Mc-elek Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Nem szabad összehasonlítani a két országot. Nem egyformák a gazdasági feltételek. hát persze... :D mint hogy Német országban egy kg cukor 180ft... nálunk 320... mert mi bírjuk .. na de ne piszkáljuk ezt a témát :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 A szegény magyar vegye meg dupla áron. Az USA-ban nem csak a gépkocsi, de az üzemanyag is olcsóbb... Érdekes. :D Van egy amerikai nagynénim (tényleg), ők viszont pár éve ugyanennek a fordítottját játszották, csak Volvo-val. Akkor ott úgy volt, hogy valahogy lehetett közvetlenül a gyártól autót rendelni. Úgy jött ki a lépés, hogy 1-2 hónapot Németo-ban volt munkájuk, ezért megrendelték a gyártól, legyártották, majd mikor eljött az idő odarepültek érte Svédországba, a gyár forgalomba helyezte és így jártak vele EU-ban. MAJD 2 hónap múlva a _gyár költségén_ kihajózták nekik az USA-ba, és ott is forgalomba helyezték... Mindez kb a USA márkakereskedőjénél 10%-al olcsóbban, úgy, hogy minden költség (repjegy stb) benne volt, és a vizsgákat szállítást stb kifizették neki... és nem volt protekció, vásárolt. Ilyen is van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 hát persze... :D mint hogy Német országban egy kg cukor 180ft... nálunk 320... mert mi bírjuk .. na de ne piszkáljuk ezt a témát :) Nálunk pedig 175 Ft/kg az önköltségi ára. Éppen két hete láttam, amikor a "nyugdíjas dolgozói cukrot" adták ki. Az üzletek polcain most 299 Ft/kg. Hmmm... Szóval nálunk nem a termékek drágák, hanem a sáp hatalmas.:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Nálunk pedig 175 Ft/kg az önköltségi ára. Éppen két hete láttam, amikor a "nyugdíjas dolgozói cukrot" adták ki. Az üzletek polcain most 299 Ft/kg. Hmmm... :D de ott boltba annyi.. én nem is értem.. nálatok van gyártás. vagy csak feldolgozás ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május27, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május27, 2011 no, politizálás mára is megvót..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 de ott boltba annyi.. én nem is értem.. nálatok van gyártás. vagy csak feldolgozás ?? Csak mi gyártunk és úgy állnak a dolgok, hogy július 20-tól indul a nádcukor finomítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 no, politizálás mára is megvót..... mennyi occóóó cukor fél bele :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Csak mi gyártunk és úgy állnak a dolgok, hogy július 20-tól indul a nádcukor finomítás. azaz répától zacskóig ...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 azaz répától zacskóig ...? Nagy vonalakban így. És 27 éve az én áldásos(?) közreműködésemmel. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 no, politizálás mára is megvót..... http://www.carsbase.com/photo/Opel-Astra_O...9_pic_14368.jpg :D Te meg már megint miről álmodozol!? Csak nem ráuntál az újságosbódéra? Autó kéne, mi? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Nagy vonalakban így. És 27 éve az én áldásos(?) közreműködésemmel. :D pfff... lehet gyárlátogatásra menni?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május27, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május27, 2011 :D Te meg már megint miről álmodozol!? Csak nem ráuntál az újságosbódéra? Autó kéne, mi? :D ááá, én még mindig egy ilyenre cserélném le de nagyon.... http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra...1.8_16v-4777338 Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 ááá, én még mindig egy ilyenre cserélném le de nagyon.... http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra...1.8_16v-4777338 Kár volt eladni annak idején :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 pfff... lehet gyárlátogatásra menni?? Csak szervezés kérdése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Csak szervezés kérdése. akkor erre még vissza térünk :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Kár volt eladni annak idején :D ez még mindig gyönyörű :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 akkor erre még vissza térünk :D Kovács Zsolt - Somogyi Veterán Járműbarátok Egyesületének elnöke - is a cégnél dolgozik, biztos szívesen segít majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Nah hello! Ma illetve tegnap éjjel megtörtént az, amiről azt hittem nem fog :D Szépen feltörték a gépet, vagyis valami amatőr barbár előbb a hátsó ajtó kis háromszög üvegét törtbe be, majd ezután a vezető oldali ajtó üvegét is... Tette mindezt azért, hogy a szélvédőn elhelyezett mobiltelefon dokkolót (ez gyakorlatilag egy szélvédőre erősíthető töltő) elvigye... Gondolom azt hittem a fajankó, hogy fullos navi... Két házzal arréb eldobta, megtaláltam, megforrasztom a kábelt és jó lesz... Nos rendőrség kihív, járőr megnéz, utána jött bűnügyi helyszínelő, jegyzőkönyv felvesz, majd nyomozás megindul, kb~ 2 hónap és jön a felfüggesztő határozat ami alapján majd fizet a biztosító. Hiteles a kocsi, full CASCO. Szóval Uhuhu, holnap nem tudom elérhető leszel-e de lehető leghamarább szeretném vinni majd gépet hozzátok, és gyáriba mindent cserélni, amit a casco elbír :D Mindenesetre nagyon rossz érzés volt hazaérni és látni, hogy szét van verve a gép... nem kívánom senkinek... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Nah hello! Ma illetve tegnap éjjel megtörtént az, amiről azt hittem nem fog :D Szépen feltörték a gépet, vagyis .....Mindenesetre nagyon rossz érzés volt hazaérni és látni, hogy szét van verve a gép... nem kívánom senkinek... :) Hogy száradna le minden végtagja aki ilyet csinál!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május28, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május28, 2011 Nah hello! Ma illetve tegnap éjjel megtörtént az, amiről azt hittem nem fog :D Szépen feltörték a gépet, vagyis valami amatőr barbár előbb a hátsó ajtó kis háromszög üvegét törtbe be, majd ezután a vezető oldali ajtó üvegét is... Tette mindezt azért, hogy a szélvédőn elhelyezett mobiltelefon dokkolót (ez gyakorlatilag egy szélvédőre erősíthető töltő) elvigye... Gondolom azt hittem a fajankó, hogy fullos navi... Két házzal arréb eldobta, megtaláltam, megforrasztom a kábelt és jó lesz... Nos rendőrség kihív, járőr megnéz, utána jött bűnügyi helyszínelő, jegyzőkönyv felvesz, majd nyomozás megindul, kb~ 2 hónap és jön a felfüggesztő határozat ami alapján majd fizet a biztosító. Hiteles a kocsi, full CASCO. Szóval Uhuhu, holnap nem tudom elérhető leszel-e de lehető leghamarább szeretném vinni majd gépet hozzátok, és gyáriba mindent cserélni, amit a casco elbír :D Mindenesetre nagyon rossz érzés volt hazaérni és látni, hogy szét van verve a gép... nem kívánom senkinek... :) ma nem dolgozom, de 9-12 ig a lakatos munkafelvevő lesz bent. csörgess meg.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Nah hello! Ma illetve tegnap éjjel megtörtént az, amiről azt hittem nem fog :D Szépen feltörték a gépet, vagyis valami amatőr barbár előbb a hátsó ajtó kis háromszög üvegét törtbe be, majd ezután a vezető oldali ajtó üvegét is... Tette mindezt azért, hogy a szélvédőn elhelyezett mobiltelefon dokkolót (ez gyakorlatilag egy szélvédőre erősíthető töltő) elvigye... Gondolom azt hittem a fajankó, hogy fullos navi... Két házzal arréb eldobta, megtaláltam, megforrasztom a kábelt és jó lesz... Nos rendőrség kihív, járőr megnéz, utána jött bűnügyi helyszínelő, jegyzőkönyv felvesz, majd nyomozás megindul, kb~ 2 hónap és jön a felfüggesztő határozat ami alapján majd fizet a biztosító. Hiteles a kocsi, full CASCO. Szóval Uhuhu, holnap nem tudom elérhető leszel-e de lehető leghamarább szeretném vinni majd gépet hozzátok, és gyáriba mindent cserélni, amit a casco elbír :D Mindenesetre nagyon rossz érzés volt hazaérni és látni, hogy szét van verve a gép... nem kívánom senkinek... B) Igen, ez rossz, sajnállak... Ilyen az enyémmel is volt, amikor mikor még a papámé volt a gép... Ő egy iratos kistáskát hagyott a hátsó ülésen amiben nem volt pénz (bal hátsó ablak beverve) meg a kesztyűtartót túrta át az illető (jobb első beverve)... Akkor is Casco-ra mindkét ablak újra gyárira kicserélve és a kistáskát is megtalálta valaki (jó messze onnan) (sajnos pont későn amikor már szinte minden iratból volt új)... Azóta nem hagy elöl semmit...:) Viszont arra készülj fel, hogy évek múltán is fogsz még üvegdarabokat találni, ha nem szeded ki az üléseket meg ilyenek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocok123 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Sziasztok!! Kérdésem lenne , hogy valaki használja az E-85 benzint vegyesen? Astra G Z14XEP teszek vele valami rosszat ha felesbe tankolok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Sziasztok!! Kérdésem lenne , hogy valaki használja az E-85 benzint vegyesen? Astra G Z14XEP teszek vele valami rosszat ha felesbe tankolok? Miért akarsz tölteni bele? Mennyit spórolsz? Hmm... nagyjából 500ft-ot tankolásonként??! Annyiért tényleg megéri próbálkozni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocok123 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Miért akarsz tölteni bele? Mennyit spórolsz? Hmm... nagyjából 500ft-ot tankolásonként??! Annyiért tényleg megéri próbálkozni... Ezt a választ vártam!! Érdeklődni akartam megéri-e de akkor nemigazán!! Köszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Miért akarsz tölteni bele? Mennyit spórolsz? Hmm... nagyjából 500ft-ot tankolásonként??! Annyiért tényleg megéri próbálkozni... ez jó :D :D majd jön a sok etanol fan oszt jól lehurrognak :) B) másrészt max feles arányban,és ne egyből 50-50 arányban.. ennyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts