Pirintpeter Elküldve November24, 2020 Megoszt Elküldve November24, 2020 Üdv!Segítséget szeretnék kérni . Adott egy opel Corsa C 1.0 Ecu hibás ! Van hozzá egy bontott Ecu Amit felszeretnek programozni Esetleg op com-mal meg lehet-e csinálni ? Mi a folyamat? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla Elküldve November25, 2020 Megoszt Elküldve November25, 2020 (edited) A váltókart, csak magában megkenni nem elég. Egy erős szorítással tekerd meg a gombot és lejön. Szedd fel a váltószoknyát a helyéről.A gomb alatt található egy rugó, a váltókar kiemelhető a helyéről, lehúzható a karról a a reteszelő rész. A váltókaron lévő műanyagozást kell 120-a vagy finomabb csiszolóval átcsiszolni, majd bekenni valamilyen kenőanyaggal, lehetőleg ne olajjal. http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/11/25/83201.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/11/25/95302.jpg A képeken, ami szétrepedt azt a műanyagot kell megcsiszolni és bekenni. Ha már szétszedted kend át a váltókar összes műanyag elemét. Módosítva November25, 2020 : Béla Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinyo99 Elküldve November25, 2020 Megoszt Elküldve November25, 2020 5 órája, Béla írta: A váltókart, csak magában megkenni nem elég. Egy erős szorítással tekerd meg a gombot és lejön. Szedd fel a váltószoknyát a helyéről.A gomb alatt található egy rugó, a váltókar kiemelhető a helyéről, lehúzható a karról a a reteszelő rész. A váltókaron lévő műanyagozást kell 120-a vagy finomabb csiszolóval átcsiszolni, majd bekenni valamilyen kenőanyaggal, lehetőleg ne olajjal. http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/11/25/83201.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/11/25/95302.jpg A képeken, ami szétrepedt azt a műanyagot kell megcsiszolni és bekenni. Ha már szétszedted kend át a váltókar összes műanyag elemét. Köszönöm szépen, ez akkor egy nagyobb művelet lesz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi_bacsi Elküldve November26, 2020 Megoszt Elküldve November26, 2020 Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni, olajat cserélnék, de a leeresztő csavar torx fejét elnyalta valami szakbarbár. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogyan tudnám könnyen leszedni, találkozott már ilyennel valaki közületek? Előre is köszönöm, ha tudnátok ötletet adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve November26, 2020 Megoszt Elküldve November26, 2020 3 órája, Tomi_bacsi írta: Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni, olajat cserélnék, de a leeresztő csavar torx fejét elnyalta valami szakbarbár. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogyan tudnám könnyen leszedni, találkozott már ilyennel valaki közületek? Előre is köszönöm, ha tudnátok ötletet adni. Hali.Jellemző dolog.Kis vágóval óvatosan indítsd meg utána már ki lehet tekerni.Én is jártam már így nem egyszer.Lehet egyébként kapni csavart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November26, 2020 Megoszt Elküldve November26, 2020 5 órája, kingblue írta: Lehet egyébként kapni csavart. ÉS gyárit vagyél, még akkor is ha 1600Ft... Egyrészt ahhoz jár a réztömítés is ennyiért, másrészt meg mert az utángyártott hiába 600Ft, nekem konkrétan letört a csavar feje meghúzás közben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve November26, 2020 Megoszt Elküldve November26, 2020 (edited) 7 perce, tgabika76 írta: ÉS gyárit vagyél, még akkor is ha 1600Ft... Egyrészt ahhoz jár a réztömítés is ennyiért, másrészt meg mert az utángyártott hiába 600Ft, nekem konkrétan letört a csavar feje meghúzás közben... Arra figyelj, hogy alu deknihez gumi tömités jár, acél deknihez kell réztömités. És a csavar is különbözik ennek megfelelően. Az alus gumis verziót sokkal kevésbé kell/szabad meghúzni mint az acélt. Gondolom azért szokták szétcseszni elnyalni a szakik mert a vas a vasban verzióhoz szoktak. Módosítva November26, 2020 : Stofl 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve November26, 2020 Megoszt Elküldve November26, 2020 On 2020. 11. 22. at 22:00, cinyo99 írta: Üdv Cartársak, nem rég óta vagyok G Astra tulaj és egyből két kérdésem is lenne: 1 A váltókaron a hátramenet-reteszelő (vagy mi a neve) felhúzható kis pöcök eléggé szorul. nem mindig megy vissza alapállásba ha kiveszem hátramenetből. Már befújtam WD40-el a váltószoknya alatt is befújtam és kívülről is de nem az igazi..hol keressem a problémát? 2 vonóhorog-index visszajelző lámpa elvileg benne van a műszerecsoportban csak égő kell bele (vagy még egy vezeték amit a multitimerrel kell összeközni...erről van leírásom) a kérdésem, hogy ha ezeket kiépítettem akkor az index bekapcsolásakopr automatikusan érzékeli, ha rá van csatlakoztatva az utánfutó és megnövekedett a wattszám? Kell még ezen kívül valamit kötni, hogy a gyári index-visszajelző megoldást tudjam használni, vagy elég simán a hátsó lámpákra rákötni az utánfutó vezeték-köteget? A válaszokat előre is köszönöm! Cinyo Leírás alapján elég megcsinálni. Az index relé figyeli a terhelést. És nagyobb terhelésre fog villogni a műszerfali lámpa is. Én is utólagos horoghoz csináltam meg a visszajelzést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi_bacsi Elküldve November27, 2020 Megoszt Elküldve November27, 2020 Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinyo99 Elküldve November27, 2020 Megoszt Elküldve November27, 2020 On 2020. 11. 26. at 20:43, Stofl írta: Leírás alapján elég megcsinálni. Az index relé figyeli a terhelést. És nagyobb terhelésre fog villogni a műszerfali lámpa is. Én is utólagos horoghoz csináltam meg a visszajelzést. Köszi! (itt is :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinyo99 Elküldve November27, 2020 Megoszt Elküldve November27, 2020 On 2020. 11. 26. at 11:45, Tomi_bacsi írta: Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni, olajat cserélnék, de a leeresztő csavar torx fejét elnyalta valami szakbarbár. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogyan tudnám könnyen leszedni, találkozott már ilyennel valaki közületek? Előre is köszönöm, ha tudnátok ötletet adni. Nekem egy - offtopic - autón úgy vette le a szerelő, h ráhegesztett egy anyát...( just in case...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve November27, 2020 Megoszt Elküldve November27, 2020 19 perce, cinyo99 írta: Nekem egy - offtopic - autón úgy vette le a szerelő, h ráhegesztett egy anyát...( just in case...) Hát azért olajteknő alján hegeszteni nem szerencsés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyula_Opel Elküldve November27, 2020 Megoszt Elküldve November27, 2020 Kedves régi Opelesek! Astra G Twinport ablaktörlő javításában kérem a tanácsotokat. Az első ablaktörlő nem kapcsol be, de halkan kattan a relé a biztosíték panelon. Azzal lehet a baj? Azt kell cserélnem? Köszönettel: Gyula Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinyo99 Elküldve November28, 2020 Megoszt Elküldve November28, 2020 On 2020. 11. 25. at 11:16, Béla írta: A váltókart, csak magában megkenni nem elég. Egy erős szorítással tekerd meg a gombot és lejön. Szedd fel a váltószoknyát a helyéről.A gomb alatt található egy rugó, a váltókar kiemelhető a helyéről, lehúzható a karról a a reteszelő rész. A váltókaron lévő műanyagozást kell 120-a vagy finomabb csiszolóval átcsiszolni, majd bekenni valamilyen kenőanyaggal, lehetőleg ne olajjal. http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/11/25/83201.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/11/25/95302.jpg A képeken, ami szétrepedt azt a műanyagot kell megcsiszolni és bekenni. Ha már szétszedted kend át a váltókar összes műanyag elemét. Na, ma vol a napja hogy megoldjam ezt az anomáliát és hála a leírásodnak tökéletes lett. Annyival kiegészítettem, hogy én még a rugót is egy pöttyet széthúztam talán egy kicsit erősebben nyomja vissza a "pöcköt"...Nagy igyekezetemben (és nem utolső sorban hatalmas erőmnek köszönhetően ;) ) a váltógomb leszedésekor sikerült a teljes váltókart kikapnom a helyéről...de legalább így azt is bezsíroztam, kicsit ügyeskedni kellett, de végül sikerült összerakni. Köszi még egyszer a segítséget és a tanácsot! Joe 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November30, 2020 Megoszt Elküldve November30, 2020 Üdv! A G astra és az A zafira kartámasz megegyezik? Kartámasz nélkül vettem a kocsit, most találtam hozzá, azt viszont nem tudom, hogy csak be kell pattintani a helyére vagy az enyémből kitörött esetleg valami? https://bontoplaza.hu/opel-zafira-a-f75-hasznalt-alkatresz/kartamasz---konyoklo/bontott?ref=7O82 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve November30, 2020 Megoszt Elküldve November30, 2020 Sziasztok! Eléggé elméleti és főleg nagyon szubjektív kérdés, de ti kb. mennyit költenétek egy Astra G (2007, Z14XEP, ~300 000km) rendbetételére és kb. hol húznátok meg a határt, amire azt mondjátok, hogy inkább vesztek egy másikat (egy jobb állapotút vagy egy újabb generációt (pl. Astra H, stb))? 1-2 nem sürgősnek ítélt javítás halogatva lett illetve korból, futásteljesítményből adódóan azért alakulnak/alakultak ki újabb problémák és hát elbizonytalanodtam, hogy mivel járnék jobban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve November30, 2020 Megoszt Elküldve November30, 2020 (edited) 1 óra, nzozz írta: Sziasztok! Eléggé elméleti és főleg nagyon szubjektív kérdés, de ti kb. mennyit költenétek egy Astra G (2007, Z14XEP, ~300 000km) rendbetételére és kb. hol húznátok meg a határt, amire azt mondjátok, hogy inkább vesztek egy másikat (egy jobb állapotút vagy egy újabb generációt (pl. Astra H, stb))? 1-2 nem sürgősnek ítélt javítás halogatva lett illetve korból, futásteljesítményből adódóan azért alakulnak/alakultak ki újabb problémák és hát elbizonytalanodtam, hogy mivel járnék jobban... Hali.Hát ez függ attól hogy milyen állapotban van a gép.Meg hogy mennyi baja van.Ha még jó a kasztnija az alját is beleértem és motorikusan is elfogadható akkor még megéri rá költeni.Még egy vez.lánc csere is belefér .Futómű fékek sem egy óriási összeg.Persze ha zabálja az olajat meg minden sebből vérzik a motor ill.váltó problémák akkor inkább én eladnám.Azért ha jó H Astrát akarsz venni ahhoz még mélyen bele kell nyúlni a zsebbe.Nem beszélve arról hogy ugyanolyan zsákbamacska aztán amit nem költesz rá a G-re azt bőven ráköltöd az ismeretlen másik autóra. Módosítva November30, 2020 : kingblue Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November30, 2020 Megoszt Elküldve November30, 2020 1 órával ezelőtt, nzozz írta: Sziasztok! Eléggé elméleti és főleg nagyon szubjektív kérdés, de ti kb. mennyit költenétek egy Astra G (2007, Z14XEP, ~300 000km) rendbetételére és kb. hol húznátok meg a határt, amire azt mondjátok, hogy inkább vesztek egy másikat (egy jobb állapotút vagy egy újabb generációt (pl. Astra H, stb))? 1-2 nem sürgősnek ítélt javítás halogatva lett illetve korból, futásteljesítményből adódóan azért alakulnak/alakultak ki újabb problémák és hát elbizonytalanodtam, hogy mivel járnék jobban... Nehéz kérdés, már csak azért is mert amikor vettem a Zafirát és nézegettem a használt autókat, azt láttam hogy horror áron romokat árulnak. Bár elég sok mindent ki lehet deríteni a vásárlás előtt az autóról ( igaz hogy egy csomóan még a rendszámot is eltakarják, nehogy utánanézz) de sok minden rejtve marad, így előfordul, hogy rosszabb állapotút vásárolsz mint a jelenlegi, aminek legalábbis egy darabig tudod az előéletét hiszen nálad volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vardar Elküldve December1, 2020 Megoszt Elküldve December1, 2020 (edited) 19 órája, nzozz írta: Sziasztok! Eléggé elméleti és főleg nagyon szubjektív kérdés, de ti kb. mennyit költenétek egy Astra G (2007, Z14XEP, ~300 000km) rendbetételére és kb. hol húznátok meg a határt, amire azt mondjátok, hogy inkább vesztek egy másikat (egy jobb állapotút vagy egy újabb generációt (pl. Astra H, stb))? 1-2 nem sürgősnek ítélt javítás halogatva lett illetve korból, futásteljesítményből adódóan azért alakulnak/alakultak ki újabb problémák és hát elbizonytalanodtam, hogy mivel járnék jobban... '18 szeptemberében vettem 760-ért 2004-es, 141.000 km-es Z14XE-met, ha jól emlékszem. Azóta (tényleg) mindennel együtt kb. 2 milliónál járok. Hobbim lett kb. a szerelés, lecserélek ezt-azt, újítgatok dolgokat. Épp az otthoni javíthatósága az, ami miatt nem is váltanék, mert olcsó az alkatrész, a youtube/fórumok tele vannak szerelési segédletekkel, szóval a felmerülő problémák 90%-át meg tudtam volna oldani, persze a kezdetekben nem volt még önbizalmam bizonyos dolgokhoz. Olajat nálam nem eszi, a kasztni jó állapotban van és habár eleve nem 2 évre terveztem vele, most már rámondanám, hogy legalább még 4 évig velünk lesz, lehet még a második gyerekig ki is szolgál, szóval megéri a folyamatos újítgatás, mert magamat óvom a problémáktól, hogy egyszer se hagyjon ott, amikor nem kellene. Ha pár évre néztem volna valami kis, városi szaladgálós autót (első generációs Picanto volt még tervben), akkor biztos, hogy nem cserélnék rajta semmit, csak a kötelező szerviz, mert minek motortartó bakot cserélni valamin, ami nem lesz meg 2 év múlva? Rozsda, olajfogyasztás, mennyi időre kell hármas döntsön szerintem. XEP-nél még a szívósor ami elvileg egy húzós tétel lehet, arra is figyelj. Módosítva December1, 2020 : Vardar Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December1, 2020 Megoszt Elküldve December1, 2020 On 2020. 11. 30. at 9:38, zotya975 írta: Üdv! A G astra és az A zafira kartámasz megegyezik? Kartámasz nélkül vettem a kocsit, most találtam hozzá, azt viszont nem tudom, hogy csak be kell pattintani a helyére vagy az enyémből kitörött esetleg valami? https://bontoplaza.hu/opel-zafira-a-f75-hasznalt-alkatresz/kartamasz---konyoklo/bontott?ref=7O82 Én úgy tudom hogy nem mindegyik ülésben van meg a rögzítésére használt pont a kárpit alatt, például az oldallégzsákosban nincs. Tudom hogy az oldallégzsák a másik oldalon van, de az ülés váza szimmetrikus, a légzsák helye a vázban ott van a belső oldalon is, azért mert így egyszerűbb jobbkormányos piacra üléseket gyártani. Egy szó mint száz, nem tudom hogy a G Astra és a Zafira kartámasza megegyezik-e, de sztem ha a tied oldallégzsákos, akkor ez nem fog belemenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve December1, 2020 Megoszt Elküldve December1, 2020 On 2020. 11. 30. at 9:38, zotya975 írta: Üdv! A G astra és az A zafira kartámasz megegyezik? Kartámasz nélkül vettem a kocsit, most találtam hozzá, azt viszont nem tudom, hogy csak be kell pattintani a helyére vagy az enyémből kitörött esetleg valami? https://bontoplaza.hu/opel-zafira-a-f75-hasznalt-alkatresz/kartamasz---konyoklo/bontott?ref=7O82 Szia! Hogy érted, hogy kitörött? Az ülés vázak egyformák. Én oldal légzsákos B Veci ülésbe vettem H Astra könyöklőt. G,H Astra és B veci ülés váza is egyforma. Függetlenül a légzsáktol, deréktámasztól stb. Viszont a könyöklő rögzítéséhez komplett cucc kell. Az állító mechanika is amibe beledugod. Van jó pár képem. Megtalállak messengeren? Tudok küldeni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December2, 2020 Megoszt Elküldve December2, 2020 14 órája, Stofl írta: Szia! Hogy érted, hogy kitörött? Az ülés vázak egyformák. Én oldal légzsákos B Veci ülésbe vettem H Astra könyöklőt. G,H Astra és B veci ülés váza is egyforma. Függetlenül a légzsáktol, deréktámasztól stb. Viszont a könyöklő rögzítéséhez komplett cucc kell. Az állító mechanika is amibe beledugod. Van jó pár képem. Megtalállak messengeren? Tudok küldeni. Nekem most az ülés oldalán ez látszik: A hirdetésben szereplő kartámaszon elvileg ott van ami ide belepasszol: Csak nem tudom hogy egyszerűen valamiért kivették, vagy törés-sérülés miatt nincs meg és akkor nem tudom beszerelni ha megveszem. Elvileg fent vagyok mesengeren. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GabiETZ Elküldve December4, 2020 Megoszt Elküldve December4, 2020 Sziasztok, Esetleg valakinek nincs egy darab érintkezője a gyári műszerfal csatiba? Vonóhorog visszajelzőt szeretnék bekötni, ha lehet normálisan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve December4, 2020 Megoszt Elküldve December4, 2020 3 órája, GabiETZ írta: Sziasztok, Esetleg valakinek nincs egy darab érintkezője a gyári műszerfal csatiba? Vonóhorog visszajelzőt szeretnék bekötni, ha lehet normálisan. Szia! Nekem valahol van, de költözünk, mostanában biztos nem kerül elő az a doboz amiben tárolom. Sőt inkább úgy mondom fogalmam sincs melyik dobozban van elcsomagolva :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
domber Elküldve December4, 2020 Megoszt Elküldve December4, 2020 Sziasztok!Opel Astra g-nél,hogy tudom leszedni a váltógombot?Szorul a hátramenet felhúzó gyűrű,nem ugrik vissza,de alulról hiába fújok be neki nem javul,gondoltam leszedek a váltógombot,és megpróbálom úgy,de nem jön le a váltógomb,hogy tudom leszedni ezt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts