Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Ez így nem olyan egyszerű kérdés, mert általában RAW-formátumban fotózok,

Az gyakorlatilag a szenzorról kinyert nyers adat.

Ami azt jelenti, hogy azokat a konverziókat amit a gép csinál alapesetben, hogy JPG legyen a képből, azt nekem kell megtenni utólag.

Itt tudok kontrasztot emelni, színhőmérsékletet állítani, stb.

Kvázi olyan, mint egy előhívás.

Ilyen értelemeben véve bele nyúlok a képbe, de a hagyományos technika esetén

is rendelkezésre állanak azok a vegyszerek, mellyel ezeket a hatásokat lehet elérni.

Tehát nem szentségtörés ez.

És persze szoktam vágni a képet, meg néha ha valami nagyon zavaró van retusálok is.

De alapvetően az van a fotón a gépben is ami később a képernyőn lesz.

kivéve persze egy-két kivételt, mint például a rendőrmellényes csiga, az nyilván PS <_<

Összegezve tehát, tudatos utómunkát végzek a képen, de a szó negatív értelmében nem csalok a képpel.

Szóval megítélés kérdése :angry:

Ne érts félre! Nem azért kérdeztem, hogy rosszat mondjak rá. A mai világban természetes, sőt valamilyen szinten kötelező a képekbe belenyúlni. Én is fotózgatok. Van egy bridge gépem és még tanulgatom mit és hogyan állítsak rajta. Szóval azt mondod, legalább is azt veszem ki a szavaidból, hogy célszerű raw-ban készíteni a képeket és azt utólag jpeg formátumba alakítani, mert így nagyobb az állítási lehetőség egy-egy kép esetében. Melyik programot használod?

Megosztás:

Ne érts félre! Nem azért kérdeztem, hogy rosszat mondjak rá. A mai világban természetes, sőt valamilyen szinten kötelező a képekbe belenyúlni. Én is fotózgatok. Van egy bridge gépem és még tanulgatom mit és hogyan állítsak rajta. Szóval azt mondod, legalább is azt veszem ki a szavaidból, hogy célszerű raw-ban készíteni a képeket és azt utólag jpeg formátumba alakítani, mert így nagyobb az állítási lehetőség egy-egy kép esetében. Melyik programot használod?

Photoshop CS4

De a lightroom az jobb a RAW konverzióhoz.

Igazából azért jobb a RAW (persze macerásabb) mert RGB színenként 12 bit színmélységben rögzít.

A jpg csak 8.

És a kiégni látszó, vagy sötét bebukott részekből meglepő dolgokat elő lehet csalni még, amit a tömörített

8 bites JPG-ből már nem. ÉS persze sokkal finomabban lehet állítani a dolgokat.

Megosztás:

Szia mindenkinek!

Szerintetek egy G Astra Caravannak melyik szín illik a legjobban? Mert ami van nekem az a sötétkék de, hogy is mondjam.........csúnyácska na. Ezen kellene változtatnom a nyáron és gondoltam feldobok egy szavazási lehetőséget ide is <_<

Megosztás:

Szia mindenkinek!

Szerintetek egy G Astra Caravannak melyik szín illik a legjobban? Mert ami van nekem az a sötétkék de, hogy is mondjam.........csúnyácska na. Ezen kellene változtatnom a nyáron és gondoltam feldobok egy szavazási lehetőséget ide is <_<

Na most én jól értem a kérdést?

Át akarod festeni a verdát, csak azért mert nem tetszik a színe?

Megosztás:

Én még nem láttam,de mivel semmi króm nincs rajta,szerintem nem lenne jó...

Kivéve az egész autója, mert az gyakorlatilag króm <_<

A Caravan meg szerintem sötétszüre-metálban jól néz ki, csak nem biztonságos. Asszem közlekedésbiztonságilag a fehér a legjobb (az enyém nem azért fehér), a szürke talán a legrosszabb, a citromsárgával meg mindig kiszúr a rendőr...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.