Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Én speciel kertészmérnök vagyok....az olajokhoz én sem értek.... :unsure:

Én is akartam egy időben kertészmérnök lenni!! :wacko:

Végül is közel áll egymáshoz a kertészet meg a gépészet! :lol:

pl. van egy kis kertünk, nem terem benne semmi soha, mert hülye hozzá az egész család, csak úgy van. Mikor gondolok egyet, össze-vissza úgy felrotálom az egészet...hogy....

Így függ össze nálam a kertészet meg a gépészet.

:lol:

Megosztás:

Ha van ismerősöd ilyen laborműhelyben, lehetne mérni motor szabadonfutást a kétfajta

olajjal (MOL dynamic és Metabond speed), de én már előre tudom az eredményt :wacko:

Elég csúnya alázás lenne :unsure:

Ez azért gondolom téged is meggyőzne... :lol:

Miben érzed a különbséget a kettő között? Őszintén kérdem már, nem hülyeségből.

Megosztás:

Miben érzed a különbséget a kettő között? Őszintén kérdem már, nem hülyeségből.

Őszintén? Mindenben. :unsure:

Lényegében nem tudok az említett MOL olajnál egyetlen tulajdonságot sem mondani, ami megfelelt volna az amúgy nem

túl nagy elvárásoknak pl az építőipari gépeinkben :lol:

Ugyanezt mondom az Aral 10W40 olajra is, az is ugyanilyen volt (egyik szervíz mol-t, másik aral-t rakott beléjük, minden

tiltakozásom ellenére).

Aztán említhetem harmadikként az Opel 10W40-et.

Ez a triumvirátus, amit soha többé nem kívánok felhasználni semmilyen területen, max fűtésre. :lol:

Nálam metabond olajjal megy két autó (az egyikkel ralizom), meg az összes építőipari gép a gépkölcsönzőnkben.

Mindegyikben bizonyított már, de ezt nem is kívánom tovább ecsetelni, mert még rámfogják hogy itt marketingelek :)

Évi 60-80L olajat használok fel, metabond előtt sokfélét próbáltam, így rendelkezem némi gyakorlati tapasztalattal :wacko:

Megosztás:

Én is akartam egy időben kertészmérnök lenni!! :wacko:

Végül is közel áll egymáshoz a kertészet meg a gépészet! :lol:

pl. van egy kis kertünk, nem terem benne semmi soha, mert hülye hozzá az egész család, csak úgy van. Mikor gondolok egyet, össze-vissza úgy felrotálom az egészet...hogy....

Így függ össze nálam a kertészet meg a gépészet.

:lol:

Ha tarack van benne, akkor nem javaslom a rotát, mert az úgy is szaporodik, hogy gyökérről hajt. ilyenkor vagy teljes talajfertőtlenítés, és egy év múlva lehet vetni, vagy rota után görnyedve mászkálni, és a gyökérdarabokat összeszedni, közben kézikapával kiforgatni a talajban lévő gyökérdarabokat is. Persze csak akkor, ha van benne! :unsure:

Megosztás:

Aral Blue Tronicot viszont használnak rokonok (1,3 Swift, '96) és elégedettek vele.

Mondjuk speciel az a motor étolajjal is teszi a dolgát. :wacko: :lol:

Sajnos a mindennapokban van ugyanilyen autóhoz szerencsém céges berkeken belül :unsure:

Na tényleg ne offoljunk, lényeg hogy ajánlom figyelmedbe, próbáld ki legközelebb

a metát is, ha nyitott vagy valami újra :lol:

Megosztás:

Mondjuk speciel az a motor étolajjal is teszi a dolgát. :wacko: :lol:

Sajnos a mindennapokban van ugyanilyen autóhoz szerencsém céges berkeken belül :unsure:

Na tényleg ne offoljunk, lényeg hogy ajánlom figyelmedbe, próbáld ki legközelebb

a metát is, ha nyitott vagy valami újra :o

OK!!

A fűnyíróval fogom kezdeni! Az lesz kísérleti nyúl. :lol:

Ha bármiben jobbnak ítélem, mint a most benne lévőt, akkor a következőnél a kocsiba is kipróbálom. :)

Megosztás:

Ha tarack van benne, akkor nem javaslom a rotát, mert az úgy is szaporodik, hogy gyökérről hajt. ilyenkor vagy teljes talajfertőtlenítés, és egy év múlva lehet vetni, vagy rota után görnyedve mászkálni, és a gyökérdarabokat összeszedni, közben kézikapával kiforgatni a talajban lévő gyökérdarabokat is. Persze csak akkor, ha van benne! :unsure:

:wacko: Tarack nem nagyon van benne. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne: 2 éves Astra G Caravánomban megadta magát a jobb hátsó lengéscsillapító(26000km van benne). Most mennék 30000-es szervízre és arra lennék kiváncsi, hogy garanciába cserélik-e szerintetek?

:unsure:

Tartok tőle, hogy nem.

Mondjuk szervize válogatja. Nekem például kicserélték gariban az üzemanyag szűrőt, pedig szűrőre nincs garancia.

Legyen szerencséd.

Megosztás:

Én pedig felajánlom a lemezfelnis, 5 ajtós gyári ezüst G astrámat a következő klipphez... Akár még a dísztárcsákat is feltenném a klip kedvéért. :)

Gratula, tényleg nagyon ütős klipp lett! :wacko: :unsure: Nagyon hawaiii! :lol:

Boldi: legközelebb ezzel az új frizurával szeretnélek látni a Lurdynál... olyan kis édi :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.