Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

12 perce, zotya975 írta:

Esetleg régi gumiabroncs futófelületéből kivágott darab? 

Nem rossz ötlet (ha van miből kivágni, nekem most nem nagyon). Az abroncsguminál nagyobb vastagság kellene. Egypontos emeléssel szögbe fordul az alja emelés közben (tapasztalat). 4.4x4.4cm-es fenyővel próbálkoztam alábakolni a gyári emelési ponton, de egyik fa a másik után hasadt be (még mielőtt a teljes terhelés rákerült volna) ugyanazon az oldalán, ahol először érintkezett vele a lemez (nagyobb terhelést kapta). A lengőkar felfogatás alatt (bölcsőn, nagyobb sík felületen) szögbe fordult a fa az emelő feje és az emelt rész között. Az emelt rész csak vonalban érintkezett a fával, a fa egy ponton az emelővel. A fenyő nem jó alátétnek, de az alapvető problémán a keményfa sem segít. Addig simán lehet emelni, amíg a kerék éppen megemelkedik a levegőbe, afelett érvényesül a probléma a leginkább. Ezért kellene egy vastagabb, kimondottan célnak megfelelő gumitégla, amely kicsit idomul. Még mindig kérdés, hogy az emelési pont besüllyesztett (középen ívesen beávogott) részéhez tegyem a gumitéglát vagy biztonságosan alábakolható-e a fenti képen pirossal bekarikázott részeken.

Jégkorong korongja is alkalmas (de nem mindegyik), ezt éppen arra árulják. A kérdéses helyre nem ideális méret (vágni kellene, akkor pazarlás).

Megosztás:

20 órája, freddy_ írta:

Honnan érdemes kimondottan emeléshez használatos, jó minőségű, 2-5 cm vastag gumialátétet venni? Németül és magyarul keresve alig van találat. Németben 10-25 EUR / darab áron találtam néhány fajtát különböző helyeken magas postaköltséggel (15 EUR). Otthon találtam egy megfelelőnek látszót. Felhívva őket 20x10x5 cm a méret, 4500 Ft. A posta 2000 Ft körül van. Még ezt is sokallom.

Meglévő, térburkolásra használt zöld gumitéglából vágtam ki méretes darabot. Túl puha. Az emelési pontoknál a lemeztől erősen V alakra deformálódik (egyáltalán nem stabil, bármikor kettévágja a lemez), sík felületen is jelentősen deformálódik az alakja. Csak keménygumi jöhet szóba.

Hello,

Gumilemezt itt tudsz nézni:

Pécsen a T&T&T kft: http://www.tttkft.hu/

Agro-Portéka: http://agro-porteka.hu/

A T&T&T-nél lehet venni 10-20cm-es csíkot a tekercsből, ami asszem 100cm széles.

Jégkorong:

Decathlon:

https://www.decathlon.hu/jeghoki-korong-hivatalos--id_8392508.html

https://www.decathlon.hu/jeghoki-korong-gyerekeknek--id_8331173.html

https://www.decathlon.hu/hivatalos-hokilabda--id_8334379.html

Egy 500-ast megér a próba.

Én a krokodil-emelőnek az emelőcsészéjébe csináltam egy lépcsős betétet rétegelt-lemezből és ennek a tetejére ragasztottam szöveterősítésű gumilemez korongot. Ha az alváznyúlványod ép, akkor simán tudod középen emelni egy 2T-s krokodillal és mindkét kerék a levegőben van. Nyilván bakolni saját épséged miatt is érdemes.
Mondjuk egy korábbi és meg nem valósult projektből kifolyólag van vagy 6 jégkorongom valahol valamelyik doboz mélyén... Annak idején szerelőasztal lábához kerestem talpakat és egy internetes fórumon hobby cnc-sek csináltak ebből vibrációelnyelő géptalpat.

Ui:

Emelőre való gumipogácsát esetleg itt is tartanak:

Convoy Truck Shop: http://www.convoytruckshop.hu/

Módosítva : KMiki
Megosztás:

Sziasztok!

Mivel szép számmal vannak fővárosiak/főváros környékiek a fórumon, így most őket kérdezném mint elsődleges hiteles információforrás: ha a 7-es főúton érkezem Székesfehérvár felől és Szigetszentmiklósra mennék M0-on keresztül, akkor kell pályamatrica? 

Megosztás:

Nektek nem kényelmetlen a G astra ülés, én valahogy nem találom a helyes beállítást, vagy a derekam, vagy a hátam fáj. Idáig nem vezettem G Astrát, nincs összehasonlítási alapom, nekem 1.4 láncos motoros van, de 1es-be induláskor gyakran van egy kis rezonancia, mint valami dízelnél, olyan kis morgós. Kívülről szép csendes, belülről van olyan morgós, rezgős hang.  Az olajfogyasztás az mitől van az opeleknél,  olvastam 1 gazdás 60ezer km es Astrát hogy eszi az olajat, de olyat is hogy 200ezer km es nem eszi.

Megosztás:

2 perce, Steve01 írta:

Nektek nem kényelmetlen a G astra ülés, én valahogy nem találom a helyes beállítást, vagy a derekam, vagy a hátam fáj. Idáig nem vezettem G Astrát, nincs összehasonlítási alapom, nekem 1.4 láncos motoros van, de 1es-be induláskor gyakran van egy kis rezonancia, mint valami dízelnél, olyan kis morgós. Kívülről szép csendes, belülről van olyan morgós, rezgős hang.  Az olajfogyasztás az mitől van az opeleknél,  olvastam 1 gazdás 60ezer km es Astrát hogy eszi az olajat, de olyat is hogy 200ezer km es nem eszi.

Na sorban:

Van rendes ülés is. ClassicII ülés valóban putri. Vectra B ülés vagy Astra plüss ajánlott.

Rezonancia passz, pár négyzetméter zajcsillapító után már nincs zörgés és rezgés. Előtte azért tud lenni bent is.

Olajfogyi meg egyes motorokkal van. Klasszikus összemosás, hogy 170 féle ecotec motort gyártottak, ha nem többet és "áááá ecotec, eszi az olajat". Szokásos hülyeség. 1.4 twinportra olajzabát nem hallottam, cserébe van más, ami el tud romlani :D 

Megosztás:

1 órával ezelőtt, Kukacka írta:

Na sorban:

Van rendes ülés is. ClassicII ülés valóban putri. Vectra B ülés vagy Astra plüss ajánlott.

Rezonancia passz, pár négyzetméter zajcsillapító után már nincs zörgés és rezgés. Előtte azért tud lenni bent is.

Olajfogyi meg egyes motorokkal van. Klasszikus összemosás, hogy 170 féle ecotec motort gyártottak, ha nem többet és "áááá ecotec, eszi az olajat". Szokásos hülyeség. 1.4 twinportra olajzabát nem hallottam, cserébe van más, ami el tud romlani :D 

A B Vectra ülés egy az egyben jó bele?  (esetleg a hátsó is)  Az jó lenne ha tényleg nem enné az olajat, eddig 1000km et mentem vele, persze ebbe is az előző tulajnál 10W-40et raktak bele. Most 5w-30 Dexos 2 van benne, nem füstöl, a kipufogó vége nem olajos, a motor ha benézek a beöntő nyilláson, szép sárga belülről, nem látok olajsarat. Remélem nem lesz gond vele, a gyertyákat kicseréltem, a lánc még a gyári elvileg, de nincs hangja, (ha minden igaz 82000km van benne). A vízpumpán a műanyag csonk, ki lett cserélve rézre, a vezérműtengelyek csavarjaira rá lett húzva. A toronygumit is cserélni kell hamarosan, miket nézzek még át rajta, kihagytam valamit?

Megosztás:

31 perce, Steve01 írta:

A B Vectra ülés egy az egyben jó bele?  (esetleg a hátsó is)  Az jó lenne ha tényleg nem enné az olajat, eddig 1000km et mentem vele, persze ebbe is az előző tulajnál 10W-40et raktak bele. Most 5w-30 Dexos 2 van benne, nem füstöl, a kipufogó vége nem olajos, a motor ha benézek a beöntő nyilláson, szép sárga belülről, nem látok olajsarat. Remélem nem lesz gond vele, a gyertyákat kicseréltem, a lánc még a gyári elvileg, de nincs hangja, (ha minden igaz 82000km van benne). A vízpumpán a műanyag csonk, ki lett cserélve rézre, a vezérműtengelyek csavarjaira rá lett húzva. A toronygumit is cserélni kell hamarosan, miket nézzek még át rajta, kihagytam valamit?

Ha általános dolgokra gondolsz akkor lehet még pár dolgot: ami épp aktuális, hűtővíz és ablakmosó fagyáspont. Ezen kívül fékek, fékfolyadék, szervó olaj, kb ezek szoktak elmaradni vásárlás utáni átnézéseknél.

Megosztás:

11 órája, Kukacka írta:

Hátsó nem, elsők igen. 10w40 az a. Jót tesz láncnak, tőkének. Király ötlet volt a gazditól.

Van szép hosszú sor kint és bent is, ízlés szerinti bontásokkal bárminek nekimehetsz :) 

Elvileg nem a tulaj kérte a 10w-40et, hanem ezt rakták bele a szervizbe, ő meg rájuk hagyatkozott, "csak ők a szakemberek".  Az utolsó mondatot nem igazán értem?

Megosztás:

11 órája, kobraCode írta:

Ha általános dolgokra gondolsz akkor lehet még pár dolgot: ami épp aktuális, hűtővíz és ablakmosó fagyáspont. Ezen kívül fékek, fékfolyadék, szervó olaj, kb ezek szoktak elmaradni vásárlás utáni átnézéseknél.

Igen ezek át lettek nézve, későbbiekben, tárcsa, betét, csere lesz.

• Köszi! 1
Megosztás:

1 óra, Steve01 írta:

Elvileg nem a tulaj kérte a 10w-40et, hanem ezt rakták bele a szervizbe, ő meg rájuk hagyatkozott, "csak ők a szakemberek".  Az utolsó mondatot nem igazán értem?

Ha itthon szervizeltetsz az az alap kiindulás, hogy szakember nincs, csak mímelők. Ha mákod van lesz valódi is.
Fórumon felkeresheted a típushibákat, leendő elromló korrodálódó részeket. De ezek már nem ilyen ránézek egyből és meg is vagyunk dolgok. Egy belső levegő keringető csonk repdése majd törése, az már kicsit bontósabb, stb.

Megosztás:

Levettem a küszöbökről a műanyag borítást, jól lemostam az oda gyűlt sarat. A küszöb végeinél volt egy kis felületi korrózió, azt kicsiszoltam, lealapoztam, és sima festékkel lekentem. Azzal szerintem nem lesz gond egy darabig, +kapott hátra műanyag dobbetétet. A kasztni alján nincs semmilyen korrózió, kivéve a futómű alkatrészeket, de tervezem azokat is lefesteni. Erről a levegőkeringető hibáról már olvastam, az enyémben Delphi van. Ez csak használatkor törik el, mert akkor nem használom, vagy amúgy is eltörhet.?

Megosztás:

1 órával ezelőtt, Steve01 írta:

Levettem a küszöbökről a műanyag borítást, jól lemostam az oda gyűlt sarat. A küszöb végeinél volt egy kis felületi korrózió, azt kicsiszoltam, lealapoztam, és sima festékkel lekentem. Azzal szerintem nem lesz gond egy darabig, +kapott hátra műanyag dobbetétet. A kasztni alján nincs semmilyen korrózió, kivéve a futómű alkatrészeket, de tervezem azokat is lefesteni. Erről a levegőkeringető hibáról már olvastam, az enyémben Delphi van. Ez csak használatkor törik el, mert akkor nem használom, vagy amúgy is eltörhet.?

Szerintem kapcsolgatni kell ahhoz hogy eltörjön a műanyag és körbeforogjon a tengely megállás nélkül. 

Megosztás:

4 órája, Steve01 írta:

Nálam is Delphi van. El is tört már még mielőtt megvettem. Csak akkor persze nem tűnt fel. Pedig az is lehetett volna egy alkupozíció segítő. Egyébként most olyat olvastam, ha eltört és már csak forog folyamatosan és nem tud az ember rászánni pénzt éppen akkor lehúzza a csatlakozót és külső keringetésre állítja a látott, hogy ne parásodjon az ablak téli használatkor. Ezt még meg kell játszanom mert ijesztő ahogy nem lát ki az ember a kocsiból. Aztán majd tavasszal cserélem a műanyag kis retket 9ezerért :dry:

Megosztás:

21 órája, Janó32 írta:

Sziasztok!

Mivel szép számmal vannak fővárosiak/főváros környékiek a fórumon, így most őket kérdezném mint elsődleges hiteles információforrás: ha a 7-es főúton érkezem Székesfehérvár felől és Szigetszentmiklósra mennék M0-on keresztül, akkor kell pályamatrica? 

Nem tudom aktuális-e még, de nem kell. Csak az M0 keleti szektorára kell matrica, az M5-től kelet felé eső részen.

• Like 1
  • Köszi! 1
Megosztás:

On ‎2018‎.‎11‎.‎15‎. at 17:24, KMiki írta:

Hello,

Gumilemezt itt tudsz nézni:

Pécsen a T&T&T kft: http://www.tttkft.hu/

Agro-Portéka: http://agro-porteka.hu/

A T&T&T-nél lehet venni 10-20cm-es csíkot a tekercsből, ami asszem 100cm széles.

Jégkorong:

Decathlon:

https://www.decathlon.hu/jeghoki-korong-hivatalos--id_8392508.html

https://www.decathlon.hu/jeghoki-korong-gyerekeknek--id_8331173.html

https://www.decathlon.hu/hivatalos-hokilabda--id_8334379.html

Egy 500-ast megér a próba.

Én a krokodil-emelőnek az emelőcsészéjébe csináltam egy lépcsős betétet rétegelt-lemezből és ennek a tetejére ragasztottam szöveterősítésű gumilemez korongot. Ha az alváznyúlványod ép, akkor simán tudod középen emelni egy 2T-s krokodillal és mindkét kerék a levegőben van. Nyilván bakolni saját épséged miatt is érdemes.
Mondjuk egy korábbi és meg nem valósult projektből kifolyólag van vagy 6 jégkorongom valahol valamelyik doboz mélyén... Annak idején szerelőasztal lábához kerestem talpakat és egy internetes fórumon hobby cnc-sek csináltak ebből vibrációelnyelő géptalpat.

Ui:

Emelőre való gumipogácsát esetleg itt is tartanak:

Convoy Truck Shop: http://www.convoytruckshop.hu/

Köszönöm a fáradozásod. A kb. fél centi vastag, szöveterősítésű gumilemezem nagyon vékony, meg sem próbáltam. 2-5 centi vastag gumit keresek. Tényleg olcsó ott a korong. Egyelőre úgy néz ki nem ez lesz a megoldás. Ha mégis, akkor a sokak által kipróbált cseh Gufex-et szerezném be.

Emelőhöz ezzel szeretnék próbálkozni. Hagyományos (nagyáruházi) 2T emelő fémpogácsájába lenne tökéletes. A saját emelőm fémpogácsája nagyobb, emiatt faragni kell rajta (remélem meg lehet oldani egy szikével, hogy belepasszoljon).

Az autóm alján minden ép, de tartok az egypontos, középen történő emeléstől. Szervizben két ponton, szimmetrikusan emelték az elejét eddig kétszer, két helyen (az alváz megerősített részén és a bölcsőn).

Megosztás:

Megér ez a felhasználók által agyondícsért pewag hólánc 92 EUR-t vagy nem csak én gondolom, hogy irreálisan magas az ára? Vannak ettől sokkal drágább láncok is. Más, olcsóbb láncnál olvastam, hogy szakad. 185/65 R15 méretben többek által kipróbált, jól bevált, nem szakadós fajta láncot esetleg tudna valaki ajánlani?

Alufelnire műanyag hólánc (vagy ez) is elmenne. Valószínűleg csendesebb, gumikímélőbb a fémlánchoz képest. Kérdés, hogy rendőr mennyire fogadná el. Sajnos acélfelnire nem jó.

Megosztás:

5 órája, freddy_ írta:

Megér ez a felhasználók által agyondícsért pewag hólánc 92 EUR-t vagy nem csak én gondolom, hogy irreálisan magas az ára? Vannak ettől sokkal drágább láncok is. Más, olcsóbb láncnál olvastam, hogy szakad. 185/65 R15 méretben többek által kipróbált, jól bevált, nem szakadós fajta láncot esetleg tudna valaki ajánlani?

Alufelnire műanyag hólánc (vagy ez) is elmenne. Valószínűleg csendesebb, gumikímélőbb a fémlánchoz képest. Kérdés, hogy rendőr mennyire fogadná el. Sajnos acélfelnire nem jó.

Nálunk nagyon ritkán teszik ki a hólánc táblát amikor is kötelező az adott útvonalra, de ha Ausztriába jársz át télen, ott bent kell lenni a csomagtartóban, és csak a hagyományos láncot fogadják el, a műanyagot ( amit linkeltél vagy a kókarmot) nem. Persze ha van már olyan is, akkor az megoldás hogy bent van mindkettő, és akkor nem vegzálnak. A hókarom nagy előnye hogy pillanatok alatt felrakható ahogy ez a kábelkötegelőre hasonlító is. 

• Like 1
Megosztás:

5 órája, freddy_ írta:

16 éve vettem az autót, akkor vettem egy hóláncot. A téligumi cserénél mindig berakom a csomitartóba, de még egyszer sem használtam. Bár ha egyszer szükség lenne rá akkor nagy segítség lenne.

• Like 2
Megosztás:

16 órája, zotya975 írta:

Nálunk nagyon ritkán teszik ki a hólánc táblát amikor is kötelező az adott útvonalra, de ha Ausztriába jársz át télen, ott bent kell lenni a csomagtartóban, és csak a hagyományos láncot fogadják el, a műanyagot ( amit linkeltél vagy a kókarmot) nem. Persze ha van már olyan is, akkor az megoldás hogy bent van mindkettő, és akkor nem vegzálnak. A hókarom nagy előnye hogy pillanatok alatt felrakható ahogy ez a kábelkötegelőre hasonlító is. 

Kerékpározás közben a környező osztrák hegyekben gyakran láttam befordítva vagy letekarva hólánc táblát (télen fordítják pozícióba, amikor kell). Ezek rendszerint olyan helyeken állnak, ahova nyáron sem szívesen mennék fel. Lassan két éve Ausztriában élek (előtte átjártam), ez már a harmadik telem lesz itt. Sokaktól hallottam téves információkat a téligumi kötelező használatát illetően, de a kötelezően magammal hordandó hóláncot is túlzásnak éreztem.

Egy ÖAMTC cikk szerint 3.5T-ig november 1 és április 15 között időjárás függően követelmény a téligumi (M+S, MS vagy M&S jelölésű, radiális gumik esetén minimum 4mm mintamélységgel) a négy keréken. A téligumi alternatívájaként a hajtott kerekekre lehet hóláncot tenni (akkor, ha az utat összefüggő hó vagy jégtakaró borítja). Ha nyári gumik vannak, akkor ajánlott a csomagtartóban hóláncot hordani. A minisztérium weboldalán ugyanezt írják lényegében. 3.5T felett van, hogy nonstop rajta kell lenni a téliguminak és kötelező hóláncot tartani (ez alól is vannak kivételek). Azok a műanyagok, amelyeket linkeltem "Anfahrhilfen"-ként ismertek (elindulást segítik), csak akkor helyettesíthetik a hóláncot, ha ÖNORM V5117 vagy V5119 jelölésűek - írja egy másik ÖAMTC cikk. Ha a rendőr rajtakap téligumi vagy hólánc nélkül, 35 EUR a bírság. Ha másokat is veszélyeztetsz, 5000 EUR-ig bírságolhatnak. Vezető és utasbiztosítás után (Ausztriában, itt szerintem gyakori), a biztosító nem fizet nem megfelelő gumik használata esetén.

Úgy tűnik a hólánc megléte (csomagtartóban vagy hajtott kerekeken) csak tábla esetén kötelező. Akkor is csak indokolt esetben, összefüggő hó vagy jégtakaró esetén szabad használni, amikor nem roncsolja az útburkolatot. Ettől függetlenül úgy gondolom, jó ha minden autós hord magánál hóláncot télen.

Megosztás:

4 órája, freddy_ írta:

Kerékpározás közben a környező osztrák hegyekben gyakran láttam befordítva vagy letekarva hólánc táblát (télen fordítják pozícióba, amikor kell). Ezek rendszerint olyan helyeken állnak, ahova nyáron sem szívesen mennék fel. Lassan két éve Ausztriában élek (előtte átjártam), ez már a harmadik telem lesz itt. Sokaktól hallottam téves információkat a téligumi kötelező használatát illetően, de a kötelezően magammal hordandó hóláncot is túlzásnak éreztem.

Egy ÖAMTC cikk szerint 3.5T-ig november 1 és április 15 között időjárás függően követelmény a téligumi (M+S, MS vagy M&S jelölésű, radiális gumik esetén minimum 4mm mintamélységgel) a négy keréken. A téligumi alternatívájaként a hajtott kerekekre lehet hóláncot tenni (akkor, ha az utat összefüggő hó vagy jégtakaró borítja). Ha nyári gumik vannak, akkor ajánlott a csomagtartóban hóláncot hordani. A minisztérium weboldalán ugyanezt írják lényegében. 3.5T felett van, hogy nonstop rajta kell lenni a téliguminak és kötelező hóláncot tartani (ez alól is vannak kivételek). Azok a műanyagok, amelyeket linkeltem "Anfahrhilfen"-ként ismertek (elindulást segítik), csak akkor helyettesíthetik a hóláncot, ha ÖNORM V5117 vagy V5119 jelölésűek - írja egy másik ÖAMTC cikk. Ha a rendőr rajtakap téligumi vagy hólánc nélkül, 35 EUR a bírság. Ha másokat is veszélyeztetsz, 5000 EUR-ig bírságolhatnak. Vezető és utasbiztosítás után (Ausztriában, itt szerintem gyakori), a biztosító nem fizet nem megfelelő gumik használata esetén.

Úgy tűnik a hólánc megléte (csomagtartóban vagy hajtott kerekeken) csak tábla esetén kötelező. Akkor is csak indokolt esetben, összefüggő hó vagy jégtakaró esetén szabad használni, amikor nem roncsolja az útburkolatot. Ettől függetlenül úgy gondolom, jó ha minden autós hord magánál hóláncot télen.

Amikor kijártam dolgozni, én mindíg vittem magammal, de még sohasem kellett használni, pedig relatív sokat mászkáltam hegyeken. 

Megosztás:

Egy ismerős autójával mentünk, a havas-jeges szakasz végén alig-alig kinkeservesen lehetett levenni - anno, de kb 5000ft-os áruházas darab volt, összeszorult-fagyott a rögzitőszeme. Fogóval, olvasztással kellett szenvedni. Mondjuk a 100EUR körüli ár elég már a jó láncok szintje Astra méretben. Nekem 10+ éves König hóláncom van az Astrára, 2x használtam élesben a saját autón, de akkor nélküle mozdulni sem lehetett - egyik csak egy lejtős, befagyott parkolóhelyről kitolatáshoz kellett, a másik hosszabb távon, itt jól vizsgázott. Gyorskioldós, ami biztosabban nyitható még rászorultan is, illetve a szemek is megerősítettek. Én azért ezt vettem, mert úgy gondolom, hogy ha fel kell tenni, akkor már annyira kell, hogy legyen rendes, illetve a levétele is legyen könnyű (nem egy leányálom a latyakdzsuvában út szélén matatni fél órát amig lejön egy rászorult darab).

Egy gyengébb - olcsóbb, vagy nem megerősitett szemes hamarabb elkopik ha használatban van, és utána könnyebben szakad. 

Más: Személyes tapasztalat, másik nem összkerekes autóval: friss hóesés, nedves út, egyszer csak  + latyakréteg + emelkedő - igazán az a baj, hogy nem tudatosul, hogy fel kellene tenni előre a láncot, és nem már az emelkedőn, amikor a kocsisor megáll, és az álló autó kezd visszacsúszni ! a latyakon. Miközben ott a csomagtartóban a hólánc. Szerencsére gyökkettő/+ASR de sikerült elindulni és kn 1-2kmh-vel haladva leelőzni az előttem álló Merci kupét (malomkerék, kigyózott egyhelyben), és szemből nem jöttek. Ausztriában volt ez, késtek a sózással, necces volt, az emelkedő előtt meg teljesen normál enyhén vizes volt az aszfalt. 

• Like 1
Megosztás:

6 órája, Hínár írta:

Sziasztok!

Egy rövid kérdésben remélem tudtok segíteni.

Ha a benzinmotor a leállítást követően egy kicsit tovább jár akkor mi hibásodhatott meg? Laikusként gyújtáshibára gondolok. Mennyire komoly ez a hiba?

A motort úgy állítod le, hogy elveszed a gyújtást, vagyis a kapcsolt tápot, ami többek között a motorvezérlőnek ad feszültséget. A gyújtás kapcsolónak van elektromos és mechanikus része , ha a kulcsot rendben 0-be tudod fordítani és ki tudod húzni a helyéről, akkor én az elektromos részére tippelek. Multiméterrel-próbalámpával lehet ellenőrizni hogy valóban ott marad-e még a feszültség a gyújtás kapcsoló után ahol már nem kellene mert  leállítottad a motort. 

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.