel, ha Mercedes, ha BMW, akkor is.

Megosztás:

Ezekkel a kütyükkel időt nyersz...teszem azt az utcán áll 10 Classic Astra-->tuti nem fog babrálni a riasztóssal, váltózárassal... :lol: amiből meg nagyon kevés van, azt meg kevésbé fenyegeti a veszély, hisz nehezebb megszabadulni tőle: pl: 1 Maybach vagy 1 Ferrari Enzo... :lol:

Megosztás:

Garázsban sem mindig van biztonságban az autó.

Rendőrök mondták: Ott van a legtöbb ideje beindítani az autót, csak a garázs ajtaját kell feltörni, utána bent viszonylag nyugodtan tud dolgozni a kedves rabló úr.

Ezek szerint akkor a garázsajtóba kell immo meg váltózár... :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.