ftamas0201 Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 Ma jöttünk a Balcsiról hazafelé és az 52-esen Fülöpszállás magasságában találkoztam egy út fölé benyúló kamerával. Nem tudja valaki, hogy mi célt szolgál ez a kamera? Sebességet is mér? Kb. 100-105-tel robogtam óra szerint. Állítólag útdíjasok, viszont bármikor átállhatnak figyelmeztetés nélkül sebességmérésre is azt mondják/híresztelik, de nagy részük csak útdíjas :) Itt szekszárdnál az 56osra telepítettek egyet, az viszont internet szerint már sebességmérő. Elvileg van egy pontos lista a "nyeten" hogy hová is telepítették ezeket az új csodákat fixre. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 Állítólag útdíjasok, viszont bármikor átállhatnak figyelmeztetés nélkül sebességmérésre is azt mondják/híresztelik, de nagy részük csak útdíjas :) Itt szekszárdnál az 56osra telepítettek egyet, az viszont internet szerint már sebességmérő. Elvileg van egy pontos lista a "nyeten" hogy hová is telepítették ezeket az új csodákat fixre. Ha sebességmérős akkor elméletileg előtte táblával jelezni kell! Kb 1 hónapja én is belefutottam ilyennel motorral Körmend előtt a 8-ason, de nem kaptam csekket, gondolom a teherautókat nézi megvették e az útdíjat. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 Ma jöttünk a Balcsiról hazafelé és az 52-esen Fülöpszállás magasságában találkoztam egy út fölé benyúló kamerával. Nem tudja valaki, hogy mi célt szolgál ez a kamera? Sebességet is mér? Kb. 100-105-tel robogtam óra szerint. Ott lako ismerosom szerint sebesseget, savvaltast stb is figyel. Pont tegnap mondta, h mar ott is kell figyelni. Amugy a 100 az lehet 98 valojaban. Azert meg nem kuldenek csekket. Ugy olvastam... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 90-es táblánál valós 105-től megy a csekk, ha gyári kerekekkel fut a szekér, akkor az óra szerinti 105 még belefér. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolika77 Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Tábla kihelyezes nélkül nem merhet a fix trafi,azok csak utdij kamerák... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szami 1987 Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Az a 13 lóerő nem oszt nem szoroz.De ha találsz olyat amiben 3.2 V6 van akkor azt vedd meg :) Köszi,de annyira nagyban nem gondolkozok :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
psych0 Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Ma jöttünk a Balcsiról hazafelé és az 52-esen Fülöpszállás magasságában találkoztam egy út fölé benyúló kamerával. Nem tudja valaki, hogy mi célt szolgál ez a kamera? Sebességet is mér? Kb. 100-105-tel robogtam óra szerint. A fülöpszállási Lukoil kút közelében látott kamera fix telepítésű traffipax, de egyelőre még inaktív. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas0201 Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Ha sebességmérős akkor elméletileg előtte táblával jelezni kell! Kb 1 hónapja én is belefutottam ilyennel motorral Körmend előtt a 8-ason, de nem kaptam csekket, gondolom a teherautókat nézi megvették e az útdíjat. Tábla kihelyezes nélkül nem merhet a fix trafi,azok csak utdij kamerák... Persze, KRESZ szerint kéne jelezni táblával, de hát hány olyan dolgot láttunk már az országban. Az is törvénybe volt fogalmazva hogy nem mérhetnek civil autóból és elbújva, ezt gyorsan eltörölték már. Szoval ezek után én nem bízok azokban a táblákban és kamerákban, eléggé kétséges hogy melyik mit hogyan mér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolika77 Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Ha mifelénk is mérni fognak vele,nem lesz az ott sokáig:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Ma jöttünk a Balcsiról hazafelé és az 52-esen Fülöpszállás magasságában találkoztam egy út fölé benyúló kamerával. Nem tudja valaki, hogy mi célt szolgál ez a kamera? Sebességet is mér? Kb. 100-105-tel robogtam óra szerint. Na már írják is: http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/mar-telepitik-a-fix-traffipaxokat-621098 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Pontosabban ha a megengedett sebesség kisebb, mint 100 km/h: akkor a sebességhatár + 15 km/h + 3 km/h (mérőműszer pontatlansága miatt). Azaz jelen esetben: 90 + 15 + 3 = valós 108 km/h-tól felfelé küldenék ki a csekket. Ha a megengedett sebesség nagyobb/egyenlő, mint 100 km/h: akkor a sebességhatár + 20 km/h + 3 km/h (mérőműszer pontatlansága miatt). Ha a helyszínen megállítanak, akkor nincs menekvés, +15/20 km/h "engedmény" nem játszik. :shame: Nekem egyébként 195/60 15"-tel magasabb sebességnél 8-at csal az órám (felfelé) GPS szerint. 90-es táblánál valós 105-től megy a csekk, ha gyári kerekekkel fut a szekér, akkor az óra szerinti 105 még belefér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Gondban vagyok: péntek délután gyorsan leöblítettem a kocsit (sok vízzel lelocsol, autómosós sampon és finom kefés átmosás majd újra öblítés, ezt követően nagyjából szárazra törlés), majd beálltam a garázsba. Ma mentem vele és a napfényben lehet látni, hogy ahol a nap sütötte mosás közben, ott foltok maradtak a szélvédőn. Se Clin-el se mással nem tudtam leszedni, mintha megmarta volna (gondolom a vizes sampon égett rá). Van ötlet arra hogy ezt mivel tudom eltüntetni? (Hígítós ruhával is megpróbáltam finoman, nem jártam sikerrel...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Janó32, on 20 Jul 2015 - 10:03 PM, said: Gondban vagyok: péntek délután gyorsan leöblítettem a kocsit (sok vízzel lelocsol, autómosós sampon és finom kefés átmosás majd újra öblítés, ezt követően nagyjából szárazra törlés), majd beálltam a garázsba. Ma mentem vele és a napfényben lehet látni, hogy ahol a nap sütötte mosás közben, ott foltok maradtak a szélvédőn. Se Clin-el se mással nem tudtam leszedni, mintha megmarta volna (gondolom a vizes sampon égett rá). Van ötlet arra hogy ezt mivel tudom eltüntetni? (Hígítós ruhával is megpróbáltam finoman, nem jártam sikerrel...) Biztos máshol is foltos, csak nem látszik mert világos a kocsi. Soha nem mosd napon. Az enyém szörnyen nézne ki, nem szabad hagyni megszáradni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Biztos máshol is foltos, csak nem látszik mert világos a kocsi. Soha nem mosd napon. Az enyém szörnyen nézne ki, nem szabad hagyni megszáradni. Mint írtam, amint körbeértem az öblítéssel már töröltem is át mint mindig (mikrószálas törlőkkel). Sehol nem olyan, megnéztem. Nagy fák árnyékában van a garázs előtt ahol lemostam, mindösszesen az első szélvédő egy részét érte a nap... Nem állnék neki tűző napon és felhevült karosszériát mosni... Sőt, tűző napon semminek sem állok neki, mert kb 10 perc alatt összeesnék (nem bírom a meleget és az erős napsütést, már csak ezért sem...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Gondban vagyok: péntek délután gyorsan leöblítettem a kocsit (sok vízzel lelocsol, autómosós sampon és finom kefés átmosás majd újra öblítés, ezt követően nagyjából szárazra törlés), majd beálltam a garázsba. Ma mentem vele és a napfényben lehet látni, hogy ahol a nap sütötte mosás közben, ott foltok maradtak a szélvédőn. Se Clin-el se mással nem tudtam leszedni, mintha megmarta volna (gondolom a vizes sampon égett rá). Van ötlet arra hogy ezt mivel tudom eltüntetni? (Hígítós ruhával is megpróbáltam finoman, nem jártam sikerrel...) Ajánlom a Lidl saját márkás ablaktisztítóját (szerintem jobb a Clin-nél) és a szintén ott kapható, direkt üveghez való mikroszálas törlőkendőt. Nekem ez vált be. u.i: Van a TurtleWax-nak egy olyan gyors waxa, amivel még a nedves felületet kell befújni és úgy letörölni. Én mondom ettől nem fénye lesz a kocsinak, hanem aurja!!! http://www.turtlewax.my/shop/image/cache/catalog/others/turtle.wax.wax.it.wet.spray.quickest-500x500.jpeg 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Na már írják is: http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/mar-telepitik-a-fix-traffipaxokat-621098 Köszi! Ez megnyugtatott! Link to comment Megosztás: More sharing options...
sziszka11 Elküldve Július24, 2015 Megoszt Elküldve Július24, 2015 Sziasztok, segítséget kérnék, hol található a G Astra (x16xel)-ben a vízhőfok jeladó/hőgomba, mert sehogy sem találom (guglival sem) :( Ha valaki tudna egy fotóval is szolgálni, nagyon megköszönném. Köszi, Szilárd Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszaby Elküldve Július25, 2015 Megoszt Elküldve Július25, 2015 (edited) Sziasztok, Kicsit off leszek, de ez a legjobban pörgő topic. Megnéztem ma egy C vectrát 1.9 cdti (150le). Első tulaj, magyarországi gtc 5 ajtó verzió. Tényleg szép állapotban volt, szinte karcmentes, bőrős belsővel stb. 175e kilométer van benn (2008-as) és kettős tömegűt is kb. 1000km-rel ezelőtt cserélt (bár itt csak a régit tudta megmutatni, hogy tényleg cserélt, de én se éreztem semmi rendelleneset az autón). A szervizkönyv 2011-ig és 90e km-ig volt vezetve, utána állítólag ismerős opelosnál volt 15 ezrenként szervizelve. Korrektnek tűnt a srác viszont két dolog ami nem hagy nyugodni: - állítólag azért akarja csak eladni, hogy végre megszabaduljon a hiteltől, tehát én csak akkor kapnék törzskönyvet, ha ő kicsengeti a lóvét a banknak - az üvegek dot számát körbenézve érdekességet találtam: két első oldalablak azonos dot számú, két hátsó szintén azonos, de más dot számú, majd az első és hátsó szélvédő is ezektől eltérő de azonos dot számú. Ő váltig állítja, hogy az életét rátenné, hogy nem volt törve (mondjuk valóban nem is úgy nézett ki) A kérdésem, hogy az lehet, hogy így jött ki a gyárból? Köszi. Módosítva Július25, 2015 : pszaby Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július25, 2015 Megoszt Elküldve Július25, 2015 Sziasztok, Kicsit off leszek, de ez a legjobban pörgő topic. Megnéztem ma egy C vectrát 1.9 cdti (150le). Első tulaj, magyarországi gtc 5 ajtó verzió. Tényleg szép állapotban volt, szinte karcmentes, bőrős belsővel stb. 175e kilométer van benn (2008-as) és kettős tömegűt is kb. 1000km-rel ezelőtt cserélt (bár itt csak a régit tudta megmutatni, hogy tényleg cserélt, de én se éreztem semmi rendelleneset az autón). A szervizkönyv 2011-ig és 90e km-ig volt vezetve, utána állítólag ismerős opelosnál volt 15 ezrenként szervizelve. Korrektnek tűnt a srác viszont két dolog ami nem hagy nyugodni: - állítólag azért akarja csak eladni, hogy végre megszabaduljon a hiteltől, tehát én csak akkor kapnék törzskönyvet, ha ő kicsengeti a lóvét a banknak - az üvegek dot számát körbenézve érdekességet találtam: két első oldalablak azonos dot számú, két hátsó szintén azonos, de más dot számú, majd az első és hátsó szélvédő is ezektől eltérő de azonos dot számú. Ő váltig állítja, hogy az életét rátenné, hogy nem volt törve (mondjuk valóban nem is úgy nézett ki) A kérdésem, hogy az lehet, hogy így jött ki a gyárból? Köszi. Ha az év páronként stimmel és a szélvédők egy éven belül szórnak, akkor kicsi az esélye hogy az nem gyárilag van úgy... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július26, 2015 Megoszt Elküldve Július26, 2015 Sziasztok, Kicsit off leszek, de ez a legjobban pörgő topic. Megnéztem ma egy C vectrát 1.9 cdti (150le). Első tulaj, magyarországi gtc 5 ajtó verzió. GTS. A GTC a 3 ajtós H Astra. Szerintem sem gáz, ha nem egyforma a gravírozás, csak ne legyen több év difi közöttük. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszaby Elküldve Július26, 2015 Megoszt Elküldve Július26, 2015 (edited) GTS. A GTC a 3 ajtós H Astra. Szerintem sem gáz, ha nem egyforma a gravírozás, csak ne legyen több év difi közöttük.Igaz. :) Akkor így megnyugodtam. Egyedül a bőrkormányt kellene még bőröztetnem mert felül "szivacsosan" kezd szétmállani. Nem a sima bőrös H astra kormánya van hanem a az a hüvelykujjnak helyet adó sportosabb. Talán reális 175 e után...nagyon nehéz normálisat találni... :( Módosítva Július26, 2015 : pszaby Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gombóc Arthur Elküldve Július27, 2015 Megoszt Elküldve Július27, 2015 Kedves Fórumtársak! Lassan szükségessé válik a szélvédőm cseréje. A Pilkington oldalán van egy ajánlatkérő funkció. Éltem vele, majd vártam a választ hiába. Hétköznap munkaidőben van egy chat lehetőség az oldalon. Ott szóvá tettem, hogy nem kaptam választ. Igen udvariasan közölték, hogy intézkednek, hamarosan meg is érkezett a válasz, SZÁMOMRA ELKÉPESZTŐ, AZ alábbiakban idézem: " Kedves Ügyfelünk ! E-mailben sajnos nincs lehetőségünk árajánlatot adni,kérem telefonos elérhetőségeinken keresni vagy válasz e-mailként kérem küldje meg telefonos elérhetőségét és visszajelzek Ön fele árajánlattal. Üdvözlettel Tellili Gizella munkafelvevő Pilkington Agr Hungary Kft. 1107. Budapest,Szállás utca 19. Tel.:+361 2600102 Fax:+361 4317088 gizella.tellili@nsg.com " Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július27, 2015 Megoszt Elküldve Július27, 2015 Kedves Fórumtársak! Lassan szükségessé válik a szélvédőm cseréje. A Pilkington oldalán van egy ajánlatkérő funkció. Éltem vele, majd vártam a választ hiába. Hétköznap munkaidőben van egy chat lehetőség az oldalon. Ott szóvá tettem, hogy nem kaptam választ. Igen udvariasan közölték, hogy intézkednek, hamarosan meg is érkezett a válasz, SZÁMOMRA ELKÉPESZTŐ, AZ alábbiakban idézem: " Kedves Ügyfelünk ! E-mailben sajnos nincs lehetőségünk árajánlatot adni,kérem telefonos elérhetőségeinken keresni vagy válasz e-mailként kérem küldje meg telefonos elérhetőségét és visszajelzek Ön fele árajánlattal. Üdvözlettel Tellili Gizella munkafelvevő Pilkington Agr Hungary Kft. 1107. Budapest,Szállás utca 19. Tel.:+361 2600102 Fax:+361 4317088 gizella.tellili@nsg.com " Rendeld meg a Cromaxtól: https://cromax.hu/250000000-szelvedooldaluveg/250570000-elso-szelvedo-es-alkatreszei/250570358-elso-szelvedo-uveg/303677-elso-szelvedo-opel-astra-g Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Július27, 2015 Megoszt Elküldve Július27, 2015 (edited) Múlt héten voltunk nyaralni, "haza" vittem, hogy érezze az ottani levegőt. azért később felcsúszott 190ig is. ;) A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Ui: Csak azért mert itt szabad. :D Módosítva Július27, 2015 : Atala Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Július27, 2015 Megoszt Elküldve Július27, 2015 Múlt héten voltunk nyaralni, "haza" vittem, hogy érezze az ottani levegőt. azért később felcsúszott 190ig is. ;) A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Ui: Csak azért mert itt szabad. :D Ennyit is tud menni egy 1.4? :omg: :icon11: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts