steve78 Elküldve Szeptember23, 2013 Elküldve Szeptember23, 2013 webshopon ott tudom hogy lehet,boltra gondoltam hogy ott lehet e személyesen kártyával? A debreceni üzletben lehet, de csak úgy, ha a számla és a bankkártya ugyanarra a névre szól.
scream24 Elküldve Szeptember23, 2013 Elküldve Szeptember23, 2013 Cromaxban lehet fizetni bankkártyával,nem tudja valaki?Ha igen miylennel esetleg? Köszi előre is. Lehet. Pont ma fizettem, szerintem bármilyennel amit a szokványos terminálok elfogadnak. Más: Fékbetétet kellett cserélnem, mert beszorult a vágottkő a betét és a tárcsa közé. A betétet ki is nyirta. Én most kit nyírjak ki? :) Külföldön nem nagyon láttam olyan utakat amikor egy kis kátrányt elhintenek és rászorják a vágott követ oszt jónapot kívánok.
Bombero Elküldve Szeptember23, 2013 Elküldve Szeptember23, 2013 Külföldön nem nagyon láttam olyan utakat amikor egy kis kátrányt elhintenek és rászorják a vágott követ oszt jónapot kívánok. Sajnos mostanában egyre több helyen alkalmazzák ezt a fajta megoldást. Egy hónapja voltunk a Zemplénben. Pálháza és Telkibánya között így "javították" a rettentő mód kátyús utat. Rossz volt hallani amikor a gumik felkapták ezeket az apró köveket.
laci1978 Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Sziasztok! Tudja valaki hogy a hamutartó oldalán lévő csillapítónak mi a gyári cikkszáma? Ketté tört a rajta lévő kis fogaskerék és igy semmit nem csillapít már hanem csak kivágódik!
astra 1 Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Üdv mindenkinek! Vélemények re lennék kíváncsi a következő videóval kapcsolatban Z1.4xep motor olaj ellen őrzés
nemeth_laca Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Sziasztok! A helyzetjelzőt, hogy lehet kiszedni? Mert kiégett, ha jól láttam felül fogja egy köröm, de nem akartam nagyon feszegetni, mert a péklapát kezem se nagyon fér oda! :D
kobraCode Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Sziasztok! A helyzetjelzőt, hogy lehet kiszedni? Mert kiégett, ha jól láttam felül fogja egy köröm, de nem akartam nagyon feszegetni, mert a péklapát kezem se nagyon fér oda! :D Csatlakozóval együtt el kell fordítani talán 90°-ot, utána kitudod venni a lámpából. Aztán csalatkozóból kell kihúzni. Múlt héten cseréltem én is mert kiégett. 1
Mc-elek Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Üdv mindenkinek! Vélemények re lennék kíváncsi a következő videóval kapcsolatban Z1.4xep motor olaj ellen őrzés szerintem a szint rendben volt :) de a gyertya csere :)... nem láttam a nyomaték kulcsot , de örülök neki hogy van nekik speckó trafó kiszedőjük , és GM jelölésű ablakmosólé :D :D
hakapeszimaki Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Szerintem sem jó nyakig önteni olajjal. Szigorúan fél és háromnegyed szintnél tartok minden motort.
imy Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Szerintem sem jó nyakig önteni olajjal. Szigorúan fél és háromnegyed szintnél tartok minden motort. Én a maxon, ha valamiért elkezdene fogyni, akkor van miből. Csak max felett ne legyen....
ampervadasz Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Korábban láttam már ezt a videót, és nekem is azt tűnt fel rögtön, hogy miért is nem jó az olajszint a max. és min. között félúton? :confused: :)
hakapeszimaki Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Én a maxon, ha valamiért elkezdene fogyni, akkor van miből. Csak max felett ne legyen.... Faterom szoktatott rá erre a 3/4-fél közötti nívószintre. De csak azért vettem át,mert láttam értelmét. hoztam nekik egy x14xe korzát,maxra töltöttem én is,így csepegett a főtengely szimmering a váltó felöl. Ő meg 3/4ig tölti és a garázsban alig látok alatta csepegést. Az a szimmering szinte biztosan többet dolgozik/na ha maxig van öntve.
potyo Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Faterom szoktatott rá erre a 3/4-fél közötti nívószintre. De csak azért vettem át,mert láttam értelmét. hoztam nekik egy x14xe korzát,maxra töltöttem én is,így csepegett a főtengely szimmering a váltó felöl. Ő meg 3/4ig tölti és a garázsban alig látok alatta csepegést. Az a szimmering szinte biztosan többet dolgozik/na ha maxig van öntve. Miért dolgozna többet?
kobraCode Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Üdv mindenkinek! Vélemények re lennék kíváncsi a következő videóval kapcsolatban Z1.4xep motor olaj ellen őrzés Édesapám gépszerelő édes tova már 40 éve. Azt mondta sosem szabad tele önteni mert akkor majd lekezdi kajálni a motor az olajat. Szerintem se egészséges ha csurig van öntve olajjal. Én a fél 3/4 szintet szoktam tartani.
potyo Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Édesapám gépszerelő édes tova már 40 éve. Azt mondta sosem szabad tele önteni mert akkor majd lekezdi kajálni a motor az olajat. Szerintem se egészséges ha csurig van öntve olajjal. Én a fél 3/4 szintet szoktam tartani. Kérdezd már meg tőle, hogy pontosan mi a gond a teleöntéssel? Mert ez eléggé városi legenda szagú...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember24, 2013 Elküldve Szeptember24, 2013 Miért dolgozna többet? Szerintem a csapágy alsó része simán úszik az olajban ha maxnál van a szint. A kartertömítéssel is ugyanez a helyzet... De A.G. Bell four stroke engine performace tuning című könyvében is szót ejt arról,hogy fél-háromnegyeden legjobb tartani,illetve lehetőség szerint minél közelebb a min jelzéshez. Minél nagyobb az expanziós tér (dugók által lökdösött levegőnek hely),annál kisebb terhés éri a blokkot,tömítéseket stb. Száraz karteres olajzásnak is ez ad értelmet többek között.
adyy Elküldve Szeptember25, 2013 Elküldve Szeptember25, 2013 Faterom szoktatott rá erre a 3/4-fél közötti nívószintre. De csak azért vettem át,mert láttam értelmét. hoztam nekik egy x14xe korzát,maxra töltöttem én is,így csepegett a főtengely szimmering a váltó felöl. Ő meg 3/4ig tölti és a garázsban alig látok alatta csepegést. Az a szimmering szinte biztosan többet dolgozik/na ha maxig van öntve. Akkor az a szimering már csereérett olajmennyiségtől függetlenül.
grofbandi Elküldve Szeptember25, 2013 Elküldve Szeptember25, 2013 Akkor az a szimering már csereérett olajmennyiségtől függetlenül. Így igaz! Ha álló helyben csöpög, autópálya tempónál ömlik, főleg nyáron melegben. Volt szerencsém megtapasztalni... :unsure:
nemeth_laca Elküldve Szeptember25, 2013 Elküldve Szeptember25, 2013 Sziasztok! Az lenne a nagy kérdésem, hogy most akkor mi is a helyzet szerintetek ezzel a (fehér) ledes helyzetjelző izzóval? Tény, hogy a színe más, mint a tompítottnak, de ez szerintem már csak ízlés kérdése, a lényeg az lenne, hogy büntethet-e érte a rendőr? KöHÉM54. § (3) A helyzetjelző lámpák fényének - anélkül, hogy a többi jármű vezetőjét zavarná - sötétben, tiszta időben 300 méter távolságról észlelhetőnek kell lennie. Az első helyzetjelző lámpa csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga, a hátsó helyzetjelző lámpa csak piros fényt bocsáthat ki. 55. § (1) A gépjárműre, a mezőgazdasági vontatóra, a lassú járműre és a pótkocsira csak jóváhagyási jellel ellátott helyzetjelző lámpát szabad felszerelni. Tehát ez a jóváhagyási jel, hogy is van? A lámpa fogalmába beletartozik a benne lévő izzó is? Mivel magán a lámpatesten egyértelműen rajta van a jóváhagyási jel, de mondjuk a (fehér) ledes izzón nincs.
scream24 Elküldve Szeptember25, 2013 Elküldve Szeptember25, 2013 Ha most a gyári helyzetjelzőről beszélünk ami a lámpatestben van (t10 izzó), akkor az gond nélkül használható. Rendőr tuti nem fog belekötni. Haver golfja ilyennel ment át műszakin pár hete. 1
ampervadasz Elküldve Szeptember25, 2013 Elküldve Szeptember25, 2013 Sziasztok! Az lenne a nagy kérdésem, hogy most akkor mi is a helyzet szerintetek ezzel a (fehér) ledes helyzetjelző izzóval? Tény, hogy a színe más, mint a tompítottnak, de ez szerintem már csak ízlés kérdése, a lényeg az lenne, hogy büntethet-e érte a rendőr? KöHÉM54. § (3) A helyzetjelző lámpák fényének - anélkül, hogy a többi jármű vezetőjét zavarná - sötétben, tiszta időben 300 méter távolságról észlelhetőnek kell lennie. Az első helyzetjelző lámpa csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga, a hátsó helyzetjelző lámpa csak piros fényt bocsáthat ki. 55. § (1) A gépjárműre, a mezőgazdasági vontatóra, a lassú járműre és a pótkocsira csak jóváhagyási jellel ellátott helyzetjelző lámpát szabad felszerelni. Tehát ez a jóváhagyási jel, hogy is van? A lámpa fogalmába beletartozik a benne lévő izzó is? Mivel magán a lámpatesten egyértelműen rajta van a jóváhagyási jel, de mondjuk a (fehér) ledes izzón nincs. Szia! Nem, a lámpa fogalmába nam tartozik bele az izzó, viszont van egy olyan előírás is, hogy egy lámpatestbe csak az ahhoz előírt, jóváhagyott izzót szabad beszerelni. Pl. a H7 fényszóróizzó helyére se tehetsz xenont, hiába rendelkezik jóváhagyási jellel a lámpatest, az úgy teljesen szabálytalan, mert nem arra tervezték. Tehát elvileg, ha nagyon kukacoskodni akar valaki akkor bele lehetne kötni, de nem hiszem, hogy egy fehér LED-be a helyzetjelzőben belekötözködne bárki. 1
kobraCode Elküldve Szeptember25, 2013 Elküldve Szeptember25, 2013 Kérdezd már meg tőle, hogy pontosan mi a gond a teleöntéssel? Mert ez eléggé városi legenda szagú... Azt mondja hogy ott már olyan sok a mennyiség hogy felkapja a dugó és nem bírja eldolgozni, gondolom lehúzni a gyűrű, így elkezdi enni. De ha elolvasol bármilyen gép kezelési könyvét ott is mindig a fél szintet adják meg. Sose írják hogy öntsed nyugodtan tele.
psych0 Elküldve Szeptember27, 2013 Elküldve Szeptember27, 2013 Sziasztok! Le kell cserélnem egy ferdehátú (CC/T98) G Astrán a csomagtartó teleszkópját/gázrugóját, mert az utóbbi 2 év telein többször is fejbekólintott a csomagtartó ajtaja. Nyáron többnyire működött rendesen. A kérdésem, hogy megvehetem-e a legolcsóbbat is vagy van valami amire figyeljek oda? Köszi!
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2013 Elküldve Szeptember27, 2013 Sziasztok! Le kell cserélnem egy ferdehátú (CC/T98) G Astrán a csomagtartó teleszkópját/gázrugóját, mert az utóbbi 2 év telein többször is fejbekólintott a csomagtartó ajtaja. Nyáron többnyire működött rendesen. A kérdésem, hogy megvehetem-e a legolcsóbbat is vagy van valami amire figyeljek oda? Köszi! az utángyártott olcsó de sz@r (szerintem :) ) a gyári drága de jó :) 1
tgabika76 Elküldve Szeptember27, 2013 Elküldve Szeptember27, 2013 Csak arra érdemes odafigyelned, hogy ha van hátsó szárny (spoiler) az autódon, akkor nem biztos hogy a legolcsóbb a jó választás, ilyen esetben létezik erősített kivitelű gázteleszkóp is. Egyébként jó akár a legolcsóbb is. 1
Recommended Posts