nyolc8 Elküldve Július17, 2018 Megoszt Elküldve Július17, 2018 Köszönöm a választ, azt hittem valami elvan törve, de akkor egy dologgal kevesebb amin izgulni kell Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július17, 2018 Megoszt Elküldve Július17, 2018 5 órája, Kukacka írta: Moshatod nyugodtan, de ez évi 2 alkalmat jelent. Mindenkor máskor ezt a részt te nem éred el. Ahogy nem bontasz le küszöböket és lökhárítókat sem. Pedig... Így van, tehát az évi ~7500km-es futásommal számolva ez átlag ~3750km-kénti ápolást/takarítást jelent. (Napi min 14 órát meg garázsban van, pláne ha hétvége van...) Azért darabjaira nem szedem vagy lököm bele valami olaj fürdőbe... Ha lesz rá időm, leszedem a kereket és megnézem ezt a részt.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
cac Elküldve Július17, 2018 Megoszt Elküldve Július17, 2018 Urak, Meg tudjátok mondani fejből, hogy hányas villás kell az olajszűrőház leszedéséhez 2002-es 1.7 Dti-nél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve Július17, 2018 Megoszt Elküldve Július17, 2018 2 órája, Janó32 írta: Így van, tehát az évi ~7500km-es futásommal számolva ez átlag ~3750km-kénti ápolást/takarítást jelent. (Napi min 14 órát meg garázsban van, pláne ha hétvége van...) Azért darabjaira nem szedem vagy lököm bele valami olaj fürdőbe... Ha lesz rá időm, leszedem a kereket és megnézem ezt a részt.... Erről beszéltem. Ezekre a pontokra a garázs sem megoldás, sőt. Elolvad a hó és egész télen áll a vízben a kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július17, 2018 Megoszt Elküldve Július17, 2018 1 órával ezelőtt, Kukacka írta: Erről beszéltem. Ezekre a pontokra a garázs sem megoldás, sőt. Elolvad a hó és egész télen áll a vízben a kocsi. Nem tudom neked milyen garázsod van amiben megáll a víz... Egy jól szellőző fagypont alá nem menő de nem fűtött garázsnál ideálisabbat aligha lehet elképzelni véleményem szerint.... Ha beállok vizes autóval reggelre száraz az autó és max némi folt van a betonon de tócsa nincs... 3 helyen szellőzik a garázs (direkt szemközti falakon fent és lenti szelőőztetésel, nagy belmagassága van és melléképülettel van egyben, így ritkán megy -ha megy- nulla fok alá. Cserébe a többi autó kint áll vizesen-havasan a -12 fokban egész nap, hetekig. De biztosan az utóbbi a jobb és te másként gondolod ezt is... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve Július18, 2018 Megoszt Elküldve Július18, 2018 16 órája, Janó32 írta: Nem tudom neked milyen garázsod van amiben megáll a víz... Egy jól szellőző fagypont alá nem menő de nem fűtött garázsnál ideálisabbat aligha lehet elképzelni véleményem szerint.... Ha beállok vizes autóval reggelre száraz az autó és max némi folt van a betonon de tócsa nincs... 3 helyen szellőzik a garázs (direkt szemközti falakon fent és lenti szelőőztetésel, nagy belmagassága van és melléképülettel van egyben, így ritkán megy -ha megy- nulla fok alá. Cserébe a többi autó kint áll vizesen-havasan a -12 fokban egész nap, hetekig. De biztosan az utóbbi a jobb és te másként gondolod ezt is... Az a baj, hogy itt az egész hsz. valami olyanra lett írva, amit nem én írtam, hanem valaki más. Első körben ess neki megint, olvasd el, értelmezd végig miről van szó, majd ha kész, jöhet egy válasz. Amit leírtál igaz. De hogy ennek ki mondott itt ellent, azt nem látom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július18, 2018 Megoszt Elküldve Július18, 2018 20 órája, Janó32 írta: Nem tudom neked milyen garázsod van amiben megáll a víz... Egy jól szellőző fagypont alá nem menő de nem fűtött garázsnál ideálisabbat aligha lehet elképzelni véleményem szerint.... Ha beállok vizes autóval reggelre száraz az autó és max némi folt van a betonon de tócsa nincs... 3 helyen szellőzik a garázs (direkt szemközti falakon fent és lenti szelőőztetésel, nagy belmagassága van és melléképülettel van egyben, így ritkán megy -ha megy- nulla fok alá. Cserébe a többi autó kint áll vizesen-havasan a -12 fokban egész nap, hetekig. De biztosan az utóbbi a jobb és te másként gondolod ezt is... Amúgy van akik azt mondják ( én nem, mert nincs garázsom) hogy a fűtött garázs hátránya, hogy a sós hólé állandóan megfagy és felolvad a ki-bejáráskor a bódén ami rosszabb mintha meg sem olvadna pölö egy kint tárolt autón. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július18, 2018 Megoszt Elküldve Július18, 2018 4 órája, Kukacka írta: Az a baj, hogy itt az egész hsz. valami olyanra lett írva, amit nem én írtam, hanem valaki más. Első körben ess neki megint, olvasd el, értelmezd végig miről van szó, majd ha kész, jöhet egy válasz. Amit leírtál igaz. De hogy ennek ki mondott itt ellent, azt nem látom. Emlékeim szerint te kezdtél egy rozsdás csavar/alátét(?) miatt kardoskodni, hogy márpedig te vagy 30 opel-t megnéztél és mind rozsdás volt adott részen hiába bármi megelőzési módszer... 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Amúgy van akik azt mondják ( én nem, mert nincs garázsom) hogy a fűtött garázs hátránya, hogy a sós hólé állandóan megfagy és felolvad a ki-bejáráskor a bódén ami rosszabb mintha meg sem olvadna pölö egy kint tárolt autón. Az lehet, van is benne ráció de eddig fűtetlen garázsról esett itt szó... A fűtött garázs ott jó amikor nem napi szinten használt autó áll benne. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve Július19, 2018 Megoszt Elküldve Július19, 2018 13 órája, Janó32 írta: Emlékeim szerint te kezdtél egy rozsdás csavar/alátét(?) miatt kardoskodni, hogy márpedig te vagy 30 opel-t megnéztél és mind rozsdás volt adott részen hiába bármi megelőzési módszer... Az lehet, van is benne ráció de eddig fűtetlen garázsról esett itt szó... A fűtött garázs ott jó amikor nem napi szinten használt autó áll benne. Haladunk Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Július19, 2018 Megoszt Elküldve Július19, 2018 Ma az autó elejét két oldalról, szimmetrikusan a bejelölt ponton emelték nagy gumitalpas emelővel. Úgy tudom, ez nem emelési pont. Szabad itt emelni, nem rogyhat meg? A beazonosítás végett a jobb felső sarokban a bölcső és a lengőkar széle látszik. A bejelölt rész lefelé "kihasasodik" az alvázból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július19, 2018 Megoszt Elküldve Július19, 2018 16 órája, Kukacka írta: Haladunk Csak a tempót diktáló nem látja hogy rossz az irány amerre halad... 13 perce, freddy_ írta: Ma az autó elejét két oldalról, szimmetrikusan a bejelölt ponton emelték nagy gumitalpas emelővel. Úgy tudom, ez nem emelési pont. Szabad itt emelni, nem rogyhat meg? A beazonosítás végett a jobb felső sarokban a bölcső és a lengőkar széle látszik. A bejelölt rész lefelé "kihasasodik" az alvázból. Hát berogyni nem fog, de mindenesetre furcsa. Csápossal egyik autóm sem emelték az emelési pontokon kívül, tehát azon a sínen ahova az emelőt lehet illeszteni... Tettek oda egy valamivel bevont toldatot, az emelő papucsa meg azzal együtt emelte az autót... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Július19, 2018 Megoszt Elküldve Július19, 2018 14 órája, Janó32 írta: Hát berogyni nem fog, de mindenesetre furcsa. Csápossal egyik autóm sem emelték az emelési pontokon kívül, tehát azon a sínen ahova az emelőt lehet illeszteni... Tettek oda egy valamivel bevont toldatot, az emelő papucsa meg azzal együtt emelte az autót... Ez az emelő szervizaknából csak a hátulját vagy elejét tudja emelni egyszerre, nem négy pontos. Nem szabályos ott a vonalvezetés, ha kicsit horpadna, akkor sem látszana meg egykönnyen. Úgy láttam, hogy javítani kell az alvázvédő festéket. Csak azt nem tudom biztosan, hogy előtte is olyan volt-e az a rész vagy az emelőtől szennyeződött be és nyomódott szét a rücsi. Az a furcsa, hogy a másik oldalon nincsenek ilyen nyomok vagy sokkal kisebb mértékben. Szerk.: Azt mondták ott a legerősebb az alja, be is világítottunk, belül is több réteg lemez van. A rücsinek semmi baja. Olajos szennyeződés került rá az emelő talpáról. A téma zárható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Július28, 2018 Megoszt Elküldve Július28, 2018 Ez a rozsda átalakító? Kocsit le kenem vele ugyan ilyen szépen eltünteti a rozsdát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2018 Megoszt Elküldve Július29, 2018 17 órája, AstryG írta: Ez a rozsda átalakító? Kocsit le kenem vele ugyan ilyen szépen eltünteti a rozsdát? Szerintem ez csak felületi rozsda amit kis túlzással bármivel el lehet tüntetni. Ahol jobban belerágta magát a fémbe ott lehet kínlódni, hogy ne jöjjön elő a kezelés után hamarosan. A nagyobb probléma meg nem a sík lemezekkel van hanem a csatlakozásokkal, korcokkal, üregekkel, ahová nem férni oda rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Július29, 2018 Megoszt Elküldve Július29, 2018 4 órája, zotya975 írta: Szerintem ez csak felületi rozsda amit kis túlzással bármivel el lehet tüntetni. Ahol jobban belerágta magát a fémbe ott lehet kínlódni, hogy ne jöjjön elő a kezelés után hamarosan. A nagyobb probléma meg nem a sík lemezekkel van hanem a csatlakozásokkal, korcokkal, üregekkel, ahová nem férni oda rendesen. Értem. Nálam most kavicsfelverődésre kellene ami sík lemez, illetve a benzin betöltőnél kéne megfogni a rozsdát. Arra mit ajánlanál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Július29, 2018 Megoszt Elküldve Július29, 2018 7 órája, AstryG írta: Értem. Nálam most kavicsfelverődésre kellene ami sík lemez, illetve a benzin betöltőnél kéne megfogni a rozsdát. Arra mit ajánlanál? Fényezett vagy nem fényezett részen? Régen használtam rozsdaátalakítót alvázon és egyéb nem esztétikai helyen. Amennyire emlékszem, nem nagyon tetszett az eredmény. Fényezett rész szerintem nagyon csúnya lenne tőle. Kőfelverődéssel valószínűleg mást nem tudsz csinálni, mint odapöttyinteni egy csepp festéket. (Egy fényezővel már beszéltem ezügyben. Elvileg kapok festéket és megmutatja a felvitel pontos módját. Ha eljutok hozzá, közzéteszem a módszert.) A betöltőnél szerintem minimum újra kell fényezni vagy megpróbálhatod magad kijavítani. Nem fényezett részen alkalmas szerszámokkal mechanikusan el kell távolítani a rozsdát amennyire csak lehet (drótkefe, csiszolópapír, esetleg ezeknek a gépi változatai). Esetleg rozsdamaróval is lehet próbálkozni, bár utána kell nézni mennyire ártalmas, ha a környező részekre kerül. A rozsda eltávolítását követően a fedőréteghez való (alvázvédő rücsi vagy amivel gyárilag le volt kezelve) rozsdagátló alapozóval festeném le először, majd a gyárinak megfelelő minőségű fedőréteget vinnék fel rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Július31, 2018 Megoszt Elküldve Július31, 2018 On 2018. 07. 29. at 15:04, freddy_ írta: Fényezett vagy nem fényezett részen? Régen használtam rozsdaátalakítót alvázon és egyéb nem esztétikai helyen. Amennyire emlékszem, nem nagyon tetszett az eredmény. Fényezett rész szerintem nagyon csúnya lenne tőle. Kőfelverődéssel valószínűleg mást nem tudsz csinálni, mint odapöttyinteni egy csepp festéket. (Egy fényezővel már beszéltem ezügyben. Elvileg kapok festéket és megmutatja a felvitel pontos módját. Ha eljutok hozzá, közzéteszem a módszert.) A betöltőnél szerintem minimum újra kell fényezni vagy megpróbálhatod magad kijavítani. Nem fényezett részen alkalmas szerszámokkal mechanikusan el kell távolítani a rozsdát amennyire csak lehet (drótkefe, csiszolópapír, esetleg ezeknek a gépi változatai). Esetleg rozsdamaróval is lehet próbálkozni, bár utána kell nézni mennyire ártalmas, ha a környező részekre kerül. A rozsda eltávolítását követően a fedőréteghez való (alvázvédő rücsi vagy amivel gyárilag le volt kezelve) rozsdagátló alapozóval festeném le először, majd a gyárinak megfelelő minőségű fedőréteget vinnék fel rá. Mind fényezett felületen van. Persze jó lenne egy szín frissítés és telibe küldeni az egészet, de most az is jó lenne ha ezekben a kis lepattanásokban megfognám a rozsdát és ne egye magát be jobban. A betöltőt az valóban telibe érdemes csak, előtte jól kitisztítani aztán jöhet rá az átalakító és egy világos alapozó is elég lenne spray-ből fújva pár rétegben legalább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Július31, 2018 Megoszt Elküldve Július31, 2018 1 órával ezelőtt, AstryG írta: Mind fényezett felületen van. Persze jó lenne egy szín frissítés és telibe küldeni az egészet, de most az is jó lenne ha ezekben a kis lepattanásokban megfognám a rozsdát és ne egye magát be jobban. A betöltőt az valóban telibe érdemes csak, előtte jól kitisztítani aztán jöhet rá az átalakító és egy világos alapozó is elég lenne spray-ből fújva pár rétegben legalább. A látható rozsdafoltoknál sokkal nagyobb területre terjedhet ki rozsda a fényezés alatt. Érdemes lenne megvizsgálni a kezelés előtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Július31, 2018 Megoszt Elküldve Július31, 2018 3 órája, freddy_ írta: A látható rozsdafoltoknál sokkal nagyobb területre terjedhet ki rozsda a fényezés alatt. Érdemes lenne megvizsgálni a kezelés előtt. Nyílván körülötte is elvált a festék a lemeztől ahol nem pattant le és az alá biztos bement a nedvesség. Úgy gondoltam, hogy nagyobb részt rozsdátlanítanék mint a sérült pöttyök. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Augusztus9, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2018 Beállót kellene választanom teremgarázsban. Legjobban egy fal melletti hely tetszene, amelynek sajnos ránézésre 10-15%-os emelkedése van (két szint közötti átjáró). Orral felfelé tudnék állni, a hátsó kerekek mögé tennék valamit, hogy ne tudjon elgurulni, ha a kézifék elengedne. Vállalható egy ilyen beálló vagy hosszútávon ártalmas, inkább keressek másikat? Beragadhat, károsodhat a kézifékbowden, ha 1-2 hétig áll az autó? A hidegindítás miatti emelkedőnek indulás elkerülésére beállhatok orral lefelé is, csak akkor a falat kicentizve nehéz lenne ki-be szállni és kilógna az oldala a garázs belső útjára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus10, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2018 4 órája, freddy_ írta: Beállót kellene választanom teremgarázsban. Legjobban egy fal melletti hely tetszene, amelynek sajnos ránézésre 10-15%-os emelkedése van (két szint közötti átjáró). Orral felfelé tudnék állni, a hátsó kerekek mögé tennék valamit, hogy ne tudjon elgurulni, ha a kézifék elengedne. Vállalható egy ilyen beálló vagy hosszútávon ártalmas, inkább keressek másikat? Beragadhat, károsodhat a kézifékbowden, ha 1-2 hétig áll az autó? A hidegindítás miatti emelkedőnek indulás elkerülésére beállhatok orral lefelé is, csak akkor a falat kicentizve nehéz lenne ki-be szállni és kilógna az oldala a garázs belső útjára. Én sebességben szoktam hagyni inkább ilyenkor, de a kéziféknek sem lesz baja , max nem kell izomból betépni. A kiékelés is jó ötlet, de ha valaki kiveszi az éket és elgurul az autó, esetleg kárt csinál az is a te sarad lesz. Én úgy szoktam ilyen helyre beállni, hogy az anyósoldal legyen védve, mert ugye sofőr mindenképpen kiszáll a szomszédos autóból ( ajtórányitás) utas nem biztos. Inkább átmászok a másik oldalról, ha a be-kiszállás nem lehetséges a fal miatt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Augusztus10, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2018 6 órája, zotya975 írta: Én sebességben szoktam hagyni inkább ilyenkor, de a kéziféknek sem lesz baja , max nem kell izomból betépni. A kiékelés is jó ötlet, de ha valaki kiveszi az éket és elgurul az autó, esetleg kárt csinál az is a te sarad lesz. Én úgy szoktam ilyen helyre beállni, hogy az anyósoldal legyen védve, mert ugye sofőr mindenképpen kiszáll a szomszédos autóból ( ajtórányitás) utas nem biztos. Inkább átmászok a másik oldalról, ha a be-kiszállás nem lehetséges a fal miatt. Ez hely azért különleges, mert nem tudnak mellém állni és az autó mögé befér akár egy kerékpár is: A többi elérhető beállónál, ahol túl közel nem, vagy csak egy oldalon tudnak mellém állni oldalra lejt (például a képen balra) vagy csak betolatni lehetne és nem férek hozzá a csomagtartóhoz. "Tömegnyomor" közepén eleve felejtős az ajtórányitás miatt (nagyon szűken mérik a helyeket). Ilyen ékem van, de amíg ez aktuális lesz csináltatnom kellene egy szélesebbet fából, amire rágurul a kerék, akkor nem tudják kivenni. A kép alapján továbbra is vállalható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus10, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2018 6 órája, freddy_ írta: Ez hely azért különleges, mert nem tudnak mellém állni és az autó mögé befér akár egy kerékpár is: A többi elérhető beállónál, ahol túl közel nem, vagy csak egy oldalon tudnak mellém állni oldalra lejt (például a képen balra) vagy csak betolatni lehetne és nem férek hozzá a csomagtartóhoz. "Tömegnyomor" közepén eleve felejtős az ajtórányitás miatt (nagyon szűken mérik a helyeket). Ilyen ékem van, de amíg ez aktuális lesz csináltatnom kellene egy szélesebbet fából, amire rágurul a kerék, akkor nem tudják kivenni. A kép alapján továbbra is vállalható? Szerintem simán. Győrben az egyik parkolóház legfelső emelete padlástért és le van csapva a tető sarka, de ugye betonból, és ki van írva hogy kombival nem lehet betolatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Augusztus10, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2018 16 órája, freddy_ írta: Beállót kellene választanom teremgarázsban. Legjobban egy fal melletti hely tetszene, amelynek sajnos ránézésre 10-15%-os emelkedése van (két szint közötti átjáró). Orral felfelé tudnék állni, a hátsó kerekek mögé tennék valamit, hogy ne tudjon elgurulni, ha a kézifék elengedne. Vállalható egy ilyen beálló vagy hosszútávon ártalmas, inkább keressek másikat? Beragadhat, károsodhat a kézifékbowden, ha 1-2 hétig áll az autó? A hidegindítás miatti emelkedőnek indulás elkerülésére beállhatok orral lefelé is, csak akkor a falat kicentizve nehéz lenne ki-be szállni és kilógna az oldala a garázs belső útjára. Ne haragudj, de nagyon fárasztó vagy! 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus10, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2018 1 perc, gezoli írta: Ne haragudj, de nagyon fárasztó vagy! Béke legyen veletek, ami az egyik embernek fontos a másiknak unalmas, nem vagyunk egyformák. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts