Steve01 Elküldve November27, 2018 Megoszt Elküldve November27, 2018 A G Astránál kb mennyi km után kezd el kopni a váltószoknya, kézifék műbőre? Nekem az F Astránál 90-100ezer km után kezdett kopni, de G-nél mintha hamarabb kopna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November27, 2018 Megoszt Elküldve November27, 2018 Nem km-t függvénye, hanem hogy mennyiit volt használva. Egy autópályás autónál lehet új állapotúnak tűnő 200000km-nél, egy városinál meg negyed ennyinél rongyosodó mert annyit van nyüstölve... Nem lehet általánosítani. Én 11 évesen 120000km-nél cseréltem mert annyira nem jött be az állapota bár rongyos nem volt. F-et 21 évesen adtam el 172000km-el hibátlan -gyári- szoknyával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve November30, 2018 Megoszt Elküldve November30, 2018 Sziasztok! Autós kihangosítót használ valaki? Kinek milyen vállt be? Napellenzőre csíptethetőt néztem, de nem tudtam eldönteni a nagy választékból melyik lehet a jó. Tudnátok tippeket adni. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve December1, 2018 Megoszt Elküldve December1, 2018 16 órája, kobraCode írta: Sziasztok! Autós kihangosítót használ valaki? Kinek milyen vállt be? Napellenzőre csíptethetőt néztem, de nem tudtam eldönteni a nagy választékból melyik lehet a jó. Tudnátok tippeket adni. Köszönöm. https://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/15/hogy_ne_birsagoljon_agyon_a_rendor/ Itt van pár jótanács milyen szempont alapján válassz. Én a Jabra Drive beszerzésén gondolkodom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve December1, 2018 Megoszt Elküldve December1, 2018 4 órája, gyurigyerek írta: https://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/15/hogy_ne_birsagoljon_agyon_a_rendor/ Itt van pár jótanács milyen szempont alapján válassz. Én a Jabra Drive beszerzésén gondolkodom. Ezt már végig olvastam és tegnap este rövidre is zártam a témakört. Ma pedig meg is rendeltem, Jabra Drive lett az áldozat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steve01 Elküldve December1, 2018 Megoszt Elküldve December1, 2018 (edited) Nekem 11évig F Astrám volt, nagyon meg voltam vele elégedve, szeptemberben pedig vettem egy 12éves 1.4xep G Astrát, (még 2000km alatt nem tapasztaltam olaj fogyást). Elég sok motorikus problémát olvasok róluk, nyugtassatok meg, hogy nem kell minden G Astrát 150-200ezernél motor generálozni, (vagy csak ilyen kevés km-re tervezték őket). Mitől vannak ezek az a problémák, rossz illesztések, szimeringek, gyenge anyagok? Van aki első gazda, rendszeres olajcsere, belevaló olajjal, nem füstöl, nem csepeg, és mégis zabálja az olajat, vagy együtt kell vele élni. Vagy olyan sok van ebből a típusból, hogy jobban előkerülnek ezek a problémák. Módosítva December1, 2018 : Steve01 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve December1, 2018 Megoszt Elküldve December1, 2018 2 órája, Steve01 írta: Nekem 11évig F Astrám volt, nagyon meg voltam vele elégedve, szeptemberben pedig vettem egy 12éves 1.4xep G Astrát, (még 2000km alatt nem tapasztaltam olaj fogyást). Elég sok motorikus problémát olvasok róluk, nyugtassatok meg, hogy nem kell minden G Astrát 150-200ezernél motor generálozni, (vagy csak ilyen kevés km-re tervezték őket). Mitől vannak ezek az a problémák, rossz illesztések, szimeringek, gyenge anyagok? Van aki első gazda, rendszeres olajcsere, belevaló olajjal, nem füstöl, nem csepeg, és mégis zabálja az olajat, vagy együtt kell vele élni. Vagy olyan sok van ebből a típusból, hogy jobban előkerülnek ezek a problémák. 206.000km-nél még bontatlan a motorom (vezérlés és hidrotőke csere volt) . Olajat nem eszi, ezt havi 2-3 dl vízfogyasztással kompenzálja. Kényesebb, odafigyelést igénylő motorok ezek az xep-k, de azért nem olyan széthullós féle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steve01 Elküldve December1, 2018 Megoszt Elküldve December1, 2018 2 órája, Cs. Zoltán írta: 206.000km-nél még bontatlan a motorom (vezérlés és hidrotőke csere volt) . Olajat nem eszi, ezt havi 2-3 dl vízfogyasztással kompenzálja. Kényesebb, odafigyelést igénylő motorok ezek az xep-k, de azért nem olyan széthullós féle... Végre olvasok valami jót is. A H Astra fórumon, is vannak olajproblémák az xep motorokkal, sajnos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve December1, 2018 Megoszt Elküldve December1, 2018 1 óra, Steve01 írta: Végre olvasok valami jót is. A H Astra fórumon, is vannak olajproblémák az xep motorokkal, sajnos. 1.6-osban gyakoribbak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steve01 Elküldve December1, 2018 Megoszt Elküldve December1, 2018 1 órával ezelőtt, Cs. Zoltán írta: 1.6-osban gyakoribbak... Én is 1.6-ost akartam, erősebb is, a szíj miatt csendesebb is, (állítólag jobb a szíjas vezérlés). De nagyon kevés van belőle, nehéz kifogni a jót. Az 1.4-ből nagyobb a választék, meg hogy kombit akartam, az még jobban leszűkítette a kört. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve December2, 2018 Megoszt Elküldve December2, 2018 9 órája, Steve01 írta: Én is 1.6-ost akartam, erősebb is, a szíj miatt csendesebb is, (állítólag jobb a szíjas vezérlés). De nagyon kevés van belőle, nehéz kifogni a jót. Az 1.4-ből nagyobb a választék, meg hogy kombit akartam, az még jobban leszűkítette a kört. Nekem sikerült kifogni egy elég jó darabot és pont sedan-ban. Ettől függetlenül nincs baj a 1.4-esekkel sem, csak ugye ne legyen szétrúgva. Mint ahogy a nagyobbak se. De hát lutri ez, esetleg ha akadnak árulkodó jelek akkor elkerülheti az ember a bajt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve December2, 2018 Megoszt Elküldve December2, 2018 On 2018. 12. 01. at 13:57, kobraCode írta: Ezt már végig olvastam és tegnap este rövidre is zártam a témakört. Ma pedig meg is rendeltem, Jabra Drive lett az áldozat. A tapasztalatokról beszámolhatnál majd. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve December3, 2018 Megoszt Elküldve December3, 2018 16 órája, gyurigyerek írta: A tapasztalatokról beszámolhatnál majd. ;) Oké, rendben, amint lesz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tatika81 Elküldve December16, 2018 Megoszt Elküldve December16, 2018 Üdv. Adott egy Opel Astra G 1999-es 1.6 8V Benzines. A probléma a következő. Helyből induláskor (lendületből) balra kanyarodáskor még egyenesbe nem áll az autó BERÁNGAT,de ez a rángatás csak pár másodpercig tart valamikor intenzívebb nyáron sűrűben fordul elő. Utána mint ha mi sem történt volna megy tovább. Csak kanyarodásnál tűnt fel. Cserélve lett üzemanyagszivattyú,injektor,trafó komplett,vákum cső. Ez mellet ingadozik az alapjárat is,de az nem vészes alapjárati motor cserélve EGR kikötve. Előre is köszönöm a választ. Köszönöm hogy elolvastad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December16, 2018 Megoszt Elküldve December16, 2018 3 órája, Tatika81 írta: Üdv. Adott egy Opel Astra G 1999-es 1.6 8V Benzines. A probléma a következő. Helyből induláskor (lendületből) balra kanyarodáskor még egyenesbe nem áll az autó BERÁNGAT,de ez a rángatás csak pár másodpercig tart valamikor intenzívebb nyáron sűrűben fordul elő. Utána mint ha mi sem történt volna megy tovább. Csak kanyarodásnál tűnt fel. Cserélve lett üzemanyagszivattyú,injektor,trafó komplett,vákum cső. Ez mellet ingadozik az alapjárat is,de az nem vészes alapjárati motor cserélve EGR kikötve. Előre is köszönöm a választ. Köszönöm hogy elolvastad. A probléma köthető benzinszinthez? A benzinpumpa egy kis pohárból szívja az üzemanyagot amit a visszafolyó ág tölt fel, hogy mindíg tele legyen, és ne tudjon gyorsításkor vagy kanyarban a benzin elfolyni a pumpa alól így az nem tud levegőt szívni még egészen alacsony üzemanyag szint esetén sem. Ha tele tanknál nem jelentkezik a probléma akkor ellenőrizni kellene a csöveket főleg azt hogy a visszafolyó ág valóban a poharat tölti-e. A motor X16SZR, vagy Z16SE? Bár csak egy injektort írtál akkor az első. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tatika81 Elküldve December16, 2018 Megoszt Elküldve December16, 2018 Előre is köszönöm a választ. X16SZR És a visszafolyó ág-nál mi okozhatja ezt a problémát. Nem oda folyik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December16, 2018 Megoszt Elküldve December16, 2018 1 óra, Tatika81 írta: Előre is köszönöm a választ. X16SZR És a visszafolyó ág-nál mi okozhatja ezt a problémát. Nem oda folyik? Igen, arra gondoltam. Ha nem pontosan a dobozba folyik vissza hanem a tankba a doboz mellé, akkor alacsony üzemanyag szintnél és induláskor vagy pont kanyarban levegőt szívhat a pumpa. De ha teli tanknál is jelentkezik a probléma akkor ez nem játszik. Erre főleg akkor lehet gyanakodni ha ott szerelve volt, tank csere, vagy egyéb bontás és utána jött elő a gond. Az egr szelepet lefalaztad, vagy csak lehúztad a csatit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve December17, 2018 Megoszt Elküldve December17, 2018 No akkor én hivatalosan is átköltöztem a H astra topikba. Hat hónap autómentes időszak után végül a 2005-ös G helyett 2011-es H lett, szintén ötajtós. Z14XEP helyett A16XER. Remélem ezzel kevesebb problémám lesz. További jó fórumozást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tatika81 Elküldve December17, 2018 Megoszt Elküldve December17, 2018 (edited) 22 órája, zotya975 írta: I Módosítva December17, 2018 : Tatika81 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tatika81 Elküldve December17, 2018 Megoszt Elküldve December17, 2018 Üdv. Az egr szelepet lefalaztam és oldalra kiraktam. Azt észrevettem ha több benne az üzemanyag nem csinálja. De akkor van egy vissza ág a tank alján? Vagy hol megy be az a cső? Most nem igazán látom magam előtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December17, 2018 Megoszt Elküldve December17, 2018 18 perce, Tatika81 írta: Üdv. Az egr szelepet lefalaztam és oldalra kiraktam. Azt észrevettem ha több benne az üzemanyag nem csinálja. De akkor van egy vissza ág a tank alján? Vagy hol megy be az a cső? Most nem igazán látom magam előtt. Nincs közvetlen tapasztalatom G astrával kapcsolatban, de képeken két darab kék csövel látok a pumpa fedeléhez csatlakozni, feltételezem az egyik az injektorhoz vezető a másik a visszafolyó ág. Nem tudom pontosan hogyan megy bent a cső előfordulhat hogy visszacsukáskor a pohár mellé került? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tatika81 Elküldve December18, 2018 Megoszt Elküldve December18, 2018 A napokban megnézem és jelentkezem. Alapjárat ingadozással kapcsolatban valami tipp? Köszönöm az eddigi segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2018 Megoszt Elküldve December18, 2018 50 perce, Tatika81 írta: A napokban megnézem és jelentkezem. Alapjárat ingadozással kapcsolatban valami tipp? Köszönöm az eddigi segítséget. Először: alapjárati motornak és a fészkének a kitakarítása, repedt-lecsúszott vákumcsövek ellenőrzése, injektor-szívócsonk közti talptömítés ellenőrzése. Ez utóbbira alkalmas a féktisztító, amit ( hideg ) járó motornál a kérdéses részre fújunk, ha van tömítetlenség a motor beszívja és felpörög. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tatika81 Elküldve December19, 2018 Megoszt Elküldve December19, 2018 Ez mind megtörtént. És még is ingadozik az alapjárat. Lehet attól,hogy a szelepre felrakodott korom stb miatt nem zár vissza rendesen és ezért ingadozik.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December19, 2018 Megoszt Elküldve December19, 2018 40 perce, Tatika81 írta: Ez mind megtörtént. És még is ingadozik az alapjárat. Lehet attól,hogy a szelepre felrakodott korom stb miatt nem zár vissza rendesen és ezért ingadozik.? Az alapjárati motor kúpjára? Le kell róla tisztítani, és a fészkéről is, akkor rendesen kell zárnia. De én 10 év alatt sem tudtam megoldani az alapjárati ingadozás problémát, hiába cseréltem mindent, a fojtószelepház is patyolat tiszta volt, aztán végül át lett építve a motor és azóta nincs vele gond. Talán a motorvezérlő volt a hibás ki tudja, a 8 szelepes központi injektoros motoroknál ez elég gyakori probléma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts