PorcioNorbi Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 (edited) Lehet, hogy banális kérdés, de ugye komplett első lámpacserém volt, és a régiről levettem a szemöldököket, és felraknám az újra őket. Szilikon tömítő ragasztóval gondoltam felrakni (előtte is azzal volt), ami ugye van több márka és típus, fehér, átlátszó. Az lenne a kérdés, hogy a legtöbbnél oda van írva, hogy ecetsav bázisú és az merült fel bennem, hogy nem fogja e bántani az üveg búráját a lámpának? Vagy mindegy, csak időjárásálló legyen? Módosítva Január27, 2016 : PorcioNorbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 1 hour ago, PorcioNorbi írta: Lehet, hogy banális kérdés, de ugye komplett első lámpacserém volt, és a régiről levettem a szemöldököket, és felraknám az újra őket. Szilikon tömítő ragasztóval gondoltam felrakni (előtte is azzal volt), ami ugye van több márka és típus, fehér, átlátszó. Az lenne a kérdés, hogy a legtöbbnél oda van írva, hogy ecetsav bázisú és az merült fel bennem, hogy nem fogja e bántani az üveg búráját a lámpának? Vagy mindegy, csak időjárásálló legyen? Az üvegbúrára biztosan nem, mert hogy az Astrán műanyag. (legalábbis a gyári Hella) Ha eddig nem bántotta, most se fogja. (pláne, ha valóban üveg) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 (edited) Nem hiszem, hogy üveg lenne inkább akril vagy műanyag (tuning tec angel eyes) nem emlékszem mivel volt anno felrakva Módosítva Január27, 2016 : PorcioNorbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 6 minutes ago, PorcioNorbi írta: Nem hiszem, hogy üveg lenne inkább akril vagy műanyag (tuning tec angel eyes) nem emlékszem mivel volt anno felrakva Sima sziloplaszttal nyugodtan mehet, nem fogod elhagyni, csak ebben a retek időben vigyázz rá, hogy megfelelő hőmérsékleten álljon pár órát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 10 hours ago, feca001 írta: Üdv Mindenkinek! Már tanácstalan vagyok az alábbi problémával kapcsolatban: Az autó iszonyú módon párásodik belül,Hiába fújatom akkor is,az oldalablakokon szinte gyöngyözik a víz egy idő után.... Az alábbiakat ellenőriztem: - A külső belső keringetés hibátlanul üzemel,ellenőriztem. -pollenszűrő,légszűrő csere megvolt(illetve pollenszűrő nélkül is párásodtam) -Hűtőviz nem folyik (bejelöltem,a padlóborítás alatt sincs egy szem víz sem) -Elöl a vízelvezető csatornák teljesen tiszták -A fűtésem működik egyébként jól fűt,és megy a ventillátor. Létezik hogy máshiol jön be a víz a kocsiba? Bár végignéztem mindent,de semmi furcsát eddig nem láttam. Várom az ötleteket,hátha.... Nézd meg még, hogy a szőnyeg alatt nem e vizes.(anyós és vezető oldali) Azt csak úgy tudod, hogy kihajtod rendesen, az nem elég h a tetejét megsimogatod. Nekem a hangszóró mellett folyt be a víz. Nem párásodott csak büdös pállott szag volt. Kérdés még addot, h a keringetőt hogyan nézted, ill. a pollenszűrőnél nem-e vizes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Tudtok ajánlani nekem megbízható minőségű alufelni csavart? Vennék 16db-ot, az "új" felnit már nem a gyári csavarokkal akarom felrakni. Kerékőrt érdemes venni? Ér egyáltalán valamit egy pár ezer forintos kerékőr? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolinho Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Hali. Nem töröltem a hibakódot, még is eltünt!? Tavaly óta volt egy P1526-os hibakódom, ma megnéztem hogy van e más azóta, de már az 1526 sem volt. Megjavult a fojtószelepem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 23 minutes ago, peacetrang írta: Tudtok ajánlani nekem megbízható minőségű alufelni csavart? Vennék 16db-ot, az "új" felnit már nem a gyári csavarokkal akarom felrakni. Kerékőrt érdemes venni? Ér egyáltalán valamit egy pár ezer forintos kerékőr? A gyári csavarok minőségével mi a gond? Jobbat aligha találsz. Kerékőrt viszont mindenképp vennék. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 (edited) Sziasztok! Főként az elektromos szakikhoz fordulnék. Kicsit elkanyarodok az autós témától, de ez úgyis a beszélgetés erről-arról topic. Tehát! Éjszakai horgászathoz akarok fabrikálni házilag partvilágítást. Már szereztem egy 45Ah-s jó állapotú akksit. A tervem az, hogy veszek egy 10W-os LED fényvetőt (óccó kis kínai, úgyse lenne mindennaposan használva). Na erre rá is van írva, hogy 12V-os. A kérdés az, hogy ez vajon bírni fogja ha az akksit feltöltöm előtte és akkor az 13V körül lesz? Vagy ezzel megölöm a LED-et? Vagy hülyeséget beszélek és a feltöltött akksi, kb 12,4V? Módosítva Január27, 2016 : nemeth_laca Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 32 minutes ago, grofbandi írta: A gyári csavarok minőségével mi a gond? Jobbat aligha találsz. Kerékőrt viszont mindenképp vennék. Semmi gond a minőségükkel, csak azért váltanék, hogy ne a lemezfelni csavarjaival tegyem fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Két testvér egymás mellett, egyik még gyári a fazon, másik már személyre szabottabb 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Erik1986 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Sziasztok!! Érdeklődnék hogy kinek milyen féktárcsa és fékbetét vált be, milyen márkájút érdemes venni belőlük és a féktárcsa illetve a fékbetét márjáka megegyezzen, általában úgy jó??? Féktárcsa milyen átmérőjű 256 mm-es? vagy esetleg más méret? Köszi előre is a válaszotokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 (edited) 20 minutes ago, Erik1986 írta: Sziasztok!! Érdeklődnék hogy kinek milyen féktárcsa és fékbetét vált be, milyen márkájút érdemes venni belőlük és a féktárcsa illetve a fékbetét márjáka megegyezzen, általában úgy jó??? Féktárcsa milyen átmérőjű 256 mm-es? vagy esetleg más méret? Köszi előre is a válaszotokat. Szia! Nekem az előző bosch szett volt, nagyon harapott a fék, ősszel lett cserélve az első szett delphi tárcsa + fékbetét a szerelőm ajánlására, aazóta mentem kb. 1500-2000km-ert de nem vagyok teljesen elégedett vele, gyengébb mint a régi volt. Módosítva Január27, 2016 : PorcioNorbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 18 minutes ago, Erik1986 írta: Sziasztok!! Érdeklődnék hogy kinek milyen féktárcsa és fékbetét vált be, milyen márkájút érdemes venni belőlük és a féktárcsa illetve a fékbetét márjáka megegyezzen, általában úgy jó??? Féktárcsa milyen átmérőjű 256 mm-es? vagy esetleg más méret? Köszi előre is a válaszotokat. Én hátra legutóbb Textart vettem tárcsából és betétből is,nincs vele gondom idáig(kb.4-5 ezer km van benne) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 10 hours ago, peacetrang írta: Semmi gond a minőségükkel, csak azért váltanék, hogy ne a lemezfelni csavarjaival tegyem fel. Ja, értem. Én csak akkor vennék újakat, ha rövidek. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
api Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 A lemezfelni csavarjai alapból rövidebbek mint az alufelnié. Link to comment Megosztás: More sharing options...
helgi Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 On 2016. 01. 27. at 7:45, feca001 írta: Üdv Mindenkinek! Már tanácstalan vagyok az alábbi problémával kapcsolatban: Az autó iszonyú módon párásodik belül,Hiába fújatom akkor is,az oldalablakokon szinte gyöngyözik a víz egy idő után.... Az alábbiakat ellenőriztem: - A külső belső keringetés hibátlanul üzemel,ellenőriztem. -pollenszűrő,légszűrő csere megvolt(illetve pollenszűrő nélkül is párásodtam) -Hűtőviz nem folyik (bejelöltem,a padlóborítás alatt sincs egy szem víz sem) -Elöl a vízelvezető csatornák teljesen tiszták -A fűtésem működik egyébként jól fűt,és megy a ventillátor. Létezik hogy máshiol jön be a víz a kocsiba? Bár végignéztem mindent,de semmi furcsát eddig nem láttam. Várom az ötleteket,hátha.... Régebben volt erről már szó, lapozz vissza. Lehet beázás miatti párásodás, nézz be a kárpitok alá Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petiref Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 Sziasztok, szeretném megkérdezni a következőt.Néztem a gyári kézikönyvet , azt láttam benne, hogy a caraván kivitelben állítható a hátsó lengéscsillapítók magassága. Enyémet megnézve nemtaláltam a szelepet. Gyárilag az összes állítható? Illetve valaki rakott már 100w-os égőt be előre? A műanyag búrát nem bántja? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 23 órája, nemeth_laca írta: Sziasztok! Főként az elektromos szakikhoz fordulnék. Kicsit elkanyarodok az autós témától, de ez úgyis a beszélgetés erről-arról topic. Tehát! Éjszakai horgászathoz akarok fabrikálni házilag partvilágítást. Már szereztem egy 45Ah-s jó állapotú akksit. A tervem az, hogy veszek egy 10W-os LED fényvetőt (óccó kis kínai, úgyse lenne mindennaposan használva). Na erre rá is van írva, hogy 12V-os. A kérdés az, hogy ez vajon bírni fogja ha az akksit feltöltöm előtte és akkor az 13V körül lesz? Vagy ezzel megölöm a LED-et? Vagy hülyeséget beszélek és a feltöltött akksi, kb 12,4V? én egy régi bicaj lámpával oldom meg ezt a pr-t bár a led kisseb áramfelvételü Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 44 perce, Petiref írta: Sziasztok, szeretném megkérdezni a következőt.Néztem a gyári kézikönyvet , azt láttam benne, hogy a caraván kivitelben állítható a hátsó lengéscsillapítók magassága. Enyémet megnézve nemtaláltam a szelepet. Gyárilag az összes állítható? Illetve valaki rakott már 100w-os égőt be előre? A műanyag búrát nem bántja? Előre is köszönöm. Csak azoknál állítható amelyikbe belerendelték, opció volt. A 100w-os izzó jó eséllyel megsüti a foncsort is, a foglalatot is, és esélyes hogy ha emberedre találsz akkor valaki pofán is vág érte (ne vakítsd el a többi közlekedőt), illetve a rendőr -ha jól tudom- a helyszínen leveszi a rendszámot. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 1 órával ezelőtt, Janó32 írta: Csak azoknál állítható amelyikbe belerendelték, opció volt. A 100w-os izzó jó eséllyel megsüti a foncsort is, a foglalatot is, és esélyes hogy ha emberedre találsz akkor valaki pofán is vág érte (ne vakítsd el a többi közlekedőt), illetve a rendőr -ha jól tudom- a helyszínen leveszi a rendszámot. Meg a kapcsolót is szétégeti.Nekem anno a Jettán tette tönkre.Pedig "csak" a normál régi gömbizzót cseréltem ki H4-re 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petiref Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 Köszönöm a válaszotokat. Tompítottban nem is gondolkodtam semmiképp sem , csak tàvolsági félyben sokat vezetek este éjszaka. Látom Janó32 neked is caravánod van. 0-a állásbsn nem hord fel a topított fény? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi01 Elküldve Január29, 2016 Megoszt Elküldve Január29, 2016 Sziasztok! Tudna esetleg nekem valaki válaszolni, hogy a G astrám ha megeszik 1000 km-en 1 liter olajat az elfogadható vagy vigyem szervizbe, mert már hallottam ezt is azt is.98-as évjárat 1.6 8v 250 ezer a kilometer óra állása. Autópályán 120 megyek aztán városba finoman pörgetem max 3000 ezres fordulatnál már elváltom, aztán csak gurulok 50-55-el. Kicsit sokallom ezt az 1 liter olajat vagy akkor milyen olajat töltsek bele amiből nem enne meg ennyit, mert az ELF-et 10w-40 van most benne. Amúgy nem is füstöl, és olajcsepp sincsen alatta, blokk száraz. Nagyon köszönöm a segítségeteket!!! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január29, 2016 Megoszt Elküldve Január29, 2016 1 óra, Lipi01 írta: Sziasztok! Tudna esetleg nekem valaki válaszolni, hogy a G astrám ha megeszik 1000 km-en 1 liter olajat az elfogadható vagy vigyem szervizbe, mert már hallottam ezt is azt is.98-as évjárat 1.6 8v 250 ezer a kilometer óra állása. Autópályán 120 megyek aztán városba finoman pörgetem max 3000 ezres fordulatnál már elváltom, aztán csak gurulok 50-55-el. Kicsit sokallom ezt az 1 liter olajat vagy akkor milyen olajat töltsek bele amiből nem enne meg ennyit, mert az ELF-et 10w-40 van most benne. Amúgy nem is füstöl, és olajcsepp sincsen alatta, blokk száraz. Nagyon köszönöm a segítségeteket!!! Ez már közel sem a "normális", elfogadható olajfogyás, pláne nem 10w40-es kenőanyagból. Autópálya használat mellett (illetve magasabb fordulatszám-tartományban a szelepszáraknál és a lehúzógyűrűknél) többet "eszik" meg olajból minden autó. A gyári elfogadott(?) kenőanyagfogyás emlékeim szerint 6dl/1000km, továbbá a 8 szelepes motorok kevésbé hajlamosak az ilyen jellegű hibára (de most éppen a Te eseted az ellenpélda). A minimum hogy gyűrűzni kell és cserélni a szelepszár szimeringeket, akkor lényegében optimalizálódik (1-2-3dl/1000km-re) a kenőanyag fogyása. A húzós része a történetnek: anyagköltség + szervizdíj min 80-100ezer Ft, ha szakszerviz, akkor ezt szorozd meg 1,5-el vagy kettővel.... (Én már túlestem ezen beavatkozáson két éve...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petiref Elküldve Január29, 2016 Megoszt Elküldve Január29, 2016 szia , nekem a g astrám előtt 1.4 f volt 8v. An 94-es volt de egyàltalán nem ette az olajat. szerintem az 1.6 8v mint a tiéd nem volna szabad ennie. ugytudom az Eco motorokra írtàk az olajfogyasztást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts