zozor Elküldve Április25, 2012 Megoszt Elküldve Április25, 2012 Az nyilvánvaló, sőt nem csak magamnál tartani, hanem viselni is, de pótszemüveg??? Jaa, ezt enm tudom, azt hittem a szemüveget nem értetted... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április25, 2012 Megoszt Elküldve Április25, 2012 T szopcsi13! Tévedtem... :w00t: http://totalcar.hu/m...ria_mar_megint/ Ugye-ugye! Nem egy kóbor benzinkutas szólt, hanem a bátyám. Mondta, hogy többen kerestek eü dobozt, mert megbüntették. Úgyhogy cáfolhatnak hivatalosan... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Április25, 2012 Megoszt Elküldve Április25, 2012 asszem 0.9mm Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Ugye-ugye! Nem egy kóbor benzinkutas szólt, hanem a bátyám. Mondta, hogy többen kerestek eü dobozt, mert megbüntették. Úgyhogy cáfolhatnak hivatalosan... De attól ez még az "urban legend" kategória. Mert:mióta járművezetésre jogosító engedélyem van (smkp. bő 30 éve) ez már a sokadik ilyen felreppenő hír, csak anno lassabban terjedtlehet, hogy megbüntették, de csak 5.000Ft-ralehet, hogy megbüntették 50.000Ft-ra, de vagy másért, vagy halmazatilaglehet, hogy megbüntették, de egész másért ám így mennyivel érdekesebben hangziklehet, hogy megbüntették, csak annyira betojt az élő, hús-vér rendőr bácsi testközeli látványától, hogy azt sem tudja miért. Egyszerűen néha rá kéne nézni. Legalább műszaki vizsga előtt. Szerintem nem is érdemes több szót vesztegetni erre a témára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 De attól ez még az "urban legend" kategória. Mert:mióta járművezetésre jogosító engedélyem van (smkp. bő 30 éve) ez már a sokadik ilyen felreppenő hír, csak anno lassabban terjedtlehet, hogy megbüntették, de csak 5.000Ft-ralehet, hogy megbüntették 50.000Ft-ra, de vagy másért, vagy halmazatilaglehet, hogy megbüntették, de egész másért ám így mennyivel érdekesebben hangziklehet, hogy megbüntették, csak annyira betojt az élő, hús-vér rendőr bácsi testközeli látványától, hogy azt sem tudja miért. Egyszerűen néha rá kéne nézni. Legalább műszaki vizsga előtt. Szerintem nem is érdemes több szót vesztegetni erre a témára. Persze, tiszta sor. Időről időre előkerül ez a téma. Én nem is aggódom, nekem mindig rendben van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
prono Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Sziasztok, Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék venni egy Torx csavarhúzó készletet az autóhoz, de nem tudom pontosan, hogy mely méretekre lesz leggyakrabban szükségem (olajcsere, váltószoknya csere, kesztyűtartó kivétele,stb.). Tudna nekem ebben valaki segíteni? Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 (edited) Sziasztok, Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék venni egy Torx csavarhúzó készletet az autóhoz, de nem tudom pontosan, hogy mely méretekre lesz leggyakrabban szükségem (olajcsere, váltószoknya csere, kesztyűtartó kivétele,stb.). Tudna nekem ebben valaki segíteni? Előre is köszönöm! Általában T10-től T50-ig mennek a (9-10 db-os) jobb minőségű (nem Tesco) készletek 4-5.000Ft-tól. Ez bőven lefedi az általános javításokhoz szükséges torx igényt. Pár éve OBI-ban 2.500 Ft körül vettem egy szerényebb (hobby) képességű bit készletet, amiben szinte minden létező csavarfej kialakításhoz van fej. Módosítva Április26, 2012 : Zachi Link to comment Megosztás: More sharing options...
prono Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Általában T10-től T50-ig mennek a (9-10 db-os) jobb minőségű (nem Tesco) készletek 4-5.000Ft-tól. Ez bőven lefedi az általános javításokhoz szükséges torx igényt. Pár éve OBI-ban 2.500 Ft körül vettem egy szerényebb (hobby) képességű bit készletet, amiben szinte minden létező csavarfej kialakításhoz van fej. Köszi a tippet :). Én valami ilyesmire gondoltam, csak félek nehogy pont valamelyik méret ne legyen benne ami kell : http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_gep/kezi_szerszamok/csavarhuzo_kulcs/mannesmann_pro_49r_racsnis_csavarhuzo_bit_keszlet_1583992964.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Én nem igazán rajongok az ilyen bitfejes csavarhúzókért. Nem lehet erőt kifejteni velük. Ez tényleg csak műanyag burkolatok levételére szolgál. Arra viszont tökéletes. Én inkább ezt ( htt )a kialakítást részesítem előnyben. Pl egy olajleeresztő csavarhoz már nem biztos hogy jó. Ilyen masszívabb dolgokhoz már inkább egy fél colos rendszer való. A legjobb az, ha mindkettő van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Én nem igazán rajongok az ilyen bitfejes csavarhúzókért. Nem lehet erőt kifejteni velük. Ez tényleg csak műanyag burkolatok levételére szolgál. Arra viszont tökéletes. Én inkább ezt ( htt )a kialakítást részesítem előnyben. Pl egy olajleeresztő csavarhoz már nem biztos hogy jó. Ilyen masszívabb dolgokhoz már inkább egy fél colos rendszer való. A legjobb az, ha mindkettő van. A crowa készletemben van olyan szár, amibe lehet fogni bit fejet, ha nagyobb erő szükségeltetik. De ilyen célra valóban jobb egy hajlított kulcs, esetleg T kulcs. Egyébként nem vagyok híve az otthoni, esetleg lakótelepi parkolóban történő olajcserének. Ki tudja hol végzi az a fáradt olaj, használt szűrő? Csatornában? Tűzön? Nem vagyok elvetemült környezetvédő, de mindenki tisztában van a hazai hulladék kezelési kultúrával. Tisztelet a kivételnek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
prono Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Én nem igazán rajongok az ilyen bitfejes csavarhúzókért. Nem lehet erőt kifejteni velük. Ez tényleg csak műanyag burkolatok levételére szolgál. Arra viszont tökéletes. Én inkább ezt ( htt )a kialakítást részesítem előnyben. Pl egy olajleeresztő csavarhoz már nem biztos hogy jó. Ilyen masszívabb dolgokhoz már inkább egy fél colos rendszer való. A legjobb az, ha mindkettő van. Én azért gondolkodtam a bitfejes csavarhúzókészletben, mert inkább az apróbb csavarozási feladatokat akartam lefedni plusz ugye más fejek is vannak benne, de ha már veszek akkor legyen benne olyan fej is, ami akár az olajcseréhez is alkalmas. Ki tudja mikor vetemedek rá :), annak ellenére, hogy osztom azon véleményt, hogy a fáradt olajjal nem tudom mit lehet kezdeni. Bár gondolom le lehet adni valahol?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 én meg se szólalok :D :D tudjátok Ti így is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Sziasztok, Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék venni egy Torx csavarhúzó készletet az autóhoz, de nem tudom pontosan, hogy mely méretekre lesz leggyakrabban szükségem (olajcsere, váltószoknya csere, kesztyűtartó kivétele,stb.). Tudna nekem ebben valaki segíteni? Előre is köszönöm! hi! http://www.nabooshop.hu/mannesmann-szerszamleszlet/52-215-reszes-szerszamkeszlet.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 hi! http://www.nabooshop...zamkeszlet.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Én azért gondolkodtam a bitfejes csavarhúzókészletben, mert inkább az apróbb csavarozási feladatokat akartam lefedni plusz ugye más fejek is vannak benne, de ha már veszek akkor legyen benne olyan fej is, ami akár az olajcseréhez is alkalmas. Ki tudja mikor vetemedek rá :), annak ellenére, hogy osztom azon véleményt, hogy a fáradt olajjal nem tudom mit lehet kezdeni. Bár gondolom le lehet adni valahol?! Apróbb csavaroknak, kárpitnak, stb... hibátlan. Gondolom motorfelújításba úgysem kezdesz bele. A fáradt olajat pedig nagyon sok benzinkúton, vagy lakossági hulladékudvarban le lehet adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 Apróbb csavaroknak, kárpitnak, stb... hibátlan. Gondolom motorfelújításba úgysem kezdesz bele. A fáradt olajat pedig nagyon sok benzinkúton, vagy lakossági hulladékudvarban le lehet adni. hagyd egy szerelő háza előtt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabiika11 Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 Helló! Azt szeretném kérdezni hogy mikor megnézem az olajat,honnan tudom hogy hány liter van bent,ha mondjuk félig van vagy alatta,van erről valami skála beosztás?Előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 Helló! Azt szeretném kérdezni hogy mikor megnézem az olajat,honnan tudom hogy hány liter van bent,ha mondjuk félig van vagy alatta,van erről valami skála beosztás?Előre is köszi Motorolaj a szűrőcserével együtt 1.2, 1.4 és 1.6-ban össz. 3.5 liter. A nívópálca min. és max. szintje között 1 liter a különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabiika11 Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 Motorolaj a szűrőcserével együtt 1.2, 1.4 és 1.6-ban össz. 3.5 liter. A nívópálca min. és max. szintje között 1 liter a különbség. Köszi szépen az infót!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 egy kis móka és kacagás :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 egy kis móka és kacagás :) lecsempézted a parkolót ?? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 lecsempézted a parkolót ?? :D van lové nem számít :D :D most nem ott volt a tunying :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 egy kis móka és kacagás :) http://www.kephost.com/images4/2012/4/27/sxhrejfj21eqvqh6vtoi_tn.jpg Nekem is meg volt! Mármint a móka és kacagás. Csak másképp. Most értem haza. Dumaszínház Hadházival és Beliczaival. :icon6: :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 Nekem is meg volt! Mármint a móka és kacagás. Csak másképp. Most értem haza. Dumaszínház Hadházival és Beliczaival. :icon6: :icon13: gondolom nekik rendben vannak a gátlóik :) remélem azért láttad a bakot a kocsi alatt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 gondolom nekik rendben vannak a gátlóik :) remélem azért láttad a bakot a kocsi alatt :) Á! Gátlástalanok! :D Akárhogy meresztem is a szemem csak egy bakot látok! Azt is papucsban. :w00t: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts