kobraCode Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 A házi moziban jártas egyének segítségét szeretném kérni. Nemrégiben vettem egy Samsung Smart tv-t, pontosabban egy UE46F6500-as típusról van szó. Az lenne a kérdésem, hogyan tudnék DTS vagy 5.1-es hangot varázsolni a házimozi erősítőmre? Laptopról jászom le a filmet amely össze van kötve HDMI kábellel a tv-vel. A tv-t csak optikai kábellel tudom összekötni az erősítővel. Elméletileg a tv is felismeri a DTS-t és az összes többi hang normát is. De az erősítőn csak a stereo hang jelenik meg. Függ a lejátszó programtól is? VLC-t használok! Kimondottan HD filmeket töltöttem le DTS vagy 5.1-es hanggal! A HDMI kábel továbbítja a digitális hangnormákat is, ugye jól tudom?! Sajnos az erősítő nem mai gyerek ezért még nincs rajta HDMI bemenet. Minden segítséget köszönök! Szia! Igen jól tudod a HDMI kábel nem csak a képet hanem a többcsatornás hangot is továbbítja. Az optikai kábel is tudtommal tudja a többcsatornás hangot. Lehet hogy akkor egy másik lejátszót kellene megpróbálnod, vagy pedig a TV nem közli le a jelet az erősítő felé. 1
kacsa7 Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 A házi moziban jártas egyének segítségét szeretném kérni. Nemrégiben vettem egy Samsung Smart tv-t, pontosabban egy UE46F6500-as típusról van szó. Az lenne a kérdésem, hogyan tudnék DTS vagy 5.1-es hangot varázsolni a házimozi erősítőmre? Laptopról jászom le a filmet amely össze van kötve HDMI kábellel a tv-vel. A tv-t csak optikai kábellel tudom összekötni az erősítővel. Elméletileg a tv is felismeri a DTS-t és az összes többi hang normát is. De az erősítőn csak a stereo hang jelenik meg. Függ a lejátszó programtól is? VLC-t használok! Kimondottan HD filmeket töltöttem le DTS vagy 5.1-es hanggal! A HDMI kábel továbbítja a digitális hangnormákat is, ugye jól tudom?! Sajnos az erősítő nem mai gyerek ezért még nincs rajta HDMI bemenet. Minden segítséget köszönök! A HDMI átviszi a TV-re a digitális jelet, a TV-ből az optikai kábel szintén tovább viszi az erősítőbe. Egyetlen egy beállítás kell, hogy ne sztereó legyen, hanem digitális hang, legyen az 5.1 v. DTS. A TV hang menüjében az SPDIF kimenetet állítsd át PCM-ről digitálisra és működni fog.
kacsa7 Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Ezt azért érdemes megnézni: Csak a saját véleményemet mondom el, nyilván mindenki máshogy gondolja. Szerintem aki ennyit költ egy ilyen autóra, az szimplán hülye. Ennyiből már vehetne egy normális kocsit... A másik, hogy ez a fajta átalakítás nekem már giccses és undorító. Van benne néhány elem ami tetszik, de összességében az autó egyik állapotában sem volt számomra szép. Nem akarok senkit megbántani, de a legjobb jelző azokra akik ilyen autóval furikáznak, a műmájer pöcs.
Probert Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 A házi moziban jártas egyének segítségét szeretném kérni. Nemrégiben vettem egy Samsung Smart tv-t, pontosabban egy UE46F6500-as típusról van szó. Az lenne a kérdésem, hogyan tudnék DTS vagy 5.1-es hangot varázsolni a házimozi erősítőmre? Laptopról jászom le a filmet amely össze van kötve HDMI kábellel a tv-vel. A tv-t csak optikai kábellel tudom összekötni az erősítővel. Elméletileg a tv is felismeri a DTS-t és az összes többi hang normát is. De az erősítőn csak a stereo hang jelenik meg. Függ a lejátszó programtól is? VLC-t használok! Kimondottan HD filmeket töltöttem le DTS vagy 5.1-es hanggal! A HDMI kábel továbbítja a digitális hangnormákat is, ugye jól tudom?! Sajnos az erősítő nem mai gyerek ezért még nincs rajta HDMI bemenet. Minden segítséget köszönök! A VLC-n is be kellene állítani valahol. Mert, ha csak a TV-n állítod át SPDIF-re a fentebb említett fórumtárs javaslatára, attól még a sztereót fogja átengedni.
bocs Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Itthon úgy kivágnák műszakiról, hogy csak füstölne! Két hete voltam műszakin, helyben levetették a szemöldököt. A vizsgáztató is megmondta, hogy nem érti Ő sem. De ez a szabály. Leszedtem és vissza sem fogom rakni, pedig nagyon sajnálom mert sokat dobott az autón! Szia! Akkor ezt már Én sem értem. Apám OFF Lanos-ára ON talán 2002-ben raktuk fel bátyámmal a lámpa maszkot,azóta 5-ör volt műszakin és nem mondta a szerelő,hogy hisztiztek miatta. Igaz mindig az a szerlelő vitte műszakira.
peacetrang Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Itthon úgy kivágnák műszakiról, hogy csak füstölne! Két hete voltam műszakin, helyben levetették a szemöldököt. A vizsgáztató is megmondta, hogy nem érti Ő sem. De ez a szabály. Leszedtem és vissza sem fogom rakni, pedig nagyon sajnálom mert sokat dobott az autón! Vajon ebbe belekötnek majd műszakin? Szerintem megfelel a szabályoknak, "E" jeles, remélem a vizsgán egyetértenek majd velem :D http://href.hu/x/lbbm
kobraCode Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Sziasztok, tudnátok nekem bontó címeket mondani ahol opel alkatrészek után tudok érdeklődni? Eddig itt jártam: http://www.opelparts.hu/ http://www.opelbolt.hu/ http://www.bontottopel.com/opel_astra_alkatresz.php http://www.opelalkatresz.hupont.hu/ http://dorka-car.hu/ Köszi!
ampervadasz Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Csak a saját véleményemet mondom el, nyilván mindenki máshogy gondolja. Szerintem aki ennyit költ egy ilyen autóra, az szimplán hülye. Ennyiből már vehetne egy normális kocsit... A másik, hogy ez a fajta átalakítás nekem már giccses és undorító. Van benne néhány elem ami tetszik, de összességében az autó egyik állapotában sem volt számomra szép. Nem akarok senkit megbántani, de a legjobb jelző azokra akik ilyen autóval furikáznak, a műmájer pöcs. Nem jó irányból közelíted meg a dolgot. Az ilyen projekteket nem gazdaságossági szempontból kell nézni, ez hobbi. Valószínűleg azok akik ilyesmire adják a fejüket nem azért teszik mert nem jutnak el odáig, hogy "Ennyiből már vehetne egy normális kocsit". Ő nem venni akar kocsit, ő saját maga szeretne építeni valami egyedit, amilyen másnak nincs. Ebben az esetben az autót nem mint használati tárgyat kell nézni, sokkal inkább egyfajta "műalkotás". Egyszerűen más a cél, itt maga az alkotási folyamat a lényeg. Félre ne érts, nem kritizálni akarlak, vagy vitatni a véleményedet, csak próbáltam kicsit más megvilágításba helyezni. 1
tgabika76 Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Nem jó irányból közelíted meg a dolgot. Az ilyen projekteket nem gazdaságossági szempontból kell nézni, ez hobbi. Valószínűleg azok akik ilyesmire adják a fejüket nem azért teszik mert nem jutnak el odáig, hogy "Ennyiből már vehetne egy normális kocsit". Ő nem venni akar kocsit, ő saját maga szeretne építeni valami egyedit, amilyen másnak nincs. Ebben az esetben az autót nem mint használati tárgyat kell nézni, sokkal inkább egyfajta "műalkotás". Egyszerűen más a cél, itt maga az alkotási folyamat a lényeg. Félre ne érts, nem kritizálni akarlak, vagy vitatni a véleményedet, csak próbáltam kicsit más megvilágításba helyezni. Abszolút egyetértek. ilyen alapon a műgyűjtők mind hülyék amikor milliókat költenek egy festményre hogy aztán a falra akasszák és nézegessék. Itt már a funkció másodlagos, ez az autó nem elsősorban közlekedésre való, hanem hogy kifejezze a tulajdonos egyéniségét. De egyébként szerintem is kicsit túl sok már, viszont én elfogadom hogy neki meg ez tetszik.
Geopake Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 üdv nem elektromos hátsó ablakot működését ki lehet átmenetileg iktatni valahogy a tekerő leszerelése nélkül? gyerekvédelmi szempontból kellene Én simán rászólok a gyerekre,hogy ne tekergesse,mert eltördelem az ujjait:).Mondjuk nekem könnyű mert nem a sajátom. 1
Alex75 Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 ...Két hete voltam műszakin, helyben levetették a szemöldököt. A vizsgáztató is megmondta, hogy nem érti Ő sem. De ez a szabály... Nekem kb. egy hónapja volt, sem a szemöldökért, sem az átmenő Paragi dobokért nem szóltak... Gondolom, vizsgáztatótól is függ. Bár, nem értem, h a szemöldökért miért kellene szőrözni, amikor a vetített képet nem befolyásolja, semmibe nem takar bele...
scream24 Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 A házi moziban jártas egyének segítségét szeretném kérni. Nemrégiben vettem egy Samsung Smart tv-t, pontosabban egy UE46F6500-as típusról van szó. Az lenne a kérdésem, hogyan tudnék DTS vagy 5.1-es hangot varázsolni a házimozi erősítőmre? Laptopról jászom le a filmet amely össze van kötve HDMI kábellel a tv-vel. A tv-t csak optikai kábellel tudom összekötni az erősítővel. Elméletileg a tv is felismeri a DTS-t és az összes többi hang normát is. De az erősítőn csak a stereo hang jelenik meg. Függ a lejátszó programtól is? VLC-t használok! Kimondottan HD filmeket töltöttem le DTS vagy 5.1-es hanggal! A HDMI kábel továbbítja a digitális hangnormákat is, ugye jól tudom?! Sajnos az erősítő nem mai gyerek ezért még nincs rajta HDMI bemenet. Minden segítséget köszönök! Üdv. Én inkább ezt a lejátszót ajánlanám, nekem évek óta megbízhatóan dolgozik. Néha én is tolok filmet pc-ről, bár nekem annyival könnyebb a dolgom, hogy hdmi ki és bemenet is van az erölködőn. No a player: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/media_player_classic_home_cinema_1.7.0.html És egy kis leírás, hogy a több csatornás filmek is hozzák az elvárt szintet: http://logout.hu/cikk/hd_filmek_lejatszasa_a_videokartyaval/hang_beallitasa_ac3filter.html 1
Alex75 Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Abszolút egyetértek. ilyen alapon a műgyűjtők mind hülyék amikor milliókat költenek egy festményre hogy aztán a falra akasszák és nézegessék. Itt már a funkció másodlagos, ez az autó nem elsősorban közlekedésre való, hanem hogy kifejezze a tulajdonos egyéniségét. De egyébként szerintem is kicsit túl sok már, viszont én elfogadom hogy neki meg ez tetszik. Én is így látom, itt nem a gazdaságosság/megtérülés nem szempont, a tuning nem erről szól. Az tény, hogy nekem sem tetszik, számomra a kevesebb több, pl közül bármelyik klasszul néz ki... Dehát, kinek a pap, kinek a paplan...
kacsa7 Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Én is így látom, itt nem a gazdaságosság/megtérülés nem szempont, a tuning nem erről szól. Az tény, hogy nekem sem tetszik, számomra a kevesebb több, pl közül bármelyik klasszul néz ki... Dehát, kinek a pap, kinek a paplan... Na ezek pl. tetszenek. Ezekre inkább mondanám, hogy szép és igényes. Főleg a bronz színű Caravan.
Alex75 Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Na ezek pl. tetszenek. Ezekre inkább mondanám, hogy szép és igényes. Főleg a bronz színű Caravan. Gyönyörű, nekem is az tetszik leginkább...
kobraCode Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Gyönyörű, nekem is az tetszik leginkább... Nekem is, a felnijét elbírnám képzelni a sajátomon.
nemeth_laca Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 üdv nem elektromos hátsó ablakot működését ki lehet átmenetileg iktatni valahogy a tekerő leszerelése nélkül? gyerekvédelmi szempontból kellene Szerintem simán levehetnéd :) Fél perc alatt egy darab ronggyal kitudod venni az omega gyűrűt, és már le is jön a kar. Ha a gyerkőc nem kombinált fogóval játszik, akkor nemigazán fogja tudni letekerni! :D 1
morattila Elküldve November19, 2013 Elküldve November19, 2013 Kellet nekem megnézni most nem fogok tudni aludni. :D
Kisbago Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Sziasztok! Bontok egy teljesen jó 2.0dizel(x20dtl) 3 ajtós alufelnis astrát, ha valakit valami érdekel. Írjon megegyezzünk!
mihalyvig Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 haligali a távirányítókódolás akkor is működik ha nekem NEM AZ az indítókulcsom? Nem tudom igazából mi a gyári felállás de nekem külön van a távirányítókulcs, és külön ami a gyújtáskapcsolóba megy ja és pótkulcs nélkül.... gyárilag két db kulcsnak kéne lennie és egy nyit és indít a másik is csak az a pót? jó lenne ez is rendbe rakatnom de ez súlyos tízezrek :( komplett zárcsere
mihalyvig Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Szerintem simán levehetnéd :) Fél perc alatt egy darab ronggyal kitudod venni az omega gyűrűt, és már le is jön a kar. Ha a gyerkőc nem kombinált fogóval játszik, akkor nemigazán fogja tudni letekerni! :D nem nem azzal :D de sajna problémás eset :P szoval ez nekem életbevágóan fontos ám :P köszi neked is
Janó32 Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 haligali a távirányítókódolás akkor is működik ha nekem NEM AZ az indítókulcsom? Nem tudom igazából mi a gyári felállás de nekem külön van a távirányítókulcs, és külön ami a gyújtáskapcsolóba megy ja és pótkulcs nélkül.... gyárilag két db kulcsnak kéne lennie és egy nyit és indít a másik is csak az a pót? jó lenne ez is rendbe rakatnom de ez súlyos tízezrek :( komplett zárcsere Nem úgy van az kérem szépen! :-) Egy picit is magára adó kulcsmásolós át tudja programozni neked a zárbetétet (lamellákat) a kívánt kulcshoz (amivel indítasz). (Azt nem tudom, hogy a gyújtáskapcsoló betéte is átpakolható, mivel elvileg az akkor csak egy zárbetét mahinálása.) Ha meg távirányítóssá kell tenni, akkor vateráról rendelsz egy nyers kulcsot (üreset), kulcsmásolós megcsinálja te pedig átrakod a komplett elektronikát immo chip-el együtt és már meg is van. Mindegyik mutatványnak egy 10-es alatt meg kell állnia. 1
Geopake Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Sziasztok! A szélvédőről mivel tudom leszedni a vaxot?Gondolom az lehet rajta.Most hogy ilyen jó esős idő van nem látok semmit,csak maszatol a lapát.Befújom féktisztítóval és áttörlöm gyorsan az jó lehet? A zsíroldó nem tudom,hogy megmarja-e az üveget.Lehet hogy nem tesz jót neki.A kandallóüveget szoktam vele pucolni arra jó,de az csak 5 ezer forint:)
Recommended Posts