Jim Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Én meg alapvetően debreceni vagyok, csak nem láccik rajtam, mer' a rettenet sok íkúú eltakajja! Amúgy valszeg inkább akasztanám fel magam, mint Pestre költözzek! :oops: :oops: (Bocs pestiek!) De télleg...ha 1 évben eccer arra kell menni (pl. anyut viszem VII. ker) két éccakát nem alszom előtte, záróvonalakkal, meg egyirányú ucca táblákkal álmodok! :D :P :shock: Én sem irígylem azokat, akik most tanulnak vezetni... :? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március27, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Március27, 2005 Én sem irígylem azokat, akik most tanulnak vezetni... :? viszont cserébe igen jól megtanulunk vezetni, és reflekszünk, és a reakcionk gyorsul.... én amikor vidéken vezetek, én vagyok a Niki Lauda, 5 perc alatt simán odaérek mindenhova, mert nem pofátlankodom, hanem budapestiül vezetek.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 viszont cserébe igen jól megtanulunk vezetni, és reflekszünk, és a reakcionk gyorsul.... én amikor vidéken vezetek, én vagyok a Niki Lauda, 5 perc alatt simán odaérek mindenhova, mert nem pofátlankodom, hanem budapestiül vezetek.... Jó lenne, ha mindenki így vezetne, mert pl. nagyon morcos tudok lenni, mikor mindenki türelmesen vár a sorára, a bunkója pedig a kanyarodósávból bepofátlankodik lámpaváltásnál.... :x Na mind1, én örülök, hogy apám tanított vezetni (25 évig kamionozott), meg lehúztam Budán 1 évat Ford Transittal, mint futár. Így nem rettegek a budapesti forgalomban. Mondjuk néha tudok én is figyelmetlen lenni.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Én sem irígylem azokat, akik most tanulnak vezetni... :?Miért? A 90-es évek elején sokkal nagyobb dugók voltak a városban, pedig még akkor a Petőfi-hídon is 3 sáv vóót, úgy bizony. :D Szerintem amennyire az utak állapota leromlott Pesten, valahogy a forgalomszervezés jobb lett, pedig mindenhol bickilisávot v. buszsávot csinálnak a 2. sávból! Könnyebb és gyorsabb ma vezetni. Persze ehhez kell az, amit OLVP (értsd Our Learned Vice President) olyan találóan, pontosan és tisztán leírt alább! :prayer: viszont cserébe igen jól megtanulunk vezetni, és reflekszünk, és a reakcionk gyorsul.... én amikor vidéken vezetek, én vagyok a Niki Lauda, 5 perc alatt simán odaérek mindenhova, mert nem pofátlankodom, hanem budapestiül vezetek.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Akkor tisztázzuk Urakok! 8) Hát nekem se teknikálisan gond Pöstön vezetni! Tehát nem keverem a gázt a fékkel, vag a kuplungval, meg asebességeket se keverem össze.... Helyismeret, helyismeret... nna az nincs nekem. ..és hiába tanulom meg az útvonalat a Soroksáriról a Péterfy s. uccába, ha egy év múlva már nem emléxem, és belekeveredek a sok egyirányú uccába, ugyi ott a 7 kerben van is belőlük... Vagy monnyuk Újpöstre apósomékhoz kimenni se semmi.....volt hogy budáról kellett visszajönni, mert elnéztem egyszer - egyszer a sávot, és elvitt át a hídon! Bammeg! :twisted: :shock: Szal ezé' utálok én ott vezetni, a relatív gyorshajtás az már nem is zavar...ugyi 70 km/h alatt ott nem nagyon mennek... ...és két kocsi között ha kispolszkinak megfelelő hely van akkor oda a Mercis már "jogosan" vág be! :wink: ...Na jó, erre azért itt falun is van példa... Szóval csak szumma szummátum...ha sokat, és renceresen kéne Pöstön ótózni az biztos más lenne, de így... :vom: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 [Miért? A 90-es évek elején sokkal nagyobb dugók voltak a városban, pedig még akkor a Petőfi-hídon is 3 sáv vóót, úgy bizony. :D Szerintem amennyire az utak állapota leromlott Pesten, valahogy a forgalomszervezés jobb lett, pedig mindenhol bickilisávot v. buszsávot csinálnak a 2. sávból! Könnyebb és gyorsabb ma vezetni. Persze ehhez kell az, amit OUVP (értsd Our Learned Vice President) olyan találóan, pontosan és tisztán leírt alább! :prayer: Így van, illetve az sem árt, ha tudja az ember, hogy melyik napszakban merre érdemes menni :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Akkor tisztázzuk Urakok! 8) Hát nekem se teknikálisan gond Pöstön vezetni! Tehát nem keverem a gázt a fékkel, vag a kuplungval, meg asebességeket se keverem össze.... Helyismeret, helyismeret... nna az nincs nekem. ..és hiába tanulom meg az útvonalat a Soroksáriról a Péterfy s. uccába, ha egy év múlva már nem emléxem, és belekeveredek a sok egyirányú uccába, ugyi ott a 7 kerben van is belőlük... Vagy monnyuk Újpöstre apósomékhoz kimenni se semmi.....volt hogy budáról kellett visszajönni, mert elnéztem egyszer - egyszer a sávot, és elvitt át a hídon! Bammeg! :twisted: :shock: Szal ezé' utálok én ott vezetni, a relatív gyorshajtás az már nem is zavar...ugyi 70 km/h alatt ott nem nagyon mennek... ...és két kocsi között ha kispolszkinak megfelelő hely van akkor oda a Mercis már "jogosan" vág be! :wink: ...Na jó, erre azért itt falun is van példa... Szóval csak szumma szummátum...ha sokat, és renceresen kéne Pöstön ótózni az biztos más lenne, de így... :vom: Nem is fik*zni akartalak, félre ne értsd. Teljesen megértelek és jók a megfigyeléseid is (kispolskis rulez :D . Aki nem ebben "nőtt fel", annak egy rémálom lehet.... :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Nna, amikor Turner Pöst térképbűl itinerezik!! :smt019 :smt017 :smt048 Na az még egy kabaré.... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Számomra vidéken 2 dolog zavaró. 1. Miért kell olyan baromi hosszúra állítania lámpaváltásokat, mikor alig jön valami. Állsz már 4 perce a pirosnál, oszt semmi sem jön keresztben. :? 2. Soxor nem értik meg az embörök vagy nem reagálnak elég gyorsan, ha vkit elengedsz v. jelzel neki. Csak néznek, hogy mit akar ez a pöcs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Turner Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Nna, amikor Turner Pöst térképbűl itinerezik!! :smt019 :smt017 :smt048 Na az még egy kabaré.... :wink: Micsinálok???? Én olyat nem is szoktam!!Azt sem tudom mi az.. Bár,amikor Hagalex az ölembe rakja a térképet az má nagyon gyanús.. Érdekes,hogy Pestig az út ugyanannyi idő,mint amíg Pesten belül eljutunk a kitűzött úticélig(vagy rövidebb).És ez nem függ attól sem,hogy Kispolákkal,Trabival,vagy Opellel megyünk.Furi... :oops: :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Hát igen, ebben télleg van valami, szoktam az acconynak szólni, hogy figyelje mekkora pöcs, vagy picsa (nemtől függően) ha bénázik, nem érti mi a bánatnak villogok.....a pestinek villantani se kell! :D :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Számomra vidéken 2 dolog zavaró. 1. Miért kell olyan baromi hosszúra állítania lámpaváltásokat, mikor alig jön valami. Állsz már 4 perce a pirosnál, oszt semmi sem jön keresztben. :? 2. Soxor nem értik meg az embörök vagy nem reagálnak elég gyorsan, ha vkit elengedsz v. jelzel neki. Csak néznek, hogy mit akar ez a pöcs? A 2. pont szerintem nem helyfüggő, Pesten is ez a helyzet. Én pl. már kezdek leszokni az elengedésről, mert idegesít, hogy addig nem mozdul a kliens, amíg állóra nem fékezem a kocsit, pedig egyfolytában villogok, hogy menjen, mert akkor csak a gázról kellene elvennem a lábam.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 az má nagyon gyanús.. Érdekes,hogy Pestig az út ugyanannyi idő,mint amíg Pesten belül eljutunk a kitűzött úticélig(vagy rövidebb).És ez nem függ attól sem,hogy Kispolákkal,Trabival,vagy Opellel megyünk.Furi... :oops: :wink: Hát az érdekes is lenne, ha Pesten azt az átlagot hoznátok, mint a pályán Kecskeméttől. Pláne, ha térképes bejárás van! :D Mondjuk, Kecskeméten meg engem lehetne eladni. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Ugyan má'! Mié?? ...Van itt két körút, meg 2 tér, pár uccával.... :D :oops: ...Gyere Debrecenbe!! Ott én is eltévedek..pedig csavarogtam anno benne egy keveset! :oops: :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Ugyan má'! Mié?? ...Van itt két körút, meg 2 tér, pár uccával.... :D :oops: ...Gyere Debrecenbe!! Ott én is eltévedek..pedig csavarogtam anno benne egy keveset! :oops: :wink: Hordtam oda autókat, de szerencsére, ahogy beértem rögtön ott volt a szalon a Debrecen táblától 100 méterre :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Akkor menjetek el Brukszellesbe vezetni, az állat. Az egész városban nincs 2 párhuzamos utca, minden szögben van egymással. Azonkívül minden utcatábla 2-nyelvű kb. 5 cm-s betűkkel(kb.15m-ről tudod csak elolvasni!), amellett azt hiszed, főútvonalon vagy, aztán 2 lámpa között minden kis pöcs ucca jobbkezes! meleg egy hely. :x Eddig ez a legszarabb tapasztalatom városi közlekedésben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Én brüxellesbe nem voltam, viszon Olaszoknál jártam, Ravennában, Bolognában, (Voltam Ferrari muzéjban is bebbeee) hát az se piskóta! Aki oda először betéved autóval! Annak nem árt felkötni a gatyát! Olaszoknál 1ébként is nagyon megtanultam mi az az érzés: Elveszett autósnak lenni!!! :D :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoPi Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Jó lenne, ha mindenki így vezetne, mert pl. nagyon morcos tudok lenni, mikor mindenki türelmesen vár a sorára, a bunkója pedig a kanyarodósávból bepofátlankodik lámpaváltásnál.... :x Na mind1, én örülök, hogy apám tanított vezetni (25 évig kamionozott), meg lehúztam Budán 1 évat Ford Transittal, mint futár. Így nem rettegek a budapesti forgalomban. Mondjuk néha tudok én is figyelmetlen lenni.... :P Akkor nagyon sok vidéki vezet pesten, ezek szerint csak mi szlalomozunk? :D Nem hiszem, hogy így lenne. Én inkább lassítok, hogy beférjenek. Pesten inkább "tolnak" duda és szlalom amikor egy utcát v. házszámot keresünk. A taxis meg verekedik is. Láttam, Rákóczi út belsősáv. Mondjuk sokat javult a morál ez biztos. Aki bunkó az meg szerintem mindegy hol lakik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoPi Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Számomra vidéken 2 dolog zavaró. 1. Miért kell olyan baromi hosszúra állítania lámpaváltásokat, mikor alig jön valami. Állsz már 4 perce a pirosnál, oszt semmi sem jön keresztben. :? 2. Soxor nem értik meg az embörök vagy nem reagálnak elég gyorsan, ha vkit elengedsz v. jelzel neki. Csak néznek, hogy mit akar ez a pöcs? Persze hiszen nagyon sokan csak hétvégére vagy csak az ünnepekre hozzák ki az autót. Őket is tolerálni kell! A lámpák pedig tényleg szörnyűek, főleg miért kell főutvonalakat megszakítani mikor a keresztforgalom elenyésző. Szerintem néhány város csak mutogatja magát, hogy nekem is van lámpás kereszteződésem. Csak hogy helyben maradjak, Pakson két teljesen felesleges lámpás kereszteződés van a 6-oson, és az egyiknél nagyon sok a belefutás. Benn a városban ahol meg kellene, délután 15 perc egy kihajtás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Csak nem az Opelnél lévő lámpára gondolsz? Hát az tényleg felesleges, mert még alig találkoztam ott autóval. De ami a buszpályaudvarnál van, az sem túl forgalmas, viszont néha bekeveredtem a belvárosba, ott aztán tényleg bír lenni bolondokháza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoPi Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Csak nem az Opelnél lévő lámpára gondolsz? Hát az tényleg felesleges, mert még alig találkoztam ott autóval. De ami a buszpályaudvarnál van, az sem túl forgalmas, viszont néha bekeveredtem a belvárosba, ott aztán tényleg bír lenni bolondokháza. Itt nem illik az OPEL-t gucsmolni, de a "lufis" napokon 30 s-ként megállít, pedig érzékelős a lámpa. Jó a marketingesük. :D Voltak már elég durva dolgok ott. Főleg Szekszárd felől, mert aki nem ismeri kijut a négysávra és gondolja mehet, aztán ott a STOP. Pest felől sem sokkal jobb, de ott a villógó sárga a tűzoltó laktanya miatt, azért néhány légzsák már at arról jövőnél is kipukkant. Vigyázzatok! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Friss élmény: Komló, Tesco benzinkút. 4 vagy 5 db kútfő. A 2-eshez állok. Teletankolom az autót, megyek be fizetni. Nincs sor, egyből tudok fizetni, kártyával fizetek. Jövök ki a shop-ból, megyek az autó felé normál tempóban, erre a kútfőnél időközben mögém beállt VW Polo elkezd dudálni, hogy siessek má! Pedig volt két másik kútfőnél is szabad hely, és semmiféle extra benzin nem volt annál a kútfőnél, ahol én álltam. Még azt sem mondhatom, hogy annyira sokat pöcsöltem volna a shopban, bár igaz a kártyás fizetés picivel lassabb, mint egy készpénzes. Ezt a p*rasztot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Friss élmény: Komló, Tesco benzinkút. 4 vagy 5 db kútfő. A 2-eshez állok. Teletankolom az autót, megyek be fizetni. Nincs sor, egyből tudok fizetni, kártyával fizetek. Jövök ki a shop-ból, megyek az autó felé normál tempóban, erre a kútfőnél időközben mögém beállt VW Polo elkezd dudálni, hogy siessek má! Pedig volt két másik kútfőnél is szabad hely, és semmiféle extra benzin nem volt annál a kútfőnél, ahol én álltam. Még azt sem mondhatom, hogy annyira sokat pöcsöltem volna a shopban, bár igaz a kártyás fizetés picivel lassabb, mint egy készpénzes. Ezt a p*rasztot! Én a helyedben még beültem volna egy KV-ra is, had szokja a bunkója. Vagy miután beülsz az autódba még kiszámolod a fogyasztást és csak utána indulsz. Szerintem ott helyben agyvérzést kapott volna. Hihetelen, hogy milyen türelmetlenek az emberek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Gyors kérdés: 30 Amperes nagy méretű biztosítékot hol lehet venni egyszerűen, gyorsan, ócsón? OFF rönyóba kéne kollégának... de elvileg ugyanolyan köll bele mint opelba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Gyors kérdés: 30 Amperes nagy méretű biztosítékot hol lehet venni egyszerűen, gyorsan, ócsón? OFF rönyóba kéne kollégának... de elvileg ugyanolyan köll bele mint opelba. Legközelebb nézzétek meg tán egy benzinkúton :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts