Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Benzinszűrőből a Filtron márkát meritek ajánlani?Az 1500Ft a gyári 2700Ft.

én abból gyárit vettem.

levegő, és pollenszűrőből vettem Filtron-t.

• Like 1
Elküldve

én abból gyárit vettem.

levegő, és pollenszűrőből vettem Filtron-t.

A benzinszűrőt milyen fogóval szoktad kiszedni?Tavaly fogó nélkül szerencsétlenkedtem ki, de idén nem akarok akkorát szivattyúzni.

Elküldve

Őszintén szólva én nem csináltam, szervizben cserélték, vittem más apróságokat is,

gondoltam ha már egyéb dolgot csináltattam, extra-bónuszként kicseréltetem a szűrőt is :D

Elküldve

A benzinszűrőt milyen fogóval szoktad kiszedni?Tavaly fogó nélkül szerencsétlenkedtem ki, de idén nem akarok akkorát szivattyúzni.

Ilyen sokat mész az autóval? Évente cseréled? Én a gyertya cserekor cserélem (50-60k km).

Elküldve

Ilyen sokat mész az autóval? Évente cseréled? Én a gyertya cserekor cserélem (50-60k km).

Igen, évente cserélem és tavaly is ledöbbentem hogy mennyi kosz van a szűrőben!

Szerintem megéri évente lecserélni.

Elküldve

Ez a 2-4% elég kevésnek tűnik. Vannak a városban ezek a sebességmérő-táblák, az alapján sokkal jelentősebb óracsalást sejtek, ha lehet azoknak hinni. :mean:

Szia.

Az enyém kb 2-4%-ot. 100-nál, a GPS 96-97 körül mutat. A téli gumim gyári méret (195/60 R 15)

A Nyári gumim (195/65 R 15) azzal pontosan annyit mutat az óra, amennyit a GPS.

Elküldve (edited)

Ez a 2-4% elég kevésnek tűnik. Vannak a városban ezek a sebességmérő-táblák, az alapján sokkal jelentősebb óracsalást sejtek, ha lehet azoknak hinni. :mean:

Pedig nekem is ilyesmi, ha pontosan emlékszem, az enyém valós 96-nál (GPS) mutat 100-at.

Kipróbáltam a digi kijelzővel is, az kevesebbet mutatott valamivel, mint az analóg, nagyjából pontos lehet - igaz, akkor nem ellenőriztem GPS-szel.

De eltérések lehetnek, talán leginkább gumi miatt, más gyártmány, minimálisan más méret, esetleg alacsonyabb vagy magasabb nyomásérték és máris összejön +- 1-2%.

Azok a sebességjelzők pedig kb. annyira lehetnek pontosak, mint az utcai hőmérők, vagy még annyira sem, gyanítom, hogy biztos ami biztos alapon felfelé csalnak.

Módosítva : koopal
Elküldve (edited)

Azt mondjátok meg nekem, hogy melyik H7-es lámpának van a legjobb fénye éjjeli vezetéshez!

Ha gyári hella testbe teszed és nem matt a búra, akkor a GE Megalight Ultra jó választás. Ha utángyártott a lámpa vagy matt, akkor édes mindegy mivel próbálsz több lument kicsikarni.

Módosítva : beghyn
  • Like 1
Elküldve

Ha gyári hella testbe teszed és nem matt a búra, akkor a GE Megalight Ultra jó választás. Ha utángyártott a lámpa vagy matt, akkor édes mindegy mivel próbálsz több lument kicsikarni.

Hét éves a kocsi, úgyhogy még elfogadható a lámpa.Nem látom rajta hogy matt lenne.

Elküldve

Hét éves a kocsi, úgyhogy még elfogadható a lámpa.Nem látom rajta hogy matt lenne.

Én meg azt hittem hogy a lámpát kérdezed, de közben rájöttem hogy az izzót :D

Megalight NightBreaker +90%-osat használok, nagyon jó, de ha vizes az út akkor kevésbé jó. De láttam már +120%-osat is, nem tudom mennyivel tud többet.

Elküldve

Megalight NightBreaker +90%-osat használok, nagyon jó, de ha vizes az út akkor kevésbé jó. De láttam már +120%-osat is, nem tudom mennyivel tud többet.

Én legutóbb autósboltban vettem Hella izzót (UV szűrős?). A dobozát meg tudom nézni, azt hiszem még nem dobtam ki. Tökéletes, ha jól emlékszem 800Ft/db...

Elküldve

Szerintem ez Tungsram lesz,amúgy én is ezt használom,nekem tökéletes :icon13:

Ennél fehérebb az Osram Nightbreaker,de vizes úton gyenge <_<

Elküldve

Jók ezek a Nightbreakerek,csak hamar kiégnek.Én már nem is vettem bele mégegyszer.Esetleg télen,akkor többet járok sötétbe.Most Hella long life-ot vettem,hátha nem tiszavirág életű:)

Elküldve

Jók ezek a Nightbreakerek,csak hamar kiégnek.Én már nem is vettem bele mégegyszer.Esetleg télen,akkor többet járok sötétbe.Most Hella long life-ot vettem,hátha nem tiszavirág életű :)

Vásárlás után mindjárt ilyet rajtam bele, 2 éve van meg a kocsi, télen égett ki az egyik, de a másik azóta is bírja.

Elküldve

Vásárlás után mindjárt ilyet rajtam bele, 2 éve van meg a kocsi, télen égett ki az egyik, de a másik azóta is bírja.

Akkor neked szerencséd volt vele.Vectrába a H4-es nekem is évekig bírta.Ez a H7 nem egy szerencsés konstrukció.

Elküldve

Sziasztok!

Meg tudná nekem mondani valaki annak a csavarnak a méreteit amivel fel lehet rögzíteni a ködlámpát? Megtaláltam a gyári csavart Cromaxon de azon a képen kívül semmi más paramétert nem találtam róla neten.(gondolom nem véletlenül) A helyi "Vasbóóótban" amúgy sincsenek sose a helyzet magaslatán így abban nem is bízok, hogy egy kép alapján beazonosítják nekem. Itthon még csak hasonló sincs, hogy kipróbáljam. Sürgős lenne. Köszönöm!

Elküldve

Sziasztok!

Meg tudná nekem mondani valaki annak a csavarnak a méreteit amivel fel lehet rögzíteni a ködlámpát? Megtaláltam a gyári csavart Cromaxon de azon a képen kívül semmi más paramétert nem találtam róla neten.(gondolom nem véletlenül) A helyi "Vasbóóótban" amúgy sincsenek sose a helyzet magaslatán így abban nem is bízok, hogy egy kép alapján beazonosítják nekem. Itthon még csak hasonló sincs, hogy kipróbáljam. Sürgős lenne. Köszönöm!

Szia,

lemezcsavar. A lámpa felfogatása úgy működik hogy egy lemezt helyezel fel a lökhárítóra, arra teszed a lámpa lábát majd áthajtod rajta a csavart. A csavar feje megfogja a lámpa lábát, de közben a lemezben tart alatta.

Szerintem a méret nem nagyon lényeg, hisz ha nagyobb egy kicsit fúrsz nagyobb lyukat a lemezre. De ha most akarod feltenni először a ködlámpát akkor lemezt is kell hozzá szerezni!

• Like 1
Elküldve

Na ez a lemez dolog is új volt nekem. Igen most raknám fel először a ködöst. A múltkor mikor a fényszórókat szereltem be akkor nem volt tervben még a ködlámpa, így nem is néztem meg nagyon a felfogatásának a helyét. Na akkor holnap mindenképp lekerül a lökhárító ha beépítem ha nem...

Szóval köszi!

Elküldve (edited)

Szia,

lemezcsavar. A lámpa felfogatása úgy működik hogy egy lemezt helyezel fel a lökhárítóra, arra teszed a lámpa lábát majd áthajtod rajta a csavart. A csavar feje megfogja a lámpa lábát, de közben a lemezben tart alatta.

Szerintem a méret nem nagyon lényeg, hisz ha nagyobb egy kicsit fúrsz nagyobb lyukat a lemezre. De ha most akarod feltenni először a ködlámpát akkor lemezt is kell hozzá szerezni!

Húú, a felfogatásra van gyári megoldás. Tessék, amikor beépítettem.

2345608551_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Módosítva : imy
  • Like 1
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.