zotya975 Elküldve December4, 2020 Megoszt Elküldve December4, 2020 1 óra, domber írta: Sziasztok!Opel Astra g-nél,hogy tudom leszedni a váltógombot?Szorul a hátramenet felhúzó gyűrű,nem ugrik vissza,de alulról hiába fújok be neki nem javul,gondoltam leszedek a váltógombot,és megpróbálom úgy,de nem jön le a váltógomb,hogy tudom leszedni ezt? Alapból felfelé kell húzni némi csavarás közben. de nem mindíg adja meg magát könnyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December4, 2020 Megoszt Elküldve December4, 2020 Ma reggel jöttem haza munkából, ős még a lakott területen belül hallottam valami koppanást a kocsi jobb hátuljától majd csilingelő fémhangot az útról. Amint tudtam félreálltam, körbenéztem lámpával az autót amennyire tudtam alá is néztem de semmit nem láttam. Elindultam tovább, de nem hagyott nyugodni, így visszamentem és bejártam az útszakaszt, ami nem volt egyszerű, mert elég forgalmas. Találtam egy törött rugókarikát kábé ott ahol a hangot hallottam, ezt felszedtem, hazavittem. Ránézésre hátsó rugó vége. Délután aláfeküdtem az autónak körbenéztem az összes rugót ( az elsőket fent nem látom) de mindegyiknek megvolt mindegyik vége. Vaklárma volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve December4, 2020 Megoszt Elküldve December4, 2020 11 perce, zotya975 írta: Ma reggel jöttem haza munkából, ős még a lakott területen belül hallottam valami koppanást a kocsi jobb hátuljától majd csilingelő fémhangot az útról. Amint tudtam félreálltam, körbenéztem lámpával az autót amennyire tudtam alá is néztem de semmit nem láttam. Elindultam tovább, de nem hagyott nyugodni, így visszamentem és bejártam az útszakaszt, ami nem volt egyszerű, mert elég forgalmas. Találtam egy törött rugókarikát kábé ott ahol a hangot hallottam, ezt felszedtem, hazavittem. Ránézésre hátsó rugó vége. Délután aláfeküdtem az autónak körbenéztem az összes rugót ( az elsőket fent nem látom) de mindegyiknek megvolt mindegyik vége. Vaklárma volt. Valaki elhagyta.Jóhogy nem kaptál defektet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December4, 2020 Megoszt Elküldve December4, 2020 Just now, kingblue írta: Valaki elhagyta.Jóhogy nem kaptál defektet. Most hogy mondod, a gumikat át sem néztem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinyo99 Elküldve December5, 2020 Megoszt Elküldve December5, 2020 On 2020. 12. 04. at 11:14, domber írta: Sziasztok!Opel Astra g-nél,hogy tudom leszedni a váltógombot?Szorul a hátramenet felhúzó gyűrű,nem ugrik vissza,de alulról hiába fújok be neki nem javul,gondoltam leszedek a váltógombot,és megpróbálom úgy,de nem jön le a váltógomb,hogy tudom leszedni ezt? Szia! Én pont a héten csináltam, simán csak felfelé kell húzni, kicsit csavargatva, én speciel kikaptam az egész váltókart, de nem nagy ügy visszatenni. Ha sikerült, a hátramenet reteszt fölfelé szedd le (egy hosszú műanyag, szögletes az alja, rosszul nem tudod visszatenni ) zsírozd be ott ahol csúszik műanyag a műanyagon aztán mehet vissza...előtte célszerű a váltószoknyát visszarakni, utána mehet a gomb (azt csak rá kell ütögetni) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ati88 Elküldve December6, 2020 Megoszt Elküldve December6, 2020 Sziasztok! Olajcsere előtt állok, 2003 dec., 1.4 16v benzines z14xe, milyen márkájú és tipusu olajat vegyek bele? És mennyit kell bele önteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve December6, 2020 Megoszt Elküldve December6, 2020 53 perce, Ati88 írta: Sziasztok! Olajcsere előtt állok, 2003 dec., 1.4 16v benzines z14xe, milyen márkájú és tipusu olajat vegyek bele? És mennyit kell bele önteni? Opel GM olaj 5w-30-as dexos 2-es olaj ami gyárilag ajánlott. 3.6 liter a mennyiség.A többi a te döntésed. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinyo99 Elküldve December6, 2020 Megoszt Elküldve December6, 2020 1 órával ezelőtt, kingblue írta: Opel GM olaj 5w-30-as dexos 2-es olaj ami gyárilag ajánlott. 3.6 liter a mennyiség.A többi a te döntésed. ez/ennyi jó az 14 xep-be is? Hamarosan nekem is aktuális lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vardar Elküldve December6, 2020 Megoszt Elküldve December6, 2020 2 órája, Ati88 írta: Sziasztok! Olajcsere előtt állok, 2003 dec., 1.4 16v benzines z14xe, milyen márkájú és tipusu olajat vegyek bele? És mennyit kell bele önteni? 5w-30, 5w-40, GM-LL-A-025 vagy dexos2 legyen, de van itt külön olajos téma. Én most váltottam Mannol Eliteről Fuchs-ra, kíváncsi leszek, hogy tapasztalok-e valamit. Egyébként olyan 3-3,4 ami nekem bele szokott menni, attól függ, hogy mennyire emeltem meg, hogy kicsorogjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve December6, 2020 Megoszt Elküldve December6, 2020 (edited) 46 perce, cinyo99 írta: ez/ennyi jó az 14 xep-be is? Hamarosan nekem is aktuális lesz... Nekem is z14xep a motorom.Én ezzel járok évek óta.Ez a gyári ajánlás.Én ebből indulok ki.Nekem semmi bajom vele.10-12 ezernél cserélem. Módosítva December6, 2020 : kingblue Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve December14, 2020 Megoszt Elküldve December14, 2020 Sziasztok! Ha valakinél akadna elfekvőben valami szép 15"-os alufelni, vevő lennék rá, csak "tessenek szólni, vagy kézzel inteni" más: nemrég volt egy hátsó rugótörésem és Mapco került a helyére, viszont ezzel annyira ül a hátulja, hogy kb elég ha egy ember beül hátra és megszűnik a rugóút. Ti cseréltetek már hátsó rugót? A teleszkópok 4 éves sachsok, úgyhogy talán inkább a rugó lesz a ludas. Nem tudom, hogy kidobjam-e belőle és ha lecseréljem, akkor milyenre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December20, 2020 Megoszt Elküldve December20, 2020 Már egy ideje zaklatott az autó a "kühlmittel stand" figyelmeztetéssel annak ellenére hogy a folyadékszint rendben volt. Első gyanú a jeladó volt de egy barátom felhívta a figyelmemet a kiegyenlítő tartály gyakori hibájára, a szintjelző úszó leesik a helyéről. Gyanúja beigazolódott: Ennek a kupaknak a feladata az úszót a helyén tartani, ezt ki is lehetett rázni a tartályból: Ha vissza lehetne játszani a helyére akár meg is lehetne csinálni, de a tartály belseje fel van osztva és nem igazán férni hozzá ehhez a részhez. Így kellett venni egy újat, kb 7 ezer forintért: A csere nem volt vészes miután egy vízpumpa fogót kissé átalakítottam a csőbilincs " kezelésére". A régi tartály kimosás után vésztartalék lesz, hiszen ezen kívül semmi baja. 1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe89 Elküldve December22, 2020 Megoszt Elküldve December22, 2020 (edited) Sziasztok! Lehet volt már a kérdés, nem tudom. Adott egy Opel G Astra Z14XEP motor. Indításkor kelepelő szerű hangot ad ki magából szegény. Elég hangos szerintem, bár belülről kevésbe lehet hallani. Kintről annál inkább. Friss vezérlést kapott, friss gyertyákat, friss olajat. Hidegen melegen megvan ez a hang, igazából nem tudok különbséget tenni, hogy például melegen halkabb lenne. Mi lehet szerintetek ? Egyébként jól megy, nincs más probléma. Egyenletes az alapjárat, jól gyorsul. Gázadásra alább hagy a hang hallhatóan. Módosítva December22, 2020 : joe89 Link to comment Megosztás: More sharing options...
domber Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 Sziasztok!Aki cserélt már légzsák burkolatot,tipikus dudagomb beszakadás miatt vettem egy üres légzsák burkolatot,néztem sok sok videót róla hogy hogy kell átrakni a légzsákot,nem tűnik annyira bonyolult dolognak,csak az lenne a kérdésem mennyi az esélye annak,hogy esetleg csere közben,feszegetés közben,elposszan a légzsák?Vagy viszarakásnál esetleg?Ettől félek igazából,nem tudom a működési elve milyen ilyen szempontból ha piszkálva van úgymond..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 9 órája, joe89 írta: Sziasztok! Lehet volt már a kérdés, nem tudom. Adott egy Opel G Astra Z14XEP motor. Indításkor kelepelő szerű hangot ad ki magából szegény. Elég hangos szerintem, bár belülről kevésbe lehet hallani. Kintről annál inkább. Friss vezérlést kapott, friss gyertyákat, friss olajat. Hidegen melegen megvan ez a hang, igazából nem tudok különbséget tenni, hogy például melegen halkabb lenne. Mi lehet szerintetek ? Egyébként jól megy, nincs más probléma. Egyenletes az alapjárat, jól gyorsul. Gázadásra alább hagy a hang hallhatóan. Ennél a motornál gyakori a Twinport szelep rudazat tönkremenetele, ezen a videón jól hallani a hangot. Ha ugyanezt hallod és kézzel lefogva a rudazatot megszűnik, ( vagy mérséklődik ) akkor meg is van a hiba oka. 3 perce, domber írta: Sziasztok!Aki cserélt már légzsák burkolatot,tipikus dudagomb beszakadás miatt vettem egy üres légzsák burkolatot,néztem sok sok videót róla hogy hogy kell átrakni a légzsákot,nem tűnik annyira bonyolult dolognak,csak az lenne a kérdésem mennyi az esélye annak,hogy esetleg csere közben,feszegetés közben,elposszan a légzsák?Vagy viszarakásnál esetleg?Ettől félek igazából,nem tudom a működési elve milyen ilyen szempontból ha piszkálva van úgymond..... Ugye első lépés az akkusaru eltávolítása, és mivel a légzsák elektromos indítású így tápellátás nélkül nem nyílik ki. Fontos hogy amikor az akkut visszakötöd a légzsák már vissza legyen rakva a helyére, mert enélkül hibakódot ( és hibalámpát) generál ami csak műszerrel törölhető. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
domber Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 (edited) Persze a negatív szárú levesz,kivár 30 percet,ez alap.Csak a visszarakásnàl,mennyi az esélye hogy mikor visszarakom az akku sarut,nem e durran el a piszkálgatás,csere hatására.... Módosítva December23, 2020 : domber Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 7 perce, domber írta: Persze a negatív szárú levesz,kivár 30 percet,ez alap.Csak a visszarakásnàl,mennyi az esélye hogy mikor visszarakom az akku sarut,nem e durran el a piszkálgatás,csere hatására.... Semmi, az indítást egy lassulás érzékelő végzi ami ütközéskor eldurrantja a légzsákot, ez a kocsi közepére van elhelyezve kb a két első ülés között, vagy kicsit hátrább. Ha nincs meg a kiváltó ok ( ütközés pölö) akkor a vezetékben amit visszadugsz nincs ott az elpukkanáshoz szükséges feszültség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
domber Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 3 perce, zotya975 írta: Semmi, az indítást egy lassulás érzékelő végzi ami ütközéskor eldurrantja a légzsákot, ez a kocsi közepére van elhelyezve kb a két első ülés között, vagy kicsit hátrább. Ha nincs meg a kiváltó ok ( ütközés pölö) akkor a vezetékben amit visszadugsz nincs ott az elpukkanáshoz szükséges feszültség. Köszönöm szépen Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe89 Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 Köszönöm! Megpróbálom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe89 Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 Az a twinport rudazat nálam nem mozog, gondolom az a normális ha nem mozog. Valami más adja gondolom ezt a hangot. Gázadásra ugyanúgy eltűnik a hangja. Azért köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 (edited) 1 órával ezelőtt, joe89 írta: Az a twinport rudazat nálam nem mozog, gondolom az a normális ha nem mozog. Valami más adja gondolom ezt a hangot. Gázadásra ugyanúgy eltűnik a hangja. Azért köszönöm a segítséget. Álló helyzetben alapjáraton hallgatva nem tudod kiszűrni nagyjából hogy merről jön a hang? Vezérlés csere óta van a jelenség?Lehet valami összeszerelési hiba .Valami beleér valamibe. Módosítva December23, 2020 : kingblue Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe89 Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 Ne haragudj, azt elfelejtettem írni, hogy ez a hang vezérlés csere előtt is megvolt ugyanúgy. Szóval talán ez is kizárva. Nekem úgy tűnik, mintha a fekete motorburkolat alól jönne az a bizonyos hang, bár nagyon nehéz behatárolni. Nem vagyok benne biztos sajnos. Gázadásra teljesen megszűnik, az viszont biztos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 21 perce, joe89 írta: Ne haragudj, azt elfelejtettem írni, hogy ez a hang vezérlés csere előtt is megvolt ugyanúgy. Szóval talán ez is kizárva. Nekem úgy tűnik, mintha a fekete motorburkolat alól jönne az a bizonyos hang, bár nagyon nehéz behatárolni. Nem vagyok benne biztos sajnos. Gázadásra teljesen megszűnik, az viszont biztos. Akkor a szelepfedél alá kell bekukkantani.Ezeknél a motoroknál elfelejtették meghúzni a vezérmű tengely lefogató csavarjait.Érdemes volna átnézni.De lehet persze más is.Hidrotőke pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe89 Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 Csak ne dugattyú legyen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 9 perce, joe89 írta: Csak ne dugattyú legyen! Nem hinném.Legfeljebb a csapágyazása.Ha dugattyú lenne enné az olajat mint állat meg nem menne a motor csak gyengélkedve.Nem volna kompressziód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts