kobraCode Elküldve December24, 2015 Megoszt Elküldve December24, 2015 1 hour ago, scream24 írta: Így kezdődött annó nálam is. Átmentem valami huplin, vagy fekvőrendőrön akkor mindig kattogott valami. De akárhányszor alánéztem, semmi. Végül is kitapogattuk s a rugótányérban volt eltörve (első rugó) nem lehetett látni. Nekem menet közben törött el az első, de úgy csörömpölt mintha egy zacskó alátét csörömpölne benne. Szerelőmnek mondtam mi van, egyből mondta mit keressek, kb 10 cm törött le a rugó végéből. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve December25, 2015 Megoszt Elküldve December25, 2015 19 hours ago, kobraCode írta: Nekem menet közben törött el az első, de úgy csörömpölt mintha egy zacskó alátét csörömpölne benne. Szerelőmnek mondtam mi van, egyből mondta mit keressek, kb 10 cm törött le a rugó végéből. Így legalább egyszerűbb volt megtalálni a hibát. Nekem meg csak kátyúban, vagy fekvőrendőrön kattogott. A lényeg , hogy meglett a hiba! Azért az furcsa, hogy F-es Astrán (20 éves ebből nálam 12) gyári rugokkal kíhúzta. Pedig nem kis súlyokat húztam futóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve December25, 2015 Megoszt Elküldve December25, 2015 1 hour ago, scream24 írta: Így legalább egyszerűbb volt megtalálni a hibát. Nekem meg csak kátyúban, vagy fekvőrendőrön kattogott. A lényeg , hogy meglett a hiba! Azért az furcsa, hogy F-es Astrán (20 éves ebből nálam 12) gyári rugokkal kíhúzta. Pedig nem kis súlyokat húztam futóval. Ez a fogyasztói társadalom... minél újabb és korszerűbb annál kevesebb ideig fogja bírni hogy vehess újat... sajnos mindennel így van ez már manapság. Mérnökök tucatjait fizetik azért hogy megtervezzék a garancia idő utáni élettartam végét. Szerintem mindeninek ismerős hogy egy hónapja vagy pár hete járt csak le a garanciája... nem véletlenül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Giri187 Elküldve December25, 2015 Megoszt Elküldve December25, 2015 Elsősorban karosszériások vagy festők véleményére lennék kíváncsi mire számíthatok javítási minőségben illetve összegben. 24-én reggel sikerült összehozni....az ajtó nem érdekel, csak a sárvédőív lesz javítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve December25, 2015 Megoszt Elküldve December25, 2015 47 minutes ago, Giri187 írta: Elsősorban karosszériások vagy festők véleményére lennék kíváncsi mire számíthatok javítási minőségben illetve összegben. 24-én reggel sikerült összehozni....az ajtó nem érdekel, csak a sárvédőív lesz javítva. Ejj, de sajnálom... Én nem vagyok se fényező se karosszériás, de úgy gondolom hogy ez csak javítóívvel lesz szép és egészséges (nem gittből lesz felépítve). Kb 3 éve az F-en volt ívcsere fényezéssel (mondjuk az fehér színű volt és a rozsda miatt kellett cserélni), 25000 volt mindennel együtt haveri alapon. Az ajtót lehet h egy polírozás vagy lakk ködölés rendbe hozza, az már nem éppen növeli az árat ha már dolgoznak a kocsin. Szerintem 40-50 minimum ha félhivatalos és szép munkát akarsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve December27, 2015 Megoszt Elküldve December27, 2015 On 2015. 12. 25. at 19:08, kobraCode írta: Ez a fogyasztói társadalom... minél újabb és korszerűbb annál kevesebb ideig fogja bírni hogy vehess újat... sajnos mindennel így van ez már manapság. Mérnökök tucatjait fizetik azért hogy megtervezzék a garancia idő utáni élettartam végét. Szerintem mindeninek ismerős hogy egy hónapja vagy pár hete járt csak le a garanciája... nem véletlenül... Igen ez igaz, sajnos! Ezért is lesz igencsak nehéz majd lecserélni a verdát. A mai autok pláne nem hosszú távra vannak tervezve..... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December27, 2015 Megoszt Elküldve December27, 2015 Repülő H astra Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve December27, 2015 Megoszt Elküldve December27, 2015 Sziasztok! Adott az autóm melynek motorszáma a következő: X14XE20K79653 Ehhez a motorszámhoz jól gondolom hogy passzol az a vezérlés szett amelynek a leírásában az alábbi szerepel? 98/02->05/01 OPEL ASTRA G 1.4 16V - X 14 XE;Z 14 XE [66KW] [HATCHBACK] Motorszámtól: 02HL5118; motorszámtól: 20041691; Fogszám: 162; fogasszíj készlet; Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mspike Elküldve December27, 2015 Megoszt Elküldve December27, 2015 5 minutes ago, trassher said: Sziasztok! Adott az autóm melynek motorszáma a következő: X14XE20K79653 Ehhez a motorszámhoz jól gondolom hogy passzol az a vezérlés szett amelynek a leírásában az alábbi szerepel? 98/02->05/01 OPEL ASTRA G 1.4 16V - X 14 XE;Z 14 XE [66KW] [HATCHBACK] Motorszámtól: 02HL5118; motorszámtól: 20041691; Fogszám: 162; fogasszíj készlet; Előre is köszönöm a válaszokat! X14XE szerintem a motor kod. Szoval igen, jol gondolod ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve December27, 2015 Megoszt Elküldve December27, 2015 13 minutes ago, mspike írta: X14XE szerintem a motor kod. Szoval igen, jol gondolod ! A motorkód az oké de maga a motorszám kérdéses. Ugye az én motorszám sorozatom 20-as, utána betű majd 5 szám. Itt úgy szerepel hogy 20041691-től. Akkor itt a 20 utáni 0 helyettesítő karakter akar lenni ha jól gondolom. Egyszerűbb lenne úgy adnák meg hogy 20x és akkor egyértelmű lenne hogy az egy helyettesítő karakter, legalábbis szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mspike Elküldve December27, 2015 Megoszt Elküldve December27, 2015 2 minutes ago, trassher said: A motorkód az oké de maga a motorszám kérdéses. Ugye az én motorszám sorozatom 20-as, utána betű majd 5 szám. Itt úgy szerepel hogy 20041691-től. Akkor itt a 20 utáni 0 helyettesítő karakter akar lenni ha jól gondolom. Egyszerűbb lenne úgy adnák meg hogy 20x és akkor egyértelmű lenne hogy az egy helyettesítő karakter, legalábbis szerintem. Szerintem ha az evjaratba bele esel akkor jo lesz. De persze vissza lehet vinni vagy eladni Nem gondoltam, hogy adott motor kod tobbfele vezerlessel keszult... Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve December27, 2015 Megoszt Elküldve December27, 2015 6 minutes ago, mspike írta: Szerintem ha az evjaratba bele esel akkor jo lesz. De persze vissza lehet vinni vagy eladni Nem gondoltam, hogy adott motor kod tobbfele vezerlessel keszult... Én sem de most kiderült hogy igen. F astra x14xe motorhoz a szíj fogszáma 169, G astra esetén pedig 162. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve December27, 2015 Megoszt Elküldve December27, 2015 5 hours ago, imy írta: Repülő H astra Ezért kell ésszel közlekedni, és lakotton belül nem 100-al menni, mert azért azt lehet látni hogy nem 50-el közeledik az Astra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve December28, 2015 Megoszt Elküldve December28, 2015 Kicsit megkésve, de ma felraktam a téli gumiszettet. A gyári 16"-os opel alufelni. Rá kellett jönnöm megint, hogy így nem az igazi az autó összhatása. Jövőre már tudom, hogy mi lesz vele, kap egy szép fekete fényezést és akkor már más lesz a helyzet Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve December28, 2015 Megoszt Elküldve December28, 2015 HELLO! Olyan kérdésem lenne, hogy a gyári első lámpánkba lehet beépíteni ledsort nappali fénynek? Mondjuk gyujtásra rákötve pl? Köszi KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS BUEK Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve December28, 2015 Megoszt Elküldve December28, 2015 Üdv! Após most készül venni egy C Corsat, ma megnéztek már kettőt, Z12XEP motorral szereltet. Mivel a Corsa fórum nem él ennyire, mint ez, így itt tenném fel a kérdést: milyen típushibákra figyeljünk oda vásárláskor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December29, 2015 Megoszt Elküldve December29, 2015 Mérnek már a fix traffipaxok? Legfőképp a Pápa-Tapolcafői érdekelne. Itt is van tűréshatár? Óra szerint 58-60km/h volt a sebesség. Köszönöm az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve December29, 2015 Megoszt Elküldve December29, 2015 18 minutes ago, gezoli írta: Mérnek már a fix traffipaxok? Legfőképp a Pápa-Tapolcafői érdekelne. Itt is van tűréshatár? Óra szerint 58-60km/h volt a sebesség. Köszönöm az infót! Ne számíts semmire,az még belefér. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
SargaRigo123 Elküldve December29, 2015 Megoszt Elküldve December29, 2015 Úgy tudom februártól élnek a trafipaxok, és állítólag előtte bejelentik. Gondolom tv-rádió. Rádióban hallottam ha jól emlékszem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve December29, 2015 Megoszt Elküldve December29, 2015 1 hour ago, gezoli írta: Mérnek már a fix traffipaxok? Legfőképp a Pápa-Tapolcafői érdekelne. Itt is van tűréshatár? Óra szerint 58-60km/h volt a sebesség. Köszönöm az infót! Csak megerősíteni tudom az előttem szólókat. Bennfentes (közlekedési rendőr ismerőstől) információm van arról. hogy jelenleg kétféle státuszban vannak a telepített rendszerek: van amelyik totált sehol nem tart (értsd, még rendszerbe sincs kapcsolva/kötve), amelyik üzemben van, az is csak tesztüzem, nem hitelesített a mérésük, így bármit rögzít (pl sebességtúllépés), azon adat alapján nem indíthatnak eljárást. Majd tavasszal lesz kampány arról, ha üzembe tudják addig helyezni mindet. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csataiz Elküldve December30, 2015 Megoszt Elküldve December30, 2015 Üdv mindenkinek . ÉRDEKŐDÖM,HOGY TUD E VALAKI G ASTRA ELSŐ KAVICS FOGÓ GUMIT . ELÖRE IS KÖSZÖNÖM . Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December30, 2015 Megoszt Elküldve December30, 2015 13 minutes ago, csataiz írta: Üdv mindenkinek . ÉRDEKŐDÖM,HOGY TUD E VALAKI G ASTRA ELSŐ KAVICS FOGÓ GUMIT . ELÖRE IS KÖSZÖNÖM . Az mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve December30, 2015 Megoszt Elküldve December30, 2015 19 hours ago, gezoli írta: Mérnek már a fix traffipaxok? Legfőképp a Pápa-Tapolcafői érdekelne. Itt is van tűréshatár? Óra szerint 58-60km/h volt a sebesség. Köszönöm az infót! +15km/h-ig (pl. 50 helyett 65km/h) csak közigazgatási bírság, ami viszont nem tartozik az objektív felelősség körébe. Magyarul, ha nem állít meg a rendőr, és a képen nem vagy felismerhető, nem verhetik rád, ha nem ismered el a felelősséged. A fix mérőket ennek megfelelően állítják be (legalábbis eddig ez volt a tapasztalatom), +15km/h-ig nem villan... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve December30, 2015 Megoszt Elküldve December30, 2015 5 hours ago, gezoli írta: Az mi? Szerintem a sárfogó gumira gondol. https://cromax.hu/autofelszerelestartozek/kulso_felszereles/sarfogo_gumi/elso_sarfogo_gumi_keszlet_opel_astra_g_46347 Link to comment Megosztás: More sharing options...
koopal Elküldve December30, 2015 Megoszt Elküldve December30, 2015 3 hours ago, Alex75 írta: "+15km/h-ig (pl. 50 helyett 65km/h) csak közigazgatási bírság, ami viszont nem tartozik az objektív felelősség körébe." Fordítva, a közigazgatási a nagyobb szívás, szabálysértési a kisebb. És a szabálysértésinél az a kibúvó, hogy amikor megkapod a levelet, hogy ez volt, nyilatkozzál, mi hogy, akkor azt válaszolod, hogy közeli (vagy közvetlen, tudja a fene) hozzátartozód vezette a kocsit, és nem kívánsz ránézve terhelő nyilatkozatot tenni. Legalábbis pár éve még így volt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts