Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Köszi!

Csak tényleg nem tudom, hogy melyik az AC relé. Holnap kiveszem, ha meg tudom, hogy melyik az. Ma már egy metrómegállóval arrébb tettem le. Bízom benne, hogy forgalmi alapján itt keresik, ha keresik és nem egy másik városrészben. minden esetre második kulcsot valahonnan szereznem kell, mert így hiába fizetem a Cascót a 11 éves kocsira. Remélem hamar pontot tehetek az ügy végére, mert melózni ezzel járok és így ez a hibrid bejárás (Metro+autó) nem a legjobb megoldás.

Az Ac relé a motortérben lévő kis fekete dobozban van.Az egyik lila relé,csak azt pontosan nem tudom melyik.Azt hiszem talán 2 van benne.12204-es hozzászólásnál megtalálod az extra felszerelések beépítése utólag+ elektromos kérdések topikba.Most sasoltam meg.

• Like 1
Megosztás:

Köszi!

Látom már. Mostmár csak az a kérdés,hogy a tűzfal felőli, vagy a másik az. Holnap ennek utánajárok, ha végeztem az okmányirodában.

Olyat olvastam több helyen, hogy forgalmi pótláshoz vinni kell a hátsó rendszámot is. Ez vajon még igaz?

Nem kell a rendszám.Én a rendőrségen kapott papírral mentem az okmányirodába.A lakcímkártyát akkor ingyen csinálják.A többiért fizetni kell.Egy pár napot eltöltöttem ott:)Mikor meglettek az irataim,akkor meg adhattam le mert kőrözték.

Megosztás:

Köszi!

Látom már. Mostmár csak az a kérdés,hogy a tűzfal felőli, vagy a másik az. Holnap ennek utánajárok, ha végeztem az okmányirodában.

Olyat olvastam több helyen, hogy forgalmi pótláshoz vinni kell a hátsó rendszámot is. Ez vajon még igaz?

Nem lesz olcsó! A Te kulcsodban is benne van az immochip, csak bele van öntve. Ez a rosszabb mert nem lehet kivenni belőle.

Az lenne az olcsóbb megoldás ha csak az ajtók ill. a tanksapka zárját cserélnéd, de ez csak fél megoldás és így két kulcs kell az autóhoz.

Megosztás:

Köszi!

Hát, olyat lehet hogy a jelenlegi immorendszert kiiktatják, és az új kulcshoz állítják (programozzák) át a jelenlegi zárbetéteket. így egykulcsos lesz az autó, de nem lesz immo védelem. Ha tovább mész ezen a vonalon, akkor a netről veszel egy nyers kulccsal szállított központi zár univerzális vezérlőt (5-8k), erre másoljátok az új "mintát", lesz újra két kulcsod ami távirányítva nyit/zár, de az ellopott kulcsokkal sem távról sem manuálban nem lehet nyitni a kocsit. Ha betöri az ablakot, akkor se tudja indítani a régivel, mert bár az immochip már nem tiltana, de nem jó az átállított betéthez a régi kulcs. Nagyjából szerintem ez a legolcsóbb megoldás összességében és még jól is néz ki a végeredmény (lehet bicskakulcs a kocsidhoz).

Nem lesz olcsó! A Te kulcsodban is benne van az immochip, csak bele van öntve. Ez a rosszabb mert nem lehet kivenni belőle.

Az lenne az olcsóbb megoldás ha csak az ajtók ill. a tanksapka zárját cserélnéd, de ez csak fél megoldás és így két kulcs kell az autóhoz.

De attól még ki tudják nyitni a távirányítóval, tehát hiába cseréli az ajtón a zárat...

Megosztás:

Sziasztok! Van egy 2007-es Z14 XEP-s ferde hátú astrám. A kérdésem az lenne, hogy nem tudja vki, hogy ezek hány amperórás akksival voltak gyárilag szerelve? Köszi előre is.

Illetve van-e vmilyen ajánlott belevaló típus? Tudom mindenki másra esküszik, de hátha van elfogadott álláspont.

Módosítva : Asterx
Megosztás:

Sziasztok! Van egy 2007-es Z14 XEP-s ferde hátú astrám. A kérdésem az lenne, hogy nem tudja vki, hogy ezek hány amperórás akksival voltak gyárilag szerelve? Köszi előre is.

Illetve van-e vmilyen ajánlott belevaló típus? Tudom mindenki másra esküszik, de hátha van elfogadott álláspont.

http://ecat24.com/opel/catalog/models/1/

Itt oldalt írd be az alvázszámod, és kidobja hogy mekkora volt a gyári.

Annál nagyobb szerintem nem kell.

Majdnem biztos hogy 55Ah

Én legutóbb Bannert vettem.

Megosztás:

http://ecat24.com/opel/catalog/models/1/

Itt oldalt írd be az alvázszámod, és kidobja hogy mekkora volt a gyári.

Annál nagyobb szerintem nem kell.

Majdnem biztos hogy 55Ah

Én legutóbb Bannert vettem.

Köszönöm megnézem. Most éppen egy 55Ah-s Banner adta meg magát benne 2,5 évesen. Persze abból is vannak különböző típusúak ... ez a legegyszerűbb volt, még csak nem is gondozásmentes. Most majd nézek vmi olyat.

Megosztás:

Köszönöm megnézem. Most éppen egy 55Ah-s Banner adta meg magát benne 2,5 évesen. Persze abból is vannak különböző típusúak ... ez a legegyszerűbb volt, még csak nem is gondozásmentes. Most majd nézek vmi olyat.

Hát, izé... Annak az akksinak (sem) átlagos/normál felhasználás mellett nem szabadott volna sehogyan sem kidőlnie 2,5 év után (ha csak nem gyári hibás volt az akksi). Generátorra rámértetek? A savszint rendben volt az akksiban? Nem nyomta ki?

Megosztás:

Hát, olyat lehet hogy a jelenlegi immorendszert kiiktatják, és az új kulcshoz állítják (programozzák) át a jelenlegi zárbetéteket. így egykulcsos lesz az autó, de nem lesz immo védelem. Ha tovább mész ezen a vonalon, akkor a netről veszel egy nyers kulccsal szállított központi zár univerzális vezérlőt (5-8k), erre másoljátok az új "mintát", lesz újra két kulcsod ami távirányítva nyit/zár, de az ellopott kulcsokkal sem távról sem manuálban nem lehet nyitni a kocsit. Ha betöri az ablakot, akkor se tudja indítani a régivel, mert bár az immochip már nem tiltana, de nem jó az átállított betéthez a régi kulcs. Nagyjából szerintem ez a legolcsóbb megoldás összességében és még jól is néz ki a végeredmény (lehet bicskakulcs a kocsidhoz).

De attól még ki tudják nyitni a távirányítóval, tehát hiába cseréli az ajtón a zárat...

Nincs benne központizár!!!!!!!! :hiya:

Megosztás:

Hát, izé... Annak az akksinak (sem) átlagos/normál felhasználás mellett nem szabadott volna sehogyan sem kidőlnie 2,5 év után (ha csak nem gyári hibás volt az akksi). Generátorra rámértetek? A savszint rendben volt az akksiban? Nem nyomta ki?

Persze ... mielőtt megveszem az újat elviszem autóvillamosságishoz, hogy megnézessem a generátort. Maga az akksi rendben van ... csak hamar lemerül.

Megosztás:

Köszi!

Úgy emlékszem egy biztosíték is van a reléhez kötve. Az lesz az AC relé.

Megosztás:

Hello!nemrég vásároltam egy Opel astra g 1.4 16v. Az lenne a kérdésem, hogy javítási könyvet tud-e valaki pdf-be. Marotinal elég drága. Köszi!!

Ha adsz egy email címet, akkor küldök neked szerelési útmutatót (angolul van és a Z-s motorkódok nincsenek benne, talán nem is készült olyan).

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok a következő a kérdésem, biztosító küldött egy levelet kérnek javítási árajánlatot

minek? nem nekik kéne feldobni egy összeget?

és mérlegelek hogy elfogadom e?

mehetek szervízekbe ilyen papírt hajkurászni

Ha casco-s és kárszakértő látta, akkor őt adnak ajánlatot az tuti, legalábbis nálam így volt.

Nekem ma reggelre egy, a csordából elszabadult birka le akarta verni a tükröt meg a dísztárcsával ütötte + megrongált egy toyotát is. Szerencsére bevitték még éjszaka, van 2 szemtanú is és el is ismerte, hogy ő volt. Én bementem a márkaszervízbe, kaptam egy 140ezres ajánlatot a javításra, úgyhogy készülhet az arc, mert ez csak az én károm lesz.

Márkaszervízben ingyen megcsinálják a javítási árajánlatot kb. fél óra alatt, aztán mehet is a biztosítónak.

Megosztás:

Sziasztok. van egy 2004-es astra G. A biztositéktáblámon nem tudom mi minek a biztositéka. Már néztem a biztositéktakaró műanyagot, de az sem mutatja.

Kerestem a neten is de nem találtam.

Erröl lenne szó: biztosit_kt_bla_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha nem jelenne meg: http://kepfeltoltes.hu/view/150121/biztosit_kt_bla_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Valaki lenne olyan kedves és be tudná jelölni, hogy mi micsoda. Az nagyon jó lenne.

Fontos lenne.

köszönöm

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.