ENDYKA Elküldve Március14, 2006 Megoszt Elküldve Március14, 2006 Speed remélem lesz az AutoBahn-on csapatás!! /ha már úgy is Germániában leszel../ Nekem télen csak kénmentes Alpesi Diesel /esetleg V-Power Diesel / lehet a gépben. Azt nem tudom, hogy kevesebbet eszik-e, de a környezetnek és a motornak mindenféle képpen jobb! -25; 30 fokig bírja, szemben a Sprint (vagy átlag) diesel-el, ami -19 fokot tud. Ja, és 10 ezrenként rakok a tankba : üzemanyag-rendszer tisztítót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március14, 2006 Megoszt Elküldve Március14, 2006 Puntoból Opel.............. http://www.virtualtuning.ru/works/xEn0n/[finish]Punto.jpg léccives olvasd el a kép belionkelésének szabályait!!! linkkre levéve, mert tul nagy a kép - uhuhu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Március14, 2006 Megoszt Elküldve Március14, 2006 Speed remélem lesz az AutoBahn-on csapatás!! /ha már úgy is Germániában leszel../ :) Hááát... biztos meg-meg küldöm majd időnként a "ménest"... de azért csak ésszel, mert szeretnék a 8L/100km-es fogyasztásba beleférni átlagba! (az pedig ca. 140km/h-s átlagsebességnél megy) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március15, 2006 Megoszt Elküldve Március15, 2006 Gázgyorsító dob Szerkezetüknél fogva spirális alakban gyorsítják fel a motorból kiáramló kipufogógázt. Középdobnak és katalizátor helyett is beépíthető. 50-es és 60-as átmérőben forgalmazzák álltalában...ezáltal az öblitési folyamat gyorsabbá válik! Rendszer esetében min2-max4 %-os lóerő többletet eredményez! http://okossag.hu/janokg/displayimage.php?album=283&pos=1 http://okossag.hu/janokg/displayimage.php?album=283&pos=2 Jó, de miért? ;) Mi a fizikai magyarázata? Értem hogy forog a gáz, de az nem nagyon befolyásolja ám a sebességét, illetve pozitív irányban semmiképpen sem... Ráadásul szerekezetéből adódóan szűkíti a keresztmetszetet... (Tényleg nagyon kíváncsi vagyok és nem kötözködésből kérdezem :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március15, 2006 Megoszt Elküldve Március15, 2006 Jó, de miért? ;) Mi a fizikai magyarázata? Értem hogy forog a gáz, de az nem nagyon befolyásolja ám a sebességét, illetve pozitív irányban semmiképpen sem... Ráadásul szerekezetéből adódóan szűkíti a keresztmetszetet... (Tényleg nagyon kíváncsi vagyok és nem kötözködésből kérdezem :) ) Szerintem itt a turbulens és lamináris áramlásokkal lesz valami... alighanem az össze-vissza örvénylő(turbulens) gázáramlásból csinálnak lehetőleg egyenletesebb (lamináris) gázáramlást... Szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március15, 2006 Megoszt Elküldve Március15, 2006 Szerintem itt a turbulens és lamináris áramlásokkal lesz valami... alighanem az össze-vissza örvénylő(turbulens) gázáramlásból csinálnak lehetőleg egyenletesebb (lamináris) gázáramlást... Szerintem... De ezek pont turbolizáló alakzatok... Ilyenek vannak egyes repülőgépeken is, ahol a lamináris áramlásból akarnak turbulenset csinálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március15, 2006 Megoszt Elküldve Március15, 2006 De ezek pont turbolizáló alakzatok... Ilyenek vannak egyes repülőgépeken is, ahol a lamináris áramlásból akarnak turbulenset csinálni. lehet rosszul fogalmaztam... lehet, hogy ezeknek az alakzatoknak köszönhetően, "szépen" spirál alakban fog áramlani a gáz, ami a sebességéből így kevesebbet veszít, mint az össze-vissza haladó(teljesen turbulens) esetben... és lehet, hogy csak ennyit jelent a gázgyorsítás.... vagyis "hamarabb éri el a kipuff végét", mint normál rendszer esetében... de mostmár egy igazi szaki is írhatna... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március15, 2006 Megoszt Elküldve Március15, 2006 lehet rosszul fogalmaztam... lehet, hogy ezeknek az alakzatoknak köszönhetően, "szépen" spirál alakban fog áramlani a gáz, ami a sebességéből így kevesebbet veszít, mint az össze-vissza haladó(teljesen turbulens) esetben... és lehet, hogy csak ennyit jelent a gázgyorsítás.... vagyis "hamarabb éri el a kipuff végét", mint normál rendszer esetében... de mostmár egy igazi szaki is írhatna... ;) Ebben van valami... ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március15, 2006 Megoszt Elküldve Március15, 2006 Ebben van valami... ;) :) Sajnálom, de nem vagyok szakmabeli, tehát több infóm nincs a dologról. Külföldön bevett gyakorlat, hogy szerelnek gázgyorsitót a rendszerbe. Nekem is van. Ahhoz képest amennyi pluszt tud hozzátenni egy rendszerhez, nem túl olcsó.. az Astrámhoz Remus kipufogó dobbal készitettek 50es rendszert és igy a kopmplett rendszer : 15% többletet eredményezett, igazoltan! Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Március15, 2006 Megoszt Elküldve Március15, 2006 Azért megkérdem, mibe került ez a kipuff rendszer... :) ja és hol...? Minden az Anyegin múlik... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március15, 2006 Megoszt Elküldve Március15, 2006 Sajnálom, de nem vagyok szakmabeli, tehát több infóm nincs a dologról. Külföldön bevett gyakorlat, hogy szerelnek gázgyorsitót a rendszerbe. Nekem is van. Ahhoz képest amennyi pluszt tud hozzátenni egy rendszerhez, nem túl olcsó.. az Astrámhoz Remus kipufogó dobbal készitettek 50es rendszert és igy a kopmplett rendszer : 15% többletet eredményezett, igazoltan! Elötte/utána is volt mérve? Lehet ám, hogy gyárilag is több paci volt a géped. Mondjuk reális a +15%, ha a leömlő is cserélve volt. Nekem is teljes Jano rendszer van az ótóm alatt (50-es, katalizátor nélkül) és pont ugyan úgy megy mint a gyári rendszerrel és katalizátorral... Mondjuk nálam tuti hogy a hátsó dob a ludas, de akkor is többet vártam volna. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március16, 2006 Megoszt Elküldve Március16, 2006 Azért megkérdem, mibe került ez a kipuff rendszer... :) ja és hol...? janoónál 100K a komplett rendszer, fülétől a farkáig Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március16, 2006 Megoszt Elküldve Március16, 2006 janoónál 100K a komplett rendszer, fülétől a farkáig Nekem kicsit drágább volt..bár a Remus Hátsódob akciós volt(60ezer)...s így a rendszerért 130at fizettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március16, 2006 Megoszt Elküldve Március16, 2006 Nekem kicsit drágább volt..bár a Remus Hátsódob akciós volt(60ezer)...s így a rendszerért 130at fizettem. De ez ilyen "saját" rendszerük, nem brand márka..de ettől még lehet jó :) Lehet brand cuccokból is rendelni, de volt amit nem ajánlott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sebi Elküldve Március16, 2006 Megoszt Elküldve Március16, 2006 Hello!Csak annyit akarok kérdezni,hogy az Opel EPC,vagy a TIS program fut XP alatt,vagy NT kell neki?Köszi előre is a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Március16, 2006 Megoszt Elküldve Március16, 2006 hi all! a TIS az biztos megy xp-n, EPC meg változó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Március17, 2006 Megoszt Elküldve Március17, 2006 Hi Mindenkinek! Nálunk most van folyamatban G Astra vásárlása, a kereskedésbe már megérkezett, csak ki kellene fizetni + papír munka. Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik gyári koptató a lökhárítókra? Ránézésre nincs rajta semmi, pedig az a legsérülékenyebb rész. :) Thx, Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március17, 2006 Megoszt Elküldve Március17, 2006 Ha az alsó koptatóra gondolsz, az eddig széria felszereltség volt az első lökösön. Az a kb. 5 cm szélességű műanyag csík, ami a lököshöz van rögzítve. Elég jól szuperál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Március18, 2006 Megoszt Elküldve Március18, 2006 Ha az alsó koptatóra gondolsz, az eddig széria felszereltség volt az első lökösön. Az a kb. 5 cm szélességű műanyag csík, ami a lököshöz van rögzítve. Elég jól szuperál. Helló! Rosszul fogalmaztam meg, de ez az info is jó! Arra gondoltam, hogy színrefújt a lökhárító, és némely autón, a Corsán is, van rá ragasztva egy fekete műanyag csík, ami a leghamarabb éri el a tárgyakat. :) Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Március18, 2006 Megoszt Elküldve Március18, 2006 Azt külön kell venni rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március19, 2006 Megoszt Elküldve Március19, 2006 Azt külön kell venni rá. Nekem széria volt, pedig nincs szinrefújva a gép! Biztos rárakják ingyen is, ha alkudozol egy kicsit. Nekem a könyöktámaszt, raktérbe a gumit, meg pár más dolgot sikerült kiverni belőlük, mikor megvettem a gépet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Március19, 2006 Megoszt Elküldve Március19, 2006 Hi Mindenkinek! Hosszú hallgatás után visszatértem ;) . A tükreim még mindig fényezetlenek ;) . Remélem sikerül újra időt szakítanom a klubéletre, bár ezt többször megpróbáltam, csak az élet mindig keresztülhúzta a számításaimat ;) . De ígérem igyexem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Március19, 2006 Megoszt Elküldve Március19, 2006 Ha az alsó koptatóra gondolsz, az eddig széria felszereltség volt az első lökösön. Az a kb. 5 cm szélességű műanyag csík, ami a lököshöz van rögzítve. Elég jól szuperál. hát nekem sajna annak ellenére, hogy ott van, olyan már ott elől a fényezés, mint a smirgli papír, mindehol össze van karistolva :) Üdv Jim, akkor most csütin gyere majd ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Március19, 2006 Megoszt Elküldve Március19, 2006 Nekem széria volt, pedig nincs szinrefújva a gép! Biztos rárakják ingyen is, ha alkudozol egy kicsit. Nekem a könyöktámaszt, raktérbe a gumit, meg pár más dolgot sikerült kiverni belőlük, mikor megvettem a gépet. Pont azért van rajta fekete koptató, mert nincs színre fújva! :) Neeeem? Azt szokták lefúúúújni! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március20, 2006 Megoszt Elküldve Március20, 2006 hát nekem sajna annak ellenére, hogy ott van, olyan már ott elől a fényezés, mint a smirgli papír, mindehol össze van karistolva :) Üdv Jim, akkor most csütin gyere majd ;) Hát hol jársz Amu, hogy megkaristolod a lökösödet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts