Mc-elek Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Hát most nekem is olyan baccameg. Aztszeretném kérdezni hogy milyen olajat töltsek bele? :P most mi lesz :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 most mi lesz :D :D iszom egy kappucinót :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 iszom egy kappucinót :P két forrócsoki rendel :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 aggodalomra semmi ok :) szinte mindenkinek olyan ;) Szinte. ;) Nekem nem... :) Motul 8100 x-clean 5w-40 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Szinte. ;) Nekem nem... :) Motul 8100 x-clean 5w-40 szinte :), szinte ingyen van :) kb 2 gm 5w30 jön ki belőle :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ketyere79 Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Nemrég vettünk a párommal egy g astra kombit. Szeretnék hozzá egy szervizkönyvet és valahol itt a fórumon olvastam, hogy vki megtalálta a nyomdát ahol nyomtatták anno. Felhívtam őket de felsoroltak motorkódokat mert csak azokhoz a típusokhoz jó ami fel van benne tüntetve. A miénk pont nem volt a felsorolásban (z16xe). :huh: Megemlítette, hogy ők nyomták az így csináld című könyvet is. Örültem, mert ilyet is szeretnék hozzá, de ebben a könyvben sem találta a motorkódunkat. :unsure: Mivel említettem neki hogy az opel fórumon találtam meg az elérhetőségüket, ezért azt tanácsolta kérdezzem meg itt a fórumon hogy jó-e a mi autónkhoz a két könyv. Az így csináld könyvet tudomása szerint más cég nem nyomta, így nem értem miért nem lenne jó a miénkhez. Ebben szeretném a tanácsotokat kérni, hátha ti tudjátok a választ mert szeretnék hozzá szervizkönyvet, és így csináld könyvet is. Előre is köszönöm a hozzászólásokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
NorbyAstraG Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 http://www.aldi.hu/h.../2867_28827.htm jesszusom :) :-)) Nem vetetünk apuval ilyet? Én szívesen dolgoznék vele :-))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 :-)) Nem vetetünk apuval ilyet? Én szívesen dolgoznék vele :-))) lenne neked kpl lé :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Nemrég vettünk a párommal egy g astra kombit. Szeretnék hozzá egy szervizkönyvet és valahol itt a fórumon olvastam, hogy vki megtalálta a nyomdát ahol nyomtatták anno. Felhívtam őket de felsoroltak motorkódokat mert csak azokhoz a típusokhoz jó ami fel van benne tüntetve. A miénk pont nem volt a felsorolásban (z16xe). :huh: Megemlítette, hogy ők nyomták az így csináld című könyvet is. örültem, mert ilyet is szeretnék hozzá, de ebben a könyvben sem találta a motorkódunkat. :unsure: Mivel említettem neki hogy az opel fórumon találtam meg az elérhetőségüket, ezért azt tanácsolta kérdezzem meg itt a fórumon hogy jó-e a mi autónkhoz a két könyv. Az így csináld könyvet tudomása szerint más cég nem nyomta, így nem értem miért nem lenne jó a miénkhez. Ebben szeretném a tanácsotokat kérni, hátha ti tudjátok a választ mert szeretnék hozzá szervizkönyvet, és így csináld könyvet is. Előre is köszönöm a hozzászólásokat! A Marótinál kellene körülnézned, ott sanszos hogy találsz valamit, de csak idegen nyelven. A magyar nyelvű "így csináld..." könyvvel az a baj hogy az eredeti német "So wird's gemacht..." egy korai kiadása alapján készült (1998-2000-ig), ezért még csak az X-es motorkódok vannak benne, és ugyanez a helyzet a Haynes-féle angol nyelvűvel is. Itt viszont megtalálod a német nyelvű szerelési könyv egy későbbi kiadását, ebben már valószínűleg benne lesz az a motorkód amit keresel, ahogy ha minden igaz akkor ebben is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Egy szösszenet: http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/02/23/rejtett_hiba_gyere_elo/?rnd=385 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Egy szösszenet: http://totalcar.hu/m...re_elo/?rnd=385 Megelőztél,most akartam linkelni! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 :) pont ez a hiba volt múltkor egy hastra-s topikba :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Megelőztél,most akartam linkelni! :D gyors vagyok, minta a zsírozott csiga :) meg sajnos újabban alig van időm errefele benézni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 http://index.hu/belfold/hirek/2012/02/23/ket_napig_volt_ep_az_uj_mentoauto/ Hát ilyen nincs! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 A Marótinál kellene körülnézned, ott sanszos hogy találsz valamit, de csak idegen nyelven. A magyar nyelvű "így csináld..." könyvvel az a baj hogy az eredeti német "So wird's gemacht..." egy korai kiadása alapján készült (1998-2000-ig), ezért még csak az X-es motorkódok vannak benne, és ugyanez a helyzet a Haynes-féle angol nyelvűvel is. Itt viszont megtalálod a német nyelvű szerelési könyv egy későbbi kiadását, ebben már valószínűleg benne lesz az a motorkód amit keresel, ahogy ha minden igaz akkor ebben is. A Haynes-bol a H Astrasat kell venni, abban vannak benne a Z-s motorok. Az én Z14XEP -et is abban találtam meg. http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Opel-Astra-Petrol-2004-2008-New-Haynes-Manual-/251000303710?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%252BC%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D250899529597%26ps%3D63%26clkid%3D6531671698291288328#ht_1661wt_932 A többi szerelésire meg jó a hogyan csináld, amit akár le is tölthetsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 http://index.hu/belf...z_uj_mentoauto/ Hát ilyen nincs! Kollegámra emlékeztet aki a délután elhozott új céges autót törte össze még aznap éjszaka, bár abban addigra már volt 500km. Rögtön 5(!) vaddisznót fogott vele (beleszállt az úton átkelő konda kellős közepébe 100-as tempóval), és bár ott légzsák nem működött el, azért szépen összetört az is. Még akkor éjjel vissza lett vontatva a márkaszerviz udvarára, ahol a szerelők másnap nyitáskor tágra nyílt szemmel csodálkoztak hogy az előző nap átadott vadonatúj autó ismét ott van, ezúttal már összetörve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 ekek napra kaptam :wub: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ketyere79 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Idézés: tgabika76 - Dátum: 2012 február 23 - 07:23 A Marótinál kellene körülnézned, ott sanszos hogy találsz valamit, de csak idegen nyelven. A magyar nyelvű "így csináld..." könyvvel az a baj hogy az eredeti német "So wird's gemacht..." egy korai kiadása alapján készült (1998-2000-ig), ezért még csak az X-es motorkódok vannak benne, és ugyanez a helyzet a Haynes-féle angol nyelvűvel is. Itt viszont megtalálod a német nyelvű szerelési könyv egy későbbi kiadását, ebben már valószínűleg benne lesz az a motorkód amit keresel, ahogy ha minden igaz akkor ebben is. A Haynes-bol a H Astrasat kell venni, abban vannak benne a Z-s motorok. Az én Z14XEP -et is abban találtam meg. http://www.ebay.co.u...8#ht_1661wt_932 A többi szerelésire meg jó a hogyan csináld, amit akár le is tölthetsz. Kedves Barna és tgabika 76 köszönöm az útbaigazítást! Még az nem világos, hogy miért baj hogy az én motorkódomat nem tartalmazza a szervizkönyv? Elvileg csak különböző dolgok(pl olaj) cseréjét és km állást lehet beleírni nem? Az így csináld könyvben pedig ha nem a motorvezérlő rész érdekel a többi dolog stimmel? Vagy lehet még vmi amiben különböznek a különböző motorkódú autók? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Nocsak.... http://totalcar.hu/magazin/hirek/2012/02/24/az_opel_lesz_a_peugeot_megmentoje/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Még az nem világos, hogy miért baj hogy az én motorkódomat nem tartalmazza a szervizkönyv? Elvileg csak különböző dolgok(pl olaj) cseréjét és km állást lehet beleírni nem? Az így csináld könyvben pedig ha nem a motorvezérlő rész érdekel a többi dolog stimmel? Vagy lehet még vmi amiben különböznek a különböző motorkódú autók? Alapvetően az összes motorral/erőátvitellel kapcsolatos szerelési munkádat megnehezíti (hengerfejtömítés-csere, kuplungszerkezet cseréje, stb) ha az adott motorkód nem szerepel a könyvben ami alapján dolgozol. Persze ha ilyeneket nem végzel otthon, akkor ez annyira nem nagy baj. A könyv többi része ami a karosszériáról, a futóműről, vagy az elektromos rendszerről szól, az használható számodra is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Kedves Barna és tgabika 76 köszönöm az útbaigazítást! Még az nem világos, hogy miért baj hogy az én motorkódomat nem tartalmazza a szervizkönyv? Elvileg csak különböző dolgok(pl olaj) cseréjét és km állást lehet beleírni nem? Az így csináld könyvben pedig ha nem a motorvezérlő rész érdekel a többi dolog stimmel? Vagy lehet még vmi amiben különböznek a különböző motorkódú autók? Az X-es motorkódú motorokon más lehet bizonyos alkatrészek (pl. vezérműszíj, gyertya stb.) csereperiódusa, mint a Z-seken, amit szintén tartalmaz a szervizkönyv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 ami mindent visz :) ami engem visz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 :) ami engem visz Nekünk a "cégnél" is ilyen színű autóink vannak! A tetejükön kék fényhíddal. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Nekünk a "cégnél" is ilyen színű autóink vannak! A tetejükön kék fényhíddal. :D akkor nem az van oldalára írva : HILTI :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 http://www.hirado.hu/Hirek/2012/02/22/08/Tamasiban_nyit_gyarat_a_KMGY_csoport.aspx Ez kell nekem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts